Възходяща кариера или любовта на живота...?

• 22 572
  • 330
  •   1
Отговори
# 240

Но ако излизането й от дома ще предизвика болести, логистични проблеми и преумора за всички, тогава ситуацията е малко по-различна.

Логистични проблеми винаги има, особено като почнат училище децата. Справят се хората. Това с болестите беше излишно, мисля.

# 241
А какво се нарича жена, която няма доходи, но не се и свърта у дома- но и не домакинства, няма малки или големи деца, ами чете книги и се занимава главно с личната си култура...а мъжът й има честта да я гледа.

Аз го наричам "невероятна късметлийка".

Това пък "да я гледа", като го чуя и косите ми настръхват. Да не е бебе или възрастен човек на легло, че да я гледа?

Описаната жена не знам как се нарича, не ме и интересува, но на това не му казвам късмет, а тъпи обстоятелства. Всеки с разбиранията и усещанията си. Как ли пък няма да се търкалям из къщи и да чакам да ми даде някой пари за дамски превръзки и червило... Crazy И пак да ти напомня, че темата е на Лъки и за Лъки, която хич не е като жената от въпроса, който задаваш.

# 242
Е как- ако мъжът е достатъчно заможен, че просто да оставя някакво количество пари, а не да дава на дребно по някой лев. А жената може въобще да не се търкаля из къщи- може да работи про боно или да е доброволец.

За някои мъже това е вид престиж, защо не...

# 243
Много филми гледаш.  Laughing

Защо в подобни теми всичко свеждаш до парите? На някои работата им носи и удоволствие или поне удовлетвореност.

# 244
Мамасита, май не харесваш жената на брат ти  Simple Smile

# 245
Съмнява ме, повечето хора работят за пари, много малко са позициите, които носят и удоволствие. В повечето случаи е стресово и монотонно. И ако реално имаха избор, щяха да се махнат или да работят нещо друго за удоволствие.

Не знам някой да изпитва кеф от срокове и ограничения.

А, жената на брат ми- доста ме кефи, мацката е много умна, само че живее надалеч, иначе си пасваме, даже ми е адашка. Да се надяваме да се постегне и да роди едно внуче поне, има още време да й дойде акъл. Не е българка и хич не страда от нашите стахановски мераци да бачкаме:)

# 246
А, жената на брат ми- доста ме кефи...
Личи си  Simple Smile

# 247
Както обикновено става - темата пак се обърна в Колко е велика Мамасита. Да го духат другите.

# 248
Не, но се опира до това колко в крайна сметка велико е това пусто домакинстване около деца, та дори и тия с перфектната кариера взеха, че опряха до него...хипотетично де.

Просто си мисля, че е много странно чак толкова строго да си планираш и разчетеш живота, та чак почти до края на средната възраст да е само бачкане и събиране на пари. За мен в тоя живот има големи пропуски. А в крайна сметка няма и кой знае каква кариера- ще има едно "чао и благодаря за труда".

# 249
Мамасита, темата не е за теб.
Не знам как да сложа линк, от телефона съм, иначе ще сигнализирам мод., защото не искам да заключат темата, понеже Сирен пак я е обсебила. ooooh!

Последна редакция: пн, 13 фев 2017, 18:22 от DeVa®

# 250
Не, не съм, имам трудов договор и съм в отпуск по майчинство. Как реши, че съм безработна?
Не съм решила, в една друга тема сподели този факт. Мога да потърся и линк.

# 251
Не, не съм, имам трудов договор и съм в отпуск по майчинство. Как реши, че съм безработна?
Не съм решила, в една друга тема сподели този факт. Мога да потърся и линк.

Дай го този линк, къде пише, че съм без работа, която да ме чака след майчинството?

# 252
  • в моя свят на мир и любов
Това, което мисля относно кариерата е, че ако човек е успял веднъж, ще успее и втори път.
Дори и да се откаже от една кариера, той винаги може да изгради втора, макар че ако има деца, тя обикновено не е чак толкова блестяща, както ако няма деца и се е отдал напълно на работата.
Второто нещо, което ми направи впечатление е, че дамата не желае да отстъпи от кариерната си позиция, за да бъде с мъжа, когото обича /приемам че наистина го обича, а не просто го харесва/. Дано не ми се разсърди, но при толкова голямо его връзката ще бъде доста трудна. По скромното ми мнение, човек през целия си живот има един единствен враг и това е неговото его. Не успее ли да се спогоди с него, то винаги ще побеждава в отношенията с другите, като господар, който ни дава заповеди.
И третото нещо е страхът от провал. Да, провалът съществува, разбитото сърце и разрушените илюзии също, а много от нас знаят колко болезнени са те. Но съществува и смелостта да опитаме, да се отдадем на нещо, да се опитаме да изживеем чувствата си. Дори и за кратък миг ще сме живели истински.
Без това животът е подреден, планиран, но безсмислен.

# 253
Сирен, бъди така добра да спреш да ни занимаваш със себе си.
Интересува ме Лъки, твоето житие го знам.

# 254
На Лъки кариерата и парите не са проблем. След като работата ѝ е до време и си е осигурила материално гърба, значи може смело да скача. Все пак, нека поопознае мъжа малко повече в реалността.

Общи условия

Активация на акаунт