Възходяща кариера или любовта на живота...?

• 22 429
  • 330
  •   1
Отговори
# 225
Е, значи имаш пример в семейството.
Няма нищо лошо в този избор, само че мъжът трябва да се погрижи и за пенсията.

# 226
Имам и други примери, и майка ми, и свекърва ми са си точно "домакини", в техния случай- защото на практика им е неизгодно да работят.

Мога само да си мечтая за такъв стандарт. За съжаление майчинството е сравнително кратък период, а после идва голямото балансиране (на практика невъзможно).

Относно пенсията- тази дума не ми е в речника. При тази ситуация в света ми идва малко комично това да ти е планът за след работните години.

# 227
Мамасита, темата не е за теб.

# 228
Знам. Но не я обърнах аз в тази посока. Някой много иска темата да е за мен. Виж по-назад в страниците, ни в клин ни в ръкав мнения на Tsugumi и Трещерица, на автопилот за житейското ми положение, с обичайния си копи-пейст.

В случая на So Lucky- ако работата й наистина е на 5-6 години от логичния си край, то наистина е време за трансформация, по-добре по-рано и изпреварваща.

# 229

В случая на So Lucky- ако работата й наистина е на 5-6 години от логичния си край, то наистина е време за трансформация, по-добре по-рано и изпреварваща.

Не знаем кое е по-добре или не е. Тя ще си реши. А според нея не е по-добре по-рано и изпреварващо, защото тя си има план, който би довел до пълната й независимост от случайно недоразбрани факти из душевния мир на бъдещия партньор. Ей това е стандарт, а не онова с домакинстването.

# 230
О, да, тя си има план.

Нали знаеш какво прави господ, като чуе за плановете...

# 231
О, да, тя си има план.

Нали знаеш какво прави господ, като чуе за плановете...

Остави господ. Тя си го е изпълнила наполовина и нищо не пречи да изпълни другата половина. Така става като караш нещата да се случват.

# 232
Лъки никога няма да стане домакиня, защото си е осигурила заплатата, дори от утре да си клати краката. При правилно подреждане на нещата само ще й се увеличават доходите.
Затова и според мен е излишно обсъждането на домакините.

# 233
Тя плана го е изпълнила на 85%, но въпросът е дали ще е мъдро да настоява да го изпълни 100%. Да, финансова независимост е добро нещо, но ако е купена с цената на това да си на 40 и тепърва да мислиш как ще вместиш детето...може да се превърне в най-голямата житейска грешка този план.

НСЧ, искаш да кажеш, че ако съм рентиерка и имам пасивен доход, който харча за шапки и глезотии, не съм домакиня? Аз все си мисля, че домакиня носи една такава негативна конотацийка на простовата жена без други опции в живота.

# 234

НСЧ, искаш да кажеш, че ако съм рентиерка и имам пасивен доход, който харча за шапки и глезотии, не съм домакиня? Аз все си мисля, че домакиня носи една такава негативна конотацийка на простовата жена без други опции в живота.

Ами не, не си.
Домакинята е жена, която няма собствени доходи, върти се в къщи и казва, че гледа деца, дори те да са тийнейджъри. Не е нужно да готви и шие, може даже да е мърла.

Теорията ти за ранното себевъзпроизвоство я знаем, но ти пък знаеш, че не се споделя масово.

Последна редакция: пн, 13 фев 2017, 17:30 от Анонимен

# 235
Тоест ако една жена се върти из къщи, мърла е и се преструва, че гледа деца, но има доходи, не е домакиня?

Ще се съглася, че ако една жена може да си остави децата и да тръгне на работа, без от това да има видими последствия, то оставането й у дома е наложително.

Но ако излизането й от дома ще предизвика болести, логистични проблеми и преумора за всички, тогава ситуацията е малко по-различна.

# 236
The Siren of Titan, не знам как реши това с шапките и глезотийките.
Иначе принципно да, не виждам какво значение има откъде идва доходът й, щом е личен, т.е. мъжът й няма пръст е него.

# 237
Не можах да изчета 16 страници.
Питаш, отговярям-кариерата Sunglasses

# 238
  • София
Знаех си аз, че не съм домакиня! Mr. Green
И страничен доход имам, и поработвам по малко.

# 239
А какво се нарича жена, която няма доходи, но не се и свърта у дома- но и не домакинства, няма малки или големи деца, ами чете книги и се занимава главно с личната си култура...а мъжът й има честта да я гледа.

Аз го наричам "невероятна късметлийка".

Общи условия

Активация на акаунт