Против акне/пъпки по лицето 6

• 103 658
  • 779
  •   1
Отговори
# 555
  • София
На втора опаковка Бензоил Пероксид от Ерудита съм. Първият го купих май, а вторият преди около месец. Качеството на самия крем е подобрено - по-хомогенен е, по-козметично изглеждащ и ароматизиран леко. Действията и на двата беше много добро - пълно овладяване на проблема. От около месец слагам през 2 дни по-скоро и резултатът се поддържа. Никакви пъпки! Кожата ми никога не е изглеждала по-добре. (БП има и пилинг ефект)
Задължително обаче хидратацията трябва да е много добра, защото доста пресушава, а за една неособено млада кожа е предизвикателство.

# 556
  • Бургас
Тъкмо мислех тези дни да пиша тук и гледам, че има нов отговор.
Преди време питах за немския аналог на БП и от коментари тук поръчах
 Benzaken - този: https://www.versandapo.de/article/details/4920677?name=Benzaknen … mp;lastActionId=5
Вече от около месец го ползвам, но сякаш не виждам желания ефект. Кожата определено не ми става зле, но не се и подобрява кой знае колко. Не знам дали не е от %-та. Първите 2-3 дни кожата ми се зачеряваше, но после свикна на 5-те%. Не съм убедена дали ако продължа на 10% ще се подобри състоянието ѝ.

По принцип зависи от много фактори. Може да ти е слаб крема. Аз например преди да започно БП бях много зле, ама много зле. До там, че като ме видеха още от вратата ми изписваха антибиотик. Започнах ударно направо с 10% и то по два пъти на ден. Знам, че не е правилно, но бях много отчаяна. Мога да кажа, че кожата ми се изчисти чак след 3 месеца. Имам пледвид нацяло. Иначе подобренията вече не си спомнам кога започнаха, може би след месец.
Та мисълта ми беше, че ако си много зле не бива да очакваш бързи резултати. Друга възможна причина е ако акнето ти е алергично, тогава БП може би няма да ти помогне. Или пък ако ползваш някакъв комедонообразуващ крем или козметика.

# 557
Кажете нещо за подкожни зачервявания? Как може да се премахнат?

# 558
Аз използвам Бензоил пероксид 2.5% от Испания.

Има ли го онлайн този от Испания?

Та мисълта ми беше, че ако си много зле не бива да очакваш бързи резултати. Друга възможна причина е ако акнето ти е алергично, тогава БП може би няма да ти помогне. Или пък ако ползваш някакъв комедонообразуващ крем или козметика.
Явно не е толкова зле. Grinning
А, на тази тема (комедонообразуващо) съм параноясала...гледам всичко, което ползвам да е, защото иначе става порочен кръг - едно ползваш и запушва пори, друго ползваш да ги отпушва и тн.
Поради тази причина сега не ползвам нищо. Stuck Out Tongue Winking Eye Чакам един мизонски крем с охльови, за който се твърди, че не запушва порите и мисля него да ползвам. Този Бензакен не ми изсушава. Въпреки това знам, че трябва хубава хидратация, но не съм намерила подходящ крем/гел към момента, който пак следва да е некомедогенен и сега не ползвам такъв. Все ме е страх, че ще си запуша порите - ще чакам мизонския. Sunglasses
За другите продукти - почиствам лицето с гела на Фитокод, който е абсолютно натурален и след това нанасям БП.
ФДТ ползвам, естествено некомедогенен и то не всеки ден, а за основа му слагам Ла Роша - ефаклар.

# 559
На втора опаковка Бензоил Пероксид от Ерудита съм. Първият го купих май, а вторият преди около месец. Качеството на самия крем е подобрено - по-хомогенен е, по-козметично изглеждащ и ароматизиран леко. Действията и на двата беше много добро - пълно овладяване на проблема. От около месец слагам през 2 дни по-скоро и резултатът се поддържа. Никакви пъпки! Кожата ми никога не е изглеждала по-добре. (БП има и пилинг ефект)
Задължително обаче хидратацията трябва да е много добра, защото доста пресушава, а за една неособено млада кожа е предизвикателство.

и аз съм много доволна от този крем. 2.5 % ли ползваш? Аз да, но нещо ми се върти в главата, че бяха пуснали и 5

# 560
  • София
и аз съм много доволна от този крем. 2.5 % ли ползваш? Аз да, но нещо ми се върти в главата, че бяха пуснали и 5

Да, 2,5%, защото при мен работи. А и не съм имала сериозен проблем - зимата се върна бактериалното акне и за малко се тушира проблема с Зинерит, но после пак се върна. Затова прибегнах към БП.

# 561
  • Бургас
ВИП, за хидратиращ крем аз мога да препоръчам на Clean&Clear имат няколко вида. Използвам го, със салицилова киселина е, мога със сигурност да кажа, че не е комедоногенен. Но аз си го взимам от английския Амазон. Тука няма такива. И да има няма да си взема. Чистите натурални масла също ми вършеха работа, обаче вече ме мързи да ги ползвам.

# 562
Мерси, Ирене. Ще ги видя...ако са с приемлива доставка, ще поръчам.
Масла и аз ползвам, точно в момента малко съм преустановила, но принципно са по-удачни за вечерно време.

# 563
Привет, записвам се при вас. Имам разширени пори, съответно комедони и след бременността имам пигментни петунца по бузите, носа и горната устна.
Насочила съм се към кремчето от Ерудита, а за хидратация ще използвам шипково масло. За слънцезащита - муса на Ла Рош и пудра.

Добре ли съм се ориентирала или ми трябва още четене?

# 564
През зимата ползва ли се слънцезащита?

# 565
Да, целогодишно, зимата е много коварно особено, защото не се усеща от студа.
Поне за мен..
Аз да споделя , че започнах вместо тоник да ползвам Кислородна вода , видях от Фара Дукай, уж било супер за акне и белези пък ще видим

# 566
  • Бургас

Никой не може да каже кое е правилно и кое не. При всеки човек е индивидуално. Всичко става по метода проба-грешка.

# 567

Никой не може да каже кое е правилно и кое не. При всеки човек е индивидуално. Всичко става по метода проба-грешка.
Да, така е... имах предвид, че на няколко места четох, че БП се комбинира с крем, който съдържа салицилова киселина, та се чудех наложително ли е?

Миналата зима правих пет повърхностни пилинга с различен % киселина. Имаше излющване, но ефектът не беше задоволителен. Тази зима ще се боря сама.

# 568
Аз съм с Benzaken 10% от около два месеца, слагам го само по веднъж на ден - вечер почиствам лицето и тогава. Никога гелът не е предизвиквал никакви дразнене, даже мисля, че е доста приятен като консистенция. Може би защото по начало имам по-скоро малко акне, виждам резултат. Дълбоките пъпки, свръзани с цикъла, изобщо ги няма, а те ме тормозят най-много.

Купих си заедно с гела и хидратиращия крем от серията, който е без БП, но не образува комедони и е с 30 SPF. Ползвам гела и крема заедно и като цяло може да се каже, че съм супер доволна. Ето го и него:

# 569
  • Бургас

Да, така е... имах предвид, че на няколко места четох, че БП се комбинира с крем, който съдържа салицилова киселина, та се чудех наложително ли е?

Не, изобщо даже. На доста места пише да се избягва смесването на БП със салицилова киселина, защото тя допълнително изсушава кожата. Все пак всеки си решава за себе си според типа кожа. Аз например вечер слагам крема с БП, а сутрин овлажняващ със салицилова киселина като основа за грим.

Общи условия

Активация на акаунт