Остров Тасос /Тема 9/

• 121 619
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Вчера малко поваля , малко облаци  , днес почва със слънце Simple Smile

# 166
Весело прекарване на любимия остров. Peterky2002, пазарът е един и същ и в Прино и Хрисополи,това са търговци които обикалят различни места всеки ден от седмицата.

# 167
  • Варна
Ми тогава ще отидем само днес в Прино.А и то не ме интересуват много търговците а месните производители Simple Smile

# 168
Здравейте,
моля някой да сподели впечатления или да даде насоки за следните, че с търсачката не открих почти никакви отзиви за тях, още повече по-скорошни:

http://www.alegriastudios.gr/   и   http://www.amaryllis-studios.gr/

До тях се сведе избора, тъй като ни устройват като свободни места за нашите дати и цена.
Да кажа, че ще сме двама възрастни с 3 деца (12, 11 и 4) - т.е. плажа да ни е наблизо, и нета да е добър като приоритети, за да се угоди и на дребната и на тийновете.

И двете са с много добра локация - второто е в непосредствена близост до хотела Александър бутик и една идея по-спокойно местенце, но пък на 5-10 мин. пеш от заведенията и магазините в Скала Панагия. Първото хотелче пък изглежда чисто ново, в непосредствена близост до къмпинга ( на двете места плажа е хубав, като ние предпочитаме частта му пред Александър бутик). В непосредствена близост до множество таверни ( без да е шумно) и супермаркет.

# 169
Здравейте Hug Доста попрочетох за остров Тасос в пътеписи, коментари и в предните темички преди да се включа с въпроси. Иска ми се в началото на септември да комбинираме почивка в Банско с еднодневна екскурзия до Кавала и о-в Тасос. Най-много искам да видим Мраморния плаж и Гиола, но тъй като няма да сме с кола, това се оказва проблем. В Тасос ще сме около 3 часа, тъй че поне за Марбъл бийч ще стигнем Wink А и така си мечтая да го видя Embarassed Знаете ли дали има таксита, с които можем да стигнем до там, видях, че е на 5 км от Лименас? Или някакъв друг вариант за превоз?

# 170
  • Варна
Изобщо не вдявам какъв е смисъла да се ходи за 3 часа на Тасос ???
От старото пристанище в Лименас има лодки до Марбъл.Ма ще питам и някое такси дали ще се навие да прави 4 км. офроуд от хотела дето свършва асфалта до плажа.
Изобщо за 1 ден и Кавала и Тасос от Банско е ...............?И трудно като логистика и надпрепускане някакво без възможност да се насладиш на нещата.

# 171
Изобщо не вдявам какъв е смисъла да се ходи за 3 часа на Тасос ???
От старото пристанище в Лименас има лодки до Марбъл.Ма ще питам и някое такси дали ще се навие да прави 4 км. офроуд от хотела дето свършва асфалта до плажа.
Изобщо за 1 ден и Кавала и Тасос от Банско е ...............?И трудно като логистика и надпрепускане някакво без възможност да се насладиш на нещата.
Peterky,
разкажи за пазара в Прино ?Остана ли доволен?

# 172
  • Варна
Купихме 3 тенекии много хубав тасоски зехтин и 5 кг. калмон и каламата , подправки , летни гащи , тениски , сандали , разсад за 3 вида босилек дето не сме виждали, единия черен , плодове , зеленчуци , домашно ципуро, домашна паста.Нямаше сирена.

# 173
Купихме 3 тенекии много хубав тасоски зехтин и 5 кг. калмон и каламата , подправки , летни гащи , тениски , сандали , разсад за 3 вида босилек дето не сме виждали, единия черен , плодове , зеленчуци , домашно ципуро, домашна паста.Нямаше сирена.
Охххха, добре, че ми казахте, никога не съм била на този пазар! Simple Smile

# 174
3 часовото ходене на Тасос дори не знам как да го коментирам  Thinking Няма смисъл, според мен!!!

peterky2002 би ли споделил кои дни е този пазар и къде? Надявам се да отскочим отново до Тасос това лято и бих искала да го посетя!  Hug

# 175
  • pomorie
До колко часа е пазара,миналата година пристигнахме в понеделник на обед и не успяхме да отидем,сега пак така се очертава.През другите дни има ли пазар някъде?

# 176
Само в понеделник е пазара до към обед.За съжаление Мин год заради пожарите на острова нямаше пазар.в понеделника който бяхме .Там беше бaзата на пожарните.

Последна редакция: ср, 07 юни 2017, 11:07 от ivanova 1234

# 177
Явно не съм се изразила правилно Laughing Идеята ми беше не да отидем до Тасос за 3 часа, а да се възползваме от еднодневна автобусна екскурзия до Кавала и Тасос. Екскурзоводката ми обясни, че ще бъдем на острова за 3-4 часа, но не искам да следваме програмата с разглеждане на музеи, разкопки и църкви, а вместо това да се насладим на някое красиво плажче, а именно Мраморния плаж  Praynig Благодаря ви, все пак!  Heart Eyes

# 178
Явно не съм се изразила правилно Laughing Идеята ми беше не да отидем до Тасос за 3 часа, а да се възползваме от еднодневна автобусна екскурзия до Кавала и Тасос. Екскурзоводката ми обясни, че ще бъдем на острова за 3-4 часа, но не искам да следваме програмата с разглеждане на музеи, разкопки и църкви, а вместо това да се насладим на някое красиво плажче, а именно Мраморния плаж  Praynig Благодаря ви, все пак!  Heart Eyes
Пак няма смисъл според мен.  Peace

# 179
Изчетох тази и предните две теми и си извадих препоръчани таверни и места за хапване. Обаче исках да помоля за препоръка за места, където готвят хубава мусака и пастицио. Съдейки от личния ми опит, хубава риба може да се намери на повечето места, но вкусни готвени манджи - не съвсем. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт