Възходяща кариера или любовта на живота...?

• 22 334
  • 330
  •   1
Отговори
# 90

Не е точно така Simple Smile

# 91
  • София
Andariel, аз правя сравнение с колежки, които нямат деца т.е. нямат прекъсване и да, по-напред бяха и се наложи да ги догонвам. Сега очаквам същото. Фирмата се развива, никой няма да ме чака мен. "Дърпането" назад е факт, поне при мен. Бизнес среда е много динамична. Не знам, не мога да правя генерални заключения, казвам как е при мен.

Имах предвид "за всичко по отделно". Аз поне не можах да съвместя и двете т.е. и двете да са на топ ниво в един и същ момент. Наложи се да избирам и после да наваксвам.

# 92
  • София
А замисляла ли си се върху друга възможност - след като родиш може вече да не искаш да те чакат, нито ще ти пука дали трябва да догонваш, защото има вероятност да си на съвсем друг акъл и със съвсем други идеи? Жените нерядко след като родят изживяват някаквъ свое прераждане или съзряване, и цялата история с догонването вече им изглежда нелепа, излишни страхове. Ако си добра в това, което правиш, няма да останеш без работа или изостанала. Все още никой не е забранил самоподготовката.

# 93
Аз, на мястото на авторката, няма да се притеснявам за кариера и развитие. Щом работи на кораб, вероятно владее на много високо ниво 1, 2 езика освен родния. Със сигурност е отговорна и организирана в работата. Всичко, което се работи на кораб, може да се работи и на суша(след майчинството). Гладна и жадна няма да остане. Е, вярно, няма да обикаля света, но винаги може да посещава част от дестинациите като турист. Wink

Мен искрено би ме притеснило да зарежа всичко за мъж, който познавам от 1 месец. Мммм, не, не съм толкова смела. Видях, че е предложен вариант да заминеш с него на по-ниска позиция. Звучи ми приемливо. Ще имате време да се опознаете, да видите буквално и преносно мръсното си бельо. И тогава да решите за бъдещето. И имаш приемлив път назад.

Отделно от казуса на авторката... Аз не мога да си представя живота с мъж моряк и такъв, който отсъства с месеци. Най-чистосърдечно си признавам, че вероятно ще изневеря и ще си намеря нов. Предпочитам да имам опора на място, а не от разстояние. Не е за мен такава връзка.

Иначе имам познати с такива връзки. Един положителен пример с жена, която години наред е влюбена в мъж моряк и всичко е ок между тях и друга, която ползва мъжа си моряк само за да й дава пари, които да харчи с любовника си. Животът е шарен...

# 94
  • Пазете Гор
Вземете се и се развъждайте, а още живи, здрави и щастливи да сте.

Не съм забелязал успехът на дадено начинание, особено в личните връзки, да зависи пряко от времето, отделено в чудене ще стане ли, аджеба, няма ли да стане. От съвсем други неща зависи успехът, ама де да ги знаех кои са всичките. Аз съм от онзи тип, който би опитал с ясното съзнание, че и да сгреши, светът няма да свърши.

# 95
  • София
А замисляла ли си се върху друга възможност - след като родиш може вече да не искаш да те чакат, нито ще ти пука дали трябва да догонваш, защото има вероятност да си на съвсем друг акъл и със съвсем други идеи? Жените нерядко след като родят изживяват някаквъ свое прераждане или съзряване, и цялата история с догонването вече им изглежда нелепа, излишни страхове. Ако си добра в това, което правиш, няма да останеш без работа или изостанала. Все още никой не е забранил самоподготовката.
В сферата, в която работя, нещата се развиват бързо, независимо кой е работодателят. Иначе си права. Peace Другият вариант е да сменя сферата, но едва ли на този етап (от финансови съображения), все пак нищо не се знае. Никога не казвам никога.

# 96
  • София
Естестевено - любовта пред кариерата.
Но не бих наричала любовта на живота ми човек, с който се познавам от месец.
Интернет контактите не ги броя.
Ако може да сте заедно по време на престоя си на сушата, да си удължавате отпуската максимално.
Така ще се опознаете по-добре и ще стигнете до общо решение.

# 97
Темата е като морско свинче- нито е морско, нито е свинче.

Та нито има Голяма Любов все още, нито има кариера незаменима.

Кариера е това, което ти дава незаменими способности, които може да си отнесеш навсякъде по света. Служебните пътувания не ги броя за успехи.

# 98
Оффф, Мамасита не е доразбрала...освен за любовта, но пък нея всеки си я  разбира по своему.

# 99
Какъвто и избор да направиш, след 2-3 години ще си кажеш "Какво съм мислила!". Твърде е вероятно раждането на дете да се окаже голям шок и да трябва да си пренареждаш наистина из основи пъзела. Може точно тогава да оцениш супер много кариерата си (даже нереално много). Ти избираш, но да си майка няма да го усетиш точно като живот-мечта. Пет години по-късно нещата ще почнат да се нареждат.

Но ще си е бомба и шок.

# 100
  • Пазете Гор
Лъки, знам, че знаеш, но да повторим - сложила си в най-големия и четен български форум лична история. Неизбежно е - бъди готова да прочетеш много неща, които няма да ти харесат. "Ще получиш много съвети, които няма да одобриш. Ще прочетеш сума анализи, които ще се чудиш въз основа на какво са. Ще чуеш забележително количество квалификации, сентенции, обобщения, истории и басни. Някои неща ще са умни, други  - глупави, трети няма да са по темата, четвърти ще са неразбираеми, пети ще са "твоите" и ще им се радваш като на забравена в джоб петолевка, шести и седми ще са само за участие.

Това е положението, това са правилата на играта. Моя съвет е - чети, докато ти се чете и не навлизай в уточнения, обяснения и обвинения.

Аз не бих курдисал личен казус в публичен форум.

# 101
За детето си права, драстична промяна ще е.

# 102
Лъки, знам, че знаеш, но да повторим - сложила си в най-големия и четен български форум лична история. Неизбежно е - бъди готова да прочетеш много неща, които няма да ти харесат. "Ще получиш много съвети, които няма да одобриш. Ще прочетеш сума анализи, които ще се чудиш въз основа на какво са. Ще чуеш забележително количество квалификации, сентенции, обобщения, истории и басни. Някои неща ще са умни, други  - глупави, трети няма да са по темата, четвърти ще са неразбираеми, пети ще са "твоите" и ще им се радваш като на забравена в джоб петолевка, щести и седми ще са само за участие.

Това е положението, това са правилата на играта. Моя съвет е - чети, докато ти се чете и не навлизай в уточнения, обяснения и обвинения.

Аз не бих курдисал личен казус във публичен форум.
И по лични неща съм споделяла във форума, но мерси за съвета. Peace

# 103
  • София
За авторката може да е незаменима кариерата ѝ. Може и служебните пътувания да се броят за успех. Откъде следва, че и голяма любов няма? Може пък да се получат нещата.

# 104
ДА, от лична гледна точка някои неща изглеждат страхотни и незаменими. Но нали за това е тук, да потърси гледна точка отстрани. Да си свери часовника дали е чак толкова ценно и уникално, погледнато в перспектива.

А иначе- средно голяма любов плюс лесна логистика има по-добър ефект от голяма любов с пречки.

Общи условия

Активация на акаунт