ТРЕТИ клас - 3 тема

• 59 464
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
Имам чувството , че момчетата са доста по-несериозни
Момичетата по-отговорни, поне в тази възраст
Моят син ако може да мине метър, винаги ще го направи
В комбинация ,че в училище не изискват много и му пишат само шестици, съвсем никакво усилие не полага
За училище се готви между 20-30мин-все нищо нямат
Добре че ходи на курсове по математика и английски, там има повече домашни
След четвърти клас ще го местя в друго училище и тогава ще му дойде нагорно
За четеното освен дръндьото и майнкрафт, нищо друго не е прочел с желание
от 2 месеца веси на Маншон и полуобувка
Лятната мисля да го натисна да чете повече-взела съм Войната на таралежите и Пърси Джаксън  Peace
Чакам с нетърпение ваканцията, даже като ученичка толкова не съм я чакала  Joy

# 541
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
Чакам с нетърпение ваканцията, даже като ученичка толкова не съм я чакала  Joy

+1 Mr. Green

ще ги изпратя с баща му на село да оправят къщата, а аз само ще раздавам задачи и ще проверявам изпълнението.
newsm48 ще им се стъжни и на двамата  newsm48

# 542

Моята вече два пъти си забравя домашното по английски и то след ваканция, когато са дълги домашните и после аз трябва да ги проверявам. Казах й, че ако го забрави още веднъж, лично ще се обадя на госпожата да й пише двойка, защото все чака аз да й напомням какво да вземе. При нас пишат за три пъти без домашно. Беше много шокирана каква майка съм била. Учителите трябвало да се оплакват от учениците, а не родителите  Mr. Green

Стана въпрос за матурите в 4 и 7ми клас и от там за АК. Каза, че там не било за нея, защото било много строго (някой от по-големите им разказвал), а тя не си падала по такава дисциплина Joy
Иначе нашата класна каза, че матурите в 4-ти клас са ала-бала. Надявам се и новата класна догодина да мисли по същия начин.

# 543
  • Sofia
Ох, Дъждец, те това ни е баш проблема и на нас - мотаенето. Не го осъзнава и туй то.  Ей го... сутринта за 20 мин. само се беше облякла.  ooooh!
Аха и аз повече чакам ваканцията и от щерката, и откакто бях ученичка.  Crazy
Моята пък е на това сега:

# 544
  • София
Ваканцията и ние я очакваме с нетърпение.
Още не съм готова с организацията, но и това ще стане, само да го измисля.

Моят имаше забележка, че е без домашно преди време и вече е една идея по- стриктен.
Но имахме разговори след зимната ваканция по темата.

Докато сме на читателска вълна, да подсетя за пролетния панаир на книгата по 24 май.
Определено ще купя още книги, но не съм решила какво.

И понеже чета Александър Грин, се присетих за детските му романи
 Корабът с алените платна - по- скоро романтичен
и Златната верига - заплетен приключенски
https://chitanka.info/book/4386-korabyt-s-alenite-platna-zlatnata-veriga

# 545
О, как забравих Роалд Дал? Всичките му книги изчете моя син тази година. Всъщност, като ги добавя, май е прочел повече от 5 книги.

В АК наистина е строго, но пък има и страшно много интересни неща, клубовете например.

# 546
  • София
Луси, това са си доста книги.
Но и пет да бяха, не е малко, за времето което ходят на училище и други дейности.

# 547
  И Беа, всичко на  Роалд Дал е изчела!/Много и харесаха!/Напоследък :предлагам книга,започва я и след ден ,два обявява,че не и е интересна.Първите пъти смених и предложих веднага друга,но си стана практика! Wink Имам от поредицата за "Джордж и вселената",Луси ме подсети,ще и ги дам. Grinning

# 548
За 2-3 дни прочиташе книга на Р.Дал, включително четеше в буса за училище и в междучасията.

# 549
  • Перник
Моят син ако може да мине метър, винаги ще го направи
В комбинация ,че в училище не изискват много и му пишат само шестици, съвсем никакво усилие не полага
За училище се готви между 20-30мин-все нищо нямат
....
След четвърти клас ще го местя в друго училище и тогава ще му дойде нагорно
...

Това все едно аз съм го писала. Ако бяхте видели как премина "подготовката" за изходното ниво по английски  ooooh! докато аз готвя вечерята той идва при мен с учебника/тетрадката и ме кара да го изпитвам на думички и изречения, а докато ми отговаря подритва една малка топка из кухнята. НЕ благоволи да седне да пише до снощи, когато написа дните от седмицата и месеците. С нетърпение очаквам оценката.
И аз се надявам да го преместя след 4-ти клас, въпреки че той няма такова желание.

# 550
  • offshore & overseas
Моят син ако може да мине метър, винаги ще го направи...
Чувството те лъже - има и такива момичета. Например нашата третокласничка е един чудесен пример. Joy

Забележката за без домашно хич не я впечатлява и редовно „забравя“, че имат работа за вкъщи, но при нас не са толкова стриктни. Това правило, че за три “без домашни“ се пише двойка го помня от моето ученичество. Чак не мога да повярвам, че още се прилага някъде. Mr. Green

Благодаря за линковете. Ще проверим какво сме научили тази година. И определено наблягам на научиЛИ, защото учих и аз, даже може би предимно аз. hahaha

Ааа, да не забравя, и на мотаенето е царица Калината...

Абе, да идва ваканцията, ще ми олекне доста.

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 13:40 от Мяуче

# 551
  • от Луната
Четенето е голям проблем и при нас, но се успокоявам, че аз почнах да чета в 7 клас и после се налагаше да ми забраняват да чета, че и нощно време го правех  Mr. Green
Пролетен дъждец, това с мотането ми е до болка познато. С двама мотаещи се вкъщи полудявам, но въпреки виковете ми ефект никакъв няма към забързване на каквото и да е  ooooh!. Същото е като при Добри, ако нещо е интересно става, другото само след много повтаряне от моя страна, като накрая ми писне и викна и тогава с голямо мрън го прави, но с часове.
Морена, сутрин става в 6:50 и ако се разбърза успява да излезе в 7:35 за училище, но понякога в 7:45 излиза, след като я подкарам яко, а часа започва в 7:50. Добре, че училището е на 100 метра от блока  Mr. Green
 За домашен любимец взехме коте като компромисен вариант. Тя не го искаше в началото, защото иска куче, но сега си го обича. Беше си изпросила и рибка като подарък за РД, но тя след 2 месеца даде фира. Сега пък искала хамстер, но съм категорична, че с котка вкъщи няма да вземем и мишка, а тя вика " Мамо, но това е хамстер, не е мишка"  Mr. Green
И аз вече нямам търпение да идва тази ваканция, че ми писна вече да повтарям едно и също всеки ден. Ако не я накарам няма да влезе и в Уча се, въпреки че имаше голям мерак в началото. Сяда да пише домашно по човеците без да е прочела първо урока и съответно не знае отговорите и идва да ме пита всеки път и аз все обяснявам кое първо се прави, но ефект никакъв няма вече втора година  Whistling

# 552
  За "Уча се"-прекрасен сайт ,имаме абонамент...,НО!!!Гласовете ,на водещите уроците ,не и харесват...,нещо я дразнели,били особени и я боляло глава от тях....Като и включа,някоя презентация,оттам -голямо мърморене пада.А са наистина безкрайно полезни и добри разработките!

# 553
  • Sofia
Виктоалия, а ние пътуваме с автобус 20 мин.  и ако го изпуснем в 7.25ч., трябва да ходим на трамвая, пък си е ходене до там, а автобуса спира пред нас и после до у-щето е по-близо от него.

Ру, забравих да благодаря аз! Hug  Изобщо не съм се сетила да надзърна там.

# 554
Божее, как се успокоявам като чета  Mr. Green

Много разпиляно и моето дете, ако може да мине метър ще мине и даже ще е горд със себе си. Домашните от училище за му точно за 15 мин., добре, че от курса по математика работи допълнително.
Не зная защо не ги товарят повече, от 5 клас изведнъж ще стане трудно и ще му дойде нанагорно...

За четенето при нас борбата е да спре да чете, вечер с кавга и скандал му вземаме книгата. Мисля, че в момента чете Робин Худ. От училище им дадоха миналото лято списък, които се припокриваше почти с този от първи клас. Tired

Има ли деца които ходят на фектовка? Много ме врънкат и мисля да ги записвам като ги разпуснат от училище.

Общи условия

Активация на акаунт