"Този град ще дойде след теб" с Керем Бюрсин / Тема 31

• 59 397
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Много мислих дали да взема отношение по дискусията за Аслъ и Дерин..  Но все пак реших да го направя.

За мен Дерин е разглезена своенравна егоистка.. Винаги й  угаждали, винаги получавала това, което искала, че даже и което не е искала..  Но, разбира се, желанието й да има нещо било дотогава, докато го получи и след това край.. Вярвам, че обича Али, обаче смята, че има право да му се меси в живота, да се разпорежда с него, да му казва какво да прави и какво да не прави..  Колко пъти го излъга, колко пъти го оставяше. никога в истинския смисъл не е била до него.. Не го е подкрепяла. Като изключим онова тръгване от него уж заради негово добро и заради Шахин..  Но и тази жертва на Дерин остана някак да виси във въздуха.
И е много противоречива какво в решинията си, така и в приказките си..
Първия път напусна дома си, защото искаше да осъществи мечтите си, втория път го напусна, защото разбра, че баща й е убиец в истинския смисъл на думата и реши, че повече не може да живее под един покрив с него.. Но какво стана? Каза на Али, че тя заради него оставила семейството си зад гърба си..
Каза на баща си: Де да не беше мой баща..Но с бащини пари в петзвезден хотел стои.
Каза на Йиит, че не го иска  до себе си, но всяка вечер пие млякото, което той й изпраща.
Каза на Али, че грешката, която са направили с Аслъ е за двама, че никога няма да може да му прости, няма да може да забрави станалото, но много бързо тръгна след него, дори забрави, че грешката е за двама и я приписа на Аслъ само.
Ядосваше се на Аслъ, че се научила да готви заради Али, но тя най-спокойно си седи на масата и чака Аслъ да приготви оризовата каша за Али..

Кажете ми горда жена би ли могла така бързо да загърби изневерята, все пак Дерин мисли, че Али й е изневерил..
А при приятелството им с Аслъ, ще посоча случая с роклята. Знае, че най-добрата й  приятелка мечтае за тази рокля, три месеца не е яла, за да може да влезе в нея, обаче незнайно защо решава първо тя да я  пробва.. И, разбира се, роклята на нея  й стои по-добре, и когато Аслъ настоява тя да я купи, купува я, но никога повече не я облича.
И беше много жестока към Аслъ, когато й каза, че Али също като роклята, ще стои по-добре върху нея..
Винаги Аслъ е била тази, която е правела компромиси, която се е отказвала от толкова неща.. Винаги тя е била тази, която е лекувала раните й, която я е утешавала, която й казвала, че всичко това ще мине..
Всички тези неща ги разбрахме, когато Дерин се тюхкаше, че  езагубила най-добрата си приятелка..

Когато започна да усеща чувствата на Аслъ към Али започна да става агресивна..Първо я обвини в това, че Аслъ казала на Али за парите от пръстена на Йиит, после пък й крещеше, че знае защо тя не иска да се развежда..
Винаги крещи на някого, винаги дава заповеди.

Не защитавам Аслъ, аз съм й много ядосана.. Но я разбирам.. Тя без да иска се влюби в Али и в своята безпомощност се остави майка й да я ,,наставлява,, как да спаси любовта си.. Направи много грозни неща, но винаги беше до Али, винаги го подкрепяше..Та тя фактически беше повече до него от Дерин.
Аз смятам, че Али е виновен за това нейно състояние..Той винаги, когато имаше нужда от подкрепа или рамо на което да плаче отиваше при Аслъ.. Би трябвало да усети какви са чувствата й, но на него така му отърваше..
А този епизод направо ми идеше да му фрасна един.. Как позволи на Дерин така да го манипулира.. И сега пак питам..Една горда жена би ли използвала детето си, за да задържи мъжа до себе си.. И ненепразно тя имаше съмнения, че именно заради това дете, той е с нея.. Ясно й е, че Али не иска да изхвърли от живота си Аслъ, защото той я обича като приятелка. Защото е наясно колко му е помагала тя.. А и видяхме как на Али му стана мъчно за Аслъ, като разбра колко много се е влюбила тя в него.
Не мисля, че това със самоубийството е някакъв номер.. Просто всички изоставиха Аслъ, всички й обърнаха гръб, все едно тя е прокажена..Дори собствената й  майка  й намекна, че тя е по- грозна от Дерин и сега когато в своята бременност дерин погрознее, на нея й се удава възможност да използва своята женственост, за да си върне Али..
На Аслъ й стана ясно, че тя винаги е била сама.. Особено ми стана жал за нея, когато след нападението на Сеит, Дерин каза на Али: Много се изплаших..И после с половин уста му каза, че Аслъ я е спасила.. А Али така сякаш по принуда попита Аслъ как е.
А за Несрин нямам думи..  Как можа да остави Аслъ така? Дерин има право на подкрепата й, но Аслъ няма, така ли?  Вярно, че я предупреди да не прави онези неща, но все пак тя е умна жена и би трябвало да знае, че понякога човек не може да диктува на сърцето си.. Да, вярно, че  любовта погрозни Алслъ, но нали все пак всеки човек има право да прошка и разкаяние..
И Аслъ се почувства съвсем сама..Без майка си, без приятелката си, без мъжа, в когото е влюбена.
Обади се на Али, защото искаше за последен път да чуе гласа му, да се сбогува с него..
Обаче Али пак не иска да вдига телефона, защото се страхува, че Дерин ще се ядоса.
Но не пропусна да й каже, че е разглезена.
А и как да не е..Седнала нашата принцеса и иска нещо за пиене до сандвича..

А Али изтича при Аслъ, когато тя й се обади, защото той е наясно, че постъпи несправедливо с нея.. Наясно е, че  не трябваше да постъпва така сурово. Само защото Дерин е поискала така.

Още нещо за Дерин..Попита Аслъ: Ти заради мен можеш ли да се откажеш от Али? А тя заради Аслъ ще може ли да се откаже от Али, питам аз..

Без много да мисли Аслъ застана пред насочения пистолет на Сеит..Също така когато разбра, че .Текин е прострелян, пак изтича веднага при Дерин..Така както е правила през всичките години на приятелството им..Винаги, когато Дерин е имала нужда от нея, е била на разположение.

И затова аз не мога така строго и рязко да съдя Аслъ..

Любовта колкото грозна направи Аслъ, толкова грозна направи и Дерин в моите очи.

Знам, че повечето от вас няма да се съгласят с онова, което изкоментирах, но аз така ги чувствам нещата.

Допълвам поста си..

Забравих да кажа, че този епизод плаках много за Аслъ..Със цялото си сърце почувствах самотата й, нейната безпомощност, мъка..

Мери, Hug Heart Eyes също забравих да спомена и боядисването на стаята от Дерин и вихренето й в кухнята..Ама нищо.Нали все пак си имат прислужница, която да тича след нея и да разтребва..

newsm10 newsm10 newsm10 newsm10

# 616
Да споделя отново как виждам аз двете коментирани момичета.
Дерин и Аслъ са две богаташки момичета, може би еднакво разглезени, но стана ясно, че поне Дерин е можела да готви, докато Аслъ сега се учи. И двете използват парите на родителите си, никоя от тях не работи. Дерин е имала мечта да стане танцьорка, докато за Аслъ не са ни споменали за никакви нейни амбиции. Аслъ е обгрижвана и от двамата си родители, докато Дерин е подложена на тормоз заради Али и семейството му. Дерин се опита да помогне за ремонта на къщата на Шахин, Аслъ пък приюти Али и ането. Дерин се жертва заради Шахин, Аслъ пък го направи за Али, тук малко имам съмнение, но приемам този факт.
За въпросната рокля гледната ми точка се различава много от тази на Аслъ - тя е гладувала, за да я има, ама като я видяла как стои на Дерин я убедила, да си я купи. Защо тя не е споделила на Дерин колко много жертви е направила, за да я има тази рокля, ами се е подмазала на Дерин, че роклята и отива и Дерин я купува, само за да угоди на Аслъ. Та повече завист намирам и аз в тази случка.
Лили, по отношение на връзката между Дерин и Йит, аз тълкувам по друг начин нещата. Дерин сподели с него, че между тях може да има само приятелски отношения, тъй като от деца са заедно и се познават много добре, тя беше абсолютно честна с него да му каже, че не го обича, няма да е честно спрямо него и затова няма да има брак. И млякото, и мечето тя го приемаше като от приятел, а не като от годеник.
Цитат
После ми прави впечатление друго, ти съжаляваш , че Аслъ остана абсолютно сама, но нито веднъж не съжали Дерин когато беше абсолютно сама през тези 20 и кусур дни, когато беше отритната от всички и седеше по пейките на Босфора сама. Тогава Аслъ беше в компания със всички, а Дерин беше сама доста време.
Цитат
И аз бих излъгала,че детото е от друг,защото се чувствам наранена от любимият и най-вече от най-добрата си приятелка(сестра си).
Peace
Аз след този случай бих сложила тирантите на "добрата" приятелка. И бих се изнесла далече от всички, както щеше да прави Дерин, но съдбата  попречи за заминаването.  Като изгледам превода ще си отговоря на въпроса - трябва ли Дерин да повярва на Али и не е ли по добре да замине за Англия, където хем ще е далеч от Сеит, хем ако Али държи на нея и детето, да заминава в Англия и да доказва обич, ако има такава. Засега май няма, има само амбиция да става шампион.
Това споделеното е от моята камбанария, но приемам и останалите гледни точки.  Hug Hug Hug

# 617
И аз отдавна бих сложила тирантите на такава "приятелка". Но и на Али  също.
Само ми е смешна Дерин като каза на баща си ,че не иска помощ от него и че ще се справи сама. Те двете с Аслъ какво разбират под "сама", като нито една от тях не работи?

# 618

Само ми е смешна Дерин като каза на баща си ,че не иска помощ от него и че ще се справи сама. Те двете с Аслъ какво разбират под "сама", като нито една от тях не работи?
Да се оженят  hahaha hahaha hahaha

Здравейте, момичета  Hug Hug Hug

Благодаря на всички за мненията.  Hug Hug  Heart Eyes

Аз съм си казала моето, и то няма да се промени, каквото и да направи всяка една от тях. То много прилича на това на Лили, благодаря Peace Heart Eyes за поста ти! Чакам решението на сценаристите и на Али  Joy Joy

Честита ви първа пролет bouquet bouquet

Crazy  Party Party Party

Благодаря за преведения епизод, още не съм го гледала, но превеждах точно диалога Аслъ Али при раздялата им и нямам търпение пак да го видя, редактиран от Лили  Hug Heart Eyes на мен ми беше много искрен,  това сбогуване ми въздейства много силно емоционално и двамата го изиграха великолепно. Керем нямаше нито една реплика /почти/ както и после като отговаряше на Дерин дали е скъсал с Аслъ и дали всичко/"Ама всичко ли обсъдихте?"  Confused  #Cussing out/ й е казал и дали тя се била разстроила  Twisted Evil ... та, Керем беше перфектен, само с мимики и по някое изхъмкване предаде всичко... убиха ме двамата!  Peace Peace Cry

# 619
 Hug Hug Hug

Мен и двете много ме дразнят,но Аслъ винаги е била до Али ама винаги нека е виновна,крива и болна.Любовта изисква това винаги да си там където те чакат и да не те чакат даже,а не при първата пречка да си хванеш чантата и да се цупиш.Абе Лиле това с детето ем все едно същите номера не ги правеше Кюбреситка на Йиит в ШМ ако мен ме няма и Елиф я няма ама айде оная после си показа рогата в началото беше свястна на вид. ooooh! Та същата история и тук само дето бебока още го няма.Аз просто нямам забележки за Нилпери страхотно играе то и друго не се и очакваше от нея още от Заманкито си е дала силна визитка за мене лично.Лу,и на мене сцената точно тази ми въздейства и после като я намери на пода простооо....  Cry
Дерин е такава лигла,че с мокрия парцал ми иде да я погна чак не се трае то и,че Лейля не ми харесва и не мога да и свикна не мога ама образа ме нерви.То Белгин и Бора повече ме интересуват от главните докъде я докарах... ooooh! Mr. Green Stop И честно казано толкова да ми се повдига баш от главна героиня сефте,а Али и той пълен ахмак като толкова я обичаш стой си с нея и ти - кученцето на Дерин може и панделка да ти сложи... ooooh!
А фрагмана уби тъпомера цял живот съм се питала сценарист може ли да съсипе така един образ демек откакто гледам сериали вече съм сигурна,че за две минути става... ooooh! Peace

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 16:31 от x BlackRose x

# 620
Hug Hug Hug
Скрит текст:
Мен и двете много ме дразнят,но Аслъ винаги е била до Али ама винаги нека е виновна,крива и болна.Любовта изисква това винаги да си там където те чакат и да не те чакат даже,а не при първата пречка да си хванеш чантата и да се цупиш.Абе Лиле това с детето ем все едно същите номера не ги правеше Кюбреситка на Йиит в ШМ ако мен ме няма и Елиф я няма ама айде оная после си показа рогата в началото беше свястна на вид. ooooh! Та същата история и тук само дето бебока още го няма.Аз просто нямам забележки за Нилпери страхотно играе то и друго не се и очакваше от нея още от Заманкито си е дала силна визитка за мене лично.Лу,и на мене сцената точно тази ми въздейства и после като я намери на пода простооо....  Cry
Дерин е такава лигла,че с мокрия парцал ми иде да я погна чак не се трае то и,че Лейля не ми харесва и не мога да и свикна не мога ама образа ме нерви.То Белгин и Бора повече ме интересуват от главните докъде я докарах... ooooh! Mr. Green Stop И честно казано толкова да ми се повдига баш от главна героиня сефте,а Али и той пълен ахмак като толкова я обичап стой си с нея кученцето на Дерин може и панделка да ти сложи... ooooh!
А фрагмана уби тъпомера цял живот съм се питала сценарист може ли да съсипе така един образ демек откакто гледам сериали вече съм сигурна,че за две минути става... ooooh! Peace[/i][/b]

Joy Joy Joy Joy

Диди  Peace Peace Hug

Обаче за кой фрагман уби тъпомера ...  Naughty имам друг фаворит, аз, тази седмица... нейсе  ooooh! hahaha hahaha

Белгин и Бора, казваш... Бора е голям нахалник...  Laughing Sunglasses 
ами Несрин, Шахин и Хайри и те са един триъгълник от сладури  Laughing Laughing
Сцените на Али когато дава любовни съвети на баща си, ме радват също, нищо, че са наивнички  Hug Grinning , но Керем ги играе така чаровно, че минават, и ти се иска още...  Party Party
Чакам и сестрата на Хайри да се влюби, та да погледаме сценки и там...  Laughing Laughing

Поздрав от Керем, Фарах Зейнеп, Мехмет Гюнсюр  Crazy Laughing Laughing

https://youtu.be/fndhQqksqu0

newsm68 newsm68 newsm68 newsm68

# 621
В "спора" Аслъ-Дерин, мнението ми клони към това на Снейки. Hug Heart Eyes bouquet

Дерин глезена?  newsm78 А каква е Аслъ? Момиче, което живее под стъклен похлупак... спестявали са и дори изневерите на баща й, за да не и развалят рахата.  ooooh! Ами и двете са еднакви в това отношение, но едната показа сила и реши да живее без любимия мъж.. А другата, в момента, в който разбра кой предпочита Али, реши да се самоубива. #2gunfire И не само това - изнудва по този начин мъжа, който уж обича, да бъде с нея, иска да го накара да се чувства виновен. ooooh!  Много и симпатизирах, ама с тези си последни действия направо ми опротивя.  Sick А това, което е направила за Али, не по-малко е направила и Дерин. Peace Иначе, че Нилпери играе сто пъти по-добре от Лейля Лидия, съгласна съм.  Peace

Освен това...

Цитат
Да, така беше , но пред нея нямаше никаква пречка за това, напротив , имаше подкрепата на майка си. През това време, Дерин имаше пълна забрана от семейството си, да се вижда с Али. На Дерин и се забраняваше и и се поставяха условия, пред Аслъ нямаше такъв проблем.

Веднъж го споделих приблизително същото.  Peace Много е вярно. Peace

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 20:58 от ·٠•Snejka•٠·

# 622
Озетът на 12 епизод.  Hug

Али, който се опитва навреме да заведе в болница Аслъ, която се опита да се самоубие, не е наясно в каква опасност е оставил Дерин. Когато Али разбере, че Сеит е нападнал Дерин, ще обвинява себе си. Йиит ще направи всичко възможно, за да използва този случай в своя полза. Аслъ, която отваря очите си в болницата, и разбира, че Али, оставяйки Дерин, побегнал към нея, ще започне да се надява. Текин ще започне да мисли, че е направил огромна грешка, като е доверил Дерин на Али и отново ще вземе решение да държи Дерин по-далече от Али. Полицията залавя Сеит, а ако той проговори, много хора ще имат проблеми. Той вече е взел мерки да бъде в безопасност в затвора. Шахин, Али и Дерин решават да направят голяма стъпка по отношение на Несрин. Но резултатът няма да бъде такъв, какъвто са очаквали. Подозрителното поведение на Бора, не дава мира на Рауф. Али, който ще следи Бора, го очаква изненада, каквато не е очаквал. Възникналото напрежение между Аслъ и Дерин, съвсем ще подлуди Аслъ.

Скрит текст:
Али, который пытается успеть отвести в больницу Аслы,которая пыталась совершить самоубийство, не в курсе того, в какой опасности он оставил Дерин. Когда Али узнает, что Сеит напал на Дерин, будет винить себя. Йигит будет делать все возможное, чтобы использовать этот случай в свою пользу.
Аслы, которая открыла глаза в больнице, и узнала, что Али бросив Дерин прибежал к ней, и будет надеяться. Текин, будет думать, что совершил большую ошибку доверив Дерин Али, и снова примет решение держать Дерин подальше от Али.
Полиция поймает Сеита, если он заговорит, многих людей ждут проблемы. Сеит, уже принял меры что бы в тюрьме он был в надёжности.
Шахин, Али и Дерин решат сделать большой шаг в сторону Несрин. Но результат не будет таким, на какой они надеялись.
Подозрительное поведение Боры, не оставляет в покое Рауфа. Али, который будет следить за Борой, ждёт сюрприз которого он не ожидал.
Напряжённость возникшая между Аслы и Дерин окончательно сведёт Аслы с ума.

# 623
Озетът на 12 епизод.  Hug

Скрит текст:
Али, който се опитва навреме да заведе в болница Аслъ, която се опита да се самоубие, не е наясно в каква опасност е оставил Дерин. Когато Али разбере, че Сеит е нападнал Дерин, ще обвинява себе си. Йиит ще направи всичко възможно, за да използва този случай в своя полза. Аслъ, която отваря очите си в болницата, и разбира, че Али, оставяйки Дерин, побегнал към нея, ще започне да се надява. Текин ще започне да мисли, че е направил огромна грешка, като е доверил Дерин на Али и отново ще вземе решение да държи Дерин по-далече от Али. Полицията залавя Сеит, а ако той проговори, много хора ще имат проблеми. Той вече е взел мерки да бъде в безопасност в затвора. Шахин, Али и Дерин решават да направят голяма стъпка по отношение на Несрин. Но резултатът няма да бъде такъв, какъвто са очаквали. Подозрителното поведение на Бора, не дава мира на Рауф. Али, който ще следи Бора, го очаква изненада, каквато не е очаквал. Възникналото напрежение между Аслъ и Дерин, съвсем ще подлуди Аслъ.

Скрит текст:
Али, который пытается успеть отвести в больницу Аслы,которая пыталась совершить самоубийство, не в курсе того, в какой опасности он оставил Дерин. Когда Али узнает, что Сеит напал на Дерин, будет винить себя. Йигит будет делать все возможное, чтобы использовать этот случай в свою пользу.
Аслы, которая открыла глаза в больнице, и узнала, что Али бросив Дерин прибежал к ней, и будет надеяться. Текин, будет думать, что совершил большую ошибку доверив Дерин Али, и снова примет решение держать Дерин подальше от Али.
Полиция поймает Сеита, если он заговорит, многих людей ждут проблемы. Сеит, уже принял меры что бы в тюрьме он был в надёжности.
Шахин, Али и Дерин решат сделать большой шаг в сторону Несрин. Но результат не будет таким, на какой они надеялись.
Подозрительное поведение Боры, не оставляет в покое Рауфа. Али, который будет следить за Борой, ждёт сюрприз которого он не ожидал.
Напряжённость возникшая между Аслы и Дерин окончательно сведёт Аслы с ума.

Благодаря  bouquet bouquet

# 624
В спора Аслъ – Дерин , аз бих казала нито една от двете.
Но за мен Аслъ е в пъти по противната и в пъти по не обичащата. Поради простата причина, че тя изобщо не помисли какво ще причини на Али правейки опит за самоубийство. Направо презирам хората които се правят на "многострадални Геновеви", за мен поведението на Аслъ е емоционално изнудване.
А в началото много я харесвах, харесваше ми как пренебрегна себе си  и как се опита да сдобри Али и Дерин в първите серии. Харесваше ми в много отношения, но това в което се превърна напоследък е просто противно. Не знам дали не смениха образа на Аслъ в движение, защото не беше нормално всички зрители да харесваме повече нея, отколкото главната героиня.

# 625
Добро утро!   Hug Hug  Hug
Снежи, благодаря за озета.  bouquet
Ще ни спестят неприятности поне от Сеит за известно време, това е добре. Аслъ и Али пак ще са в танго - напред, назад, до края на сериала май ще ги гледаме тия двамата как се обгрижват взаимно.
За Текин - вълкът козината си мени, но нрава не. И при Йит няма промяна. Само при Бора и Белгин ще има движение.
Снощи изгледах преведения епизод и вече съм убедена, че Али не обича Дерин. Или Керем не може да покаже любов.  newsm78 Хареса ми Дерин как се държа - с достойнство и гордост, показа му на Али, че няма да реве в краката му, както прави Аслъ. Дори и за баща си не направи компромис, хвала й. Само се замислих тя как ще се справя без пари, щото определено няма да разчита на съпружеска издръжка. Та допускам, че тя може да има дял в компанията на баща си и да получава дивиденти. newsm78

Малко снимки от новия епизод

Скрит текст:
Споделям едно мое наблюдение от форума, което се отнася за малко потребители, но все пак е факт. Когато някой не харесва определен актьор, нехаресването се прехвърля и към героя му и обратно - ако актьорът е много харесван, всячески се опитват да го оправдаят и оневинят героят му,ако греши. Както и да оприличават актьорите с изиграните от тях персонажи. #Crazy

Хубав ден!

# 626
  • Ruse, Bulgaria
Този град ще дойде след теб
12.Епизод 2.Трейлър - Бг Субтитри

# 627
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
И аз мисля, че на Керем не му се получава любовната част от ролята. Не съм изгледала още последната серия, но в предишните не видях любов нито към едната, нито към другата. Иначе бяха сладки с Дерин в началото, като се забавляваха из града и се надушваха, сладки бяха и с Аслъ в онази игра на приятелство и уж наложена близост, но по-нататък Али не показа развитие на чувствата, аз не виждам неговата любов. Декларации за любов - да, обаче чувства не виждам.

Това със самоубийството на Аслъ е най-самоубийственото клише, което можеха да вкарат авторите, просто нямам думи. Много разочароващо.

# 628
Здравейте, момичета! Hug
Благодаря за всичко пуснато! bouquet

Изчетох с интерес мненията и коментарите ви. Аз обаче ще се сдържа, поради простата причина, че и Аслъ, и Дерин ми са супер антипатични, вече, и очаквам поне едната да промени мнението ми за себе си. За Керем и играта му, това, че не умее да изразява обичта си, не съм съгласна. Както и да е. Peace

Епизодът в Ютуб и ВиБокс.
https://www.youtube.com/watch?v=s8VvB6igM3k
https://www.vbox7.com/play:864f97ed77&p=playlist&id=2232 … 14&order=date

Пожелавам ви приятна вечер от мен, с това гифче. Hug

# 629
СинанHug благодаря за фрагмана и превода. bouquet

ГабиHug мерси и на теб за епизода. bouquet

За Керем и играта му, това, че не умее да изразява обичта си, не съм съгласна. 

Аз също не съм съгласна. Peace

Общи условия

Активация на акаунт