Милано - 7

• 86 253
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
  • Milano
здравейте,

моля за съвет относно спокойно/семейно/романтично изкарване за няколко дни около Милано и Бергамо, в порядъка на 50-60 км най-много от тях - гледах Комо, но това е твърде известно място, заедно с още няколко подобни градчета около езерото Комо (както и скъпи, около 100 евро нощ ми е скъпо, 50-60 звучат по-добре), гледах и Изео, но пък ми се вижда, че за този месец може да е прохладно точно по тези места планинско-езерни. Представям си идилично селце, със стар град, църква, площад, полуизвестно, полузаспало - предложения?

И все пак за самото Милано въпрос - има ли карта на паркинги или сайт, от който се закупува паркинг място предварително(както в париж), паркинги, които са с различна локация из града и на поносими цени от по 7-10 евро за 6-8 часа?

Те всички селца около Бергамо са такива.

Ако имаш късмет Азиа да ти види въпроса, може да ти каже нещо по-специфично.

От студ не се умира по Изео.
До миналата седмица споделяхте за сняг в София, а сега се притеснявате за 23гр по Изео другата седмица.

В Сарнико е хубаво:

http://www.iseolake.info/it/localita/517-sarnico

https://www.google.it/search?q=sarnico&rlz=2C1OPRB_enIT0537I … =1280&bih=694

Подземни паркинги за по около евро на час в Милано няма, освен тези на метрото (1,50 евро до 5 часа престой).

Да имате предвид и че през седмицата се плаща такса за влизане в центъра.

Паркинги на метрото:

https://www.atm.it/it/ViaggiaConNoi/Auto/Pagine/ParcheggiStruttura.aspx

Ако идвате от Бергамо, този на Кашина Гобба ви е най-удобен.

Други паркинги в Милано:

http://www.myparking.it/parcheggio_milano.php?gclid=CjwKEAjwh9PG … c2soxRoCugXw_wcB#

Напълно съгласна с Лейди, каква 1-ва страница, то не се чете предишният пост.

Последна редакция: пт, 24 мар 2017, 16:35 от regina di cuori

# 226
  • София
Искам да попитам, ако някой може да ми каже - (вероятно само regina.  Simple Smile ) Kато излезем от метрото, за да хванем автобуса до Il centro лесно ли ще се ориентираме къде е спирката.  Rolling Eyes И съответно после като тръгнем от мола към метрото - същият въпрос. Графикът с часовете на автобусите съм го запомнила наизуст общо взето.  Mr. Green, но искам да питам спазват ли се тези графици. Примерно, ако искаме да хванем автобус в 12.00 в колко е най- добре да сме на спирката. В самите автобуси обявява ли се коя спирка следва?

# 227
Дали вече е ясно ще работят ли корабчета на Комо от 27 март 2017 г.

# 228
...

Знаех си аз, че ще вземе да завали на 25.03 Laughing, и причината знам hahaha, ама поне да си беше останало само в Бергамо вместо да идва и в Милано. Laughing
Ха-ха-ха!!!
Май обещава да ви подмине дъжда на 25-ти?  hahaha

Дали вече е ясно ще работят ли корабчета на Комо от 27 март 2017 г.
Защо да не работят?
Ето къде можете да проверите разписанието.

# 229
  • Milano
Искам да попитам, ако някой може да ми каже - (вероятно само regina.  Simple Smile ) Kато излезем от метрото, за да хванем автобуса до Il centro лесно ли ще се ориентираме къде е спирката.  Rolling Eyes И съответно после като тръгнем от мола към метрото - същият въпрос. Графикът с часовете на автобусите съм го запомнила наизуст общо взето.  Mr. Green, но искам да питам спазват ли се тези графици. Примерно, ако искаме да хванем автобус в 12.00 в колко е най- добре да сме на спирката. В самите автобуси обявява ли се коя спирка следва?

И аз не мога.

В смисъл, че като слизам там (на Ро Фиера) от метрото или влака си вървя към Панаира и излизам на него.
Нямам си представа къде е спирката на автобуса, но със сигурност има насочващи табели.

Спазват се графиците от първа спирка, после по пътя в зависимост от трафика може да дойде по-рано или по-късно.

15 мин по-рано минимум, за да се намери спирката за мен.

Спирката за наобратно вероятно е от отсрещната страна, от която спреш - ако ли не, има информация в мола.

А пък той се вижда. Laughing
Незнам дали извънградските автобуси съобщават следваща спирка.

Мими, дааа, подобри се прогнозата Laughing, чак вечерта в 21ч евентуално ще завали.

glasss, в коя част на виале Монца си, до пиацале Лорето ли?

Няма страшно през деня.
Но късно вечер зоната по виале Монца и около Лорето се слави с продажби на дрога, проституиращи се транс и т.н.

Опцията за друг апартамент къде е?

# 230
  • Пловдив
 bouquet  Regina!

иначе сняг тук при нас няма, в Пловдив, последната седмица се разглезихме и ние на 23 градуса. Изео и селцето, което си дала ще погледам и помечтая тази вечер  Blush

# 231
  • Sofia
Ще ходим до Боромеовите острови и трябва да избера една нощувка в Милано или Бергамо, а отдавна не съм ходила и ще помоля за актуално инфо.  Hug
В Бергамо все така приятно ли е или е налазен от нелицеприятни субекти?
Всички автобуси за летището от едно и също място ли тръгват и къде точно около гарата?
Къде точно препоръчвате нощувка, така че хем да сме близо до автобусите, хем мястото да не е от непрепоръчваните?
 Hug

# 232
Да вметна само - има промяна в часа на полета за април, преди Великден, от тази сутрин. Малка е разликата, с 40 мин по-късно, но в профила в сайта на Уиз иска потвърждение, така, че ако някой има резервация за тогава да погледне.

# 233
  • Sofia
Да вметна само - има промяна в часа на полета за април, преди Великден, от тази сутрин. Малка е разликата, с 40 мин по-късно, но в профила в сайта на Уиз иска потвърждение, така, че ако някой има резервация за тогава да погледне.
bouquet

# 234
  • Milano
Папа Франческо вчера ни направи голяма чест да посети Милано, беше прекрасно.

Страхотен човек, невероятно изживяване - 100 000 на Дуомо, 80 000 на Сан Сиро, 1 милион на мессата в парка в Монца и т.н.

Мен ме побиха тръпки от главата до петите, като мина до нас с Папамобиле.

Ето някои видео:

http://video.repubblica.it/edizione/milano/milano-la-ola-di-san- … sco/271457/271944

Последна редакция: нд, 26 мар 2017, 21:42 от regina di cuori

# 235
regina, видя значи готиния папа. Hug
Наистина е много вълнуващо изживяване, заслужава си да се почувства.

# 236
  • Milano
Aбсолютно, Лейди.

Нали все не успявам да го видя в Рим...тук не можех да пропусна.

Виждала съм и другите двама - на прозореца и на площада на голям църковен празник...не е същото усещането да мине до теб.

Пак е нарушил ''протокола'' Laughing - вместо да се качи в колата от самолета на Линате е отишъл да поздрави хората на пистата.

Той си е такъв...страхотен. Heart Eyes

http://video.repubblica.it/edizione/milano/papa-francesco-atterr … eli/271382/271857

И днес благодари на Милано за гостоприемството...констатирал, че било вярно че ''a Milan se ricev col coeur in man'' Laughing (на диалект), буквално че в Милано се посреща със сърце в ръката, тоест топло.

Как ми влиза под кожата... Heart Eyes

# 237
  • Варна и...духом на Босфора
 Heart EyesРеджи,благодаря ти за споделеното! Достоен и благороден човек за такъв пост, и същевременно земен и обаятелен!
Той ще е Росонеро да знаеш! bowuu
Всъщност изразил ли е пристрастие калчово или само аржентинско?

# 238
  • ...
И аз имах честта да го видя в събота Simple Smile не, че нещо разбирах от нещата, които каза, но си беше преживяване да мине толкова близо с папомобила.

За съжаление заради посещението опашката за Дуомото, след като го отвориха за посетители беше толкова дълга, а ние разполагахме с толкова малко време, че не успяхме да влезем Sad може би трябваше да отидем на по-малката опашка, където се влиза безплатно, за да се помолиш... определено ще посетя Милано пак, най-малкото за да влезна вътре Simple Smile

# 239
  • Вестерос
За Дуомото не е ли безплатно и да се плаща само за терасата?  Blush

Реджи, ще дадеш ли предложения къде да хапнем тирамису и джелато  Heart Eyes Записах си една пицария си я похвалила в началото на темата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт