Милано - 7

• 85 945
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
За Тайната вечеря след обаждане по телефона успях да направя резервация. Билета е по 12 евро.

# 76
Здравейте!
От няколко дни чета темата и вече съм страшно запалена по Италия.Иска ми се да отидем до Милано през м.май.Полета ще е с wizz и съответно кацането е на летище Милано-Бергамо.Моята идея е да останем 2 нощи в Бергамо,да разгледаме градчето и евентуално с влак да отидем до Милано.Разглеждах в Букинг и харесах тези места за спане
http://www.booking.com/hotel/it/santa-caterina-bergamo.bg.html?a … 1&#map_closed

http://www.booking.com/hotel/it/b-bergamo.bg.html?aid=376363;lab … s_src=hp_iw_title

http://www.booking.com/hotel/it/bella-italia-bergamo.bg.html?aid … s_src=hp_iw_title

Как ви се струват?На удобно място пише,че са до гарата и спирки.Какво бихте ме посъветвали и ако някой може да предложи изпитано място за спане,ще съм благодарна.

първи го отпиши, далеч от туристическите пътеки, зоната е голям хаос вечер-там е младежката мовида

втория и третия са в центъра, относо позиция третия е на главна улица с  много трафик и голям шум -би могло да е проблем .

ако може да спите в стария град  би било най-добре, има доста бедендбрекфаст,много туристи и е доста по-приятно като цяло особено вечер,тези дни беше пълно с руски и китайски туристи на които им се изкривиха вратовете да гледат нагоре къщите , а в катедралата и базиликата бяха без думи -напълно разбираемо,невероятни изпълнения са .

# 77
  • Milano
Здравейте, наближава и нашата италианска авантюра за която ще ни трябва кола под наем и имам нужда от помощ по два въпроса:
1. Препоръчайте рента кар, ще ни е необходим от 6.04 - 13.04 и всички подробности как се случват нещата, възможно ли е автомобила да ни очаква на летището, тъй като кацаме в 7.45?
2. Понеже полета към София на 14.04 е в 8.20 сутринта, трябва да нощуваме в Бергамо, възможно по-близо до летището, тъй като трябва да се придвижим с такси, ако се наложи предния ден да върнем колата. Приемам предложения за нощувка.

Един страничен въпрос към regina di cuori - тъй като по програма съм планувала предпоследната нощувка в Портофино, виждам че разстоянието до Бергамо е 230 км, колко часа ще ни отнеме приблизително пътя, ако тръгнем рано сутринта от Портофино? Питам за да зная ориентировъчно колко часа ще имаме време за Бергамо, поне една кратка разходка из стария град, спокойна вечеря преди да се приберем в хотела или там където ще нощуваме?

На летището има офиси на рент-а-кар фирми.

Блис е спец по наемането на кола.
Виж на 1 стр. май има някакъв нейн пост и вероятно е описано.

Както и Азиа каза, хотел срещу летището е NH Orio al Serio - минаваш само подлеза и си на летището, а можеш и такси да си хванеш от хотела, ако желаеш.

Аз не пътувам от Бергамо и не мога да кажа за колко време се стига.

До Портофино сме ходили с влак (до Санта Маргерита Лигуре и после автобус до Портофино).
От Милано до Савона около час и половина-два обикновено, но сме се връщали и 5часа в неделя оттам лятото.

На 14.04 ще е натоварено по пътищата защото се започва изнасянето за Великден.
При нас петък е работен ден, но от обед обикновено го дават червен код по пътищата.

# 78
от Портофино до Бергамо бих предвидила поне 3,5 часа ,не  по-малко понеже има винаги трафик, често инциденти и т.н., но който не е опитен по италианските магистрали и кара по-бавно може и повече да си предвиди

няколко часа в стария град на бергамо са достатъчни
втория фуникуляр си заслужава вечер -гледката е хубава а и заеденията са добри най-горе,
тръгва близо от  крайната спирка на автобуса и има паркинг точно там -3 евро на час, но  след 15 мин го смята за 1 час ( пример : 2часа и 15 мин са 9 евро)

алтернатива е паркинг покрай стените ,по евтин е но трудно се намира място пък и  трябва да се върви  Sunglasses

# 79
Имам питане към резервиралите билети за Тайната вечеря по телефона. Лесно ли се свързахте? Днес звънях сигурно 10 пъти, но не успявам да се свържа. Или ми дава, че не мога да се свържа или се свързвам, стигам до менюто, където избирам 2 за английски и слушам музика 3-4 минути, след което ми казва, че линията е натоварена и прекъсва.

# 80
  • Велико Търново
Благодаря ви за съветите.

# 81
Относно обаждането по телефона за резервация от първия път се свързах. Peace

# 82
Относно обаждането по телефона за резервация от първия път се свързах. Peace

Rolling Eyes невероятен късмет, сигурно съм звъняла стотици пъти за 15-20 години и все без отговор -предполагах че изобщо няма кой да отговори
резервирала съм чрез агенции основно или онлайн.

# 83
Regina, благодаря ти за информацията- на 4-ти в такъв случай ще сме пред Дуомо, мисля че ще е забавно за децата. Исках да попитам какво мислите за този район Via Pianell 10, Bicocca - Zara,, това е адреса на хотела който сме резервирали,  лесно ли ще можем да се предвижваме?

# 84
И още един въпрос( усещам че няма да е последен) - мислите ли че ще  подходящо времето( началото на март) за посещение на езерото Комо( с деца сме)

# 85
  • plovdiv
И още един въпрос( усещам че няма да е последен) - мислите ли че ще  подходящо времето( началото на март) за посещение на езерото Комо( с деца сме)
И аз със същият въпрос, гледах прогнозата за 04.03-дават го 9гр дали ще е подходящо за разходки на езерото?

# 86
И аз със същият въпрос, гледах прогнозата за 04.03-дават го 9гр дали ще е подходящо за разходки на езерото?

ако е мъгливо както е тези дни, не е никак подходящо
ако вали изобщо не е приятно
преценете на място според прогнозата,отсега никой не може да каже какво ще бъде ,макс. познават 2-3 дена,не повече.

# 87
  • plovdiv
Благодаря за отговора, значи на место ще решим Simple Smile

# 88
Бях чела някъде за парк с динозаври в реални размери, но не намирам информацията в коя точно тема беше. Може ли някой да ми каже как де казва, как се стига до него ?

# 89
Пробвай сега Пинко, +390292800360.

На мен ми отговаря кол сентъра.
Преди явно не е бил отворен още - ние сме един час назад и не започваме работа толкова рано.

Аз си водя навсякъде детето и в посочените ресторанти, защо да не са подходящи?

Децата не плащат градският транспорт до 10 (ненавършени години) с един възрастен, който е с билет - до 2 деца на възрастен.

А трябва ли да попълваме някакви бланки, за да  пътуват бзплатно децата в градският транспорт?- видях някаква такава дскусия в тема 6 но не ми стана много ясно

Общи условия

Активация на акаунт