Против акне/пъпки по лицето 6

• 103 650
  • 779
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
D i d i, ако беше алергия, нямаше да излизат само по бузите ти. Като за начало си промени начина на хрнене. Голяма част за появата на акне се дължи на кофти начина ни на хранене и затлачване на червата, недостиг на витамини и минерали. Само с мазила проблема се решава временно и се действа локално. Това е изводът, до който съм стигнала на база личния си опит. Едно леко пречистване на организма се отразява чудесно на всичко.

# 511
Аз да си кажа, че хич не съм доволна от Ла Роша (ефаклар дуо). Confused
Когато за първи път използвах беше супер...но явно кожата привиква. Сега си го взех, защото новият е обогатен със слъцезащитен фактор и си викам "2 в 1", но не ми действа така, както първата опаковка. Confused Не знам, май ще поръчвам онова немското с БП. Или пък да пробвам Биодерма? Rolling Eyes #Cussing out

# 512
Мнения за тетрациклин?

# 513
  • София
Мнения за тетрациклин?

да, решава проблема с бактериално акне. имах един успешен курс с него преди няколко години.
но е много гаден антибиотик - пие се дълго, води до фоточувствителност (сериозен мотив да не се приема сега) и много боли стомахът от него (слава богу в краткосрочен план - само докато го приемаш).
съветът ми е да се консултираш с дерматолог преди да предприемеш стъпка за лечение с тетрациклин

# 514
Аз да си кажа, че хич не съм доволна от Ла Роша (ефаклар дуо). Confused
Когато за първи път използвах беше супер...но явно кожата привиква. Сега си го взех, защото новият е обогатен със слъцезащитен фактор и си викам "2 в 1", но не ми действа така, както първата опаковка. Confused Не знам, май ще поръчвам онова немското с БП. Или пък да пробвам Биодерма? Rolling Eyes #Cussing out

Аз съм за БП. Ако го използваш сутрин, а вечер мажеш крем с Ретинол, ще е супер Grinning За мен това е единствената комбинация, от която кожата ми се повлиява. БП атакува бактериите и изсушава пъпките, а ретинолът помага за по-бързото обновяване на кожата и избледняване на петната. Но и тук идва голямо чудене, защото кремовете с БП и ретинол не са един или два Grinning

# 515
Йоанчеbouquet
Аз имах БП (от UК-ски сайт), но май не бях много редовна, т.е. все се случва да пропусна ден, два в седмицата...отначало имах и проблеми с него /кожата се зачервяваше, лющеше се/, после му хванах цаката и го смесвах с малко хидратиращ крем и нещата си идваха на мястото. Може би ще го подновя. Simple Smile
По въпроса с ретинола...от другата тема разбрах, че за гръцкия крем Airol ми е още рано предвид възсрастта и това, че не съм раждала още, но може би няма да е лошо да почна този ретинол /нали не е рано? Rolling Eyes/
В България кои кремове са с ретинол? Върти ми се, че някой е споменавал някакъв на Авен, но май после имаше и не добри отзиви за него... Thinking Сигурно и цените са... уау.
Йоанка, ти какво ползваш? В крайна сметка, ако няма в БГ подходящ, ще се поръчва от чужбина. Mr. Green

# 516
Мнения за тетрациклин?

да, решава проблема с бактериално акне. имах един успешен курс с него преди няколко години.
но е много гаден антибиотик - пие се дълго, води до фоточувствителност (сериозен мотив да не се приема сега) и много боли стомахът от него (слава богу в краткосрочен план - само докато го приемаш).
съветът ми е да се консултираш с дерматолог преди да предприемеш стъпка за лечение с тетрациклин

Моето е мазило, не хапчета!  Peace Peace

# 517
  • Бургас
На мен лично крем с тетрациклин не ми помогна, даже се влошиха, защото се оказа, че крема е много мазен и тотално ми запушва порите. Ако акнето ти е заради бактериална инфекция може и да помогне, но ако е хормонално (както при мен) изобщо не се захващай.

# 518
На мен лично крем с тетрациклин не ми помогна, даже се влошиха, защото се оказа, че крема е много мазен и тотално ми запушва порите. Ако акнето ти е заради бактериална инфекция може и да помогне, но ако е хормонално (както при мен) изобщо не се захващай.

Стафилококова инфекция е проблема, с който се боря.

# 519
Йоанчеbouquet
Аз имах БП (от UК-ски сайт), но май не бях много редовна, т.е. все се случва да пропусна ден, два в седмицата...отначало имах и проблеми с него /кожата се зачервяваше, лющеше се/, после му хванах цаката и го смесвах с малко хидратиращ крем и нещата си идваха на мястото. Може би ще го подновя. Simple Smile
По въпроса с ретинола...от другата тема разбрах, че за гръцкия крем Airol ми е още рано предвид възсрастта и това, че не съм раждала още, но може би няма да е лошо да почна този ретинол /нали не е рано? Rolling Eyes/
В България кои кремове са с ретинол? Върти ми се, че някой е споменавал някакъв на Авен, но май после имаше и не добри отзиви за него... Thinking Сигурно и цените са... уау.
Йоанка, ти какво ползваш? В крайна сметка, ако няма в БГ подходящ, ще се поръчва от чужбина. Mr. Green

Moже да ти е прекалено силен крема с БП, аз използвам 5% и пак ми щипе ВСЕКИ ПЪТ! Е как за 8 месеца не свикнах не знам. Никога не ми се е белила кожата обаче, а зачервяването трае минути. Много зависи каква е формулата, защото има хиляди продукти с еднаква активна съставка, но с тотално различен ефект. Аз моите кремове не мисля да ги сменям засега. Този с ретинол е цък. Не знам дали  може да се поръча онлайн и откъде и доколкото ще е истински и т.н. Отделно е и бая скъп и като се сетя изражението на мъжа ми като се върнах с този крем ме напушва див смях  Mr. Green Аз не съм в България, но знам, че Neutrogena имат крем с ретинол, за който съм чела хубави неща. Аз също не съм раждала още, но за мен това е нещо планувано и ще се консултирам с лекар кога е добре да спра с ретинола. Ще измислиш нещо, сигурна съм  bouquet

# 520
За кремовете с ретинол мисля имат много странични ефекти - бях чела преди време за тях и това ме накара да се откажа...

# 521
  • Бургас

Стафилококова инфекция е проблема, с който се боря.

Изследвания правиха ли ви? Ако да, то на антибиограмата излиза кой антибиотик би трябвало да е ефикасен при вас.

# 522
  • Бургас
Йоана, ако живееш в САЩ Neutrogena имат крем с БП 2.5%, който е мек и не дразни, поне на мен, но ми идваше слабичък. На теб може да те е тамън.

# 523
Йоанка, малеее и аз да бях на мястото на мъжа ти и аз така щях да те изгледам. Скъпичко си е, трябва половин месец да работя за такъв крем. Laughing Laughing
Irene Adler, моля те дай пак линк от къде ти поръчваш Benzaknen, че рових назад, пък не го видях. ooooh!

Клоня към някакъв вариант: почистване с гел Авен докато ми свърши, после минавам на Фитокод; крем с БП и масло от гроздови семки за маслено измиване. Тук идва проблема обаче, че по принцип с БП се мажех вечер за да може цяла нощ да действа, пък и нали не е хубаво през деня да се излага на слънце, затова за предпочитане да е вечер. Да, ама то и масленото измиване е за предпочитане вечер. Rolling Eyes Rolling Eyes

# 524
  • Бургас
ВИП, на мен ми го носят роднини от Германия, но знам, че и в bazar.bg продават.

Общи условия

Активация на акаунт