Милано - 7

• 86 010
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • Milano
Азиа, кога са стачкували влакове или самолети последната седмица на август, когато е голямото завръщане на всички от отпуска???

Невъзможно е.

Дори да бъде обявена (ама няма) веднага ще бъде precettata и не може да влезне в сила, в противен случай е ''престъпление - interruzione di pubblico servizio'' по закона от 1990г.

Спокойно, Пикси.

Чак след 5-6 септември започват стачките.
Освен това има гарантирани часове, за влаковете - вървят задължително между 06-09ч и 18-21ч.
Гарантирани са доста влакове ''a lunga percorrenza''...(много съм зле с точното изразяване на бг Laughing) - с дълъг маршрут (ли се води?)

Тези до Фиренце са по линията Милано - Наполи, който е такъв.
Освен, че Фреччаросса последните пъти като гледах, нито един път не стачкуваше.

И обикновено стачките на влаковете са от 21ч в четвъртък до 21ч в до петък.

С една дума, спокойно, стачка тогава не може да има - много натоварен период на завръщане от ваканция е.

Пинко, намаленията се водят 60 дни от 05.01, но не е казано че ще седят до последният ден.
Погледни марките на съответните аутлети - те са почти еднакви.
Серравалле харесвам аз.

За обажданията за ''Тайната вечеря'' - споделяно е че вечер не е толкова натоварена линията.
Незнам до колко работят, но обикновено кол-центровете са до 20ч.

Друг пост за МамаММ, че сама няма да се чета - мразя дълги постове и пропускам. Grinning

# 106
  • Варна
Здравейте,един въпрос за деца на 8 има ли намаления за автобусния транспорт от и до Орио ал Серио-Милано?И ако може линк за музея на техниката,някакви отзиви за него,подходящ ли е за деца,цени..Предварително благодаря!

# 107
  • Milano
Regina, извинявам се, че отново повдигам въпроси, свързани с транспорта и детските билети. Когато се пътува от една област в друга, като в едната е безплатно, а в съседната се плаща, за дете как се взима билет? От Ломбардия до Верона. Във Верона и областта се плаща билет за дете. Кой е сайтът, откъдето мога да видя всички разписания и условия, а не само за Милано, Бергамо или Верона? С попълнения документ за възрастта на детето се пътува навсякъде? Влак, автобуси? Показва се само при поискване? Благодаря много за тези уточнения.

Това си е промоция за областта:

http://www.trenord.it/it/biglietti/biglietti.aspx

Гледаш io viaggio ovunque in Lombardia:

Градски и извънградски автобуси, трамваи, тролеи, метро, регионални влакове и събърбан влакове, корабчета по Лаго д'Изео, фуникуляри и кабинкови лифтове (използвани като градски транспорт).

В Уикипедия пише кои са регионалните и събърбан влаковете в Ломбардия:

https://it.wikipedia.org/wiki/Trenord

Ще показваш документа при проверка за билети.

Верона е в друга област (Венето).

На сайта на техният градски транспорт си гледаш децата какви намаления имат.

Незнам дали може да се пътува по линията Милано - Венеция с регионален влак безплатно в частта на Ломбардия (до Дезенцано дел Гарда) и после билет оттам до Верона.

Не мисля, че някой ще си прави ''гимнастики'' да спести 2-3 евро за детето.

Питай на ''контакти'', ако искаш:

http://www.trenord.it/it/assistenza/contatti.aspx

Билети за Верона (от Милано) от сайта на Трениталия - там децата са на половин цена от 4 до 12г.

aalko, гледай съответният шатъл за превоз - до 12г имат намаления.
С Аутострадале плащат 3,5 евро, с Ориошатъл - 4 евро пише на сайта (преди бяха 3), Терравижън не съм гледала.

Музея:

http://www.museoscienza.org/

10 евро възрастни (над 25г.), 7,5 за деца.
За подводницата се плаща отделно.
Естествено, че е подходящ за деца, има различни лаборатории.

Мнения има и в Трипадвайзър и тук беше споделено в началото на темата или в края на предходната.

# 108

io viaggio ovunque in Lombardia:

.....

Незнам дали може да се пътува по линията Милано - Венеция с регионален влак безплатно в частта на Ломбардия (до Дезенцано дел Гарда) и после билет оттам до Верона.

regina di cuori, ние точно това мислехме да направим. Да си купим билет io viaggio ovunque in Lombardia за 7 дена и да пътуваме до различни места (вкл. Верона и Торино). Моят въпрос към тебе беше свързан с това пътуване: Как да стане валидирането на билета за регионалния влак в частта извън Ломбардия, без да се налага слизане от влака. (Един вариант е купуването на електронен билет, който, както разбирам, ще е с час, независимо че е за регионален влак, но дали може и с билет, закупен от гише в Милано да го направим?).

Твоето мнение ме притесни малко, но все пак в Трип Адвайзър срещнах съвети точно за такова използване на билета. Ако някой има опит, моля да сподели. Ако не - ще докладвам  след връщането ни след два месеца как е протекло Simple Smile

# 109
Regina,много, много благодаря!

# 110
Знам че е обсъждано назад в темата, но може ли някой да ми каже фирма за рент-а- кар.  Regina, благодаря- страхотна си

# 111
Regina, благодаря много! Наистина много полезни са постовете ти!

# 112
  • Milano

regina di cuori, ние точно това мислехме да направим. Да си купим билет io viaggio ovunque in Lombardia за 7 дена и да пътуваме до различни места (вкл. Верона и Торино). Моят въпрос към тебе беше свързан с това пътуване: Как да стане валидирането на билета за регионалния влак в частта извън Ломбардия, без да се налага слизане от влака. (Един вариант е купуването на електронен билет, който, както разбирам, ще е с час, независимо че е за регионален влак, но дали може и с билет, закупен от гише в Милано да го направим?).

Твоето мнение ме притесни малко, но все пак в Трип Адвайзър срещнах съвети точно за такова използване на билета. Ако някой има опит, моля да сподели. Ако не - ще докладвам  след връщането ни след два месеца как е протекло Simple Smile

Щом си чела, значи става - аз не съм ползвала такива билети и затова имах съмнение.

Единственият начин е да купиш билета онлайн, той се счита за валидиран и е с точен час.
Всякакви други билети, купени на гише или машинки трябва да се валидират.

Значи в първият ви случай ще трябва да купите билет Дезенцано дел Гарда - Верона, а във вторият Маджента - Торино (защото Новара вече е в област Пиемонте).

Ето, в този вторият случай, влаковете до Торино са бързи регионални, а не обикновени - те не са посочени в ''аз пътувам навсякъде в Ломбардия''.
В този случай, за да не рискуваш глоба хващаш S6 до Маджента от която искаш спирка в Милано - да кажем Порта Венеция и оттам си хващаш бързия регионален до Торино,
http://www.trenord.it/it/circolazione-e-linee/le-linee/linee-s/s6.aspx

Или пък питаш на ''контакти'' дали билета ти важи и за regionale veloce (бърз регионален).

Пинко,
Maggiore е сред най-известните.

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 22:50 от regina di cuori

# 113
Благодаря много за отделеното време и ценните съвети, regina  bouquet

Само още нещо:
Според google преводача, май може да се пътува с Regionali Veloci
Поне аз така разбрах отговора на въпроса

Con “io viaggio ovunque in Lombardia” 1, 2, 3 o 7 giorni posso viaggiare sui treni RV (Regionali Veloci) e RE (Regio Express)?

Sì: è possibile viaggiare su questi treni in Lombardia o entro i limiti di validità della tariffa regionale Lombardia.

Това е от страницата по-долу:

http://www.regione.lombardia.it/wps/portal/istituzionale/HP/Dett … liero-settimanale

Бях го открила на английски миналата седмица, но сега нещо не успявам да го намеря.

Аз ще питам на гарата, но според тебе дали ще мога да пътувам директно до Торино, или пак да сменяме влаковете?  Благодаря ти, че ми обърна внимание за различните регионални влакове.

# 114
  • Milano
Може значи.

Хич не се сетих да погледна FAQ.

# 115
# 116
Regina, вечер студено ли е много? Гледам прогнозата в сайтовете го дават различно- имаш ли информация предстоящите дни как ще е? Незнам какъв багаж да стягам- за зимни ботуши и яке ли е ?

# 117
  • София Младост 3
Здравейте, дали е осъществимо в рамките на един ден, от Милано да се пътува до Варена с влак (+време за разходка), после с корабче до Беладжио (+време за разходка), от Беладжио до Комо пак с корабче, и накрая връщане от Комо до Милано с влак? Маршрута може да е и в обратния ред или по ваши препоръки с други транспортни средства. Моля за съвет  Praynig

# 118
  • Milano
Здравейте, дали е осъществимо в рамките на един ден, от Милано да се пътува до Варена с влак (+време за разходка), после с корабче до Беладжио (+време за разходка), от Беладжио до Комо пак с корабче, и накрая връщане от Комо до Милано с влак? Маршрута може да е и в обратния ред или по ваши препоръки с други транспортни средства. Моля за съвет  Praynig

Отличен е така маршрута. Само гледай да си съгласуваш часовете на корабчетата.

Regina, вечер студено ли е много? Гледам прогнозата в сайтовете го дават различно- имаш ли информация предстоящите дни как ще е? Незнам какъв багаж да стягам- за зимни ботуши и яке ли е ?

Утре и вдругиден го дават дъждовно (лек дъжд).
Вчера и днес времето е страхотно.
Вчера бяха 19градуса следобед.

Утре и вдругиден ок. 12-15. Минимални ок.8.
Яке, да, ботуши може и да пропуснеш.

Направиха доста заграждения снощи на площада (Дуомо) заради Карнавала.

В Парка Семпионе (зад Кастелло) има Лунапарк до 12.03 - това за децата.

За палмите - Азия нали за това се бъзика на предната страница - кога ще дойдат камилите. Laughing

# 119
Ние пристигаме в събота и се надявам да успеем да се насладим на празника около Дуомо. Regina, златна си- благодаря отново

Общи условия

Активация на акаунт