Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-14

• 93 375
  • 746
  •   1
Отговори
# 435

Права си, и описанието и снимките са мои. Пратих ги първоначално да се знае какво е състоянието. После дойдоха и го снимаха оттук https://ogledi.bg/bg/offer/prodazhba-3staen-sofiya-621
Ще звънна на брокерката да смени снимките и да актуализира и цената в по-горния сайт,.защото я бях смъкнала с 3000евро.Sad

Този апартамент, така представен много ми харесва, за цената не мога да кажа нищо, но си личи че е ремонтиран внимателно. Успех с продажбата, и не сваляйте цената веднага, в този интензивен пазар може да извадите късмет. Peace

# 436
За мен цената му не е чаааак толкова висока. Обаче представянето не сте се постарали. Викнали сте брокер, който е направил снимки с ГСМ-а. Половината са размазани и на снежинки. Това на мен ми говори за претупване на нещата. Направете хубави снимки, направете една скица на жилището, за да се добие по-пълна представа. Трябват ви снимки и на гледката от прозорците, за да се добие по-пълна представа от потенциалните купувачи. Ако оставяте цялото обзавеждане го напишете в обявата - личи си че е правено за вас.

+1

Обява без разпределение на стаите е непълноценна. Ако има и разни раздути снимки с ефекти на дребни детайли пък съвсем.
А относно ремонта - моето мнение е, че в България (в чужбина май е обратно) най-добре е продавачът да не прави никакъв ремонт, защото няма да си избие парите после, да не говорим някой да му плати надценка. Е, ако е някакъв супер качествен ремонт може и да не е така, но пак трябва да се чака точния клиент със сходен вкус. По принцип обаче всеки идва с идея за преустройство и непипван апартамент май е по-добра опция. Поне за мен де. В момента най-модерните бои например са в сивата гама, а аз не си падам по тях. Даже някой да е боядисал с най-високия клас на Джонстоун за мен това няма да е ценност и няма да му платя 2000 лева отгоре за боята и труда.

Според мене това си е културна особеност. Гледам разни клипчета от щатите и Канада, където обясняват какъв ремонт са правили и казват "обновената баня и кухня ще ви продадат къщата, защото никой не иска да се занимава с такъв ремонт". И аз си викам wtf, никога не бих купила нещо, което някой друг е правил според собствения си вкус. И да му дам 10К отгоре за новите шкафчета черен гланц примерно. Но може би оттатък океана са над тия неща и гледат да са по-мобилни... Rolling Eyes

# 437
Според мен нямат поколения опит (родова памет Twisted Evil) в ремонти и самоправ Mr. Green И затова се плашат, а дизайнерите и строителите са им скъпчии.

# 438
  • София
Аз също си мислех, че предпочитам да купя апартамент и сама да го ремонтирам и обзаведа, но се случи обратното. Купихме обзаведен апартамент, на който направихме частичен ремонт /циклене на дървено дюшеме, подмяна на 2 врати, боядисване на стените на 2 стаи и др. дребни неща/. Апартаментът е на 4 етаж, без асансьор, стара тухла. Ако трябваше да го ремонтираме и обзавеждаме, не бихме се решили.
От съществено значение е обаче, че обзавеждането  и електроуредите ни харесаха. Това наистина е изключение, защото при други огледи не беше така.

# 439
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b148793347370052 … k=2iowyp&f1=3
Мнения за този, с инвестиционна цел, ще се дава под наем.
Не ми харесва, че дневната е с размера на килер...но това е предлагането.

# 440
Записвам се в темата. С намерение за покупка на 1-2 имота в София в близките месеци. Темата ще ми бъде много полезна.

# 441
  • София
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b148793347370052 … k=2iowyp&f1=3
Мнения за този, с инвестиционна цел, ще се дава под наем.
Не ми харесва, че дневната е с размера на килер...но това е предлагането.

Лъки, дневната наистина изглежда прекалено малка - няма как да се сложи и трапезна маса, и диван; не виждам къде ще се сбута телевизор така, че да се гледа удобно. Вградената кухня като че ли е отбиване на номера, няма аспиратор. Спалнята, както гледам, е пряко сили 12-13 кв. м. Не виждам как това цялото е 55 квадрата, освен ако не е включено мазето, голяма тераса и доста общи части. Не се вижда никакво място за допълнителни възможности за съхранение. Тясно, сбутано, нефункционално. "Луксозно обзаведен" с черни пералня и хладилник, обаче с PVC врати и баня с плочки от 15 лева...  Laughing 

Познавам Варна съвсем бегло, затова не бих се наела да съдя дали си струва, вероятно големият плюс е разположението в центъра. Но понеже търся нещо подобно в София, напоследък отхвърлих два именно заради безобразно малките дневни.

# 442
И аз не ги виждам тези 55м2.
Дневната е по-скоро кухня, много е малка.

# 443
Здравейте, какво ви е мнението за вилните зони около София? На каква цена горе долу би трябвало да вървят масивни постройки и земя в тях? Имам си някаква идея за недостатъците на жилищни имоти извън регулация, но искам да чуя и друго мнение. Повечето май нямат канализация, електроснабдяването и водоснабдяването нормални ли са?

# 444

Познавам Варна съвсем бегло, затова не бих се наела да съдя дали си струва, вероятно големият плюс е разположението в центъра. Но понеже търся нещо подобно в София, напоследък отхвърлих два именно заради безобразно малките дневни.
Tо и разположението имам едни съмнения, че е около пазара, а си е близо до циганите...уж център, ама не е пояснено къде.
Дневната е кошмар. Това отпада. Naughty

# 445
Момичета, чета ви постоянно-
виждам, че в последните постове коментирате Варна.
Ако някой има впечатления от добър брокер /ама брокер, не агенция/ моля да ми пише на лични.
Очаквам да се окажа в търсене на двустаен апартамент в рамките на тази годима и имам чувството, че пазарът на такива в широкия център на града е все едно в Лас Вегас имение ще купувам...Нервно ми е,ще разполагам с ограничено време /и ресурси..../ и ми трябва адекватен човек. Не искам да губя месец в това да се обясняваме какво не искам и не търся- Съмнявам се, че ще мога сама да стигна до добри оферти и да си организирам огледи за кратко време. Оф! И така

# 446

Tо и разположението имам едни съмнения, че е около пазара, а си е близо до циганите...уж център, ама не е пояснено къде.
Дневната е кошмар. Това отпада. Naughty
Да, Лъки, права си за локацията, когато напишат в центъра, близо до Била и т.н. 100% става въпрос за район с концентрирано циганско присъствие, живях за малко там, не бих повторила.

# 447
Момичета, чета ви постоянно-
виждам, че в последните постове коментирате Варна.
Ако някой има впечатления от добър брокер /ама брокер, не агенция/ моля да ми пише на лични.
Очаквам да се окажа в търсене на двустаен апартамент в рамките на тази годима и имам чувството, че пазарът на такива в широкия център на града е все едно в Лас Вегас имение ще купувам...Нервно ми е,ще разполагам с ограничено време /и ресурси..../ и ми трябва адекватен човек. Не искам да губя месец в това да се обясняваме какво не искам и не търся- Съмнявам се, че ще мога сама да стигна до добри оферти и да си организирам огледи за кратко време. Оф! И така
Aз мога да ти препоръчам поне 2ма точни брокера, обаче предлагането е такова, че и извънземен брокер не може да ти помогне...Самата аз търся имот за инвестиция, в централен район или студентски район...нищо свястно няма, а ако излезе нещо му искат цена близка до цените в Париж.

# 448
Това, че искат европейски цени е добре. Тези които искат бг цени, ще продадат и понеже има ограничен брой купувачи, скъпите ще станат непродаваеми.

# 449
  • София
Или ще продадат и скъпите, защото в момента продавачите са по-малко от купувачите  Mr. Green
Товето може пак да стане след 2 години, ама сега е друго положението  Wink

Общи условия

Активация на акаунт