За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 385 193
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 24 120
Аз говоря за Pfeffer KO Jet спрей, купуван от ловен магазин. Много е силен.

# 24 121
Може ли да покажете тези звукови бомбички? Може ли да се закупят от България?

# 24 122
Аз по една време имах мераци да си купя тийзър, на не от тези рибарските и тези, които ги продават за самозащита, а истински тийзър.

Брат ми е полицай и преди няколко години ги “въоръжиха” с по един тийзър на районно. Правиха им обучение как да ги ползват и в рамките на обучението им бяха пуснали ток и на всичките. Каза ми, че това те сваля на земята и после бая време е необходимо да се съвземеш. Много е скъпо обаче. Тогава цената беше около 1600 лв.

# 24 123
в по- предния ми пост е линка
дали може или не, да се купи  от Бг не знам

# 24 124
в по- предния ми пост е линка
дали може или не, да се купи  от Бг не знам
Благодаря!

# 24 125
Ограничението на нета за децата го разбирам като някакъв успех на родителя, но какво ще стане като има достъп до него? Според мен трябва да има разговори с децата за опасностите и прочее, детето да знае и да е подготвено, вместо да живее в саксия.

Мисля си за Криско. Попаднах на статия и при Цанов гледах участието със съпругата му, второто им детенце е със синдром на Даун. Мъчно ми стана, дали защото и ние имаме трудности в семейството с болен човек, но ми стегна сърцето и се разплаках. Всеки си има някаква мъка. Той сподели, че има цел да построи център, достъпен за деца с проблеми, сигурна съм, че макар и късно ще го направи. Преди 2-3 седмици попаднах на негово участие, изглеждаше състарен, угрижен, уж се усмихва, но не баш и даже си помислих, леле и Криско порастна, че и остаря, а той човека си имал мъка и грижи…

# 24 126
Когато има достъп се надяваш,че вече има съзнание и може само да прецени колко и какво да гледа в мрежите. То е като пиенето и друго пороци - докато е дете му приказваш колко е грешно, внимаваш в каква компания го пускаш, пък като стане по- голямо се надяваш да има вече разум и самоконтрол.

# 24 127
Когато има достъп се надяваш,че вече има съзнание и може само да прецени колко и какво да гледа в мрежите. То е като пиенето и друго пороци - докато е дете му приказваш колко е грешно, внимаваш в каква компания го пускаш, пък като стане по- голямо се надяваш да има вече разум и самоконтрол.

Обаче е хубаво да има достъп, макар и под сериозно наблюдение, за да се научи кое е ок и кое не е. Аз съм споделяла как моята дъщеря, когато беше на 11-12 години имаше силно ограничен достъп до моя айпад и съм виждала текстове от нейни съученички, които ме шокираха. Говорихме вкъщи, говорихме с учителите и те им правиха обучение. В седми клас им купувахме айпад мини за училище, тоест вече имаха официално достъп до социалните медии. Телефон получи на навършени 13, но вече знаеше как да се пази. Един от продуктите, който ползваше, не помня кой, беше бъгнат (не от мен!), та там ползваше моя профил и така и аз имах достъп до всичко, което пише. Имах и паролата на имейла и. Към 16-17 години имах достъп, но не се възползвах. Може и досега да имам пароли за някои от профилите ѝ, запаметени в телефона ми, но никога не бих се възползвала.

Това отдавна е история… вече е голяма и отговорна, сама се пази.
Моят опит показва, че постепенното въвеждане под контрол е по-добре, отколкото да ги хвърлиш в дълбокото точно когато са в пубертета.

Междувременно, в Австралия забраниха социалните медии до 15 години.

# 24 128
  • France
Големият (и май единствен) плюс на спрейовете е, че действат от разстояние. За разлика от бокса (категорично не съветвам) и тийзърите. Има такива със силна и концентрирана струя, която може да достигне до 3м. Лошото е, че трябва все пак да се целиш сравнително точно и при повече от един нападател може да не ти свърши работа. Най-силните на пазара са с оригинален сълзлив газ. Има и такива смесени с боя за да маркира нападателя. Има и по-слаби с лютив пипер. Сълзотворният газ има 2 недостатъци:
А) скъп е
Б) флаконът е обемен, метален и доста тежък, а и има допълнително обезопасяване, което може да забави реакцията ти.
Като цяло целта е да пръснеш, заслепиш и да бягаш. Ако можеш, защото често нападенията стават с изненада и изотзад. Както казваше треньорът ми "ако усетите нужда да държите в ръка спрея, значи мястото не е безопасно. Махнете се оттам възможно най-бързо. По-добре да завършите деня с един спринт повече, отколкото да лекувате избити зъби и счупени лицеви кости".

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 15:28 от Philomena

# 24 129
  • Пловдив
Има спрей за мечки. Щом може да спре мечка.....

# 24 130
Цитат
в Португалия е забранен ,лютивия спрей
Както вече писах, в много страни на ЕС са забранени, а в същото време насилието над жени расте.В групи на пътуващи сами жени често се коментира.Италия и Франция се споменават като доста опасни дестинации за жени.
Ще видим с дъщерята къде може да се намерят такива бомбички.
Иначе от онзи ден с тъга си мисля, как у нас вечно няма справедливост, разчита се на вселенско възмездие, евентуално.Гледах в края на седмицата майката и сестрата на Даяна.Младата жена, която почина в адски мъки след усложнения при раждане.Бяха я прехвърляли от б-ца в б-ца, д-ри  си  прехвърляха  вината и 13год.по-късно, няма виновни.

# 24 131
Той ще те напада, ти ще го жалиш какво ще му причиниш? Забранено или не, длъжен си да се защитиш, пък, ако ще и глоби да плащаш после.

# 24 132
не се е разбрало, но по дефолт  , нещо като е забранено- не се продава, няма от къде да го купиш....
 ...лютив спрей, ...оръжия,....даже пиратки ...няма от къде

а специално спрея, е опасен и за отбраняващия се- вече казаха по- горе, затова е по- добре да се мисли за друго

# 24 133
  • London
То в твоя случай е достатъчно да кажеш на нападателя с хладен глас “аз съм живяла в Люлин”

В чужбина сложно ще мине номера.

# 24 134
Мисля си за безкрайната алчност на хората (към нечисти пари) и как нямат нито срам, нито страх от Бога.....

Общи условия

Активация на акаунт