Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 5

• 225 691
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
# 151
  • София-Младост
Сядам до горната снимка и не мърдам! Страхотна пастърма!

От мен канелени понички

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 10:28 от Ала-Бала

# 152
  • Русе
Сядам до горната снимко и не мърдам! Страхотна пастърма!
Благодаря!  Blush И ние така правим всяка вечер.  Grinning

# 153
Сядам до горната снимка и не мърдам! Страхотна пастърма!

Ала-Бала искаш ли компания? Нося биричка  beer

У дома пилешка супа и панирана червена капия

Момичета помагайте, купих консервирана червена капия в марината (просто друга не се продава). Оказа се обаче доста кисела, изкиснах чушките за няколко часа но не станаха вкусни и голяма част отидоха във фризера (буркана е 3 лт, такъв намерих). Дайте съвети как мога да ги приготвя, за да не отидат зян; чушките са много хубави -едри и месести. Благодаря.  Hug
** може и на ЛС - за да не разводняваме темата

Успешна и благодатна да е вашата седмица  bouquet bouquet

# 154
  • München, Deutschland
Сем,

и при нас има такива чушки, знам за какво говориш, в Бг мисля, че в този им вид точно не се срещат. Киселаш са, да. Предлагам ти миш маш, добре се получава. И на салата съм правила, така пО се хапват, защото са нещо като туршийка (нз как се пише думата...). Нямам точна рецепта, но в момента се сещам да смеся с царевица, сирене и майонеза... Мазното ще убие леко киселото. Също и по-соленичкото...

# 155
Сем,

и при нас има такива чушки, знам за какво говориш, в Бг мисля, че в този им вид точно не се срещат. Киселаш са, да.  .

срещат се, срещат  Grinning мариновани са и освен за салати за друго не знам дали се използват. С варени яйца, със сирене, както казваш, с боб (фасул) .

# 156
sem22  
чушки с яйца и сирене на фурна/нещо като мусака, ама не съвсем, правила съм и с картофи сварени/
мързеливи чушки/непълнени/ с кайма или месце някакво

# 157
Сем, вместо да ги готвиш, ги прибави към каквато и да е салата, която иска оцет. Или към ориз. Ще се изненадаш колко вкусно става.

# 158
Сладките ми за 8 март са готови

# 159
Аз съм готвила постни пълнени чушки от парена туршия, която също е киселка и става много вкусно.

# 160
# 161
Аз съм попадала на кисела бамя. Ужасна беше. Мека, лигава и с вкус на оцет.  Sick

# 162
МОМИЧЕТА великолепни сте. Благодаря ва всички за съветите. newsm51 newsm51
Явно няма как, ще се ядат на салата и миш-маш

Черпя със сметанова торта

Скрит текст:

# 163
нареждам се веднага на парченце Simple Smile

Супа от коприва у нас днес за мен и дъщерята Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2017/03/blog-post_6.html

ориз, с лапад, коприва и глиган

кюфтета яхния

# 164
  • ВАРНА
Торта с маскарпоне и два вида шоколад

Общи условия

Активация на акаунт