ТРЕТИ клас - 3 тема

• 59 804
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
За трагичния случай нямам думи. Горкото дете, горките родители.. Просто не мога да си представя какво им е....
Да добавя и горкото момче, което е ритнало, а и другите деца...  И аз не мога да коментирам... мъка...
Скрит текст:
начетох се и се наслушах на глупости за "малкия убиец" Tired

иска ми се да се вземат истински мерки и да се направят промени, не само формално, но явно няма да го дочакам.

# 121
Ужас с това дете... Sad Мир на праха му! Да не дава Господ повече такива трагични случаи!

# 122
  • Перник
Ужасна трагедия наистина! Без да оправдавам момчето, едва ли е искал да причини това... Нелепа случайност...  Sad
Наистина, и ние сме се сбивали в училище, но днес май се случва много по-често и с много по-голяма жестокост.

Виктоалиа T, прекрасна ти е балерината!

# 123
Аз не помня да сме се били в училище. Да ритнеш някой в корема с такава сила...ми не мога да намеря никакво оправдание за момчето,никакво. Племенникът ми е на 11. Тежи над 60кг. По никакъв начин не си представям да реши да изрита момиче.
В езиковата две момчета бяха пуснали пиратки до едно момиче. Изключиха ги, като стой та гледай, въпреки че нямаше сериозни наранявания.

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 12:14 от Пролетен дъждец

# 124
  • offshore & overseas
Здравейте,

И аз съм потресена от случая, жестока трагедия за всички страни, най-тежко е за родителите на момичето, но и животът на момчето е съсипан. Cry

В училище навремето (по-точно в прогимназията) аз не съм се била, но мен са ме били (и ритали, и удряли в корема) именно определени момчета, като в някои случаи доста агресивно и жестоко. Не мисля, че нещо се е променило, освен намалената дисциплина в училище, включително и в часовете.

Когато аз бях ученичка, в м/учасията се случваха и доста неприятни неща, но в часовете не смеехме да шукнем, в това число и най-големите гамени. А съм била в квартално у-ще - дори и цигани имахме в класа (или „роми“, за да съм политически коректна).

Лош късмет е случилото се и дано не се случва повече никога на никого!

Виктоалия Т, балеринката ти е прекрасна, много нежна и пластична! Нашата Калина потренира малко балет, когато беше на 5 години, но освен физическите данни, кой знае какво друго не показа (включително и ник'ъв ентусиазъм Laughing). Тоест тяло има, но талант - нула (или де да знам, може пък да е въпрос на воля). Люся пък не иска да се занимава с такива неща.

И двете имат голяма любов към рисуването и изобразителното изкуство, а и към музиката (в смисъл, че грачат здраво и фалшиво). Калина иска да я запиша на пеене или на някакъв инструмент (най-вече пиано), но още нямаме капацитет, нищо че читалището е под нас.

Заниманията по физическо в нашето у-ще са доста забавни. Дълги години у-щето нямаше (голям) физкултурен салон (то е на 109 години, така че нормално е да е старо и рушащо се). Миналата Коледа новият физкултурен салон бе завършен, но децата още не са влизали - имало проблеми с мухъл и ненамсикоси. Освен това, учителят по физкултура е голям особняк. Непрекъснато наказва целия клас за непослушанието на едно от децата, и то с клякане (да клякат цял час). Последния път ги беше наказал с тичане и Калина беше доволна (нали не е клякала цял час, а само е тичала), представете си какво чудо е. Laughing Баща ѝ смята, че следващото ниво в наказанията е да тичат клякайки. Rolling Eyes

И изобщо, във „вашите“ училища използва ли се тази методология, да се наказва целия клас заради лошо поведение на едно дете? Не знам защо така се процедира в това у-ще, или има смисъл, който просто аз някакси не мога да схвана. Някога, по мое време, не беше така. Освен пък да съм забравила?

Хубав ден и успешна седмица. Grinning

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 12:37 от Мяуче

# 125
И изобщо, във „вашите“ училиащ използва ли се тази методология, да се наказва целия клас заради лошо поведение на едно дете? Не знам защо така се процедира тук, а аз това не го разбирам. Някога, по мое време, не беше така. Освен пък да съм забравила?
В класа на детето се използва, аз съм писала и преди, но не с клякане или друга активност, а с допълнително писане, домашни, забрана за излизане в междучасията извън стаята. Последния хит беше заради поведението на едно момче, всички останали бяха наказани да пишат за домашно разказ какво и как е направил, направо като писмени доноси, без въпросния, добре поне че не са ги чели публично. Според мен ефект няма. За при мен не си спомням, но имах невероятна класна. А агресията по мое време от момчета към момичета се изразяваше в дърпане на плитки, но не и ритане.

# 126
  • offshore & overseas
И изобщо, във „вашите“ училиащ използва ли се тази методология, да се наказва целия клас заради лошо поведение на едно дете? Не знам защо така се процедира тук, а аз това не го разбирам. Някога, по мое време, не беше така. Освен пък да съм забравила?
В класа на детето се използва, аз съм писала и преди, но не с клякане или друга активност, а с допълнително писане, домашни, забрана за излизане в междучасията извън стаята...
Да, точно така. Клякането се използва само в часовете по физическо. В останалите часове е както описваш. Ми, продължавам да не проумявам. Crossing Arms

# 127
  • Sofia
В класа на детето се използва, аз съм писала и преди, но не с клякане или друга активност, а с допълнително писане, домашни, забрана за излизане в междучасията извън стаята. ... А агресията по мое време от момчета към момичета се изразяваше в дърпане на плитки, но не и ритане.
При нас е същото - един виновен, всички го отнасят. Много непрофесионално и невъзпитателно според мен и мнго ме вбесява.  При нас санкцията обичайно е да нямат физическо - пишат.  Twisted Evil Нали класната гони резултати...  Twisted Evil  Twisted Evil Twisted Evil  Да не започвам, че... Абе, не че не си знаех и все тая.  Twisted Evil
В у- ще по мое време също дърпаха плитки, коси и ей такива, не помня момчетата да са ни били.

Пък момчето с ритника от инцидента, не че го оправдавам, ама не е очаквало/искало/мислело, че така ще стане. Това имах предвид. Вероятно е абсолютно стъписан и стреснат и т.н.

# 128
Виктоалия Т, прекрасна балеринка си имаш!  Heart Eyes

Ние ходихме до Стара Загора този уикенд, много ми хареса. Такова спокойствие и чистота, направо не ми се тръгваше! Жалко, че нямаше време да се поразходим малко из района.

# 129
  • offshore & overseas
...Пък момчето с ритника от инцидента, не че го оправдавам, ама не е очаквало/искало/мислело, че така ще стане. Това имах предвид. Вероятно е абсолютно стъписан и стреснат и т.н.
smile3521

Е, вече се убеждавам, че туй наказване на целия клас е масова практика. Може би идеята е в „колективната вина“. hahaha

# 130
Стара Загора е любимият ми град  Hug
след него Русе и Варна  Hug

за груповите наказания Blush може даже няма виновник.

# 131
  • Перник
И при нас наказват целия клас заради провинение на един. И аз съм против този метод, но явно е на мода в момента.

# 132
  • В светлината на слънцето
Не искам да коментирам случилото се - трагедия за всички. Учителката беше съсипана, когато я показваха.  Sad

Виктоалия, прекрасна е балеринката!  Hug

# 133
  • София
Е, вече се убеждавам, че туй наказване на целия клас е масова практика.
И при нас е така. Даже миналата седмица единият от моите хубостници е бил причина да нямат физическо  Tired Един съученик го изпорти. Ей това портенето най-много ме вбесява

Аз обаче искам да попитам който има две и повече деца: като са направили някаква беля и не може да се докаже кой е виновен (или пък се докаже), не ви ли се е случвало да накажете всички? Знам, че не е педагогично, но в къщи сравнително често се случва, като никой не си признава, или примерно ако се сбият - наказвам и двамата, независимо кой е инициаторът.

# 134
Е, вече се убеждавам, че туй наказване на целия клас е масова практика.
И при нас е така. Даже миналата седмица единият от моите хубостници е бил причина да нямат физическо  Tired Един съученик го изпорти. Ей това портенето най-много ме вбесява

Скрит текст:
Аз обаче искам да попитам който има две и повече деца: като са направили някаква беля и не може да се докаже кой е виновен (или пък се докаже), не ви ли се е случвало да накажете всички? Знам, че не е педагогично, но в къщи сравнително често се случва, като никой не си признава, или примерно ако се сбият - наказвам и двамата, независимо кой е инициаторът.

а ако твоето пострада няма ли да ти се иска някой да беше казал на госпожата, че има проблем и да са били взети мерки?

смятам, че при проблем децата трябва да се обръщат към по-възрастния.
той е този, който трябва да вземе мерки, да санкционира виновния и да въдвори ред.
и непрекъснато да набива в главите на децата, че не трябва да има саморазправи и "въдворяване на ред" на принципа "по-силният е по-прав".

клюкарстване и портене беше, когато в детската градинка го взимам, а някое мамино момиченце ми се метне на вратата и започне "ама лельооооо, ама днес М.... беше мноооого лооооош". ако попиташ какво е направил не може да каже  Confused и госпожата не знае да е имало проблем.

Общи условия

Активация на акаунт