Милано - 7

• 86 238
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
  • ...
И аз си мислех, че е безплатно, но се оказа, че ако искаш да видиш цялата катедрала, трябва да платиш вход 3 евро. Не че е много, но билетния център затваря в 6, нищо че пишеше, че катедралата е отворена до 7. Безплатен е входа от ляво, който е за тези, които искат да се помолят вътре, но до колкото разбрах не можеш да се разхождаш навсякъде.

# 241
  • Вестерос
Мерси много  bouquet А за терасата отвътре ли се влиза или има страничен вход?

# 242
  • Milano
Heart EyesРеджи,благодаря ти за споделеното! Достоен и благороден човек за такъв пост, и същевременно земен и обаятелен!
Той ще е Росонеро да знаеш! bowuu
Всъщност изразил ли е пристрастие калчово или само аржентинско?

Привърженик е само на Сан Лоренцо, от италианските симпатизира на Юве (по неофициални данни Grinning).
Майка му е братовчедка с Омар Сивори, може и това да е оказало влияние Laughing, както и че баща му е от Пиемонте.

Не е безплатно Дуомо от 2г насам, Тифани.
Виж момичето преди теб как знае.

И аз влизам отляво (безплатно) да запаля свещ и другата седмица, ще си взема клонче от маслиново дърво за Цветница.
Има прегради и не можеш да обикаляш. Месса-та също е безплатна.

Входа за терасите е отвън, да.

Не препоръчвам сладоледи никъде, защото за мен те са хубави навсякъде. На определени места може даден вкус да ти допада повече от други.

Коя пиццерия от всичките? Laughing

# 243
  • Вестерос
Добре за джелатото, ямиии  Heart Eyes Heart Eyes А за тирамисуто? Все разправям на моите дружки за него.

Ето тази пицария си записах да вечеряме там първата вечер Pizzeria Maruzzella

# 244
 Здравейте. Благодаря за хубавата тема!

Искам да попитам за билетите на flixbus и по-конкретно Бергамо - Верона дали трябва да купя билети предварително, има  ли опасност да свършат.  ( Има ли други автобуси до Верона не успях да се ориентирам).
  Извинете, че зададох въпроса тук, но понеже се споменава и летище Бергамо в темата, та реших, че има запознати.

Последна редакция: пн, 27 мар 2017, 15:59 от Amaretka

# 245
regina, на север от Лоретто ни е резервацията, до метроспирка Пастьор. Но резервирах още през януари и гледам, че сега повечето приемиливи предложения за края на април са се изчерпали и май ще останем с това.

# 246
Regina, помогни малко с транспорта плс. Как да стигнем на 16.04.2017 от този адрес: Piazzale Lugano 10 20158 Milan до Малпенса. Полета ни е в 11.50 часа. Според мен трябва да сме тръгнали около 7.30 - 7.40 часа от начална точка. 16.04 е неделя + това Великден, нещо не намирам автобуси в този час до Централна гара, затова питам. Някаква идея?

# 247
  • Milano
Regina, помогни малко с транспорта плс. Как да стигнем на 16.04.2017 от този адрес: Piazzale Lugano 10 20158 Milan до Малпенса. Полета ни е в 11.50 часа. Според мен трябва да сме тръгнали около 7.30 - 7.40 часа от начална точка. 16.04 е неделя + това Великден, нещо не намирам автобуси в този час до Централна гара, затова питам. Някаква идея?

Tолкова рано?? В колко часа трябва да си на летището?

На Великден няма движение.

Взимаш си тролея н.90 от пиаццале Лугано за 9 спирки и слизаш на Centrale/Tonale (ок. 20мин) - на няколко метра са автобусите за Малпенса (на виа Саммартини).

regina, на север от Лоретто ни е резервацията, до метроспирка Пастьор. Но резервирах още през януари и гледам, че сега повечето приемиливи предложения за края на април са се изчерпали и май ще останем с това.

За живеене не е хубаво, за няколко вечери става.

Искам да попитам за билетите на flixbus и по-конкретно Бергамо - Верона дали трябва да купя билети предварително, има  ли опасност да свършат.  ( Има ли други автобуси до Верона не успях да се ориентирам).
  Извинете, че зададох въпроса тук, но понеже се споменава и летище Бергамо в темата, та реших, че има запознати.

Има голяма разлика в цените на билет, закупен онлайн и на място.

На място от летището е 17,90 евро.

Тифани, много е добра пицата там  Heart Eyes и тирамисуто - също и цялото заведение е много хубаво.
Мързи ме да ходя да гледам първа страница какво съм писала, но те съветвам да отидеш при отварянето на ресторанта за вечеря, за да имаш повече шанс да седнеш веднага.
Винаги се чака...дори да си резервирал и стандартната фраза е 20мин, а може и да са 40.

Нещото, което не ми харесва е, че е точно малко като на конвейр - освобождаваш като свършиш, но си заслужава.

# 248
  • Вестерос
Мерси Реджи  Hug Да за чакането го знам от Рим и там е така, поне където ме водиха, точно на конвейр, че чакат да станеш и ти да седнат други  Crazy

# 249
Благодаря за отговора, Regina. Много ценни съвети даваш в темата Heart Eyes

# 250
Искам да попитам за билетите на flixbus и по-конкретно Бергамо - Верона дали трябва да купя билети предварително, има  ли опасност да свършат.

Има голяма разлика в цените на билет, закупен онлайн и на място.
На място от летището е 17,90 евро.

Много благодаря regina di cuori bouquet Много ме зарадва, днес наобяд не се стърпях и купих билети за 4ма за 20 евро.
 В тази връзка, тъй като трябва да пътуваме на 9април неделя за Милано,  за влаковете има ли такава голяма разлика онлаин и на място. Извинете чета темите не по ред  и се чудя да купувам ли билети от Peschiera del garda до Милано от сега?

# 251
  • Русе, България
До пътуването на майка ми и баща ми остават само 4 дни! Party Те са доста притеснени, как ще се оправят, истината е, че не са ходили на никакви екскурзии в чужбина досега, а аз малко ги хвърлих в дивото, пращайки ги сами в Милано.
Та, преглеждах си мненията назад, препрочитах някои неща и установих, че така и не съм публикувала програмата, която им изготвих. Като цяло, вече е може би малко късно за промени, но я пускам, защото може да е полезна на други пътуващи. Понеже имат четири пълни дни - от понеделник до четвъртък - реших единия ден да ги пратя в Комо. Те отказаха да купим билети за там предварително, но доколкото прочетох из темите, за регионалните влакове няма промени в цените и не е толкова притеснително. Друг е въпросът, как смятат да си ги купят от гише сами hahaha , но те си решават.
Ето програмата:
Скрит текст:
03.04. /понеделник/ – Градът и Дуомо

Закуска. Посещение на забележителности:
С трамвай 14 в посока Lorenteggio от спирка P.za Diocleziano на Via Cenisio за десет спирки до спирка Duomo M1 M3 на Via Torino. Надясно е Piazza del Duomo – площадът пред Миланската катедрала (Duomo). С билет Duomo pass A могат да се рагледат катедралата, терасите (качване с асансьор), Музей Дуомо, археологична част и църквата San Gottardo (входът за нея е откъм Via Francesco Pecorari, южно от катедралата); има и други билети. В сградата на Palazzo Reale са Музеят Дуомо и Музеят дел Новеченто (отварят 14:30). С гръб към входа на Дуомо, може да се мине през тунел, който извежда на Piazza Mercanti, където е Palazzo della Ragione (затворено в понедел-ник). Вляво на площад „Дуомо“ е Галерията на Виктор Емануил II. От галерията се излиза на Piazza della Scala, там са едноименната опера и Кметството. Посещение на Музея „Teatro alla Scala“ (вход до 17:00), вляво от входа на операта. Оттам наляво по Via Alessandro Manzoni до Museo Poldi Pezzoli (вход до 17:30). След обиколка на този район, от метро спирка Montenapoleone линия 3 в посока Comasina за три спирки до Centrale, оттам с линия 2 в посока Abbiat./Ass.Mil.-fiori F. за две спирки до Garibaldi Fs. Изход на Viale Luigi Sturzo, покрай градината „Ана Политковская“ и към Кулата „Уникредит“. Посещение на Piazza Gae Aulenti (в средата), оттам по Via Vincenzo Capelli към ул. Corso Como с много възможности за вечеря. Улицата извежда на Porta Garibaldi.
Прибиране: от метро спирка Moscova линия 2 в посока Gessate за една спирка; от Garibaldi Fs с линия 5 в посока San Siro до Gerusalemme. Нощувка.

04.04. /вторник/ – Замъкът Сфорца

Закуска. Наляво по Via Piero della Francesca и отново наляво по първата пресечка до Corso Sempione. Само надолу (1,4 км) до Арката на мира (Arco della Pace). Или от спирка C. so Sempione Via Arona с трамвай 1 в посока Greco за пет спирки пак до там. Навлизане в парка „Семпионе“ и разходка по алеите в посока към Porta del Barcho – вход към пределите на Замъка Сфорца (Castello Sforzesco). Гишето за билети е отляво в подножието на втората порта напред. След посещение, отново към парка в посока Arena Civica (спортно игрище) и Acquario Civico (аквариум, вход до 17:00 откъм Viale Gadio). От аквариума надясно по Foro Buonaparte, покрай Piccolo Teatro Strehler, после наляво по Via Tivoli. Завийте надясно по Via Mercato до първата пресечка Via Fiori Chiari – малка улица с много варианти за хранене. После само напред до Via Brera и галерията Pinacoteca di Brera (касата за билети до 18:40). Обратно по улица Brera до Piazza San Marco, където е църквата „Св. Марко“. От нея, наляво по Via Fatebenefratelli до площад „Кавур“ и градската градина Indro Montanelli. Там са Природонаучният музей на Милано, Градският планетариум Ulrico Hoepli и двореца Torre Rasini. В североизточния край на градината се излиза на Porta Venezia. Оттам напред и надясно, в уличките Panfilo Castaldi, Alessandro Tadino и Lecco има много варианти за вечеря. Надясно по главната Viale Vittorio Veneto, успоредно на градината, до Площад Република. Още напред - до Порта Нуова.
Прибиране: от трамвайна спирка P.le Principessa Clotilde линия 10 до спирка P.za Gramsci. Нощувка.

05.04. /сряда/ – Екскурзия до Комо

Ставане и време за закуска. Тръгване наляво по Via Piero della Francesca и, на втората пресечка вдясно по Via Angelo Poliziano до гарата Milano Nord Domodossola.
09:03/09:46 – отпътуване с директен влак на Trenitalia до Como Nord Lago, град Комо.
09:55/10:44 – пристигане в Комо, главен град на брега на едноименното езеро.
Време за разходка. Наляво от гарата по Largo Giacomo Leopardi до Lungo Lario Trieste. Наляво в посока площад „Кавур“, оттам – към градините на храма Voltiano. Посещение на храма и на Военния мемориал в съседство. Обратно по Viale Felice Cavallotti, вляво по Via Giulio Rubini до площада и паметника на Alessandro Volta. По Via Domenico Fontana до Via Caio Plinio Secondo, а оттам – надясно до катедралата Duomo. Възможност за обяд в района. Връщане на крайбрежната Lungo Lario Trieste и тръгване надясно, подминаване на кръговото и само напред, чак до сградата на Funicolare Como – Brunate. На всеки 30 мин. железницата тръгва нагоре до курорта Брунате, където през 1912 г. във вила „Белависта“ умира Пенчо Славейков. Вилата е оранжевата сграда на Via Funicolare, вляво от спирката на влакчето. Срещу нея е Градската библиотека, в двора на която има бюст на поета. Непосредствено, по стълбите вляво, е църквата Sant Andrea Apostolo. Време за разходка/ почивка. Връщане с железницата в Комо и по желание вечеря.
19:46/20:16 – отпътуване от гара Como Nord Lago в посока към Милано.
20:43/21:13 – пристигане на гара Milano Nord Domodossola. Прибиране в стаята. Нощувка.

06.04. /четвъртък/ – „Леонардо да Винчи“

Закуска. Посещение на Музей на науката и технологията „Леонардо да Винчи“ (Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia „Leonardo da Vinci“).
Тръгване наляво по Via Piero della Francesca и само напред до трамвайната спирка P.za Gramsci на улица Via Giulio Cesare Procaccini. С трамвай 10 в посока 24 Maggio за девет спирки до P.le Baracca. По пресечните Corso Vercelli и Corso Magenta до църквата Santa Maria delle Grazie, където е фреската „Тайната вечеря“ (необходима резервация). Надолу по Via Bernardino Zenale до Via San Vittore – църквата San Vittore al Corpo (посещение) и Музея (отваря 09:30 ч.). Музеят се състои от няколко отделни, свързани помежду си здания, множество различни зали, лаборатории и т.н. Разглеждането му отнема най-малко половин ден. На входа има карти и  листи, в тях по часове пише в коя зала, какви събития ще има. Участието е безплатно, със заявяване на билет на входа. На Ниво -1 в основната М сграда (Edificio monumentale) има зона за храна и напитки. Изходът от музея е на Via Olona. От него вляво до Via Edmondo de Amicis и само напред до православната църква Santa Maria della Vittoria. Наляво по Corso di Porta Ticinese е Колонадата San Lorenzo, а зад нея и едноименната базилика. Обратно по Corso di Porta Ticinese до Музея на диоцеза и Basilica di Sant'Eustorgio. Южно от тях е Porta Ticinese, древното пристанище Dorsena и краят на канал Навили. Възможност за разходка и вечеря.
От спирка на ул. Via Vigevano трамвай 10 в посока V. le Lunigiana за 16/17 спирки до P.za Gramsci. Прибиране обратно. Нощувка.

# 252
Pyjamka ,
Не бих могла да коментирам доколко програмата е изпълнима или не, тъй като нашето пътуване предстои и аз още сглобявам нашата, но само бих искала да отбележа, че според мене Музеят на Дуомо не работи в понеделник (ще съм много щастлива, ако се окаже верен твоят вариант, тъй като и ние ще използваме понеделник за разглеждане).
И още нещо - предполагам имаш предвид, но все пак - вторник след 14 часа музеите в Castello Sforzesco, както и аквариума,  са безплатни. Доколкото разбрах, пак минаваш през касите. Така че, ако решите, може да промениш програмата, така че да бъдат там в 14 часа.  Разбира се, ако искате да се възползвате от безплатния вход.

# 253
  • Вестерос
Нали имаше дни след 18:00 , когато е безплатен пак двореца? И един въпрос- за колко време се разглежда горе-долу?

Пижамка, хареса ми програмата, ще взаимствам и за нас от теб Simple Smile

# 254
Безплатен е всеки ден един час преди затваряне, т.е от 16.30 до 17.30

И всяка първа неделя от месеца

Общи условия

Активация на акаунт