ТРЕТИ клас - 3 тема

• 59 346
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
Наистина 4 дни оставали. Не бях гледала досега Grinning
При нас имат изпит за ниво в края и още не са баш във ваканционен режим.
Споделете лятото планирате ли някакви интересни занимания? Нещо за по седмица или 1-2 пъти седмично?

# 661
  • offshore & overseas
Ние винаги имаме идеи, но трудно се осъществяват. Най-вече посещения на музеи с конкретни задачи.

Например в природонаучния музей да се разгледат само влечуги/насекоми/бозайници и после да се направи някакво резюме (устно или писмено - под формата на дневник).

Или пък да се снимат руините на Сердика пред ЦУМ и после да се прочетат повече подробности за тях и да се направи пак нещо като дневник.

Това са лесните неща, без излизане от града и без чужда помощ.

Обаче детето не е много запалено и нашият ентусиазъм също бързо се стопява. Така че предимно ще си кара ролери и колело или ще гони топка в градинката, а чат-пат и ще плува в басейна.

Иначе, както вече споделих, школите Престиж имат нещо тип американските лагери (2 пъти по 5 дни от сутрин до вечер), но на нас ни идва скъпо, защото автоматично и малката иска да се записва и няма как да ѝ откажем, ако кака ѝ ще ходи (то е за деца между 5 и 11 г., доколкото схванах).

# 662
  • от Луната
Мяуче, Стига да не живеете до много оживен булевард и да трябва да го пресича, може би е добра идея да я пускаш вече сама. Михаела излиза сама пред блока и на близки площадки от ваканцията след 1 клас. От 2 месеца някъде ходи сама и на балет вече. Много ми е притеснено, но не мога вечно да съм до нея, трябва да се учи на самостоятелност. на нейните години се налагаше да ходя на РС на сестра ми в градината  Mr. Green. Вярно е, че времената бяха други, но в днешно време за много неща се преекспонира, че видиш ли едно време нямало престъпления и сме живели в рая и всичко е било цветя и рози.
А келемето така сгази лука, че ако не бях платила зеленото щеше да го пропусне. И то нейната вина основно е, че е малка будала, която се мисли за голяма  #Cussing out

# 663
  • offshore & overseas
Виктоалиа T, благодаря ти за споделеното. И моето мнение е такова по принцип, а и те са 3 деца със сравнително малка разлика, така че искам да се учат на самостоятелност. Постепенно, не от раз, разбира се.

Калина определено е готова за самостоятелно излизане наблизо, но поради някои дребни провинения (като изчезване от градинката уж пред очите на дядо ѝ) за известно време бях размислила и не я пусках.

На зелени училища и лагери тя не иска да ходи. Даже крие от нас листовките, за да си спести сигурно пазарлъци и опити за убеждаване. Същото и с летните занимални. Laughing

# 664
  • Перник
А келемето така сгази лука, че ако не бях платила зеленото щеше да го пропусне. И то нейната вина основно е, че е малка будала, която се мисли за голяма  #Cussing out

Какво е прегрешила малката красавица?

Калоян ходи да купува кафе на баща си в другия край на улицата - да бил ставал самостоятелен, казва баща му (а и него го мързи  Wink )

# 665
  • от Луната
И моята още има провинения, като преди 3 дена отидат да си карат ролерите на площада без да се обади, а аз съм я пуснала пред блока. По принцип и на площада си кара ролерите и я пускам сама и тя решила, че няма проблем  Mr. Green. Преди 3 месеца и дадохме ключове от апартамента, та вече е на по - високо ниво самостоятелност  bowuu.
Лятото почивка на нас не ни се очертава (финансов колапс  Confused), но пък тя ще иде на зелено - планина и на море в Турция със свекърите. После ще редува бабите, като свекърите лятото са на къщата, имат си басейн има и деца на нейната възраст и се чувства добре там. Нашите сигурно също ще ходят на вилата, но там деца за игра в близост няма, но пък с двете племенници ще си правят компания.

# 666
  • София
Мире, не намерих изложбата. Долу охраната не знаеше за какво става въпрос. Wink

За почитателите на Дръндьо - излязла е деветата в книжка - Искам вкъщи!

# 667
  • offshore & overseas
Ние пък миналото лято никъде не ходихме поради взривен бюджет, но тази година намерихме „тънък“ вариант през БАН (лъв ми работи там) и ще кажем си кажем „Здравей, море!“ с Варненското Черноморие.

При нас няма опция за вили и могили, родителите ми не ходят по почивки, камо ли да заведат децата (или поне едно от тях), така че в останалото време дребчовците ще са си тук наоколо, кой на площадката, кой на ДГ.

Иначе на мен всяка година ми се ходи поне на гръцко море, ама... ще почакам още.

Дръндьовците ме заинтригуваха. Поради лошо отношение към книгите, бях решила да не купувам нищо на хартия 1 месец, и Калина горката, препрочита вече за 3-ти път любимите си разказчета с Малкия Никола и няколкото книги от поредицата на Бевърли Клиъри. Ся, по повод 24 май, съм обещала нещо новичко, но да видим. Crossing Arms

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 13:59 от Мяуче

# 668
вече почти приключихме училище, всички изходни минаха
до 10 ще приключи и с курсовете на които ходи
програмата за лятото е : два лагера, едно море с нас, едно море с баба му, няколкодневна екскурзия до шипка, велико търново и региона
колкото и да е нечестно , когато е в къщи мисля да му запълвам два часа на ден-един с четене на книга и един с английски или математика
все пак остават още поне 8 часа за игра  Laughing

# 669
  • Перник
...
За почитателите на Дръндьо - излязла е деветата в книжка - Искам вкъщи!

Какъв цвят е? Че Калоян си е поръчал Дръндьо за 1-ви юни от баба си, пък тя забравила коя точно и той уточни "само да не е лилава"  Laughing

В състояние е да те изкара от равновесие това дете. Вчера си рита малката топка из къщи. Застава до мен, говорим си и рита топката в стената. Казвам му да спре. Той отговаря "добре" и си продължава. И това, докато на петото "не ритай" изкрещях. И това е за всичко - "ела да ми помогнеш" - "ей сега" и не помръдва, "прибери си дрехите" - "добре" и дрехите си остават на купчина, "отивай да се къпеш"  - "след малко". Онзи ден ми помага да белим картофи. Обели 1 и го пусна във водата от около 1 метър, съответно опръска всичко наоколо. Аз реагирах остро "Калояне, не се дръж като идиот", при което той с невинна физиономия отиде и заяви на баща си "мама ми вика идиот"  smile3511

# 670
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Мире, не намерих изложбата. Долу охраната не знаеше за какво става въпрос. Wink
...

предишният път изложбата беше в детско - юношеския отдел на "Славейков"  Peace

# 671
  • offshore & overseas
Светле, много забавно си го разказала, хубавичко се посмях. hahaha

Калина е същата. Аз реагирам по сходен начин, но никак не ми е забавно тогава.

Иначе вчера малчо пък караше тротинетка вкъщи (малък тристаен апартамент, да не помислите, че живеем в палат), докато на площадката кротко си сладкарстваха с любимата му кака Люси - правиха палачинки от кал и розови листенца. Joy Как да не полудее човек? Crazy

# 672
  • София
SvetlaK, нещо като оранжево.

http://hermesbooks.com/iskam-vk-schi-kniga-9-dnevnik-t-na-edin-dr-nd-o.html

st. Dobri - ще проверя и там, но днес се бях нагласила за изложба в обедната почивка.

# 673
Оранжева. Лилавата е "Грозната истина"

В състояние е да те изкара от равновесие това дете.
Мислех че е само моето. Всичко е "след малко", "още пет минути" и т.н.
Преди два дни така е треснал вратата, че дръжката се е забила в кнауфа  ooooh!
Не ми се мисли след някоя година като го ударят хормоните какво чудо ще е

# 674
  • Перник
Оранжева. Лилавата е "Грозната истина"

В състояние е да те изкара от равновесие това дете.
Мислех че е само моето. Всичко е "след малко", "още пет минути" и т.н.
Преди два дни така е треснал вратата, че дръжката се е забила в кнауфа  ooooh!
Не ми се мисли след някоя година като го ударят хормоните какво чудо ще е

Точно това си мисля все по-често  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт