За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 384 781
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 24 600
А!
Тук пък мен изуми - Милица за мен е изключително простовата, да не кажа синоним на провинциална, с махленски изказ, с ограничен речник, а всичко което “знае” е малко четене предварително, защото все пак е от домакините на предаването.
Точно Милица да прави впечатление на умна, много интересно…

# 24 601
ДАВА ВИД на начетена и на разсъждаваща добре. Но дали наистина  е такава или е по сценарий не се наемам да съдя.

# 24 602
Ок, за мен Милица е умна и начетена. Така по-добре ли звучи?
И аз съм изумена от самочувствието на някои потребителки, очевидно с IQ над 140 и компетенции по всички въпроси.
Малко скромност не вреди. Simple Smile

# 24 603
Ако визираш мен, аз се аргументирах, не целя да омаловажавам Милица.
Доста просташки се провиква с фрази като за мегдана, за това ми е направила такова лошо впечатление, иначе да, има някаква логика, гадае ли за правилен отговор, но чак да впечатлява…

(posh)

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 17:58 от .Hazel.

# 24 604
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Мисля си колко е крехка човешката психика и как повечето си мислим, че сме здраво стъпили на краката си, а всъщност си се движим по ръба.

# 24 605
  • London
Първата цигара се пали от келешлък
Нищо в тялото не крещи “цигара, цигара!” както става 6 месеца по-късно и за съжаление доживот

Абсолютно. Точно така пропуших и аз, заедно седна дружка. Всички пушат, как така ние не?

Аз пропуших сега пак след 15 години без.... , но мога и с цигари мога и без. Най-важното е да правиш всичко не особено регулярно и без особена зависимост. Не виждам защо трябва да изпадам в крайности като не пий, не пуши, не яж и тн. Всичко е наред като е с някаква мяра и Междудругото....

# 24 606
Защото пушенето и пиенето са зависимости и не всеки има волята да пие и пуши"от време на време".

# 24 607
Защото пушенето и пиенето са зависимости и не всеки има волята да пие и пуши"от време на време".
Пиенето може да е зависимост, но това е по-рядко срещано. По-голямата част от пиещите не са със зависимост, нито с пристрастяване. Пият “социално”. Отнасям и себе си към тази категория.

# 24 608
La Catrala, не искам да обръщаме темата в посока зависимости. Само ще кажа - блазя ти, че си от хората, които могат и без цигари. Анализи няма да правя, но познавам и други такива хора и искрено им завиждам.
Просто всички сме различни.

# 24 609
Пиенето може да е зависимост, но това е по-рядко срещано. По-голямата част от пиещите не са със зависимост, нито с пристрастяване. Пият “социално”. Отнасям и себе си към тази категория.
Поздравления, за което, но около мен има и пиещи и пушещи приятели, познати, които откачат ако им се наложи няколко дена да не употребяват алкохол и цигари, пият си и си пушат у дома на вечеря със салатка. ( Под пиене нямам предвид да се напиват до припадък).

# 24 610
И около мен има такива, хронично пиещи без да прекаляват, без да им пречи на работата, навик вечер по едно малко или бира.
Но не могат да се откажат от тоя навик
Това го намирам за коварно пристрастяване - и това архаично прилагателно е баш на място, коварно, подмолно се случва и то на хора, които се грижат за себе си, спорт, диета без месо и тн.

# 24 611
Около мен няма такива. Всичките ми познати пият само по повод. Мъжът ми обича бира и пие по-често, но дори и той няма проблем да спре. Явно въпрос на културни разлики.

# 24 612
Битовият алкохолизъм е на почит в Бг от незнайни времена- той е  израз на гордост и белег на принадлежност !
Да се чете с ирония!

# 24 613
Вярно е. Ако не пиеш, прави впечатление и дори те питат защо така.

# 24 614
Даже, на децата сипват безалкохолни, за да "кажат наздраве!"

а,..други народи ги наричат сок, примерно...ние- безалкохолни

Общи условия

Активация на акаунт