Милано - 7

• 86 169
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Тъй като на отиване в автобуса в бързината приятелките ми си валидираха карнета с десет пътувания за 13,80, вместо този за 1,60 и светна зелено, аз изрично попитах на информацията в мола за билетите за автобуса за навръщане и момичето ми обясни, че те важат. Даже й го показах. В автобуса обаче устройството не работеше и се качихме така. После на Ро си купихме билети по 1,60, слязохме на Дуомо и се качихме на жълтата линия до хотела без валидизиране. Само тези последни две спирки на червената линия са извън зона ърбън и те ме объркват, но се оправихме. Направи ми впечатление, че само на определени метростанции се иска валидиране на билети на излизане от метрото. На тези, на които се пресичат две линии и не се излиза, и на червената на панаира, защото е извън Зона ърбан.

# 331
  • София
И ние питахме в мола, но момичето въобще не беше наясно какво се случва. Каза ни, че в еди колко си часа може да хванем и друг автобус, който изобщо и не мина.  ooooh! До панаира ми беше интересно как сте стигнали, от там ми е ясно.  Simple Smile

# 332
  • София
Е, до панаира с червената линия, но с билет ърбан + 1 1/2 зона за 1,60. важи 60мин и после с него на рейса. Ама не знам всъщност дали така сме редовни. newsm78 В сайта на транспорта изобщо го няма този билет за 1,60 важещ 60мин, а само този за 3,10 важещ 120 минути. Обаче него го нямаше на автоматите.

# 333
  • Вестерос
Супер разказ  bouquet

Би ли споделила къде е тази църква с водата  bouquet

Къде може да прочета по-подробно за билетите в метрото и спирките, че аз мислех, че са 1 билет 1 пътуване и без значение зони.

# 334
  • София
Имах предвид от мола до панаира, ти разказа де.  Hug И мен ме объркаха тези билети доста.  Mr. Green

# 335
  • София
Супер разказ  bouquet

Би ли споделила къде е тази църква с водата  bouquet

Къде може да прочета по-подробно за билетите в метрото и спирките, че аз мислех, че са 1 билет 1 пътуване и без значение зони.
Църквата ще я намерите лесно. С жълтата линия на метрото се слиза на спирка Zara и после тръгвате по via Stelvio.  На ъгъла на метро станцията има красива жълта къща с огромна палма в двора. Вие трябва да тръгнете по улицата с гръб към нея. След около 400 метра на второто кръстовище завивате наляво покрай една сладкарница и църквата се вижда. Огромна е. Чучурите са отзад в двора в едно заградено със стъкла пространство.
За билетите има линк на първа страница Peace
За два дни и половина си взехме карнет за 10 пътувания за 13,80 и ни стигна, като всеки ден пътувахме с метрото от/до хотела.

# 336
  • Вестерос
Мерси  bouquet

# 337
Прибрахме се и ние. Много ни хареса в Милано. Тук е моментът да благодаря за хубаво събраната и изчерпателна информация, както и за всички съвети, които получих. Успяхме да видим всичко, което бяхме планували, без S.Ambrogio, но това беше заради часа за Тайната вечеря. Почти не сме ползвали метрото. Отдадохме се на разходки, хапване, ядене на сладолед, пиене на аперол шприц и забележителности, естествено Laughing.
Искам само да отбележа за билетите за катедралата, тъй като тук не го прочетох и останах неприятно изненадана от чакането за тях. Има опашка за влизане в тикет офиса и когато се влезе се вземат билетчета с пореден номер от машините. След това имате избор - или да чакате за електронните устройства, за да си купите билет, където опашката е доста голяма и върви бавно, защото повечето хора им се чудят доста време или да чакате поне час-час и половина, за да отидете на каса, когато ви дойде редът. Ако имате възможност купете си билети по интернет. А ако изберете чакането на каса, вижте с какво темпо върви ротацията на номерата и отидете да разгледате нещо друго, докато дойде вашият ред.

# 338
  • Milano
Вие съвсем сте объркали билетите.

Милано, Ро и Арезе са 3 различни общини.

Билета от 3,10 (кумулативният) беше споменат, за да може да се ползва 1 билет.
Вместо да плащаш 2,50 до Ро и после 1,60.

http://www.quiarese.it/index.php/informazioni-utili/i-trasporti-pubblici.html

Арезе:

1,30 евро билет в рамките на Арезе
1,60 евро билет за Ро Фиера
3,10 евро кумулативен билет, за да стигнеш до Ро плюс ползване на гр.транспорт в Милано

Само линии 560 и 561 (от Арезе до Ро) са считани за linee urbane на Милано и затова там сте валидирали карнета от 10 пътувания.

Не ставало дума за ''варианти на тема билети'', а само ако нямам никакъв билет и тръгвам от Милано какво да ползвам до търговският център в Арезе.
Купувайте си 2 такива билета от Милано вместо да търсите там.

Кой ходи в търговски център с автобус? Laughing
Туристи само.

За църквата Санта Мария алла Фонтана - била е лековита водата...някога.
Казват за артрити, артрози.
Но през 19век водата е замърсена от пожар в съседна фабрика за битуме (онова от което правят асфалта)  извора е затворен.

В момента от 11-те чучура тече нормална чешмяна вода, като на всички вкъщи.

# 339
  • София (Възраждане)
Кой е най-добрият увеселителен парк /за 10 годишно дете и възрастни/ в близост до Милано, достъпен с обществен транспорт? Има ли зоологическа градина в самия град?   

# 340
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug chefФорца Россонери !

# 341
Здравейте, предстои ми пътуване до Милано в периода 11.05-16.05 , на първо време резервирах този хотел   https://www.booking.com/hotel/it/atahotel-linea-uno.bg.html?aid= … _0;m_occ=2;srhp=1 възможност да анулирам, може ли съвет за този хотел, или аналогичен в този ценови диапазон 700 лв за 5 нощувки, основното изискване е метро станция в близост до хотела... Благодаря Simple Smile

# 342
  • Milano

Buona Pasqua!

Христос Воскресе!

https://www.youtube.com/watch?v=BI1vJFmwT74p
 Kissing Heart

Последна редакция: пн, 17 апр 2017, 10:50 от regina di cuori

# 343
Здравейте, предстои ми пътуване до Милано в периода 11.05-16.05 , на първо време резервирах този хотел   https://www.booking.com/hotel/it/atahotel-linea-uno.bg.html?aid=932865;label=gen173nr-1FCAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaBeIAQKYAQO4AQnIARHYAQHoAQH4AQuSAgF5qAID;sid=ab24b5e90eb2ee46a922a147db44ef8a;checkin=2017-05-11;checkout=2017-05-16;room1=A%2CA;ucfs=1;matching_block_id=1745207_93691371_0_2_0;m_occ=2;srhp=1 възможност да анулирам, може ли съвет за този хотел, или аналогичен в този ценови диапазон 700 лв за 5 нощувки, основното изискване е метро станция в близост до хотела... Благодаря Simple Smile
Поредните завърнали се, само, че не само от Милано, а от тур Венеция-Верона-Милано. В Милано спахме в този хотел: http://www.hotelsunflower.it/offerte/, ние го резервирахме през amoma.com. Не е близо до центъра, но е на изключително възлово място, трамваи 90,91 и 92 водят без смяна до център, централна гара и други места. Отляво на хотела (40-50 метра) има много голям ресторант с доста поносими цени и е много вкусно. В него имаше основно италианци и по-малко туристи като нас. На 50-60 метра има и супермаркет Penny. Гара Бовиза е на 12 мин. път пеша, оттам се хваща влак за Комо. Сега като си планирате пътуването, един съвет от мен, оставете си един цял ден за езерото Комо. Приказно е круизчето до Белажио! Няма да съжалявате! Simple Smile

# 344
  • София (Възраждане)
Приказно е круизчето до Белажио!
За ферибот ли става дума или за нещо организирано като тур?

Общи условия

Активация на акаунт