Остров Тасос /Тема 9/

• 122 094
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
Ние обиколихме целият остров. Пиша от мраморния плаж - красота уникална и цигания голяма .Няма никакво място .
Оси - МНОГО !!!
Малката стомаха и не издържа днес ,но слязохме до  гьола и ... От там и прилоша.

Къде е цигания? На острова ли?

# 556

[/quote]
Шашкам се.асеновград - Кърджали е отврат.какви ги мислите бе хора?
[/quote]

Пловдив - Кърджали не е задължително през Асеновград. Пътува се през Хасково за Кърджали. Пътят е много приятен.

# 557
Шашкам се.асеновград - Кърджали е отврат.какви ги мислите бе хора?
[/quote]

Пловдив - Кърджали не е задължително през Асеновград. Пътува се през Хасково за Кърджали. Пътят е много приятен.
[/quote]
Може

# 558
Ние обиколихме целият остров. Пиша от мраморния плаж - красота уникална и цигания голяма .Няма никакво място .
Оси - МНОГО !!!
Малката стомаха и не издържа днес ,но слязохме до  гьола и ... От там и прилоша.

Къде е цигания? На острова ли?
Не не само на мраморния

# 559
Бихте ли ми казали кой точнобе правилния път за Скала Потамиа.
По горе някой спомена че има 2 пътя .
Вие гугъл нямате ли.що за въпрос.на острова има един обиколен път и много важно ако сбъркате с метри.Не се излагайте.
Точно гугъл мап дава 2 пътя .И по спокойно с тона ако обичате ! Задала съм въпрос към тези които 
 Искат да отговорят,останалите да подминават..Rage

Ако тръгвате от София по добре минете през кавала--Керамоти и от там ферибота до Тасос --слизате от ферибота и на ляво пътя гоните--по близко е до голдън бийч--има доста завой.
след слизане от ферибота ако хванете на дясно ще обиколите целия остров не е много около 40 км--но пътя е с по малко завой. въпрос на личен избор, но не блъскайте до кърджали ако тръгвате от София.

# 560
  • Stuck in a moment
Аз с въпрос за вила Алмира. Само вдно мнение ми излезе за нея. А мисля доста хора са спали там

Ако става въпрос за "Almyra Villas" в началото на Скала Панагия - писала съм за тях в темата. Като цяло най-хубавото е разположението - близо е до плажа и то хубавата му част. Не са на шумно място (но ако имате шумни съседи, ще ги чувате) и имат паркинг.
На първи етаж е кухненски кът и разтегаемо легло, маса, а на втория  - банята и спалнята, както и гардеробче в коридора. Душа в банята няма стойка и трябва да си го държите в ръка винаги.
В кухнята няма кошче и не дават такова, има само в банята за хартията.
Няма детски съоръжения. Комарници са сложени да първи етаж - прозорците, но не на входната врата и има и на втория етаж. Климатиците се заплащат. Почистването е средна работа.
Поискайте си да не сте в крайна вила, защото номер 1 е до улица , а номер 9 е до сервизна барака, в която е разположено газовото оборудване и може да го чувате.
Пред входната врата има масичка със столчета.
Хубава почивка!

# 561
  • ГОре на черешата...

след слизане от ферибота ако хванете на дясно ще обиколите целия остров не е много около 40 км--но пътя е с по малко завой.

Обиколката на целия остров е малко под 100 км /98 и нещо ако трябва да сме точни/

# 562
Аз с въпрос за вила Алмира. Само вдно мнение ми излезе за нея. А мисля доста хора са спали там

Ако става въпрос за "Almyra Villas" в началото на Скала Панагия - писала съм за тях в темата. Като цяло най-хубавото е разположението - близо е до плажа и то хубавата му част. Не са на шумно място (но ако имате шумни съседи, ще ги чувате) и имат паркинг.
На първи етаж е кухненски кът и разтегаемо легло, маса, а на втория  - банята и спалнята, както и гардеробче в коридора. Душа в банята няма стойка и трябва да си го държите в ръка винаги.
В кухнята няма кошче и не дават такова, има само в банята за хартията.
Няма детски съоръжения. Комарници са сложени да първи етаж - прозорците, но не на входната врата и има и на втория етаж. Климатиците се заплащат. Почистването е средна работа.
Поискайте си да не сте в крайна вила, защото номер 1 е до улица , а номер 9 е до сервизна барака, в която е разположено газовото оборудване и може да го чувате.
Пред входната врата има масичка със столчета.
Хубава почивка!

Благодаря! Имат оферта за ласт минит наго тасос. Писах днес, но ми върна мейла, ако наистина се интересувам, пак да и пиша и още чакам отговор:) ще ги ползвае само за спане вечер. Не обичаме да стоим затворени, когато сме на почивка Simple Smile

# 563
# 564
  • София
1. От къде и какъв зехтин си купувате? Има ли хубав зехтин от производители?
Искам да си купя мед и маслини за България. От къде?

В селото Панагия има малка фабрика за производство на зехтин - ние сме купували от там и много ми хареса.
Фабриката се намира на централния път - ако пътувате от Лименас на юг - намира се след центъра на селото, от ляво на пътя. http://l7.alamy.com/zooms/a45643b476fc44d68a804ba55afa1961/thass … museum-cx98x3.jpg

Бихте ли ми казали кой точнобе правилния път за Скала Потамиа.
По горе някой спомена че има 2 пътя .

Главният път за Скала Потамия е един единствен. Следвайте табелите - няма как да го сбъркате. Това е основният път, който обикаля целия остров. Другият е черен, лош, не си и помисляйте да минавате по него. Гугъл може и да го показва, но главния път няма как да го объркате.

Аз пак да попитам, защото никой не отговори - за един ден на острова какво си струва да се види, за да не се лутаме излишно? Много моля да ме ориентирате, защото за първи път ще съм на острова и имаме на разположение от 10 часа сутринта, приблизително до към 19 вечерта. С кола сме 4 човека (никой не е бил до сега там) и за това се нуждая от компетентно инфо от хора, които най-добре познават острова.

Целият оастров се обикаля за има-няма 3 часа. Simple Smile
Ако решите, че не искате да ходите на плаж - не че няма хубави на острова - обиколете го. Ако тръгнете от Лименас на юг - ще минете през Панагия - едно от най-китните селца на острова.
По- на юг е моят фаворит  на острова - Гьола - https://www.google.bg/search?q=giola+thassos&rlz=1C1CHBD_enB … =1920&bih=984 За мен това е едно от бижутата на Тасос. Не се стига много лесно до там, но пък за мен си струва - и то много. Ако обичате да скачате от високо, де. Simple Smile Там ще отидат не повече от 3 часа.
Продължете на юг и се опитайте да намерите Теологос - старата "столица" на острова. Ние не успяхме. Забутахме се из едни маслинови горички..... А много ми се искаше да го видим.
Преди ферибота - разходка из Лименас.

2. От София сме - по-добрия вариант е да хванем пътя през Пловдив - Кърджали - Макеза, за да стигнем до Керамоти, нали така, а не да стигнем до Кавала и от там до Керамоти?

Ние също пътуваме от София и минаваме през КПП Илинден - Екзохи. На Маказа често се образуват огромни опашки, хората чакат с часове. На Илинден се минава за 1-2 минути. Пътят е планински, но си е чудесен - и в България, и в Гърция.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 00:14 от Vivi

# 565
И аз харесвам Теологос, макар, че Панагия е по хубава! Затова, ако нямате много време по доре идете до Панагия, а другият път до Теологос! Simple Smile
Ето мои снимки от Теологос, има и две тавернички  Wink

# 566
  • Варна
Искам пазар ... плодове и зеленчуци ! Sad

единствения пазар всеки понеделник в селцето Принос - има всичко - плодове , зеленчуци , дрехи , абе традиционен гръцки уличен пазар

# 567
  • Burgas, Bulgaria
Благодаря на всички !
Приключва нашата  визита тук . Съжалявам ,това не е моето място . Имах явно други очаквания.
Съвет към тези които ще ходят :
1. Проверете локацията  на мястото ,където ще почивате .Ние сме в едно никакво село, на главен път ,хвърчат коли и мотори .
2. Не се товарете с излишни очаквания относно плажовете .
3. Ако имате проблеми със стомаха освен лекарствата си ,помислете и за храната .
4 . Осите наистина са кофти история , поне на мен ми създадоха доста напрежение, въпреки подготовката със всякакви средства . Аз комари НЕ видях.

Хората са приветливи,гостоприемни и готови да помогнат ако имаш нужда от нещо , това ,че на мен не ми хареса , нищо не значи Simple Smile .

# 568
  • Пловдив / София
Здравейте,  и нашето морско посещение на Тасос наближава. Вече, съм набелязала няколко плажа,  но една вечер мислим да се разходим до Лименас. Според вас къде е най удобно и безопасно да оставим колата и да се разходим пеша. Има ли паркинг на удобно място, че не ми се иска да се завираме по тесните улици. И заслужава ли си столицата за вечерна разходка? Същият проблем за  паркиране ме интересува за Панагия и Потамия. Къде е по хубавко за разходки?

Винаги сме паркирали в Лименас до пристанището. Никой никога там пари не ни е искал.
За Панагя са ти отговорили. Потамя не е кой знае какво. Макар че от там сме купували прясна риба.

За вили Алмира някой беше писал, аз лично не ги препоръчвам. Не ми бяха особени чисти.

# 569
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
На острова има ли газстанция?

Общи условия

Активация на акаунт