Половин година стана, откакто Августинче радва мама

• 27 800
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
mimoce, права си принципно, но има много видове алергии и непоносимости. Слава богу, Виолета никога бе е развивала дерматити. И аз съм много против кортикостероиди, много хубаво си го описала. Бебето може изобщо да не реагира на шоколад, например (изключвам тежки АБКМ, където всякакви следи от млечни протеини ги отключват). Е-тата вредят и активират алергии, но не всички молекули преминават в кърмата. Разбира се, че кърмачката трябва да се храни здравословно, но и с достатъчно богати на мазнини храни. Впрочем вече е отречено, че трябва да се бави много въвеждането - това не помага. Неслучайно вече се съветва да се дава и фъстъчено масло, глутен и месо са по-рано, на запад вече се бърза. Да, при АБКМ е по-сериозно, но и там не е винаги въпрос на строга кърмаческа диета. Ако бебето не реагира на хистамин бананът е перфектната първа храна. Дори и тогава ако мине топлинна обработка обикновено се приема.
http://wholesomebabyfood.momtastic.com/babyfirstfoods.htm
Аз съм напълно съгласна с Мега за въвеждането. Бебето не е на 4М, нито на пет. Пет дни са ОК. Но всеки чувства и наблюдава своето бебе.
Мони, Гери, съжалявам, че сте прекарали така деня Confused Не се чувствайте зле. Не сте лоши майки. Просто е тежко да не знаеш как и защо, самички сте, но с времето всичко се разбира и преодолява. Попадна ми една статия, че мозъкът на кърмачката се променя завинаги, с повече нервни центрове, така е все по-добра и по-добра, особено за следващото си дете Simple Smile Гушкайте, шушкайте, гушкайте Simple Smile Аз винаги я слагам до мен. Тези дни и аз ще я пъхна в раницата да гледка и да се гуши, много се измързеливих с тая количка  Rolling Eyes
 Виолета не е плакала от много, много време насам. Всъщност, ако се замисля, от два месеца и половина. Не броя епизодични оплаквания или мрънкания.
Около седми месец бебето изпитва огромен страх, че майка му може да си тръгне. В таблицата е отбелязан като сив период.
Сестра ми е тук, тиквите и пащърнаците също - Янна,благодаря ти мноого за идеята за Гимел  bouquet Случихме и на хубаво време днес.
След първоначалния ентусиазъм за захранване пак се заравям да чета рецепти и техники и ще карам спокойно. Днес се зарових и в лигавници, контейнерчета, чинийчици, ех... Иначе мечтая да й направя суши с круша, леко сварена (щото аз обичам суши  Mr. Green)...много идеи ми се въртят в главата...голям експериментатор съм, горката Виолета дано оцелее.  Crazy

# 601
Пед ми каза две сед едно и също да давам, но и аз май няма да го спазя, една седмица най-много , докато не си достигне количеството, утре ще й дам колкото иска, по нея ще се водя.
Офф само да знаете за какво си мечтая, не за цигара и чашка вино, а за варен кренвирш или салам, луканка, нещо с много Е-та  Grinning 

# 602
Момичета от вчера се каня да пиша по повод неволите на Моника. Спокойно, ако лошите майки се определяха по плача на децата, ехе колко много майки щяхме да се борим за първо място. Обаче е тежко разбира се и необходимостта да срещнеш разбиране и морална подкрепа е огромна.
Убеждавам се, че тези състояния малко или много се проявяват при повечето бебета. Например плач, когато родителя излезе от стаята. Напоследък и Боян плаче в такива моменти. Ако не вижда мен или баща си независимо кой друг е в стаята са ужасни писъци. Той основно е с нас двамата. Все иска да ни вижда. Е отделно в класацията за плачещи бебета е напред. Плача на бебето, от опит мога да кажа, води до изтощение (физическо и психическо). Подмятания като "ами плаче, то вие сте го свикнали на ръце. Оставете го да си пореве. Малко рев е полезно" хич не помагат. Като се храним е до нас на масата в столчето за кола. Обикновено обаче се разплаква и кърмене го успокоява. Въобще доста често това е решението.
За захранването личната каза зеленчуци, каша, месо, жълтък, плодове. Такива били съвременните препоръки. При нас тиквата често я предлагам, защото му действа добре на стомаха. Пащърнака и моркова например го позатегнаха.

# 603
Тоничка нямаше нищо различно в акото сислед вчерашната тиква  newsm78 , уж хапна няколко лъжички , както винаги още в 5 сутринта се изтропа. Тази нощ доволно похапна  Simple Smile

# 604
Monika, Hug

Доказано е че бебешкият рев е един от най- дразнещите шумове. Wink
Момичета са го казали ти преьи всичко си чивек, който се изморява и никой не е постоянно спокоен и усмихнат.Бебетата са различни, бякой са по-ревлиеи и неспокойни, други точно обратното.
Просто си повтаряй, че това е поредният период и ще мине.Защото наистина е така  Simple Smile.

На мен също ми се случи.След като преди няколко дни, го натиснах на убоденото място.Вечерта след синфлорикса се случи същото.През деня беше спокоен и весел.Отидохме да се приспиваме и стана страшно.
Яде малко,отдръпна се и започна да реве.Вдигнах го реве, разхождаме се,реве,люлея го, реве, гърда не иска,говоря, шъткам, нищооо.Така час и четиредесет минути. Cry
Освен, че се почувствах лоша майка, която не може да си  успокои детето, се изнервих.
Отидох и го дадох на ММ за малко, дребният след още доза рев се успокои и между нас двамата, докато се въртеше ту към единия, ту към другия заспа.

Но приспиванията са станали ад.Не иска гърда, а не може да заспи, сменсм пози, люлея,пея,и така между 30 мин и 2 часа.И той също спи по 30 минути, реьултатът е кисело бебе, което не иска да стои никъде и се сърди постоянно.
Аз съм много изморена и ме боли всяка част от тялото. Cry

Гери, аз знам , че по три дни се дава едно и също нещо.Две седмици и даже една ми се вижда много. newsm78

Алистра, аз направих също холям номер с банана и резултатът е че също повърна. EmbarassedЗа което аз съм виновна.

Мони, само да добавя, че за съжсление, майчинството върви ръка за ръка с чувство за вина, съмнения дали се справяме и тн.

Малко дълго стана извинявайте.Хубав ден на всички. bouquet

# 605
Благодаря за подкрепата на всички. Днес за сега е по-добре положението като изключим, че се събуди към 7 сутринта и после заспа много трудно. Днес поне времето е добре и ще излезем после.
Линуша, и ние следваме същата схема на захранване. Още се мотая с месото, днес няма да стане, най-вероятно утре ще го дам. Чудя се дали да не захраня с месно готово пюре, а после ще си давам от моите.
Гери, аз първия зеленчук го давах около 5-6 дни. Всеки следващ по 3. На мен ми беше по-удобно да давам новия в комбинация със стар.

# 606
Да , аз така ще давам в комбинация със стар, само, че с тиква нещо няма да се комбинират , трябва да въведа картоф и вече към него ще добавям. Днес нещо не беше гладна май , плюеше повечето пюре, не знам дали е глътнала въобще нещо, утре ще давам следобяд, когато не е яла много време, че тази нощ похапна стабилно.

# 607
Само не чакай да огладнее съвсем, че и тогава няма да успееш да й дадеш Simple Smile Симеон в началото ядеше към 8, после малко към 10 и към 12:30 му давах пюренце. Сега вече като яде по цяла порция пюре суче към 9 и после яде чак на обяд пюре Simple Smile
Иначе и той в началото ту плюеше, ту лъжицата хващаше, беше му много интересно. Сега обаче знае, че това нещо наяжда и си го хапва с апетит.

# 608
Ужасна нощ Sad Уж заспа в 22ч, след час се събуди, после пак заспа и след час пак се събуди, яде, сложих го сам в леглото и е заспал сам. И цяла нощ проплаква, буйства, избутва се с крачета до края на кошарата и си забива главата в нея... гъне се, оффф. Или е запек, или зъби, или не знам и аз и двете. Хиперактивен е, постоянно шава, дърпа си ушите, бърка в тях...

# 609
Кофти период е и при нас. Проплаква по няколко пъти на нощ, сутрин се буди с магарешки рев, като го заспива пак реве... предполагам са зъби, той още няма ни един, да видим Дентокинд дали ще помогне. Също започва да мрънка като излизаме от стаята, не му се лежи ни по гръб ни по корем, иска да седи, ама още не може. Търси разнообразие и изисква много внимание, изморяващо и изнервящо е, така че благодаря, че споделяте, така по-леко му става на човек като види че не е сам в неволите Simple Smile Все пак сутрин и следобед като е на кеф изкарва по 45 мин.в самостоятелни занимания преди да се размрънка, та и това са глътки въздух.

# 610
45мин в самостоятелни занимания си е повод за възхищение.  Mr. Green Радвай се. На мен също ми мирише на зъби, защото венците са му много подути. В комбинация с новите манджи и изобщо всичко е ясна работата. Дамян седи, даже като го сложа самичък на равно без да се подпира и се задържа около минута, после се килка. Иначе на стола за хранене на най-високата позиция седи и не се обляга назад, само се придържа с ръчички за таблата докато не я захапе и нея.  hahaha

# 611
О, да, радвам се и още как, кой знае докога ще продължи Wink А аз от венците нищо не разбирам, гледам, гледам и... като заизбива и избие наистина първото ще ми е по-ясно. След 5 дни тиква, 2 дни яде картоф с такава погнуса, че днес мисля да смеся и двете неща.

# 612
Пгфг и Симеон хапе таблата и после реве  Laughing Иначе и той така, като го оставя се задържа около минута и като види,че не го държа се килва. Иначе в стола и той си седи, в количката също, хваща се отстрани и се надига сам, седи си, а като омалее се хваща отпред за предпазния борд. Има ли за къде да се хване понякога седи и 5-10мин. без проблем Simple Smile

# 613
  • София
Янна, Дамян е искал да гледа Оскарите просто, а ти не си му позволила Simple Smile.

Чета какво си говорите относно привързаността на бебето към мама, относно страха да не я загуби в 7 месец и влизам да ви кажа един майтап (който не е много смешен, ама все пак). Може да съм споменавала, че на мъжа ми много му се ходи някъде. "Градски" излизания наскоро имахме доста, но те са за по няколко часа, докато майка му идва да гледа бебка. Та съвсем спонтанно решихме, че и за повече време можем да ги оставим двете и си резервирахме почивка за 2 нощувки във Велинград, която платихме дори. Не сме били там, решихме, че е време да сефтосаме.

Да, ама не. След няколко дни и двамата установихме, че това бебе е толкова свикнало с нас двамата (нали сме си постоянно вкъщи поради естеството на работата ни), че ще му докараме някакъв шок, ако изчезнем за 3 дни и 2 нощи. Което може да звучи смешно, но според нас е напълно възможно. Отделно майката на мъжа ми изяви желание да я взима у тях, което аз категорично отказах, защото не си представям какво ще е на минито хем майка му и баща му да ги няма, хем да му сменят кардинално обстановката. Та и двамата решихме, че ни е рано за почивка и по-нататък ще ходим. И сега търсим на кого да продадем резервациите. Simple Smile Хубаво поне, че и двамата сме на едно мнение, за да няма сърдити. Най-много бабата ще бъде де, но още не сме ѝ казали.

# 614
Анника, ние стеб заедно май вървим в захранването, само, че си по-напред с няколко дена

Общи условия

Активация на акаунт