Милано - 7

• 86 006
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Бях чела някъде за парк с динозаври в реални размери, но не намирам информацията в коя точно тема беше. Може ли някой да ми каже как де казва, как се стига до него ?

Parco Natura Viva - Zoo Safari, близо да Lazise, до езерото Гарда.
http://www.parconaturaviva.it/

# 91
http://www.parcodellapreistoria.it/

А може би за този е ставало дума, той е по-близо до Милано и има доста динозаври Simple Smile

# 92
Плануваме нашето пътуване до Милано от 20 до 22 май. За сега планът ми е да се разходим неделя до Комо, като основно искам да хванем някое фери и да разгледаме езерото, а не толкова градчетата. Искам да питам дали са отркрити самите корабчета и кой маршрут ще ми препоръчате. Колко време да си отделим за тази разходка?

# 93
  • Milano
Исках да попитам какво мислите за този район Via Pianell 10, Bicocca - Zara,, това е адреса на хотела който сме резервирали,  лесно ли ще можем да се предвижваме?

Вероятно като сте запазвали сте видели, че е до спирка на лилавата линия на метрото.

Децата не плащат градският транспорт до 10 (ненавършени години) с един възрастен, който е с билет - до 2 деца на възрастен.

А трябва ли да попълваме някакви бланки, за да  пътуват бзплатно децата в градският транспорт?- видях някаква такава дскусия в тема 6 но не ми стана много ясно

За градският транспорт в Милано, не.
Онова, което се попълва е за ''io viaggio in Lombardia'' - aз пътувам в Ломбардия.

Бях чела някъде за парк с динозаври в реални размери, но не намирам информацията в коя точно тема беше. Може ли някой да ми каже как де казва, как се стига до него ?

http://www.parcodellapreistoria.it/il-parco-della-preistoria/dove-siamo/

Намира се в Риволта д'Адда (Кремона) - ок.25км извън града.

От последна спирка на линия н.3 Сан Донато се взема автобус на Autoguidovie K512-K511 в посока Vailate.

Спирката е пред пощата (via Matteotti) na ok. 500m от парка.

http://cremona.autoguidovie.it/files/Cremona/Orari/Invernale_sco … 512_FER%20INV.pdf

# 94
Regina, благодаря за точните отговори и конкретна информация. Наистина много полезно! Безплатното пътуване за деца до 10 в обществен транспорт за цяла Италия ли важи? Или само в Милано? Предполагам, че за извънградските линии и влака има намаления. Къде мога да разгледам или трябва на отделните сайтове да търся?

# 95
Исках да попитам какво мислите за този район Via Pianell 10, Bicocca - Zara,, това е адреса на хотела който сме резервирали,  лесно ли ще можем да се предвижваме?

Вероятно като сте запазвали сте видели, че е до спирка на лилавата линия на метрото.

-това че е до лилавата спирка не е ли добре ? ох, колкото повече чета толкова повече се обърквам
Момичета благодаря на всички ви че помагате и че сте така търпеливи да отговаряте  bouquet

# 96
  • Milano
Regina, благодаря за точните отговори и конкретна информация. Наистина много полезно! Безплатното пътуване за деца до 10 в обществен транспорт за цяла Италия ли важи? Или само в Милано? Предполагам, че за извънградските линии и влака има намаления. Къде мога да разгледам или трябва на отделните сайтове да търся?

Всяка община си решава самостоятелно. В Рим е също до 10г, в Римини е на височина на детето и т.н.

За влаковете има 50% намаление за деца от 4г до 12 или 14г - в сайта на Трениталия си пише.

За областта (Ломбардия), детето може да пътува безплатно до 14г с придружаващ възрастен, но трябва да се попълни формуляра в сайта и важи два месеца.

http://www.atm.it/it/ViaggiaConNoi/Pagine/ioviaggio.aspx

Също има и за възрастни 16 евро дневен билет в рамките на областта.

Добре е Пинко щом е до метрото, това исках да кажа.
Защо би трябвало да си създавате проблеми като няма такива? Grinning

До Нигуарда сте - една голяма болница, точно отзад е една хубава дискотека - Сио Кафе.
Малко по-назад има един мол - Чентро Сарка.

# 97
Regina, може ли да ми кажеш, когато има транспортна стачка дали тя обхваща и бързите влакове на Italo treno и Frecciarossa на Trenitalia. Ще купувам билети (малко по-нататък за края на август) от Милано за Флоренция, но ако случайно има стачка ми се иска да имаме и резервен вариант на придвижване - не че знам такъв.

# 98
Regina, може ли да ми кажеш, когато има транспортна стачка дали тя обхваща и бързите влакове на Italo treno и Frecciarossa на Trenitalia. Ще купувам билети (малко по-нататък за края на август) от Милано за Флоренция, но ако случайно има стачка ми се иска да имаме и резервен вариант на придвижване - не че знам такъв.

резервния вариант е да си наемете автомобил
стачки винаги може да има (демокрация е все пак ) , така че отсега за август никой не знае,обявяват ги с няколко месеца по-рано обикновенно, по-вероятно е трениталия да стачкува отколкото итало във всеки случай .

# 99
Благодаря, азиа_asia, ориентирала съм се към Italo, заради по-ниските цени.
Другия месец ще ги купя и ще следя по-нататък за стачки.

# 100

"Добре е Пинко щом е до метрото, това исках да кажа.
Защо би трябвало да си създавате проблеми като няма такива? Grinning

До Нигуарда сте - една голяма болница, точно отзад е една хубава дискотека - Сио Кафе.
Малко по-назад има един мол - Чентро Сарка."
Ох, успокоих се Simple Smile. Да аз гледах да е до метро, но реших че пак нещо съм объркала като е до лилавата линия:).
А бихте ли ми казали има ли още намаления по това време и до кой аутлет  ще е по- добре да отидем( имам предвид в кой има по- достъпни марки Simple Smile

# 101
Относно обаждането по телефона за резервация от първия път се свързах. Peace

Rolling Eyes невероятен късмет, сигурно съм звъняла стотици пъти за 15-20 години и все без отговор -предполагах че изобщо няма кой да отговори
резервирала съм чрез агенции основно или онлайн.

За сега се отказвам от телефона. Все е "окупато" /ако така се казва/ Laughing.
С една молба към пишещите тук и следящи билетите. Ако видите за април - пишете. Всеки ден следя, но...

Последна редакция: сб, 25 фев 2017, 23:12 от tara 2

# 102
tara 2, аз също пробвах няколко пъти през седмицата да се свържа с английски говорящи по телефона, но връзката винаги прекъсваше. После, по съвет от Трип Адвайзор, набрах телефона и чаках. Когато ми вдигнаха и заговориха на италиански, помолих да говоря с някого на английски. Дамата не говореше, но ме прехвърли на колежка и успях да купя билети (за април).
Интересното е, че часа, за който купих, въобще не фигурираше в онлайн схемата за деня. Така че все още има шанс за билети, според мене.
А и е вероятно пак да се появят онлайн, лошото е, че свършват за часове.  Аз така изтървах в понеделник. Видях, че са пуснали за февруари и март, после имах работа и в 16 часа вече нямаше за моята дата за април.

# 103
  • София
Относно обаждането по телефона за резервация от първия път се свързах. Peace

Rolling Eyes невероятен късмет, сигурно съм звъняла стотици пъти за 15-20 години и все без отговор -предполагах че изобщо няма кой да отговори
резервирала съм чрез агенции основно или онлайн.

За сега се отказвам от телефона. Все е "окупато" /ако така се казва/ Laughing.
С една молба към пишещите тук и следящи билетити. Ако видите за април - пишете. Всеки ден следя, но...

А иначе за кои дати търсиш?

# 104
Regina, извинявам се, че отново повдигам въпроси, свързани с транспорта и детските билети. Когато се пътува от една област в друга, като в едната е безплатно, а в съседната се плаща, за дете как се взима билет? От Ломбардия до Верона. Във Верона и областта се плаща билет за дете. Кой е сайтът, откъдето мога да видя всички разписания и условия, а не само за Милано, Бергамо или Верона? С попълнения документ за възрастта на детето се пътува навсякъде? Влак, автобуси? Показва се само при поискване? Благодаря много за тези уточнения.

Общи условия

Активация на акаунт