Милано - 7

• 86 162
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Приказно е круизчето до Белажио!
За ферибот ли става дума или за нещо организирано като тур?
По принцип има и фериботи, но нашето беше доста голям кораб, със заведние за питиета. Ние хванахме регионален влак от гара Бовиза (Милано) в 9.07 ч. до Комо, пътуване около 50 мин. Пристигнахме на гарата в Комо и отидохме на пристанището, няма как да се объркаш, то се вижда. Някъде след 20 мин. корабът тръгна(мисля беше 10.30 часа) Някъде из темата по-нагоре имаше линк за разписанията на корабите, даваш си начална точка Комо и примерно крайна точка Белажио. Цената е 10.40 евро в едната посока. Не са много начесто точно тези, които стигат дотам, затова е хубаво да се види разписанието. Има и едни други корабчета, които циркулират на по-малки разстояния, но в случая не вършат работа. За връщане имахме опция или 13.30 (но беше супер рано, защото корабчето пътува около 2 часа най-малко, ние дефакто пристигнахме в 12 и нещо)). Затова ползвахме за връщане този в 15.50 часа. Вероятно може по-рано да се качиш на друг и да отидеш междувременно на вила Карлота (тя е на спирката преди Белажио) и после оттам да се хване пак този, който тръгва от Белажио в 15.50, но като видах колко много хора се качиха от Белажио (тъй като е нач.точка), ако се качиш от следваща спирка нямаш никакъв шанс за място за сядане. Но иначе, цветята са разцъфнали в невероятни цветове! Къщичките кацнали по хълмовете, корабчето спира на всяко селце, всяка секунда си заслужава, в момента е рай там!
Ако планирате това, оставете си го за някой от последните дни, когато ви се уморят достатъчно краката, на корабчето просто си почиваш. Wink

# 346
  • Бургас
Здравейте,
ще пътувам другата седмица до Милано, приятелката с която ще пътуваме ме хвърли в смут, че ще ни трябват адаптери за зарядните за телефоните.
Моля за информация - така ли е или  няма проблем с нормалните зарядни да си зареждаме телефоните?

# 347
Здравейте,
ще пътувам другата седмица до Милано, приятелката с която ще пътуваме ме хвърли в смут, че ще ни трябват адаптери за зарядните за телефоните.
Моля за информация - така ли е или  няма проблем с нормалните зарядни да си зареждаме телефоните?
Контактите просто изглеждат по-различно, но никъде нямахме нужда от адаптери.

# 348
  • Бургас
Здравейте,
Контактите просто изглеждат по-различно, но никъде нямахме нужда от адаптери.

Много благодаря за бързия отговор!

# 349
  • София
И при нас не е имало проблем с адапторите.  Peace

# 350
  • София (Възраждане)
В Трипадвайзъра мернах инфо, че за да пътува дете безплатно в градския транспорт, трябва да се попълни декларация, линкът към която не работи впрочем. Възможно ли е за инцидентно пътуване с дете да ми поискат такава декларация newsm78

# 351
  • Бургас
Момичета, от  летище Малпенса как да стигнем до хотел Ню Йорк?
Благодаря предварително!

# 352
  • София
Благодаря предварително!

Хотелът е  срещу централна гара. Трябва да  хванете автобус до нея и от там съвсем малко пеша. И ние бяхме в този хотел.  Simple Smile

# 353
  • Варна и...духом на Босфора

Buona Pasqua!

Христос Воскресе!

https://www.youtube.com/watch?v=BI1vJFmwT74p
 Kissing Heart
Воистина Воскресе!
АугуриТути на спосо,Белла фильа и фамилия!

# 354
  • Бургас
Благодаря предварително!

Хотелът е  срещу централна гара. Трябва да  хванете автобус до нея и от там съвсем малко пеша. И ние бяхме в този хотел.  Simple Smile
Благодаря 😊

# 355
  • Бургас
А има ли влакове от летище Малпенса до централната гара? Или само автобуси?

# 356
А има ли влакове от летище Малпенса до централната гара? Или само автобуси?

Има влакове и те са всъщност най-бързият транспорт до гарата в Милано

http://www.milanomalpensa-airport.com/en/directions-and-parking/by-train

# 357
  • Вестерос
Влаковете ги дават по разни пътеводители час и 30 до гарата, а автобуса 50 мин. с нормален трафик Rolling Eyes

# 358
Разстоянието е 50 км летище - централна гара, логично е влакът да е най-бърз.
Цъкни на табличката, която пуснах да видиш, че пристига за 50 минути.

Знам го защото съм гонила влак в това трасе Laughing

# 359
  • Milano
Кой е най-добрият увеселителен парк /за 10 годишно дете и възрастни/ в близост до Милано, достъпен с обществен транспорт? Има ли зоологическа градина в самия град?   

Най-добрият и то в цяла Италия е Гардаланд, но чак толкова близо не е, достъпен е с обществен транспорт.

Няма зоологическа градина.

В Трипадвайзъра мернах инфо, че за да пътува дете безплатно в градския транспорт, трябва да се попълни декларация, линкът към която не работи впрочем. Възможно ли е за инцидентно пътуване с дете да ми поискат такава декларация newsm78

Това е само за да пътува безплатно в областта Ломбардия.

Ако става въпрос само за Милано, няма нужда от такава.
Евентуално при проверка могат да поискат документ за удостоверяване на възрастта (под 10г).

Еднакво е с влака и с шатълите - ок.50мин.
Влаковете са на половин час, а шатълите на 20мин, освен че има 3 фирми.
По-бързо се стига до автобусите, влака е по-скъп.

Аз един въпрос по-горе го прочетох как да стигнем от Малпенса до НЙ? Laughing
Със самолет. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт