Остров Тасос /Тема 9/

• 121 634
  • 767
  •   2
Отговори
# 180
Явно не съм се изразила правилно Laughing Идеята ми беше не да отидем до Тасос за 3 часа, а да се възползваме от еднодневна автобусна екскурзия до Кавала и Тасос. Екскурзоводката ми обясни, че ще бъдем на острова за 3-4 часа, но не искам да следваме програмата с разглеждане на музеи, разкопки и църкви, а вместо това да се насладим на някое красиво плажче, а именно Мраморния плаж  Praynig Благодаря ви, все пак!  Heart Eyes

Щом е еднодневна екскурзия, от Банско предполагам, нищо няма да видите както трябва, разходката ще бъде почти панорамна, по-голяма част ще сте в автобуса и няма да усетите духа на мястото - Кавала е толкова шарен, вкусен и балкански. От Тасос за 3-4 часа ще видите само част от столицата, какво остава за Мраморния плаж. Морските таксита имат разписания - кога ще отидете, кога ще плажувате, кога ще се върнете обратно на автобуса. Giola - забравете го, до там се ходи с кола по главния път, след това по черен около 2 км., после пеша по скалите около 15 мин. или с круизно корабче. Ако много искате да видите Тасос отидете специално до там, препоръчително сами, не с организирана е екскурзия.

# 181
  • Варна
на ir3ni7a и звучи като критика или заяждане , но не е така.По скоро е съжаление , че ще си дадете парите напразно.Ще ви лашкат насам натам с автобуса и толкоз.Казла ви е 3 - 4 часа за Тасос , но със сигурност не ви е казала че поне 2  часа от тях са за ферибота - само на него по 40 мин натам и насам и логистиката , и ето ти 2 часа и отгоре даже.Днес плажувахме на мраморния плаж Салиари и да , има начин да се отиде до него без кола.Такси и водно такси забравете , нв става , но става с мотопед под наем.Днес имаше доста двойки с мотопеди.
На Тасос има само един пазар - в Прино - понеделник.Иначе наоколо има в Хрисопули - вторник ,  в Кавала и Ксанти е в събота, в Неа Кария/ на 4 км от Керамоти/ е в четвъртък.Всички пазари са до към 14 часа.
Мусака готвят във всички таверни - 6 евро , т.е има на десетки  места на острова - кой да ти каже коя е най хубавата и коя ще ви хареса на вас.Същото се отнася и за пастицио , пица , а и какво и да е друго, предложенията са толкова много , че е невъзможно за седмица - две на острова да се опита и селектира всичко.За  съжаление водата е още много студена , за 5 дена ми измръзнаха .............. ушите Simple Smile

# 182
  • Варна
Във суперите им АРВАНИТИДИС има топли витрини - десетина вида готвено.Вчера пробвахме мусаката им -4,5 евро/порция.Много добра.Има и паста , ориз , няколко вида меса със сос , печени меса и т.н.

# 183
Божеее, аз като отида в Гърция забравям за манджи, мусаки и пр. Ям седем дни калмари, октоподи, миди, риби, невероятно са ми вкусни! Последния път хапнах октопод с доматен сос и чесън на таверна Горгона на Скала Рахони, тя ни е една от любимите и страшно ми хареса....!
Добре, че ми казахте за пазара, че все мъкнем разни неща ....но на пазар не бяхме ходили!
Този път си донесох една тенекия зехтин, две шишта препарат за пода, омекотителл, прах Ариел, четири шампоана с арганово масло масло, веро Ава за чинии! АААА и две бутилки вино, едното любимото на моя мъж, Рицина!
От едно специализирано магазинче си купих и зехтин за салата, кожа и коса, в шишенце с помпичка, много добър, пробвах го първо на салата!

# 184
  • Варна
смешното е , че в събота и неделя половината коли по улиците и хора в магазините на Петрич и Сандански са гърци.Купуват веро , прах за пране , узо , вино , зехтин(италиянски , турски и испански - били по хубави) , обезмаслител за пода ( в нашия хотел ползват български , от МЕТРО) , задължително меса , луканки , кашкавали разни , турски сладки.И там менютата са на български и гръцки и гърците здравата си похапват Simple SmileА и гръцката и турската мусака са различни от нашата , освен ред картофи втория ред е патладжан , някъде тиквички.И пастициото е лазаня ама не съвсем.То не че лазанята или пицата в Милано , Рим , Неапол или Палермо е една и съща.А иначе и калмарите и лаврака и ципурата и октоподите и рацината са от едни и същи развъдници.

# 185
смешното е , че в събота и неделя половината коли по улиците и хора в магазините на Петрич и Сандански са гърци.Купуват веро , прах за пране , узо , вино , зехтин(италиянски , турски и испански - били по хубави) , обезмаслител за пода ( в нашия хотел ползват български , от МЕТРО) , задължително меса , луканки , кашкавали разни , турски сладки.И там менютата са на български и гръцки и гърците здравата си похапват Simple SmileА и гръцката и турската мусака са различни от нашата , освен ред картофи втория ред е патладжан , някъде тиквички.И пастициото е лазаня ама не съвсем.То не че лазанята или пицата в Милано , Рим , Неапол или Палермо е една и съща.А иначе и калмарите и лаврака и ципурата и октоподите и рацината са от едни и същи развъдници.
Такак е, може да не е по хубаво, чуждо да е hahaha Нооо свежи калмари и октоподи у нас няма, все са замразени , аз жиея на морето не съм жална за мекотели и риби и пак като отида там основно ям морска храна...харесва ми как я приготвят там, абееее в Гърция всичко ми харесва....италианския зехтин не го харесвам, нагарча ми.....а за нашите млечни просто нямам думи Sick всичко е изкуствено! Барбунът тук е 6 лв. малъъъък, там е 8 евро, но се отяждам на нашия барбун щото бил внос от Българияяяя Joy Кефи ме, че са лежерни, кефи ме че няма виоки сгради, кефи ме, че плажа и водата са уникали!

# 186
  • Варна
Разбира се , че е така .Черно море няма как да се сравняа със Средиземно.В Черно има около 110 вида вида риби - в Средиземно  над 1 000.Въпреки това около 80 % от октоподите , калмарите и скаридите в гръцките таверни са замразени океански.Дори последните години те сами си пишат в менютата кое е замразено , кое е от развъдник и кое е диво.За да сме сигурни обаче купуваме директно от лодките.За мидите директно гласувам за каварненските - много са си вкусни.Колкото до майсторлъка на готвачите пак си е до късмет.Ако наминавате към Варна и ви се хапва наистина вкусна морска храна хапнете калмари в БЯЛАТА КЪЩА , октопод в ПАРМИ , а мидите почти навсякъде са пресни , каварненски и много вкусни.Пък аз да ви наготвя миди с ориз и много копър ще си оближете пръстите Simple Smile . Иначе за архитектурната атмосфера трудно ще намерите там нещо с очарованието на Слънчака Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 187
  • на земята
И аз като МИМИ,ядем само калмари,октоподи ,мидииии всичко морско ни е любимооо.
В Тасос гранд резорт храната беше много добра да споделя за тепърва отиващите,имаше различна храна,много полодове(ананас,диня,пъпеш,праскови,всичкооооооо)
Плажа беше пълен с камъни във водата,тихо спокойно е ,чисто,много приятно.
Иначе незнам как ще е юли,август не бих отишла,няма грам сянка никъде,там растителността е по обрана,доста изгорели участъци има.
Любим Тасос,навсякъде е приказен обичам този остров.
Пак ще идем края на месеца,този път на друго място ще отседнем.

# 188
Петерки, да ти кажа ще приема офертата за твоите миди с ориз, всичко останало съм опитала и посетила....много често пътуваме до Варна! Simple Smile  Дълбока го развалиха напоследък....при нас сега в Созопол имаме един далян Чайка, много е добре, с вкусни морски деликатеси! Гръцки стил! Simple Smile
Лаленце и аз харесах много Тасос гранд резорт....септември ще ходя с две мацки! Нямам търпение! Simple Smile Наистина за лятото ще е страшен пек без дървета!

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 15:09 от mimi.7299

# 189
Изчетох тази и предните две теми и си извадих препоръчани таверни и места за хапване. Обаче исках да помоля за препоръка за места, където готвят хубава мусака и пастицио. Съдейки от личния ми опит, хубава риба може да се намери на повечето места, но вкусни готвени манджи - не съвсем. Благодаря!
Мусака на Тасос съм опитвала само на три-четири места. Но най-вкусната, дори бих казала единствeната, която наистина ми хареса, беше в едно малко ресторантче Finikas. Hамира се в Скала Панагия, в близост до входа на къмпинга - https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g775840-d2177225-R … gean_Islands.html  Мисля обаче, че не предлагат всекидневно, т.е. трябва да улучите или питате за ден, когато ще я има в обедното меню.

# 190
  • Варна
i от топлата витрина на арванитидиса беше учудващо вкусна - с телешка кайма.
И едно свинско печено с бял сос и арпа фиде Simple Smile

# 191
Благодаря за насоките за мусака и пастицио. И риба ще ядем - аз основно морски дарове, мъжът ми обича дивите риби, но аз специално обожавам гръцката мусака и пастициото, а ме мързи да си правя вкъщи, защото, макар и лесни, са много пипкави и бавни и са от типа манджи, при които омазваш цялата кухня и всички съдове за готвене.

# 192
  • ГОре на черешата...
Миналата събота обиколихме Тасос с моторите и се влюбихме в него. Снощи компанията реши да си направим едно море за седмица, този път с децата - не се знае кога, може и за следващия юни да остане, но се записвам да ви следя и да прочета назад. bouquet

# 193
Днес бях в офиса на Астрал холидейз, и си харесах оферта за почивка. Платих я. Сега реших да влезна в сайта им и за моя изненада, същата оферта е с 100лв. по малко. В понеделник ще звънна да ги попитам от къде идва разликата, но искам и вас да попитам дали някой е имал такъв случай.

# 194
Днес бях в офиса на Астрал холидейз, и си харесах оферта за почивка. Платих я. Сега реших да влезна в сайта им и за моя изненада, същата оферта е с 100лв. по малко. В понеделник ще звънна да ги попитам от къде идва разликата, но искам и вас да попитам дали някой е имал такъв случай.
По мои наблюдения, повечето хора сами си организират почивката в Гърция.

Общи условия

Активация на акаунт