Милано - 7

• 85 959
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Върнах се. Всичко беше прекрасно. Умряхме от топлина. Утре ще пиша подробно. Реджи, задължена съм ти!

Tiffany, с нетърпение чакам да разкажеш малко по-подробно как изкарахте и т.н. Ние летим другата седммица  Crazy

# 646
  • Вестерос
Ще го скрия, че ще е дълго Simple Smile

Скрит текст:
Заминаване- самолетът ни беше в 11:15, бяхме два часа преди това на т2. Никакви опашки на секюритито. Даже преди ескалатора на детектора първия човекът ми каза и гейта като ми сканира разпечатката. Полетът приятен. Бяхме пръснати из целия самолет , но се сменихме с едното момиче да сме заедно. 2 часа и малко е полета. Бързо излязохме от Малпенса и точно преди изходите имаше каси на Теравижън и една друга фирма, не е МалпенсаШатъл, Аеронещо си беше. Взехме си на тях билети- 8 евро. Автобусът с климатик и уайфи. Бяхме само българи в него Grinning Около час път. Спира от лявата страна на гарата, от там и тръгват. Тъй като пристигнахме по-рано, а чек ина в хотела беше от 15:00 седнахме до гарата в едно кафе. Придвижихме се с метрото по зелена 4 спирки. Хотелът ни беше на спирка Ламбрате.

Пазете си билетите в метрото, защото иска валидация и на излизане понякога.

Бързо намерихме хотелчето. Очаквах да е по-близко до метрото, но беше на не повече от 5 мин. пеша. Имаше близо до него и денонощен магазин, какво и разни магазинчета за сладки и разни заведения за бързо хранене. Не сме ги опитвали. Хотелът беше 1 звезда, но очаквах по-мизерно. Казва се Шопен. Бяхме в две стаи - по 3-ма и по 2-ма. Имаше климатик, топла вода постоянно, леглото беше удобно. Имахме и тераска. Закуската беше от 7 до 9:30 - кафе, сок, кроасани сладкиши и т.н. Вкусно, сутринта им ги доставят, засякохме последния ден като носеха топлите кроасани. Излезе ни по 80 евро на човек всичко. Пооправихме се и потеглихме към Дуомото пак с метрото. Много лесно се оправя човек с него. Карта на града ни дадоха в хотела, а по-малка и с линиите на метрото взехме от летището.

Дуомното-отвън- нещо невероятно!!!! Наслаждавахме се доста на него. В дясно е Палацо Реале и има огромна табела , че там се продават билети на Дуомото. Купихме си тогава, нямаше никой. Взехме 16 евро с асансьора. След това отидохме в Галерия Виктор Емануел- втора голяма красота. Намерих бика, въртях се на него Grinning Разгледахме и излязохме на пиаца ла Скала. Тя се пада в ляво като излезеш от другата страна на булеварда. За съжаление беше затворена вече, работи до 16:30 по моите данни , а ние бяхме към 5 и нещо там. Магазинът ѝ беше отворен, но нищо не си харесах. Очаквах бинокълчета да има, но бяха само хартиени еднократни. От там на светофара от дясно на скалата , който е, се тръгва на ляво към квартал Брера и Пинакотеката. Може би е на 10 минути пеша. В сайта им до последно пишеше, че четвъртък след 18:00 до 22:00 работи и е на 2 евро входа. Оказа се на място, че е сменено- 3 евро входа , но всеки трети четвъртък само. Извиниха се и ми казаха, че забравили да сменят в сайта.... Разгледахме в дворчето и потеглихме към Таверната, която препоръча Реджи. Много е на близко и невероятни пици ядохме там. Между другото очаквах да давам повече пари за храна, но тъй като ям по едно на вечеря със сервиза за около 20 евро наистина може да се наядеш, 25, ако ще пиеш винце. След това се прибрахме след малко разходки из квартала пак с метрото от Дуомото.

Ден 2- тръгнахме в 9 часа от хотела. На Дуомото нямаше почти никаква опашка, но трябваше да чакаме двете момичета. Не съобразихме и те си бяха облекли рокли без ръкави и над коляното. Не искаха да ги пускат да влязат в катедралата. Едно момиче ги напъти към касите за билетите, там продавали нещо като жилетки и срещу две евро успяха да влязат. За вътре нямам думи колко е красиво. Всичко, което бях чела да гледам намерих вътре без слънчевия часовник. Убихме се да го търсим, но без успех. Влязохме и в археологическата част. От там с асансьора- никакви опашки нямаше, но на другия ден (събота) беше огромна опашката за асансьора. Така че ако можете друг ден препоръчвам. Гледката отгоре- несравнима. Много красива се виждаше и кулата Торе Веласка. След терасата момичетата отидоха да търсят да ядат нещо, а аз влязох в магазина зад Дуомото, на улицата с многото магазини  Виктор Емануел май беше, в Алкот. Имаше намалени неща и понапазарих  Flutter Едахме джелато от една джелатерия на близо в страничната уличка. Тръгнахме по виа Венеция към ГАМ. Посетихме ГАМ, като си взехме 3 дневния билет за 12 евро. Хареса ми, но установих, че след ватиканските музеи много не ме впечатляват галерии и музеи в Милано  hahaha Отказах се от природонаучния, че нямаше да ни стигне времето. От там хванахме метрото близо за към Санта Мария дела Грацие. По пътя видяхме базиликата Сан Амброзио. После посетихме Санта Мария дела Грация, проверихме и на място за билети, но до 17 ми казаха, че са фул. Ядохме сладолед и си починахме на площада през църквата и тръгнахме към Навили. По пътя се отбихме до базиликата Сан Лоренцо и колоните. От там към Навили. Тука вече се разтопихме. Много ни хареса на всички там  Laughing Не можах да намеря препоръчаното от Реджи заведение, но седнахме в едно на улицата Гранд Навили май беше или Канале Гранде , не помня  Blush - "Лука и Андрея". Аз ядох спагетони с чери домати, моцарела и други неща, пихме вина. Въобще прекрасно беше. Оказа се , че след през 2 заведения на търсеното. Обиколихме около каналите и се прибрахме в хотела да пием винце.

Третият ден в друг пост  Blush

# 647
  • Вестерос
Продължение
Скрит текст:
Третият ден излязохме пак около 9 от хотела и  отидохме направо на Сфорца. Около 2 часа разглеждахме музеите. Интересно ми беше на мен. Видяхме Пиета  Heart Eyes От там в парка Семпионе се снимахме на моста с русалките  Laughing Нямаше как да ги пипаме за късмет, че са по на високо. Другите седнаха в заведението до езерото, че бяха гладни, а аз отидох към Аквариума. Около 15 минути го търсих и тъкмо се бях отчаяла, че не мога да го намеря и едни хора ме упътиха. Входът от към парка беше затворен и трябваше от към улицата да вляза. Хареса ми, малък е, но имаше екзотични рибки също. Бързо се разглежда. Върнах се при моите хора и ядох с тях много вкусни сандвичи в заведението. От там намерихме Торе Бранка- 5 евро, 106 м височина, около 7 минути се стои горе. Заслужава си. Страхотна гледка, много ни хареса!  Heart Eyes След това минахме парк през Кастелото и към метрото. Слязохме на Дуомо , за да я видим пак и дружките искаха по магазините малко да се разходят. Аз ядох джелато отново  Blush и тук ме е яд, че не се сетих да отскоча до Ла Скалата, докато те са по магазините. Като цяло се шляхме. Между другото почти нищо не ми допадна от по-достъпните марки.  Crazy И се отправихме за вечеря към Маруцела. По пътя седнахме на кафе в едно кафене на виа Венеция. В Маруцела беше много вкусно, ядох спагети болонезе. СЛед вечеря се разходихме наоколо. Купих си пармеджано и за подарък също. Сувенири купувахме от магазините в метро станциите. А билети за метрото от машините.

В неделя полетът ни беше 11:55. 8 :10 бяхме на стоянката на автобусите и хванахме МалпенсаШатъл. Отново 1 час път, нищо , че беше неделя, нямаше уайфи обаче. На летището имаше доста големи опашки на секюритито, но се движеха бързо. След секюритито е дютифрито. Нищо не си взех, повечето неща бяха по-скъпи отколкото при нас. Там бяхме около 9:50 и се почна от 9:55 до 10:35 чакане да ни покажат гейта на полета, поне дали е А или Б. Тъй като не си спомня какво сте коментирали тук, не знаех дали ще е на А или на Б. Видяхме на една схема, че на А няма паспортна проверка, но има на Б. Доста се притеснихме, че не обявяват нищо. Срещнахме едни българи, които бяха с чекиран багаж и ни каза, че сме на Б. Предвижихме се по паспортната проверка и успешно 10:50 ни показаха гейта. Беше на 10 мин. след паспортната проверка. Трябваше бординга да затвори в 11:25, но имаше супер много народ да чакат да минат и се забави всичко с поне 15 минути. въпреки това полетът кацна по разписание в 15:00 в София. Имаше турболенция доста преди София.

Много съм доволна!
Съветът ми е наистина по-рано да идете на летището.  Blush

# 648
  • София
Тиф, много хубав разказ, жалко само че не си успяла да видиш " Ла скала", но нищо - другият път.  Simple Smile И ние малко трудно го открихме аквариума, трябваше да питаме.  Simple Smile

15 минути нищо не е, ни петък срещу събота летяхме от Лондон и полетът закъсня с 3 часа и вместо в 3 се прибрахме в България в 6.00...  Crossing Arms.

# 649
  • Вестерос
Ехеее, на Раян ли е?

Ох, с този аквариум, гледам карти на парка, питам хората италианци си избирам, че може да са от Милано-не знаели къде е, само един човек поне ми показа накъде е и вече друг ми каза, че съм на 50 метра от входа  Joy Най ме е яд и мен за Ла Скала, но бях толкова гроги в събота, беше много топло 34 сигурно и хич не се сетих да отскоча, докато другите обикалят. Но много ни хареса и на 5-те Милано. Супер различно ми е от Рим и пак ме заплени.

# 650
Интересен разказ и полезна информация, Tiffany Aching.  Hug

Да задам един въпрос. Този хотел ок ли е като локация и като квартал?

Предния път бяхме в един много приятен хотел (Хотел Берлино), но беше на един хвърлей от емигрантско гето (Чертоза, ако не се лъжа се казваше кварталът) и наоколо нямаше почти никакви заведения/ магазини та едната вечер си останахме почти гладни

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 23:09 от @steraki

# 651
  • София
Ние бяхме с Уиз, но други гости ( понеже бяхме на сватба) летяха с Раян за Румъния и те много са чакали, някакви метереологични проблеми имало, но от цялото летище нашият полет беше с най-голямо закъснение разбира се.  Joy

# 652
  • Milano
И ние се върнахме наобед, после ни запраска един дъжд по околковръстното.
Поспах следобед.
Утре ще прочета по-внимателно, хвърлих един бърз поглед сега.

Тифани, радвам се че сте изкарали добре.

Ресторанта Лука и Андреа също съм го препоръчала на 1-ва стр. - това за кухня миланезе.

Ние егати рулирането - час и половина от 22.35 в 00.03 излетяхме, то не е трафик, то не е чудо дори и в полунощ на JFK.

# 653
  • Вестерос
Реджиии, много съм ти задължена за заведенията и цялостно със съветите.  Hug Беше прекрасно и обмислям след някоя друга година да се върна пак там  Heart Eyes

Радвам се , че и вие сте изкарали добре! Колко часа ви е полета от НЙ до Милано?

Стераки, според мен е на хубаво място хотелът ви, доста по-близко до центъра е от нашия и ще можете и пеша да се предвижвате.

# 654
Продължение
Скрит текст:
Третият ден излязохме пак около 9 от хотела и  отидохме направо на Сфорца. Около 2 часа разглеждахме музеите. Интересно ми беше на мен. Видяхме Пиета  Heart Eyes От там в парка Семпионе се снимахме на моста с русалките  Laughing Нямаше как да ги пипаме за късмет, че са по на високо. Другите седнаха в заведението до езерото, че бяха гладни, а аз отидох към Аквариума. Около 15 минути го търсих и тъкмо се бях отчаяла, че не мога да го намеря и едни хора ме упътиха. Входът от към парка беше затворен и трябваше от към улицата да вляза. Хареса ми, малък е, но имаше екзотични рибки също. Бързо се разглежда. Върнах се при моите хора и ядох с тях много вкусни сандвичи в заведението. От там намерихме Торе Бранка- 5 евро, 106 м височина, около 7 минути се стои горе. Заслужава си. Страхотна гледка, много ни хареса!  Heart Eyes След това минахме парк през Кастелото и към метрото. Слязохме на Дуомо , за да я видим пак и дружките искаха по магазините малко да се разходят. Аз ядох джелато отново  Blush и тук ме е яд, че не се сетих да отскоча до Ла Скалата, докато те са по магазините. Като цяло се шляхме. Между другото почти нищо не ми допадна от по-достъпните марки.  Crazy И се отправихме за вечеря към Маруцела. По пътя седнахме на кафе в едно кафене на виа Венеция. В Маруцела беше много вкусно, ядох спагети болонезе. СЛед вечеря се разходихме наоколо. Купих си пармеджано и за подарък също. Сувенири купувахме от магазините в метро станциите. А билети за метрото от машините.

В неделя полетът ни беше 11:55. 8 :10 бяхме на стоянката на автобусите и хванахме МалпенсаШатъл. Отново 1 час път, нищо , че беше неделя, нямаше уайфи обаче. На летището имаше доста големи опашки на секюритито, но се движеха бързо. След секюритито е дютифрито. Нищо не си взех, повечето неща бяха по-скъпи отколкото при нас. Там бяхме около 9:50 и се почна от 9:55 до 10:35 чакане да ни покажат гейта на полета, поне дали е А или Б. Тъй като не си спомня какво сте коментирали тук, не знаех дали ще е на А или на Б. Видяхме на една схема, че на А няма паспортна проверка, но има на Б. Доста се притеснихме, че не обявяват нищо. Срещнахме едни българи, които бяха с чекиран багаж и ни каза, че сме на Б. Предвижихме се по паспортната проверка и успешно 10:50 ни показаха гейта. Беше на 10 мин. след паспортната проверка. Трябваше бординга да затвори в 11:25, но имаше супер много народ да чакат да минат и се забави всичко с поне 15 минути. въпреки това полетът кацна по разписание в 15:00 в София. Имаше турболенция доста преди София.

Много съм доволна!
Съветът ми е наистина по-рано да идете на летището.  Blush

Супер, мислено ме върна там  bouquet Тъкмо си оставила неща за следващия път  Blush
P.S. Моя човек успя да бутне на сирените (.) (.) за късмет, ама той е почти 2 метра и не му беше много трудно  hahaha

# 655
Благодаря, Тифани!  bouquet И на мен ми изглежда ок локацията, но не съм била в тази част на града (освен до гарата) и не можех много да се ориентирам.

# 656
  • Вестерос
Бая мислихме тези русалки как да ги барнем, но просто са по-нависоко и ме беше срам да се катеря по парапета  Joy Joy

Стераки, аз в този район не съм минавала, но на картата както е добре ми звучи и изглежда. Между другото до нашия хотел даже вечер не срещахме никой, беше много спокойно. Имаше само 1 бездомник в едно малко паркче, през него минавахме, но не ни е притеснявал. Даже първата вечер на дружките им остана пица и ни я дадоха в кутия, та почерпихме бездомника с нея Simple Smile После ни поздравяваше. Като цяло много мили хора. В магазините също. Който да спрях да питам нещо се отзоваваше. Даже една жена на телефона си ми показваше от гугълмапса една улица, която търсехме, а на картата не беше добре отразено. Друга пък предложи да ни заведе направо  Grinning

# 657
  • Milano
Тифани, освен заведения не помня какви съвети съм ти давала.
Обаче помня, че минахме от кафе на коктейл. Laughing

Вероятно не си яла спагети алла болоньезе в Маруццела - талятелле ще са били (поне в меюто ги няма).
Първото съществува само в чужбина Laughing (и по морето като изключение поради голямо търсене на немски туристи).

Уай-фай на Малпенса шатъл има и трябва да се регистрираш.

За летището - изходи А са за полети Шенген, Б - за извън Шенген.

Аз исках да засека дали има нещо странно като чакане на Малпенса този път, но нямаше.

Не съм пътувала с Раян обаче и незнам оставянето на багажа колко трае.

При мен веднага, след това на секюрити пак веднага, защото САЩ и Израел са на отделна проверка.
Другата опашка да е била за 10мин максимум.

На паспортен контрол пак веднага - имаше доста голяма опашка под ''всички паспорти'', само едно гише над което пишеше ''екипажи'' и ''граждани на ЕС'', на което нямаше никой и отидох там и после си походих до B56.

Полета на връщане (JFK - MXP) e даден ок.8 часа, но вчера го взе за 6.35ч, през август за 6.50ч, а още по-предният път за 7ч.

Зоната на Стераки е добра като зона, но имаше строителни работи около Датео(заради метрото) и Меллони преди месец, предполагам че продължават.
Пешеходно й е само до зона Порта Венеция, корсо Буенос Айрес.

До Дуомо е малко дълга разходката.

# 658
  • Вестерос
Да, моя грешка-ядох спагети карбонара  Grinning  Simple Smile Дружките предния ден ядоха талиатели болонезе на Навили.

Скрит текст:

# 659

Полета на връщане (JFK - MXP) e даден ок.8 часа, но вчера го взе за 6.35ч, през август за 6.50ч, а още по-предният път за 7ч.

Добре дошла  bouquet
Скрит текст:
Успя ли да се насладиш на Manhattanhenge  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт