С първите пролетни лъчи, коремчето на Августинка, започва да личи

• 39 380
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
И аз знам, че помпата се ползва, ако след кърмене жената усеща напрежение в гърдите.

Аз се цедях, за да стимулирам лактацията, но не се получи. Еее, от 15 гр се увеличи на 20-30 😹😹😹

# 376
Захванали сте сериозните теми... Като ви чета малко ми настръхват косите. За мен това е първа Б. За себе си съм решила да карам на етапи - първо да минат 9те месеца, после раждането, след това срещата с детето, кърмене...всичко по реда си. Абсолютно нищо не знам нито за кърмене, нито за депресии, решила съм, че когато му дойде времето ще се науча на всичко, което е необходимо. Когато се роди племенницата ми до 6тия месец не я гушках от страх, че е прекалено мъничъка.
Това, което ни се случва е нещо прекрасно и всеки сам минава през него с различни притеснения, разбирания и т.н. Радвам се, че сред нас има момичета вече минали по пътя на майчинството, готови да споделят опит, мнение, съвет. Hug
Малко безсмислено май ми се получи  Simple Smile

# 377
За запек киви, ягоди, круши, чия Simple Smile
На мен много ми помагат тези неща, крушите не толкова,но от другите съм доволна:)

За кърменето много съм за, но не и на всяка цена, важно е майката и бебето да се чувстват добре Simple Smile

Живота наистина се променя, но може да е към много по добро, въпрос на гледа точка! Simple Smile

Мен първия път не не беше  страх от раждането, бях си казала , че каквото и да е ще мине и толкоз!
Но втория си ме беше шубе, защото вече знаех какво е, първото раждане беше 12 часа от изтичането на водите и приемане в болницата, а второто започна с леки контракции, няма и два часа след приемането в болницата бях родила.
Всичко се забравя щом видиш бебето Simple Smile

# 378
И аз съм от хората, които трудно разбират депресията, но не я отричам. Но си мисля, че някои характери и начин на светоусещане са по-склонни към подобни състояния, а за други са нужни драстични биохимични промени в тялото, за да се разклатят.
Аз родих нормално и кърмех. В началото бях убедена, че кърмата ми е недостатъчна. Бебето засуче за 2 мин  после рев, рев. Пробвах да цедя с ръчна помпа на Авент, но нищо не излизаше - с много зор 50-60 мл. Затова го оставях с часове да суче, за да не дохранвам. Чак към 4-ти месец се нормализира млякото. не съм усетила някаква следродилна депресия или тъга, но пък и бях много заета с новите задлжения, за да мисля за това. Единствено в началото я нямаше тази любов и привързаност към новороденото, която постепенно се изгради през първата година.
 За количките, едно допълнение. ММ държеше много сама да мога да я разглобя и сгъна и после да я сглобя. Караше ме в магазините да правя това за всяка количка, която бях харесала.  Joy Една полска така ми се опъна.. 2 пъти ми показва продавачката  ей... не става и не става или много сила се искаше или облягане с голям натиск в корема, а аз в 9-тия..
За тези кенгурата сега ме хвърлихте в размисъл,, моето babybjorn e някакво по-старо, не е ONE и не го намирам вече в сайта. ползваме го от някъде 4-ти месец. Другото, което ми бяха подарили при раждането  е точно това - http://cdn.babygearlab.com/photos/0/20/303043_21668_XL.jpg Но е много сложно с тези дълги каиши, трябва и втори човек, за да се сложи детето, а пък малкия така и не му свикна.

# 379
Crisco, това от линка е Мей тай. Трябва да се свикне, иначе можеш и сама да си го връзваш. То е като ергораница, но няма твърд пояс, а се увиваш един вид с презрамките навсякъде.

# 380
Vvas и на мен ми е първа Б и само като чета за тези помпи ,кърмене и т.н чак ми настръхва косата.То изглежда като цяла наука  Rolling EyesНо съм благодарна ,че имаме толкова много мами тук и можем да черпим полезна  информация. Laughing

# 381
  • Burgas
Понеже и аз съм проблемна с ВЦ-то ,особено сега като в3емам желязо  сутрин първо пия топла вода с лимон и мед , след това си правя кафе и на втората глъдка съм там. През деня ям и чия . Гледам поне 3 пъти седмично да ям спанак, примерно крем супа и става работата, поне засега.
Киви не мога , алергия имам, почват да ме сърбят очите и ушите  Grinning Grinning

# 382
Здравейте и от мен Simple Smile Четох тук и когато реших да се включа се лог-нах аут някак си и се оказа, че не мога да си улуча паролата. Та, ей ме на с нов профил Simple Smile На 31 год, втора бременност, от първата имам едно прекрасно момченце на 1г7м. С fashionmama сме в една група с другите деца, та ще я помоля да ме добави във фб групата ви.
Гледам за раждане и кърмене говорите, аз моето дете го кърмих до 10 мес, но в началото си беше ад. После като потръгне обаче си е РАЙ Simple Smile Сега мисля, че знам как да процедирам и ще си спестя доста главоболия. Но, рано е още за тези неща, нека я докараме до там.
А иначе съм с термин 22.08 и вчера минахме първата фетална и се оказа, че пак ще имаме момченце Simple Smile

# 383
Пепеляшка, по принцип лимона запича. Аз винаги съм била с проблеми с ВЦ -то, сега е чудо. Имам едни Ева Кю под ръка и така ще е 🙁 .

# 384
Една позната пиеше чай майчин лист за справяне с запека през Б

# 385
  • Burgas
Никога не е имал такъв ефект върху мен и други бременни са ми го препоръчали това, затова сподих.

# 386
  • have faith and be patient ..
мале , то верно ние повечето сме вторескини , някои и третискини   Laughing Laughing така да се каже и си го обърнахме на лаф моабет ма аз мойто тъй ма аз мойто инък  Mr. Green Mr. Green да вземем да сортираме темите по етапно , че на новите момичета им се замая главата , в предишната ми тема като ми беше първо дете и да си призная ми беше много досадно да чета за другите деца на майките , уж викам ще се уча , ще помня , ще черпя опит , а то в главата ми само още по-големи каши  Mr. Green Mr. Green че и сега де .. когато му дойде времето всеки ще прецени как да постъпи с детето си , инаформация има на всякъде  Sunglasses а и изобщо не е толкова сложно колкото изглежда  Hug
п.п. и аз спечелих войната с кърмата благодарение на  медела суинг  Peace

# 387
Еее, Алексче, няма как без тези неща и сравнения. В крайна сметка не може да дъвчем едни и същи неща. Всяка споделя личния си опит и това, което е чула/чела. А ако на момичетата, които са първа бременност това им се вижда досадно, винаги може просто да ни четат по диагонал Wink
Предпочитам лаф мо'абет на всякакви теми, пред отчетни, в които се дъвче едно и също и главно се гризат нерви от притеснение Wink

# 388
Или в които не се пише почти нищо...

# 389
Аз да ви кажа си мислех ,че СРД са врели некипели,обаче като родих какво чудо настана още на 3 ден...имах много трудна и рискова бременност и мислех,че като родя всичко ще е супер ,обаче нещата не са точно така- безсъние, безпомощност,хормони...отделно фанатично желание да кърмя, обаче греда. Кърмата никаква я нямаше, бебето разви тежка жълтеница за има няма една седмица , почна да пада на тегло вместо да възвръща родилното си и да наддава и влязохме в болница навръх Коледа ( той се роди 4 кг и спадна до 3600). Понеже слушах и четях всякакви консултантски по кърмене,които изрично забраняваха дохранване и казваха да кърмя постоянно, е да ама не. Количества никакви. Като ни изписаха от токуда след жълтеницата викнах Хедра. Жената дойде и каза ,че просто имам лек физиологичен проблем,ниски нива на пролактин и гърди , които се нуждаят от време да се " напълнят" . Започнах да кърмя и дохранвам,но не от шише ,а със сондичка,за да стимулира бебето допълнително гърдите.Това са едни тънки тръбички, на които единия край вкарваш в шишето с АМ ,а другия пъхаш между зърното и устата на бебето и то засмуква. И така 7 м успях да издържа, като в един момент успявах да заместя сутрешното кърмене изцяло, т.е да не давам АМ,но цокаше по над час за 120-130 мл. Успях да издържа така само 7 м и то накрая беше спряла кърмата хепрен. Сега незнам дали бих се подложила на това пак,но ще видим де.

Общи условия

Активация на акаунт