ТРЕТИ клас - 3 тема

• 59 417
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
  • offshore & overseas
MianaNia, аз не успях да видя рисунките, защото нямам FB профил, но предполагам, че са много хубави. Може пък на живо да ги видя, ако мина от там. Аааа, няма да стане - то било във Пловдив. Crazy

# 646
  • София
Браво на всички, които имат поводи за хвалби.

MianaNia, кажи може ли да се видят примерно в понеделник, тези в Столичната библиотека.
Нали съм в района и съм почитател. Wink

Дават изходните нива за подпис и ги връщат за съхранение в училище.
Тези по ЧО и ЧП - евентуално следващата седмица ще ги дадат.
Другите две ги върна.

Вчера му мина екскурзията до Панагюрище. Впечатлен е от златното съкровище.
Иначе много пушкала гледали. Laughing

И да помрънкам. Класната е казала, че ще им даде 20 книги за през лятото.
Излишно много, пак няма да може да чете основно каквото си иска.
Поне да ги беше дала от сега. Да видя кое да взема от панаира, кое имаме, да прочете нещо сега по празниците. Но не, ще ги даде в последния момент.

# 647
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
При нас всякакви контролни и самостоятелни работи се носят вкъщи за подпис и поправка, но не и изходните. Дали са им ги в училище, да си ги видят и обратно при госпожата, сигурно, за да не ги загубят. Оплакваше се девойката, че ги карали да правят поправка набързо в междучасията, включително и когато няма грешки, което е необяснимо за мен, пишели поправка и преписвали цялото. По МАТ е била така, а по български освен една запетая в диктовката, нямала друга грешка, но също препис изцяло на изходното.
Добри, браво на младежа!
При нас пък има сезон на изложбите, утре се открива една с нейна рисунка в Столична библиотека, а други ден е годишната от ателието, където ходи.

браво на детето. Hug
награждаването миналата Коледа в Столична библиотека  беше много приятно. имаше деца от цяла България  Blush
ние бяхме там да четем и случайно присъствахме  Blush

# 648
mmm, може, според организаторите рисунките ще са изложени до 05 юни, това е инициатива на Гринуич и още няколко партньори, темата е "Нарисувай екогерой". Всъщност и аз не знам дали ще успеем да отидем утре за откриването, защото е между урока по пиано и часа й в ателието и е малко трудничко тичането. Даже мислех на 24-май да я заведа, тъкмо ако има и нещо друго интересно в библиотеката тогава.
За книгите, нашите по списък бяха и миналата година около 20, но класната беше казала, че е задължително 5 на брой.
Скрит текст:
Сега госпожата им обяви месец май за месец на четенето
 и трябваше да си разменят децата, първо на моята едно момченце й дало една доста за мен неполезна и неинтересна книга - за пръцкане основно се разказваше, а на втория тур, понеже нещо имало недоразбрали, самата госпожа й дала на Дж. Даръл - "Птици, животни и роднини", това от сряда да се прочете до другия вторник - абсолютно невъзможно, да не говорим, че за мен, за да оцени този автор е по-добре да се запознае с него по-нататък, примерно 4-5 клас.

# 649
  • Sofia
Браво на децата! Simple Smile

При нас всякакви контролни и самостоятелни работи се носят вкъщи за подпис и поправка, но не и изходните. Дали са им ги в училище, да си ги видят и обратно при госпожата, сигурно, за да не ги загубят. ...
Точно така и при нас и точно това е причината, както предполагаш.  Подразних се, защото до сега сме ги виждали, пък сега...

# 650
При нас също не ги дават - класната твърди, че са задължени да ги пазят в училище....
Виждаме само оценката в бележника накрая. Но когато я видим, вече е късно. Каквато и да е, моят е с твърдото намерение да преустанови всичко свързано с училище на 31-ви. Така че остава да се концентрирам върху входни нива в 4 клас, да е живот и здраве.

# 651
  • София
Нашите приключиха. Доволна съм, че при всичките си отсъствия поради музикални ангажименти през целув април и началото на май, човекът се справи отлично с изходните.
Сега е почти почивка Simple Smile остава изпитът по пиано другата седмица и това е.
После имат екскурзия от училище и вече "Здравей, ваканция!"

# 652
Останаха цифром и словом още 4 учебни дни за нашите.  Laughing
Цветя на 31ви, почерпка за деня на детето и добре изминалата учебна година на 1-ви и Ваканция , здравей! Hug
Все повече ще хвърляме око към ваканционните теми май, защото ваканция от 3.5 месеца за родител с 20 дни годишен отпуск си е истинско предизвикателство... Поне за мен е така.
Дано да мога да направя така нещата, че децата да имат незабравимо лято, пълно с игри, защото през учебната година им е доста натоварено.

# 653
  • В светлината на слънцето
За някои ваканция, за други - не. Моят ще ходи на подготовка за сертификат по английски, след което и на самия изпит.

И от мен Браво на децата!

# 654
  • от Луната
За Мишка остават само 3 учебни дни и на 30 заминават на зелено. Последно имат концерт от балета на 14.06 и предполагам, че до тогава ще си имат тренировки. С нетърпение я чакам тази ваканция вече. И дано лятото порасне повечко и другата учебна година да е по - организирана  Mr. Green

# 655
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
остават ни два вторника  Mr. Green  + еднодневна екскурзия + празник за завършването - училището вече го пишем свършило, но другото...

вторник следобяд - нова песен за есенния фестивал
сряда - генерална репетиция за представлението
четвъртък - концерт + представление по едно и също време  Crazy ще пропусне концерта  Blush
събота - последни указания преди финала в Несебър  Crazy

стискам всички палци баща му да е по-свободен още месец, че да го кара насам натам, че иначе ще я вапцаме. ooooh!

# 656
  • София
На нас ни остава само утре учебен ден. В петък им е тържеството, а в понеделник заминават на зелено училище за една седмица, така че почти сме стъпили във ваканцията. Simple Smile

# 657
  • Варна

Все повече ще хвърляме око към ваканционните теми май, защото ваканция от 3.5 месеца за родител с 20 дни годишен отпуск си е истинско предизвикателство... Поне за мен е така.
Дано да мога да направя така нещата, че децата да имат незабравимо лято, пълно с игри, защото през учебната година им е доста натоварено.

И за мен е така, с какво ще си уплътнява времето толкова месеци, не знам. В началото е интересно да мързелува, но към средата на юли почвам да слушам колко му е скучно из къщи...
Засега е на тема ритане на топка, да видим докога...

# 658
  • offshore & overseas
Аз не мисля да уплътнявам времето на Калина. Смятам, че е достатъчно голяма, вече на 10+, за да си намира сама интересни занимания. Вярно, ще ѝ давам тон понякога, но няма да бъде непрекъснато - нали за това е ваканцията. Купила съм някои книжки със задачки за ваканцията, но не съм сигурна, че ще мога да я спечеля с тях. Нищо чудно да стане така, че сама да си ги решавам. Crossing Arms

Естествено, очаквам да има и по-скучни, и по-забавни дни, и мрънкане чат-пат, но времето ще мине бързо, както и миналите 2 години. Август пък ще бъдат вече тримата и ще трябва по-скоро да ги усмирявам, отколкото да ги забавлявам.

Единственото, за което се колебая, е, дали да ѝ позволя да излиза сама на близката площадка при определени условия. Другият вариант е баща ми да идва и да кукува на някоя пейка, но все по-безмислено ми се струва това, тъй като той общо взето я оставя да прави каквото си иска и не я наблюдава стриктно (а на моменти даже не може да ми отговори къде е, което ме влудява, честно казано). Понякога мога да излизам и аз, но общо взето идеята е да мога и да поработвам.

# 659
При нас е страшна дандания... искам да е лято!

Общи условия

Активация на акаунт