Милано - 7

• 86 150
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Приказно е круизчето до Белажио!
За ферибот ли става дума или за нещо организирано като тур?
По принцип има и фериботи, но нашето беше доста голям кораб, със заведние за питиета. Ние хванахме регионален влак от гара Бовиза (Милано) в 9.07 ч. до Комо, пътуване около 50 мин. Пристигнахме на гарата в Комо и отидохме на пристанището, няма как да се объркаш, то се вижда. Някъде след 20 мин. корабът тръгна(мисля беше 10.30 часа) Някъде из темата по-нагоре имаше линк за разписанията на корабите, даваш си начална точка Комо и примерно крайна точка Белажио. Цената е 10.40 евро в едната посока. Не са много начесто точно тези, които стигат дотам, затова е хубаво да се види разписанието. Има и едни други корабчета, които циркулират на по-малки разстояния, но в случая не вършат работа. За връщане имахме опция или 13.30 (но беше супер рано, защото корабчето пътува около 2 часа най-малко, ние дефакто пристигнахме в 12 и нещо)). Затова ползвахме за връщане този в 15.50 часа. Вероятно може по-рано да се качиш на друг и да отидеш междувременно на вила Карлота (тя е на спирката преди Белажио) и после оттам да се хване пак този, който тръгва от Белажио в 15.50, но като видах колко много хора се качиха от Белажио (тъй като е нач.точка), ако се качиш от следваща спирка нямаш никакъв шанс за място за сядане. Но иначе, цветята са разцъфнали в невероятни цветове! Къщичките кацнали по хълмовете, корабчето спира на всяко селце, всяка секунда си заслужава, в момента е рай там!
Ако планирате това, оставете си го за някой от последните дни, когато ви се уморят достатъчно краката, на корабчето просто си почиваш. Wink

Леле, така се размечтах, нямам търпение вече  Heart Eyes Точно месец до планирания ден за Комо! И ни е последен в програмата, така че ще изцедим силите прилично  Laughing

# 361
  • София (Възраждане)
Реджина, благодаря за инфото bouquet Съвсем за кратко ще сме в града, така че мисля да отидем до Europark Idroscalo, зоната според прочетеното е U+1/2, предполагам няма да ми искат декларация?

# 362
  • Milano
Реджина, благодаря за инфото bouquet Съвсем за кратко ще сме в града, така че мисля да отидем до Europark Idroscalo, зоната според прочетеното е U+1/2, предполагам няма да ми искат декларация?

Това е обикновен Лунапарк, зад Линате.

Обикновено е отворен уикенди и за празници.

Напротив, или билет или декларация затам (за часта след Линате, т.е. извънградската).

Това е извънградско пътуване.

пп. оставяме настрана факта, че тук много не се проверява и че може да не се заяждат.

http://www.regione.lombardia.it/wps/wcm/connect/6ff79145-805c-4c … 8d8a-4c8139d430f4

http://www.regione.lombardia.it/wps/portal/istituzionale/HP/Dett … ratis-in-famiglia

С какво смяташ да отидеш дотам, 73?

От другата седмица има промяна, заради строежа на метрото в зона Сан Бабила и ще тръгва от piazza Diaz (зад Дуомо).

Ето и други изменения на някои трамваи и автобуси:

https://www.atm.it/it/ViaggiaConNoi/InfoTraffico/Pagine/Linee15, … uovipercorsi.aspx

Помня, че някой много се интересуваше от трамвай н.19.

Ивелинче, ще чакаме да ни разкажеш. Heart Eyes

# 363
  • София (Възраждане)
Лунапарк ме устройва Simple Smile В петък вечер работи ли, на сайта няма постоянно работно време newsm78
Да, 73 според системата.
Хм, това с декларацията е весело. На гарата има ли офис, в който може да се подаде?
Благодаря за линковете, Реджина bouquet

# 364
  • Milano
Мисля, че да.

Ти си проверявай всяка седмица.

73 е не само според системата. Laughing

Но не до Линате, а пише 73/ San Felicino.

Тази декларация не я подаваш никъде, само си я попълваш и подписваш.
Важи 2 месеца, от датата която си посочила.
Придружена от документ на детето.

Важното е в случая е да се види, че имате кръвна връзка.
Детето може да пътува с пълнолетен роднина (родители, баби и дядовци, лели, сестри, братя), които имат билет (или абонамент) за мястото, за където се пътува.

Това за изрядност (ако те проверят след Линате).

Уикендите, като почне да се ходи на Идроскало и контролите се появяват. Laughing

# 365
  • София (Възраждане)
Уикендите, като почне да се ходи на Идроскало и контролите се появяват. Laughing

Само ме чекат да кацнем и тръгват масирано, нали Mr. Green
Аз 73-то така или иначе няма да го хващам от първа спирка, ще проверявам, пътуването с градския транспорт е тръпка Mr. Green Mr. Green   

Пак благодаря за инфото, супер ценно и пести време за ровене из нета bouquet bouquet

# 366
  • Milano

Само ме чекат да кацнем и тръгват масирано, нали Mr. Green
Аз 73-то така или иначе няма да го хващам от първа спирка, ще проверявам, пътуването с градския транспорт е тръпка Mr. Green Mr. Green   

Пак благодаря за инфото, супер ценно и пести време за ровене из нета bouquet bouquet

Joy

Неее, в смисъл че има много южноамериканци с градски билет или без билет, които ходят на езерото в неделя. Laughing
И пускат специален автобус до Идроскало през лятото.
Аз ходя с колата, но ги виждам (контролите)...спирките на рейса са по линията на паркингите.

пп. ти яде ли тиквени цветове в Рим?
Ако не си, ще ти кажа на Каналите къде има със сигурност.

# 367
  • София (Възраждане)

Скрит текст:
Ау, благодарарско че попита Mr. Green Ядох, обаче не беше описано, че пълнежът им е риба, пък аз друго очаквах. Добре, че ми сервираха едни други върху качо и пепе, натюр бяха, но аз съм си тревопасна от дете Mr. Green Казвай моля къде са тези Канали да си оправя вкуса. Изпуснах и фестивала на артишока, не нацелих място с артишокова манджа, пък в гетото като се слях с тълпата и артишоците, вече бях сита Mr. Green Mr. Green

# 368
Здравейте, благодаря за прекрасната тема и изчерпателната информация. Спестихте ми наистина много лутане из интернет. Планирахме пътуване през юни. Сега правя примерна програма и имам питане. Искаме да отделим един цял ден за дейности, които ще са интересни на детето. Ще ми препоръчате ли и ресторант, подходящ за деца. Мислех си да посетим аквариума и музея на леонардо. Прочетох обаче, че за него ще ни трябва поне половин ден и се опасявам, че ще се измори прекалено много(като включим и емоциите от самия ден ще стане страшно). Хотелът ни го препоръчаха наши приятели и бил на около 15 минути пеша от стадиона. Кацаме на Малпенса и ще ви помоля да ми кажете как най-бързо и удобно да се придвижим. Знам, че още е рано, но искам да изготвя примерен план. Извинявам се, че Ви заливам с толкова въпроси и благодаря предварително!  Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 15:56 от mimmisittyto

# 369
  • Вестерос
Точно над теб обсъждахме шатълите и влака от Малпенса до централната гара на Милано. В първия пост има също информация. И аз ще съм там по същото време, нямам търпение вече!

# 370
Точно над теб обсъждахме шатълите и влака от Малпенса до централната гара на Милано. В първия пост има също информация. И аз ще съм там по същото време, нямам търпение вече!
[quote
Извинете, моя е грешката,пропуснала съм точно тази страница. За първи път ще бъдем в Милано и много се вълнувам.

# 371
Цитат

Извинете, моя е грешката,пропуснала съм точно тази страница. За първи път ще бъдем в Милано и много се вълнувам.

# 372
  • Milano
mimmisittyto, в коя зона е хотела?
15 мин от Сан Сиро в коя посока? Laughing
На 15-20мин е Лотто, например.

Там ще ти е по-удобно да слезнеш на панаира вместо на гарата.

Деца да се уморяват от игра виждала ли си? Laughing

Отлична идея за музея - 3 часа не са половин ден.

Под ''ресторант, подходящ за деца'', какво да се разбира?
Всички ресторанти са подходящи за деца.
Аз помислих за детски столчета в първият момент.
Такива имат всички ресторанти.

За цените - същото.

Скрит текст:
Ау, благодарарско че попита Mr. Green Ядох, обаче не беше описано, че пълнежът им е риба, пък аз друго очаквах. Добре, че ми сервираха едни други върху качо и пепе, натюр бяха, но аз съм си тревопасна от дете Mr. Green Казвай моля къде са тези Канали да си оправя вкуса. Изпуснах и фестивала на артишока, не нацелих място с артишокова манджа, пък в гетото като се слях с тълпата и артишоците, вече бях сита Mr. Green Mr. Green

navigli-kaнали, как да ти кажа...зона Порта Тичинезе, пл.24 май, Порта Дженова дали ти говори нещо?

https://www.tripadvisor.it/Restaurant_Review-g187849-d7082258-Re … lan_Lombardy.html

Щом си ''тревопасна'' ще си търсиш в менюто нещо с friarielli - типичен ''зеленяш'' от юг - нещо подобно на брокколи.

https://www.google.it/search?q=friarielli&rlz=2C1OPRB_enIT05 … bih=694&dpr=1

Това в горепосоченият ресторант, защото е неаполитански.

# 373
  • София
Ау, ние бяхме в този ресторант Наполи. Не съм доволна изобщо. Чакахме около 45 минути за храната, това не ми се беше случвало много отдавна.  Rolling Eyes На мен и пицата не ми хареса. Останалите обаче казаха, че им е харесало  Simple Smile Пиците бяха много големи, пастата - доста малка порция.  Simple Smile

Но явно хората си го харесват, защото имаше такива, които чакаха и по 30 минути, за да ги настанят.  Simple Smile

# 374
  • София (Възраждане)
Реджина, благодаря bouquet

Общи условия

Активация на акаунт