***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 4

• 123 555
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
Така че разпечатвам и с маркер подчертавам необходимото плащане. От сайта разпечатвам - order details или printer frendly
И това минава, така ли?

# 346
  • Варна

И това минава, така ли?

Аз имам Master Card от Транскарт. Това не са банкови карти и по подобен начин изглежда банкирането. Като се наложи да ходя на митница с разпечатка от месеца и повдигнато плащане беше достатъчно. Но както бях ти споменал тогава митничарите ми удариха печата без да се занимават с бумащина.

# 347
  • На черешатааа
Имам две питанки- имам поръчка на митница. Решила съм да си я освободя сама. В сайта на митница ли има онлайн декларация?
И  другото ми питане, нужно ли е нещо специално фирма да си закупи  митн софтуер и да си подава декларации или не? Тоест  да работи един вид като митническо бюро? Благодаря предварително на отзовалите се Flowers Hibiscus

# 348
Имам две питанки- имам поръчка на митница. Решила съм да си я освободя сама. В сайта на митница ли има онлайн декларация?
И  другото ми питане, нужно ли е нещо специално фирма да си закупи  митн софтуер и да си подава декларации или не? Тоест  да работи един вид като митническо бюро? Благодаря предварително на отзовалите се Flowers Hibiscus
Ъ? Я по-добре плати 12 лв или 20 лв да свършат вместо теб работата...т.е. след като нямаш елементарни познания по законодателство и процедури, защо си си причиняваш такива главоболия

# 349
Подкрепям Nazgul. Нужни са солидни знания, за да станеш митнически агент. В противен случай може да доведеш на клиентите си значителни загуби, което ще рефлектира финансово върху теб. Глобите по закон стигат до 2000 лв. за грешно попълнени данни /без да говорим за измама, там е съвсем нагоре/.  

# 350
Здравейте.
Искам да попитам дали някой е поръчвал нещо с UPS?
Искам да си поръчам мултимедия за автомобил, която е 140 евро. В страницата на продавача има следната информация: 

IMPORTANT TIPS for TAX FREE WAY!-
FAQ : How to Avoid duty/tax to Europe?
Answer: Just choose UPS as example,we ship via  DHL-TAX FREE way or UPS-TAX FREE way randomly
As DHL  Standard way covers only free shipping,Not free tax, buyer must pay tax by self.
However,
Pay Extra FEE to get goods ship from EUROPE warehouse, Duty Free! Tax Free!
goods dispatch to you actually by DHL-Tax free way or UPS-Tax free way randomly and
alternatively determined by  EUROPE  warehouse! Estimated shipping time 6-10days for your reference!!!
TAX FREE-UPS
-IMPORTANT TIPS for TAX FREE WAY!

Това означава ли, че ако избера опция доставка с UPS куриер (която струва още 24 евро), няма да се занимавам с митници, ддс-та, мита и т.н.? Тези допълнителни 24 евро дали не са за покриване на ддс-то? Явно стоката ще дойде в някоя европейска държава и там ще я освободят в митница, после до България с куриер.
Някой има ли опит?

# 351
да, това означава. Масово предлагат този тип доставка за телефони и по-скъпи стоки, за да се избегне ддс-то.

# 352
Е то ддс-то си го плащам в допълнителните 25 евро. Явно някъде в Европа, където бюрокрацията е нормална, а не като в БГ, UPS си освобождават стоката и тези пари са за покриване на разходи и т.н., защото те са един вид митнически посредници.
Благодаря и Весели празници!

# 353
Май ще имам приключения с DHL догодина...Два въпроса.
Пратките от онлайн търговец по DHL с каква документация пристигат?
Какви документи ще ми предоставят ако поискам сам да се представлявам пред АМ?

# 354
Май ще имам приключения с DHL догодина...Два въпроса.
Пратките от онлайн търговец по DHL с каква документация пристигат?
Какви документи ще ми предоставят ако поискам сам да се представлявам пред АМ?
Товарителница, CN декларация и документите, които са пристигнали с пратката, ако има такива. А защо ти е този филм? Ако им изпратиш пълномощно по тяхна бланка/6 лв. нотариална такса/, преведеш си сам ддс-то и митото по сметка на митницата/те ще ти я дадат/ и им пратиш еори-то си - не дължиш нищо и я доставят до адрес.  Иначе дължиш такса за транзитната декларация  - минимум 24 лв., ако стоките са над 4 - по още 12 лв на страница. И допълваш с невероятното удоволствие да се бориш със сайта на митниците и да се разправяш после с тях...Simple Smile В първия вариант само губиш 1/2 час да завериш нотариално пълномощното.

# 355
Сайта съм го борил вече.
Идеята ти ми допадна - за пълномощното. Да видим какво ще ми сервират.

# 356
Знам, че си се борил. И аз съм си подавала сама декларации. В случая с ДHL, поне според мен, не си заслужава да се занимавам. И пари, и време си спестявам.

# 357
  • Варна
Гретел е абсолютно права. С DHL се работи много лесно.

# 358
  • София
Момичета,може ли малко помощ:praying_hands:

Искам да си поръчам нещо от китайски сайт: https://www.wacaco.com/

доколкото разбрах м/у 30 и 300лв. ще платя ДДС,но без мито,нали така?

Някой може ли да се ориентира в сайта,каква поща/куриер използват?

Благодаря ви много Simple Smile

# 359
Момичета,може ли малко помощ:praying_hands:

Искам да си поръчам нещо от китайски сайт: https://www.wacaco.com/

доколкото разбрах м/у 30 и 300лв. ще платя ДДС,но без мито,нали така?

Някой може ли да се ориентира в сайта,каква поща/куриер използват?

Благодаря ви много Simple Smile
Да, така.
Очевидно имаш избор на куриер/поща, тъй като съветват над 75 долара да избереш шипинг с тракинг. Така че - регистрирай се, мини си през стъпките и ще разбереш...Hands Plus1

Общи условия

Активация на акаунт