За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 382 340
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 25 020
Мисля си за днешния празник и искането на прошка, колко лицемерно е всичко това...За това, че хората прощават без да им искат прошка...И за това, че някой иска прошка без да се разкайва - за свое успокоение или с користна цел....

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 21:19 от vita

# 25 021
Мисля си за днешния празник и искането на прошка, колко лицемерно е всичко това...За това, че хората прощават без да им искат прпшка...И за това, че някой иска прошка без да се разкайва - за свое успокоение или с користна цел....

Концентрирай си мислите върху другото име на празника - сирни заговезни, и се отдай като мен на сирена и вино. Аз дори не знаех, че е и ден за прошка и съвсем случайно се извиних на мъжа си за това, че понякога му се нервя.
Бих искала прошка само от тези, които съм наранила, макар и неволно, с думи и поведение, а това са мъж и дете. На никой друг не дължа извинение заради това, че е ден за прошка.

# 25 022
И аз не го харесвам това с прошката.
Прошка се иска, в момента, в който разбереш,че си сбъркал- не на нарочен ден.
Аз нямам проблем да се извиня, извинявала съм се, и са ми се извинявали, и не съм злопаметна.
Но има хора, които го отчитат тоя празник, както индулгенцията при католиците Unamused

Мисля си за европейско кино, вечерта ми ще е дълга, че ще съм Uber.

# 25 023
Аз пък съм много злопаметна. Това ми е "дефекта". Помня някои обиди от преди 10 г с всички подробности. И дори да общувам с хората, имам "едно наум". Ако между мен и другия човек има едно въже, след обидата вече има възел по трасето. Ей, така образно изглеждат отношенията. Не харесвам празника в искането на прошка.
Харесвам кукерските игри, огньовете вечер и семейното събиране. Липсва ми тази част.
Мисля обаче да поспя. Ама сирене и кашкавал ще ям.

# 25 024
  • France
Според мен трябва да се гледа на концепта с прошката по по-дълбоко философски начин. Естествено, че не ти дава индулгенция за всички злини, които може да си извършил и не е нещо, което бих дискутирала с външни на семейството хора. Но за мен е важно да минеш през това "пречупване" на егото (humility), да осъзнаеш, че си грешен и да поискаш прошка на най близките. Не постя, агностик съм, дори твърдо анти-клерикална съм, но за мен е важно да мина по този умствено-емоционален път. Както и близките ми. Усещането е за по-силни семейни връзки.

# 25 025
  • София
И според мен това е концепцията на прошката, но аз не мога да се пречупя да приема тази традиция. Най-вероятно защото е религиозен и го свързвам с нещо неприятно. Не е моето.

# 25 026
  • sofia
Преди месец си говорихме с децата ми за прошката и стигнахме до извода, че тя е важна за този, който прощава. На него му олеква, като не носи в себе си товара на неприятните чувства и не се поддава на лошите мисли. Та малко става безсмислен акта на искане на прошка.

# 25 027
  • София
И на този дето има нужда да му простят му е същото.. мисля си. Да не носи чувството за вина.

# 25 028
Мисля си, че започвам малко да се страхувам от война и това никак не ми харесва.

# 25 029
  • Пловдив
Мисля си, че започвам малко да се страхувам от война и това никак не ми харесва.
Хич не е за малко.

# 25 030
  • София /Абсурдистан
И аз се страхувам от същото. И нямам никаква концепция за справяне при евентуален случай.

# 25 031
Може ли да споделиш, лейди?

# 25 032
  • София /Абсурдистан
Ами ако стане война и нападат, то е внезапно и е по никое време и нападат главно градовете. Къде да отиде човек, ако няма къде на друго място. Някои хора са подготвени, имат къщи в разни забутани места, където ще е безопасно. Имат раници за спешни случаи. Времената са сложни, всеки трябва да е готов за всичко. Аз изобщо не знам какво бих правила, ако не дай си Боже се случи нещо подобно. Никак не съм подготвена. Моля се политиците да се вразумят и нищо такова да не се случва. Това си мисля напоследък.

# 25 033
Мене сякаш по ме страх от ядрено оръжие. Тогава няма къде да се скриеш.

# 25 034
Моля не превръщайте темата в поредната политическа.

Също моля някой да пусне нова тема. Почти 1700 страници са достатъчни за една тема. Утре ще заключа текущата.

Общи условия

Активация на акаунт