Остров Тасос /Тема 9/

• 122 060
  • 767
  •   1
Отговори
# 585
Да питам скоро завърналите се от острова има ли пак много оси като миналата година?
 На Голдън бийч миналото лято беше пълно със оси на пясъка до водата излизаш и няма начин да не стъпиш върху тях , бяхме ужилени няколко пъти.
И оси има и комари, въпреки че се мазахме с аутан пак съм надупчена от комари.
Дано тези, които тепърва ще ходят са доволни, защото в момента тази лудница и както писа мадам Тиква, състезания с мотори и отвсякъде силна музика определено не е за нас., но пък извън сезона може и да е по-добре.

# 586
Защо си мисля че някои хора си избиват личните проблеми и лоши резервации върху Тасос.острова си е страхотен и едва ли е причина за болки в корема.А комари и оси има навсякъде

# 587
с комарите не сме имали никакви проблеми, аз не видях.
Оси имаше само ако седнеш да вечеряш и то около 7-8 ч. след това изчезваха, когато се разхождахме не съм имал проблеми с тях.
На плажа никакви проблеми с оси --бяхме на плаж преди Астрис идвайки от Потос.
Барове имаше даже два в Потос --от единия кънтеше яко гръцка музика, другия не стигнах до него. Пълно с младежи в Потос, за сметка на това в Лименария бяха предимно по улегнали хора.

# 588
Бях през юли в Скала Потамя и изкарах ме вълшебно. Островът много ни хареса. Плажовете на които ходихме, предимно пясъчни, бяха мечта, в сравнение с нашите в бг.  Не съм чуждо поклонник,  но Гърция и в частност Тасос са моето място за почивка. Мисля,че там с нищо не се прекалява. Супер е.

# 589
Както и други преди мен отбелязаха, не е нужно всички да харесват едно и също. Аз конкретно за плажовете се хванах, защото оставам с убеждението, че на острова има всякакви, за всеки вкус. Въпрос на малко четене и предварително информиране.

# 590
  • Пловдив / София
Все пак на всеки може различно да му се стори на Тасос. Наистина не е нужно да се харесва едно и също.
Аз също много харесвам острова.

Преди 7г. бях за първи път, началото на септември и тогава нямаше хора. Хотелите бяха и доста по-евтини. Следващите години основно само там сме ходили и все нащалото на септември (и едно ходене извън сезона имаме, май месец). И всяка година все по-пълно с хора.

Иначе на мене ми харесва именно това, че не е застроено като на нашето море. Хотелчетата са малки, не са някакви бетонни комплекси.

Харесват ми таверните. Това, че основно се предлагат малки менюта, а не някакви прочитни книги. Морска храна, например, за на нашето море никога не съм се престрашавала да хапна. А на Тасос - основно това.

Харесва ми това, че няма неща като например, допълнителна пудра захар за мекиците се таксува 10 ст. Това последното лично видяно от мен в ужасно претъпкания Созопол.

Да, ние имаме много по-хубави и големи плажни ивици, но водата...не може да се сравняваме.
Но просто нашето море е различен тип от тяхното. Не може да бъде толкова прозрачно, плитко и без вълни. Е, отделно в нашето море изливат де що има боклуци. Ама това е дълга тема.

Бих препоръчала на отиващите за първи път просто да се запознаят добре с това, което предлага островът, за да не останат разочаровани и да почетат малко за селата, кое какво е - по-оживено, по-малко и т.н.

# 591
  • София
Гърците си карат много мотори, далеч повече от нас, климатът позволява. Да, шумни са, но не очаквам да карат с 40.
Нашият хазяин на Тасос казал на ММ през 2013 - не е проблемът, че няма туристи, те си идват - румънци, българи. Лошото е, че гърците силно намаляха.

# 592
Имам нужда от помощ, писах и по - рано, че на Тасос не съм ходила. Реших да търся хотел на Лименас, но сега се чудя дали е добър избор. Става въпрос за 6 нощувки и избирам Лименас, заради разходките вечер, тъй като е по-голям. Искам разнообразие, повече магазини и таверни, да не ми омръзне и да го обиколя за ден, два. Ако има друго местенце, в което има повече оживление и по -хубави хотели на първа линия, ще се радвам да ми споделите.

Ще може ли да ми драснете няколко реда, относно о. Тасос.

И още едно питане, дайте мнения за Dolphin apartments and rooms - Limenas.

Хубав ден на всички!

Моля, някой да отговори на терзанията ми!

# 593
Имам нужда от помощ, писах и по - рано, че на Тасос не съм ходила. Реших да търся хотел на Лименас, но сега се чудя дали е добър избор. Става въпрос за 6 нощувки и избирам Лименас, заради разходките вечер, тъй като е по-голям. Искам разнообразие, повече магазини и таверни, да не ми омръзне и да го обиколя за ден, два. Ако има друго местенце, в което има повече оживление и по -хубави хотели на първа линия, ще се радвам да ми споделите.

Хубав ден на всички!

Хотелът си е супер.Другото подобно селце е Потос

# 594
Много благодаря. Ще запазя за Dolphin, ще отидем и до Потос и до....навсякъде. Дано времето бъде хубаво на всички релаксиращи през септември и да се събират само приказни гледки. И разбира се обмена на инфо за Тасос  да не спира.

# 595
  • София
Момичета,
прочетох по-нагоре за надпревари с мотори - на определени места ли са  "концентрирани" или е повсеместно, по всички пътища из острова?
Чак започнах да се притеснявам за нашата предстояща почивка....Пък уж изчетох доста теми за Тасос....Rolling Eyes

# 596
  • на земята
Да споделя и аз,винаги сме ходили на Тасос края на юни началото на юли и началото на септември и е било прекрасноооо няма навалица,морето е супер,оси не съм виждала никъде.
Ноооо в момента сме тук на Парадайз плажа е пълно с оси просто ужаснооо,мраморния плаж няма къде игла да хвърлиш натъпкани един до друг да се удуши човек 😂😂😂😂😅
На тасос Гранд резорт сме,идвахме май месец бях споделяла по напред в темата за хотела и всичко,но не бяхме пробвали плажа защото беше студено още.
Плаж има,пясък има ивица има,чадъри има,нооо в морето пълно с камъни,преди да дойдем беше валяло една река се стича и е пълно морето с кал,ужасно просто.
жалко че хотела е страхотен,чисто,приятно ,басейните са супер,персонала ,храната,но няма плаж като хората.

# 597
  • София
Последно бях на Тасос нач.на юли т.г. Близо до Рахони. Не съм чула мотори наблизо. Само осите бяха в пъти повече, но е нормално след продължителна и студена зима. Почивката там за пореден път беше разкошна. За първи път ходих на кръчма в село в планината, супер беше, само гледката на септемврийските пожари беше малко тъжна. След 2 дни тръгваме за Неа Перамо, отново село, което много харесвам,  но Тасос ми е от любимите. Особено скритата от пътя, сгушена в маслинова гора къща, на 30 м от скътан пясъчен плаж.

# 598

Хубав ден на всички!

Аз днес се връщам от Потос - очарована съм! Лименас е просто едно пристанище и лично на мен не ми харесва. Разстоянията не са големи, но има доста завои и вечерно време не е много приятно за пътуване. Лименария е другото голямо населено място.

# 599
  • Варна
Тъжно е на Тасос плаж да не намериш Simple Smile Съвсем неуместно е сравняването ни с  Гърция - нито можеш да сравниш  14 000 км брегова ивица и 230 обитаеми острова с 350 км. , нито можеш да сравниш Черно море със Средиземно.

Общи условия

Активация на акаунт