За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 385 312
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 24 285
  • Бургас
Аз си пиша традиционните - с една дума !
Здраве, учение, щастие...

# 24 286
  • София
Ми понеже ще сме семейно, децата ми намират хумора ми за бумърски, а мъжа ми за неуместен, та се отказах да са майтапчийски.
По едно време стигнах до идеята на майтап да разпечатам мъдри съвети на Марк Аврелий и Ошо, на които попаднах. Но мисля, че трябва много ракия (шампанско) да се изпие преди това.
Покрай многото ни здравословни крахове напоследък, всякакви късмети за пари, екскурзии, печалби от тотото станаха безмислени.
И се сетих сега за майка ми, която навремето пишеше късмети на кило (поне по 25-30 имахме в баницата за 4 членно семейство), като освен традиционните: здраве, щастие, любов, се мъдреха: "печалба от тотото", "печалба от лотарията" при все, че никой у дома не пускаше тото или не купуваше билет от лотарията. Но мама не пропускаше и късмети като: "метлата", "прахосмукачката", "миенето на чинии", "хвърлянето на боклука" и т.н. Досега ми се струваха много неуместни, но днес реших, че в сравнение с някоя гадна диагноза, "оператор на прахосмукачка" си е жив късмет, пък е и добър повод да напомням през годината кой какво си е изтеглил като късмет.

# 24 287
  • France
Моята мама като твоята мама. Simple Smile Напиши най-важните: щастие, здраве, дълголетие, пари, работа и мързел. Те са и най-важните

Няма да правя баница тази година, един дерт по-малко

# 24 288
  • София /Абсурдистан
Аз купих готови късмети от магазина, не ми се занимава грам.

# 24 289
  • Countryside
Ето какво си мисля напоследък, мъдър е Императорът, мъдър...

# 24 290
  • София
Е нахвъргах ги основните + малко "нови знания" за учащите Wink

# 24 291
  • France
Планове и цели са различни неща.
Хубаво е човек да има цел и да я преследва.
Пък планове как ще я постигне- бол, но изяснена в главата визия за нещата помага.
Ще си позволя едно изказване, с риск да прозвучи надуто. Най-големите ми цели съм си ги постигнала вече и единствено се надявам на здраве и късмет. Hands Pray

# 24 292
Дали и в нашия квартал няма война.

# 24 293
  • София
За мъглата си мисля. Каква мъгла, ти да видиш.

# 24 294
  • Sofia
За пръв път посрещам година с песимистичното усещане и тревожност, че ще е трудна година. Няма конкретна причина, но ей на - от ноември/декември все едно чувство, че ще се случат важни промени и аз трябва да съм готова психически и физически да поема товара.
Здрава година за всички! За себе си имам само едно пожелание -  семейно да я изпратим в пълен състав така, както я посрещнахме.

# 24 295
  • France
...  семейно да я изпратим в пълен състав така, както я посрещнахме.
Най-доброто пожелание. Дано. Heart

Мисля си колко обичам мъглата. Може би, защото всеки път ми изниква един детски спомен - как се връщам от училище през градинката и пейзажът е размит от гъста мъгла. Имах чувството, че съм невидима. Имах наистина щастливо детство. Понякога ми липсва до болка.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 08:48 от Philomena

# 24 296
  • Countryside
За пръв път посрещам година с песимистичното усещане и тревожност, че ще е трудна година. Няма конкретна причина, но ей на - от ноември/декември все едно чувство, че ще се случат важни промени и аз трябва да съм готова психически и физически да поема товара.
И аз имам такова усещане, тревожност някаква, която не се разсейва. При мен има причина, даже няколко, натрупни през годините, т.е. не е от скоро, но досега бях позитивна, а вече се хващам, че нямам сили, нерви, търпение. Дано не съм права.

Цитат
Здрава година за всички! За себе си имам само едно пожелание -  семейно да я изпратим в пълен състав така, както я посрещнахме.
Най-хубавото пожелание, дай Боже!

Честита Нова година, да е здрава и успешна за всички! По-малко тревоги и повече радости!

# 24 297
  • София
Честита Нова година!
Днес като се събудих ми излезе статия за поколението бета, което започвало да се ражда от днес (грубо казано) и цял ден за това си мисля.
Без да се променят основните качества на всяко отделно човешко същество, ми прави впечатление, че моите деца покриват напълно характеристиките на поколението Z. A братовчедите им са типични милениали. Та се замислих много позитивно и за тези дечица от поколението алфа, които израстват в годините на изкуствения интелект, както и тези още неродени "бета" бебенца (за които казват, че автономния транспорт ще е най-обичайното нещо), какви ли нови и чудновати привички ще имат, породени от обкръжаващата ги техника.

# 24 298
Аз купих готови късмети от магазина, не ми се занимава грам.
И аз купих едни, които се оказаха някакви планинарски. 3.50 за тъпотии. Ще покоряваш върхове, ще ходиш на планина, ще бъдеш на палатка. Добре , че майка ми имаше някакви стари от преди.

# 24 299
  • на последния етаж
Една мисъл ме е стиснала за гърлото напоследък - колко бързо отминава животът. Виждам колко са остарели възрастните ни родители, как това вече не са същите хора. Мисля си, че идва време, когато родните ни къщи и дворове ще опустеят, няма да има кой да ни чака, да ни посреща с нетърпение и да ни изпраща с тъга. Колко бързо отмина детството и младостта и неусетно ще заемем мястото на тези, които събират семейството. Sad

Общи условия

Активация на акаунт