Възходяща кариера или любовта на живота...?

• 22 371
  • 330
  •   1
Отговори
# 210
Че то аз въобще нямаше да раждам деца, ако нямаше опцията да ме издържат в ранните години. Иначе какво- хем аз да ги раждам, хем на пълна ръчка и да ги издържам...къде дават така? Който иска деца, ще си плати за привилегията, разбира се. Съвсем нормално е това очакване.

# 211
Разбираемо е и разумно решение, но не е кариера. Нарича се "домакиня".

# 212
Разбира се, къде съм писала, че е кариера? Кариера не е, но е супер важен житейски елемент.

И въпреки това го има тоя момент, че и с деца, и със стоене у дома може да си надградиш качествата.

Домакиня е съвсем различна категория: това е жена, която има привилегия да се занимава САМО с дома, владее поне 2 домашни занаята на високо ниво (кулинария и шиене примерно) и си разкрасява дома, разнообразявайки се със социални дейности.

Аз не съм домакиня, аз съм майка на малки деца, което е различно.

# 213
Разбираемо е и разумно решение, но не е кариера. Нарича се "домакиня".

и немкините си го ишат в СВ то един ден като "Familienmanagement" . Многостранна практика е това  Peace

# 214
Така си е, като се замисля, в гледането на децата съм имала по-сложни изисквания за мислене и организация в сравнение с работните ми позиции. Там на повърхността нещата изглеждаха много умни, но въобще не изискваха такава комбинативност. Нямаш битовизми, имаш целия ресурс на разположение, само трябва да работиш там каквото работиш.

# 215
Домакиня е съвсем различна категория: това е жена, която има привилегия да се занимава САМО с дома, владее поне 2 домашни занаята на високо ниво (кулинария и шиене примерно) и си разкрасява дома, разнообразявайки се със социални дейности.
Хехе, витиеватичко, работата е там, че езикът живее и се кодифицира, без да пита Мамасита.

домакиня - мн. домакини, ж.
Жена, която не работи навън, а домакинства. (Тълковен речник на българския език)

(същ.) стопанка, хазайка, господарка
(същ.) къщовница
(Синонимен речник)

# 216
А какво се съдържа в глагола "домакинствам"?

Да, езикът се променя и ние сме тия, които го променят. В момента правя това- вкарвам специфично значение на "домакиня", защото за мен реалността е такава, домакиня е в друга мисловна категория и дейностите й са различни от тия на "жена в отпуск по майчинство".

Ако съм в годишен отпуск, домакиня ли ставам? Същото е и с отпуск по майчинство, ако ще се хващаме за думата, вместо да говорим за смисъла.

За мен "мъж да ме издържа като домакиня" има срок от поне 15 години, ако не и доживот. Три години и нещо оставане по майчинство за 2 деца въобще не е издръжка, смешно е да се говори, че все едно само плета дантели и ям бонбони, вместо да допринасям за световната икономика.

# 217
Ако става въпрос за буквализъм, Мамасита не е домакиня, защото е в отпуск по майчинство.
Като изтече отпускът и не се върне на работа, тогава вече ще е домакиня.

# 218
Ако става въпрос за буквализъм, Мамасита не е домакиня, защото е в отпуск по майчинство.
Ако става дума за буквализъм, въпросната дама е безработна.

# 219
Не, не съм, имам трудов договор и съм в отпуск по майчинство. Как реши, че съм безработна?

# 220

Баш домакиня си е, с нейния потенциал, знания, качества и възможности, трябваше да се е върнала да гради кариера още на 6-тия месец след раждането. Като в чужбина, какво се е разпуснала по български с това дълго майчинство... hahaha

# 221
Така си е, като се замисля, в гледането на децата съм имала по-сложни изисквания за мислене и организация в сравнение с работните ми позиции. Там на повърхността нещата изглеждаха много умни, но въобще не изискваха такава комбинативност. Нямаш битовизми, имаш целия ресурс на разположение, само трябва да работиш там каквото работиш.

В това не се и съмнявам - нали журналистка си била.

# 222
Peace
Първата година си получава заплатата в почти пълен размер, а втората пак има някакъв доход, не е 0.
Отделно жени като Лъки, които са си вложили доходите в нещо, което носи пари, си има дава и прилична заплата дори да не работят.
Домакиня за мен е жена, която не гледа деца и не внася и 1 лв. вкъщи. Да подчертая, че не ги осъждам, това си е лично решение, просто това разбирам под домакиня.

# 223
Признавам, че не изчетох всичко...
Само една еуфорична любов, на 10 000км. разстояние. Simple Smile

Та...колко пъти сте били заедно с този мъж и за колко време?
За да си създадеш така илюзорната представа, че е идеалният?
И да си готова да захвърлиш всичко, защото той е обещал да се грижи за теб, семейство, деца и т.н.-?
Помисли много добре, защото често реалностите се разминават брутално с действителността.
В Нета, че дори и на живо за няколко срещи...всеки човек, ВСЕКИ може да го изиграе ИДЕАЛНИЯТ. Не е толкова трудно...но повярвай, после нещата могат да се обърнат на 180С.

Какво е готов да направи той за теб? Готов ли е по същият начин да зареже кариерата си и да започне от по-ниско стъпало? Или никога не е ставало дума за подобен вариант? А ти го играеш тази, която ще отстъпи с идеята, че така или иначе искаш деца...и ще прекратиш с кариерата. Което е пък толкова удобно за него.

# 224
Жената на брат ми е домакиня. Няма деца, само подрежда къщата под конец, прави вечеря и има блог. Брат ми й помага за вечерята, че да не се преуморява.

Общи условия

Активация на акаунт