ТРЕТИ клас - 3 тема

• 59 886
  • 765
  •   1
Отговори
# 180
Е как може? А нашата класна миналата година собственоръчно бе направила мартенички за всяко дете. В първи клас им бе направила книжка със снимки и весели мисли, сега за Коледа - вестниче пак с техни снимки и стихчета. Млад и прекрасен човек е тя, извадихме голям късмет с нея!

# 181
  • Sofia
Ами може - хора сме, различни сме...  Wink
Аз за класната не разбрах, но възпитателят направил и сложил мартенички на децата.

# 182
  • offshore & overseas
Ох, какви са сладури, като се накичат с мартенички. Тази година даже моите дами си носят и собственоръчно направените, защото бяха сполучливи. Heart Eyes

Уао, наистина е напред с матряла третокласникът на st. Dobri. Laughing Да е жив и здрав, явно ще е голям мъж!

Калина и тя е височка, може би най-високото момиче в класа, някъде около 146-7 и при положение че аз съм тапа 162, направо си ме гони и настига. Носи зашеметяващия за една дама 37-38 намер обувки и вече не може да обува моите, слава Богу, защото аз нося 36-7. Килограмите ѝ са 34.

Ще имам предвид това за силиконовото апаратче, благодаря ви за споделеното! При нас засега не се налага, но има някаква вероятност да се наложи. То всъщност аз не съм сигурна, че за силиконов апарат става дума. По смътен спомен се говореше нещо за апаратче само за през нощта, което да я научи да спи със затворена уста. Или беше точно обратното, трябвало да спи само със затворена уста, за да носи такова. Thinking

Нашата ортодонтка е Теодора Йорданова и сме доволни от нея и като внимание, и като резултати (за единица време и на глава от населението Laughing). В момента работи някъде около Пирогов, но ще се мести в Павлово ли беше, в Овча купел ли, не си спомням. Баща им е поел задължението да ги води на ортодонт и моята информация е малко тип развален телефон, но в името съм сигурна. Нас с Калина зъболекарката ни насочи, а после самата ортодонтка ни посъветва да направим профилактичен преглед и на Люси, когато му дойде времето.

Брекетите определено са неприятни за носене и хигиената на зъбите е трудна с брекети, храненето също. Но мен най-много ме притеснява цената им, честно си признавам (излизат около 10 пъти по-скъпи, което умножено по 3 ни е абсолютно непосилно). Така че се надявам да е истина това, че ако се сложи апартче навреме, няма да има необходимост от брекети.

Хубав ден на всички. Поне слънцето ни се усмихва тия дни, ако не друго. Nature Sun With Face

П.П. И при нас класната е раздала на всички, а и възпитателката, включително и на К., която не ходи на занималня, но си се обичат от първия срок миналата година.

# 183
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и аз не го разбирам  Confused никой няма да обеднее с 10 мартеници за левче за да поздрави всички деца.
много пъти съм му казвала, че дори да не са приятели с някое дете, това не значи че трябва да са врагове.
за празници обикновено носи за всички деца. вчерашните мартенички за децата бяха ръчно правено от него, с малко моя помощ  Blush

светла, за краката е виновен бащицата, за ръста не знам кой Blush за другото; сладко не обича, опитва, но като цяло не е фен, месо напоследък не иска изобщо, пържено и джънк не яде. опитваме се да органичим до минимум тестените, но в училище и в занималнята дават, та е малко сложно.  Blush

Скрит текст:
напухкавя след упорито лечение на астма, която се оказа алергия.
след това на алергията, която се оказа, че е лекувана по неподходящ начин  Confused
вече четири години се борим с последствията.
наблагаме на спорт и леки ограничения в храната, но както казах, не е постоянно у дома и последното е малко сложно.

# 184
  • Sofia
Така е с хигиената при брекетите, аз, мисля че съм споделяла... на голямата щерка като ги свалиха и не можеха да повярват, че няма нито един проблем.
И моето не ходи на занималня, но остава да обядва с децата и да поиграят и след това я взимам. Сега като се пооправя времето обаще ще остава и до по-късно понякога (като днес например) - пак заради играта. Simple Smile   
За статистиката - за момента знам ръста и номера - съответно 138 и 34, кг не сме проверявали, но едва ли е мръднала - та около 28 е.

# 185
Благодаря ви за инфото за ортодонтите.
Навремето аз смених 5-6 апаратчета. Половината ги изпозагубих, защото преди влизане в училище го свалях и пъхах в джоба. Майка ми се беше побъркала. Ама детски акъл тогава.
На децата с очила пък се случваше да им викат очилат бръмбар. Що рев изревах, като разбрах, че и аз трябва да нося такива.
При нас се продаваха и по десетина мартеници за ръка в пакетче. Май 2-3 лв струваха.

# 186
Купувам мартеници в промишлени количества; моят син занесе 50 вчера.

Последна редакция: чт, 02 мар 2017, 13:59 от Анонимен

# 187
  • София
и аз не го разбирам  Confused никой няма да обеднее с 10 мартеници за левче за да поздрави всички деца.
Според мен не е въпросът в парите. През последните няколко години се запознах поне с 5 души, които не носят мартеници, не приемат да им се закачи и не подаряват съответно. Било езически обичай. Всички те са последователи на "някаква" религия.

# 188
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Laughing слава Богу не познавам такива по-католици от папата, нито възрастни, нито деца
Crazy връзвали сме и на англичани и на румънци... даже турци с мартеници съм виждала   Hug

въпросът със сигурност не е в парите  Peace
до разбиране е, за мен беше важно да не дели децата на приятели и не приятели.   Hug

много ми беше неприятно когато разбрах, че няколко деца могат да идат на хелоуинско парти, а другите трябвало да ги чакат в класната стая. такова делене наранява  Peace

# 189
Анан от кукувци, наистина. Така ънфренднах две познати във фейса - нещо много взеха да ми пилят заради Хелоуин, защо сме го празнували, пък децата приличали на мъртъвци, пък незнамквоси. Айде чао, драма-лама!

# 190
  • Sofia
Нашето зелено у-ще се зададе... в Банско, към края на април.

# 191
Ние с този хор не можем да мръднем. Ваканция - що е то? Време за репетиции.

Последна редакция: чт, 02 мар 2017, 13:58 от Анонимен

# 192
За тези апаратчета, моята е със силиконово, някакво канадско, солидна сума хвърлихме. Носи го през нощта и трябва два часа през деня, но последното е трудно, защото с него не може да говори, а тя не понася да мълчи. Има някаква обратна /или беше дълбока/ захапка и затова, засега криви зъби няма, един малко беше тръгнал, но откакто е с гумата, вече почти година, се оправи. При нас ни насочи зъболекарката към ортодонт, като забеляза проблем. Доволна съм от ортодонтката, то бяха снимки, отливки и какво ли не, иначе е млада и готина и детето я харесва, работи в центъра, д-р Попова.
Мартенички занесе поне 30 и се върна дори с повече май, не съм броила, но окичена като коледна елха.
Добри, и ние като вас, напълня след лечение с противоалергични и сега се борим. Иначе поне е височка, последното мерене - декември месец беше 157 см., а обувките са 39 номер маратонки и 40-апрески. Аз съм с 37-38, така че вече ме надмина.
Люси, защо толкова малко момчета в хора, мислех, че ги делят по-равно. Не че няма да се справи, тъкмо ще е обгрижван от девойките.
А и да питам, при вас има ли практика да не учат при комунални неуредици. Ноември май не учиха един ден поради липса на ток, а онзи ден го обявиха за неучебен заради спиране на водата. Това се обявява на сайта в 15ч. следобяд, за следващия ден, за сюрприз на родителите.
Скрит текст:
Не че не ни дойде добре почивния ден, още повече, че татко й спечели от една игра покана за шоуто "Като две капки вода", а тя е фенка и ходиха двамата до сред нощите, та добре, че следващия ден - неучебен

# 193
Люси, защо толкова малко момчета в хора, мислех, че ги делят по-равно.

В стажантите има още няколко момчета, но в концертен състав са само 3 момчета.

Последна редакция: чт, 02 мар 2017, 13:58 от Анонимен

# 194
Ох, това за Хелоуин ми е любимото. А тази Нова година имаше и агитация, че прабългарската или не знам си коя Нова година била на някаква друга дата и било срамота да не празнуваме като българите.

Общи условия

Активация на акаунт