За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 384 927
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 24 870
  • София
Кой си пише доброволчеството в СВто? Само млади хора без никакъв друг опитили имигранти пак без местен опит. Това за Канада.
В БГ ще докараме от 9 кладенеца вода, само и само да не свършим нещо.

# 24 871
Дъщеря ми ходеше на три урока по балет, а в събота отделяше от времето си за почивка, за да помага на децата по време на тяхния урок.
По същия начин, оставаше след училище, за да помага в началното училище.
Това, защото им изискваха часове, както за да завършат, така и за Duke of Edinburgh, програма, която включва освен доброволстване, така и други неща. Тя има бронз, сребро и злато в тази програма.
Да, задължително бе, но така се създават навици и се изгражда гражданско самосъзнание. Деца, които имат повече от другите се научават, че за да успееш, трябва да се потрудиш и не винаги срещу възнаграждение. Никоя от съученичките и не е имала нужда да работи, но всички го правеха. Всички са деца на много богати родители, или такива като нас, образовани и амбициозни.
Дъщеря ми има над 600 часа доброволстване между седми и 12 клас.

# 24 872
Добър вечер.След като гледахме ,,Като две капки вода” в главата ми е просто това че някъде в близкото бъдеще съм чувала песента ,,Приказка” на P.I.F дали в реклама по телевизията или пък в някой филм и не мога да се сетя къде беше и това не ми дава мир.Сигурно няма да спя тази вечер,докато не се сетя🥴Моля помагайте 🙏🏼🥹

# 24 873
  • Пловдив
В БГ ще докараме от 9 кладенеца вода, само и само да не свършим нещо.
Много от нас вършат по нещо, без да е ясно обозначено като "доброволстване". Например да поддържаш градинката пред входа. Да събереш боклуците от някоя отбивка край пътя. Да купиш продукти или да платиш сметка на възрастен съсед. Наскоро видях как една от чешмите на Шипка е изчистена и освежена, нямам никаква идея от кой, но едва ли е платено, мисля, че някой доброволно я е почистил.

Освен това много се включват в разни инициативи, примерно "Да почистим България", или имаше една да се садят дървета, изпращаха дървета за да ги посадиш. Кръводарителските акции също са доброволстване.

Та недейте така, доброволстваме си. И без да го вписваме някъде. Кой колкото сили и време може да отдели.

# 24 874
Доброволческите участия в Канада са един вид задължителни. Предполагам и в Щатите е същото. Не можеш да завършиш средно, ако нямаш часове. Всеки университет гледа И в какви доброволчески инициативи е участвал потенциалният студент през годините. Колкото повече, толкова по-добре. За резюмето също е добре, ако кандидатът доброволства. Това, което на мен не ми допада е този задължителен елемент. Иначе и аз съм чистила градинки пред блока, а тук съм в борда на 2 организации напълно безвъзмездно, поради професионалната ми квалификация. Но го правя, защото искам и не го слагам в резюмето си. Имам достатъчно какво да сложа там, не са ми нужни бустери.

# 24 875
  • France
Не във всички семейства се учи на доброволстване и/или безопасен секс. Затова е повече от нормално (дори задължително) държавата да се намесва и да обучава тези деца. В крайна сметка всички ние като граждани имаме полза.

# 24 876
Кръводаряването е един от най-хубавите начини да доброволстваш. Уви, в България много малко хора го правят. Познавам човек, който дарява кръв на всеки шест месеца. Аз не мога заради диагнозата ми. Но ако има повече хора като него, няма да върви гнусната търговия с циганска кръв.

# 24 877
В училището на децата ми за Великден и Коледа големите учениците провеждат кампания за набиране на хранителни продукти (от фирми и физически лица) след което разпределят и раздават на хора в нужда. Събират голямо количество, фирмите са много отзивчиви и пращат пълни бусове. Подаряват подаръци на деца в един дом за изоставени деца (ЦНСТ). Посещават старчески дом и изнасят програма..Садят дървета и боядисват пейки, огради... Малките ученици посещават ДГ и четат приказки...Правят благотворителни базари.. Та има доброволчество, но някак не се афишира или приема като нещо изключително и  никой не си го пише в CV-то...И нищо не е задължително, просто традиция която се наследява от следващият випуск и се включва този който желае...

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 11:16 от vita

# 24 878
Скрит текст:
Дъщеря ми ходеше на три урока по балет, а в събота отделяше от времето си за почивка, за да помага на децата по време на тяхния урок.
По същия начин, оставаше след училище, за да помага в началното училище.
Това, защото им изискваха часове, както за да завършат, така и за Duke of Edinburgh, програма, която включва освен доброволстване, така и други неща. Тя има бронз, сребро и злато в тази програма.
Да, задължително бе, но така се създават навици и се изгражда гражданско самосъзнание. Деца, които имат повече от другите се научават, че за да успееш, трябва да се потрудиш и не винаги срещу възнаграждение. Никоя от съученичките и не е имала нужда да работи, но всички го правеха. Всички са деца на много богати родители, или такива като нас, образовани и амбициозни.
Дъщеря ми има над 600 часа доброволстване между седми и 12 клас.

Някак доброволстването не ми се връзва с броенето колко часа е....

# 24 879
  • France
Кръводаряването е един от най-хубавите начини да доброволстваш.
В този форум съм чела потребителка, която не беше съгласна БЧК да влиза в училище и да рекламира кръводаряването. Явно и тя е била много чувствителна на тема "доброволно"

# 24 880
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Добре де, кому пречи някой да "афишира" доброволстването си?
Наистина, това ще спре да доброволства този, който го прави и без подканяне и специални инициативи? В крайна сметка не е ли по-важно, както се казва - работа да се върши...

# 24 881
  • София
Кръводаряването е един от най-хубавите начини да доброволстваш.
В този форум съм чела потребителка, която не беше съгласна БЧК да влиза в училище и да рекламира кръводаряването. Явно и тя е била много чувствителна на тема "доброволно"

И аз съм на кантар, честно казано. Никой няма да те съди, ако не искаш да садиш дървета, ще измислят хиляди извинения, но биха те сочили с пръст, ако не даряваш кръв и това може да доведе до конфликти между децата в училище, заклеймяване. А причините могат да са здравословни.

# 24 882
За кръводаряването - в нашата фирма имам колеги които го правят два пъти в годината, когато има организирана акция от БЧК и Общината, а не сме голяма фирма.

Добре де, кому пречи някой да "афишира" доброволстването си?
Напротив хубаво е да се "афишира", така повече хора ще се включат, НО говорим за задължителния характер, където съществува в някои държави и вписването в CV-то. Всичко което е задължително, не е добровочество.

# 24 883
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И от всичкото ленинските съботници най-големия проблем е било Grinning
Очеизвадно е, че нуждата от действие е по-голяма от това, което се предлага на добра воля.
Съответно - и страшния комунизъм, и упадъчния капитализъм намират начини да го стимулират, така да се каже.

# 24 884
Доброволстването ТРЯБВА да се нарича и споделя като такова. Това, че тоя-оня чисти градинки и сади дървета е по-добре да е масова практика, да се обявява и обяснява като доброволчески труд и да се насърчава

На мен честно казано ми е омръзнал назидателния тон, с който придружаваме доброволческия труд тук, все едно бяла лястовица виждаме всеки път. Имало било надежда за тая държава и прочее придружаващи фрази са досадни. Кажете “доброволец съм” и си свършете работата

Общи условия

Активация на акаунт