***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 4

• 122 418
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Е по тази логика те могат да ти зъдръжат една пратка докато се съберат още и да решат да ги обработват като една .........

# 556
Айде почнахме пак с безобразията. $17 долара лимит. Агрегиране на пратки в разрез със законодателството на ЕС. Явно ще се повтори ситуацията с топлофикациите. Чака се решението на европейския съд и тогава ще е веднъж за винаги. Това с топлофикациите го бавят вече две години, защото веропейският съд не може да отсъди в противоречие с европейска директива. Да видим какво ще стане и с този казус. Както и да е ня си получавайте пратките в България. Пък емигрантите може от 2 милиона да станат 4. Яко работят за привличане на емигриралите и тиквениците ще обясняват колко по-добро място за живеене е станала държавата.

# 557
Стойността е 30 лв, така е дадено в закона, защото в България паричната единица е лев. Колко точно е равностойността в долари - това зависи от курса за деня, в момента може да е толкова, утре да е повече или по-малко.

# 558
  • Бургас
А ако в проследяването РБ/БГ пощи , след "Receive item at office of exchane" има "Insert item into domestic bag", означава ли че ще си получа пратката в пощата или все още има вероятност да бъде спряна на митница?

# 559
Не могат да ти задържат една пратка, Ако е единствената за теб от даден товар, до получаване на следваща.. Чак такива своеволия за 10лв никой няма да си прави. Обаче естествено, че ако от един самолет дойдат 30 блузки за физическо лице, всяка в отделен пакет, могат да се усъмнят и то с основание. Малко ли Фб страници се навъдиха с "бутикови" дрехи от Китай. Всяко нещо има плюсове и минуси. Няма как да се угоди на всички Simple Smile Hands V

# 560
  • Асеновград
Обаче естествено, че ако от един самолет дойдат 30 блузки за физическо лице, всяка в отделен пакет, могат да се усъмнят и то с основание.
То е ясно ако са от един продавач , но ако са от различни , какво правим ?

# 561
Добре, обаче ако ги групират пратките, не би ли следвало тогава да се плати и само за една декларация за всички групирани таксата от 15,50 лв?

В някои случаи може да излезе изгодно, например ако ми групират пратки, които така или иначе са над 30 лв и при сегашната практика плащам на всяка от тях по 15,50.

# 562
Предполагам, че постепенно ще стане ясно, щом тази промяна е скорошна. Да, поне може да се настоява да се плати за една декларация - веднъж 12 лв за попълването. Но 3,50 лв е таксата за пратка, така че тя може да е за всяко кашонче поотделно. Ще видим.

# 563
30 лева са приблизително около 17 -19 долара. Не ми въртете езуитски изказвания.
В другите държави от ЕС е 22 евро т.е. около 43 лева т.е. най-бедното в целият ЕС население е прецакано точно от своите политици и чиновници с 30% Защо са направили 30 лева, а не 43 или 45 лева което е приблизително 22 евро? Изречението е въпросително но отговор не искам.
Стойността е 30 лв, така е дадено в закона, защото в България паричната единица е лев. Колко точно е равностойността в долари - това зависи от курса за деня, в момента може да е толкова, утре да е повече или по-малко.

# 564
Ако се групират, точно би трябвало да са на една декларация, с няколко стоки, евентуално. За това сте в право да настоявате...засега Grinning
Няма значение от колко продавача са, както обясних и по-горе и от различни продавачи да са, получателят е едно и също лице.
22 евро са си 22 евро във всяка страна използваща валутата. Не са 40 лв никъде, освен в България.... Обръщате парите и в това ви е грешката. Ами ако бяха 22 лв?

# 565
Не казвам, че е справедливо, а че стойността е записана така - 30 лв, не 15 евро или 17 долара, или нещо друго.

# 566
  • Пловдив
ДА newsm78имам пратка в митницата която понеже пътува вече 3 месеца ми е излезнала на стойност нула
т.е Вече ми върнаха парите /спечелих диспут в пей пал/

Сега ми е интересно на каква стойност ще и смятат ДДС то? - като за мен мен стойноста и е нула /колкото съм платила толкова са ми върнали /

и дали изобщо да ходя да си я взема и без това вече не ми трябва ?

# 567
Ако имаш фактура, ще ти смятат по цената написана в нея. Независимо какви са ти отношенията с продавача.. Simple Smile

# 568
  • Anywhere
А ако в проследяването РБ/БГ пощи , след "Receive item at office of exchane" има "Insert item into domestic bag", означава ли че ще си получа пратката в пощата или все още има вероятност да бъде спряна на митница?
Има вероятност.
Ако на следващия ден не излезе във вашия пощенски клон, значи е на митница.

# 569
  • Istanbul
Според мен не се спират от държави в ЕС, но дори и да се спират може да се тревожите само за стоки, които са със "запазена марка" и нямат документи за произход т.е. контрабанда на маркови стоки.

А ако направиш две поръчки на ниска стойност от САЩ до офис в Англия на ГГБГ и ти ги доставят с един камион, дали ще ги "агрегират" българските митничари? Защото и тези камиони се спират, предполагам? Или ако са от Англия, не се спират?
Възможно е на човека с двете поръчки да са го заподозрели за внос с цел търговия и понеже не могат да я докажат да са го подкарали по системата за групиране.
Както са тръгнали скоро може да искат и документ за съвмесно съжителство или брачно свидетелство и само един от семейството да може да поръчва да не доставяме няколко пратки на различни хора или различни адреси.
Чудя се как Румъния и Турция са по-богати от нас след като лимита в Турция е $75, а в Румъния няма ли логото на магазина (dealextreme, bearbest и т.н.) спазват ограничението от $45 за часно лице - часно лице. За магазин - часно лице е $22 лимита в цяла Европа. В България неясно защо е $17 т.е. 30 лева. Разбирате сега защо сме бедна държава ... защото чиновниците се занимават с рязнане на ноктите на слона в стремежа си да го смалят, но вместотова само генерират боклук в промишлени количества.

Турция = 22 euro
http://www.haber7.com/guncel/haber/2556755-2018-e-ticaret-gumruk … iyati-guncellendi

Общи условия

Активация на акаунт