Остров Тасос /Тема 9/

• 122 079
  • 767
  •   2
Отговори
# 480
  • Русе
От Лименас към плажа Голдън Бийч гледам на картата, че има два пътя, по кой се минава. Единият го виждам по крайбрежието през Маркиамос, а другият път сякаш е по-широк през Панагия.

# 481
Здравейте и от мен. Досега не съм имала щастието да ходя на Тасос. Искам информация къде е най - добре да отседнеш. Държа много на хотел с гледка към море и място, където има разнообразни места за разходка и хапване. Просто нямам идея на кое селце да се спра и задължително пясъчни плажове. Двойка сме с кола и без деца! Ще се радвам някой да успокои терзанията ми. Прекрасен месец август на всички!

# 482
  • София
Групичка, моля, моля да ме извините, че не съм изчела всички теми, но подготвям сватба и главата ми ееее.... Astonished
Искаме да отскочим за 3 нощи до Тасос, тъй като нямаме време за далечната Гърция, където аз съм си оставила сърцето. Не сме ходили на Тасос и не знам къде е редно да отседнем. Основното нещо, което искаме е прекрасни плажове - всеки ден различен. Не се и надявам, че водата ще е като тази на Лефкада или Кефалония, но все пак се стремя към нещо подобно, затова ще съм адски благодарна, ако някой сподели кои са 3те - 4те плажа, които най-много си заслужават да се посетят за това кратко време. Nature Sunrise
Къде е добре да се отседне, за да имаш най-добра отправна точка за въпросните плажове, но пък и да има къде вечер да седнем да хапнем?

п.п. Назад в темата бях прочела, че ферибота е по 40евро за автомобил, а в сайта сега виждам, че от петък до неделя цената е 69 евро.  Ние ще се пътуваме четвъртък и ще се върнем в неделя - тоест на отиване 40.50 , а на връщане 69, така ли?

Искрени благодарности за включилите се и още веднъж се извинявам, ако се повтарям! Innocent

# 483

п.п. Назад в темата бях прочела, че ферибота е по 40евро за автомобил, а в сайта сега виждам, че от петък до неделя цената е 69 евро.  Ние ще се пътуваме четвъртък и ще се върнем в неделя - тоест на отиване 40.50 , а на връщане 69, така ли?

Искрени благодарности за включилите се и още веднъж се извинявам, ако се повтарям! Innocent
за мен най хубавите плажове са Златния плаж и Скала Потамия, дори скала Потамия го харесвам повече! На самия плаж любимият ми хотел е хотел Камелия, малък, луксозен, с градина и закуска! Но резервации вече няма за него за септември...но пак зависи кои дати искаш!
Цените на ферибота обсъждаме за остров Самотраки в последните постове Embarassed Embarassed, за което се извиняваме Blush, и дори ако трябва ще го сложа в скрит текст. Отвори си разписание Керамоти-Тасос или Кавала-Тасос, зависи от къде ще пътуваш  и там виж цените! Hug Hug

# 484
  • София
Ориентировъчно 3,50 на човек и май 16 за кола - ферибота.

# 485
  • София
16€ е малката кола от Керамоти до Тасос. За голяма кола цената е 20€, ако няма промени.

# 486
  • София
Много ви благодаря!!
Сега набързо разгледах всички плажове от картата на Тасос и харесах много повече, отколкото дни имаме.   Grinning
Сега започвам да се ровя къде да отседнем - според плажовете, които харесах, може би е най-добре в столицата.
Само да открия хотелче и сме готови за тръгване!!

А в същото време да попитам какво ви е мнението за Гьола, заслужава ли си? Чета, че пътя е много лош, проблем ли е за лека кола?  И колко след това е вървенето пеш?

О, и да попитам за хотелчетата - каква е нормалната цена на вечер. Отворих букинга и ми се показват цени от 800 до 2500лв за три нощи.. като че ли хотела ще купувам   Grinning

Благодаря, прекрасни!! Flowers HibiscusBlue Heart

Последна редакция: ср, 16 авг 2017, 15:48 от fire_bow

# 487
  • Пловдив / София
fire_bow, провери за настаняване тук

https://www.go-thassos.gr/visiting-thassos/hotels?category%5B%5D=2

Има и доста оферти.
Аз лично от целия Тасос най-харесвам Голдън бийч, т.е. плажа на Скала Панагия. Обаче вече май навсякъде септември е пренаселено. Преди 6-7г. съвсем не беше така.
Но там е достатъчно оживено, без да е пренаселено. Има къде да се разходи човек, но много зависи какво търсите.
Но търсете хотел в Скала Панагия, а не в Скала Потамия (съседното село). Двете са почти слети.
Поне моето мнение е такова, де. Тъй като, колкото повече се отива към Скала Потамия, плажът става тесен и каменист.
Аз мога да препоръчам студиа Almyra.

# 488
  • Варна
От Лименас към плажа Голдън Бийч гледам на картата, че има два пътя, по кой се минава. Единият го виждам по крайбрежието през Маркиамос, а другият път сякаш е по-широк през Панагия.

Един си е пътя , няма да се объркаш , табели бол.
Кола с двама души е 26 евро всеки ден.

# 489

Един си е пътя , няма да се объркаш , табели бол.
Кола с двама души е 26 евро всеки ден.

Може и да се обърка. GPS -а дава един черен път от Лименас към Голдън Бийч. Точно преди Макриамос рязък десен завой. Колона от коли бяхме сенабили там.

# 490
  • Варна
Да се вярва на ГПС  , а не на табелите си е глупаво.

# 491
  • Stuck in a moment

Имахте ли кошче за боклук на първия етаж или само в банята? (ако говорим за едно и също място)
И в кой мезонет спахте?

# 492
Да се вярва на ГПС  , а не на табелите си е глупаво.

Почти цяла Европа сме обиколили с ГПС и само там сме се объркали. Все пак сме технологично поколение.
Факт е, че ги има и 2та пътя и трябва да се внимава!

# 493
  • Пловдив / София

Имахте ли кошче за боклук на първия етаж или само в банята? (ако говорим за едно и също място)
И в кой мезонет спахте?

Честно казано изобщо не помня къде е имало кошче.
Сега виждам, че съм объркала името. Аз препоръчвам Амарилис. Те са буквално на 2 мин. от Голдън Бийч.
http://www.amaryllis-studios.gr/

Макар че съм спала и в Алмира. Не ни харесаха толкова. Иначе бяхме ангажирали първите три от към пътя, ако броиш.

# 494
Ферибота Керамоти --Тасос --2 възрастни дете на 7 г  и кола --25 евро в петък
Тасос-Керамоти -2 възрастни дете на 7 г  и кола--27,50 евро в неделя

Цените са от миналата седмица и по билети.

Общи условия

Активация на акаунт