Фентъзи и фантастика - Тема 10 (гласуване)

• 42 075
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ами някои не можем да ги отличим категорично, ако са горе, няма да участват в другата.

Тифани, не си ли чела някоя постапокалиптика или антиутопия - Дивергенти, Петата вълна, онова с лабиринтите, Изборът на Кийра Кас, имаше едно, където им беше забранено да се влюбват, не им знам имената на повечето.

# 76
  • Вестерос
Не  Blush Но са ми свалени Игри на глада, че съм фен на филмите и Дивергенти.

# 77
  • DE
Дивиргенти ми е топ 5 най-лоши адаптации по книга заедно с Реликвите...

# 78
  • Ямбол
Аз ще номинирам засега "Лунните хроники" на Мариса Мейер и "Други песни" на Яцек Дукай.
Прегледах повечето книги, които съм прочела през 2016, голяма част са YA историйки, които не са нещо кой знае какво, а другото е "Слепоглед", която направо ми вгорчи живота  Laughing .

# 79
  • София
Ако ще номинираме книги, четени през 2016, няма да посоча нищо, защото не съм чела фантастика.

Ако е за последните 2-3 години, номинациите са ми:
Марсианецът - Анди Уеър
Селцето - Кир Буличов
Ключът към бездната - Сомоса
Под купола - Стивън Кинг

Ако е за фантастиката по принцип без оглед на това кога е четена:
Хиперион - Дан Симънс
Дюн - Франк Хърбърт
Гейтуей - Фредерик Пол
Трудно е да бъдеш бог - братя Стругацки
Щамът Андромеда - Майкъл Крайтън

# 80
  • София
Кали, избери само 3 от първата партида. Който чете по-малко да включва от 2015-16г, който чете повече - само от 2016.

# 81
  • София
Нел, махни последната - "Под купола"  Peace

# 82
  • София
Марсианецът вече е номиниран, ако искаш ще ти сложа Купола.

# 83
  • София
Забравих, че тук слагаме в анкетата всички номинации  Peace
Слагай Куполът тогава и ти благодаря  bouquet

# 84
 то и Селцето е номонирано (от мен), но няма проблем човек да е и с две номинации.  Няма проблем да е и с една- Три е ограничението. ОСвен това не мисля, че е проблем, че някои от номинациите се повтарят?

П.С. честит св. Валентин на дамите, въпреки че аз чествам другия празник, но и той може да се полее. bouquet

Последна редакция: вт, 14 фев 2017, 10:02 от Джон Сняг

# 85
  • София
Не, но така може да гласува и за Кинг.

# 86
  • Вестерос
О четох Щамът и аз, номинирам го  Party

# 87
Капитулирам пред "Прилив". Дотук бях.Тъкмо реших, че нещата вече навлизат в нормално русло и се появи този текст и други като него.
Скрит текст:
  Съществуват няколко класа глиални клетки. Радиални, микро, шванови и олигодендроцити — всички те отговарят за функционирането, растежа и поддържането на невроните. Но когато ембрионният човешки мозък приключи с растежа си, радиалните клетки се превръщат в нов тип клетки — астроцити, наречени така заради звездовидната си форма. Техните нишки свързват стотици хиляди синапси. Освен това те се свързват и директно една с друга, за да оформят химически мрежи — мрежи, които също наблюдават невронната активност. В отговор на нервна стимулация астроцитите пораждат вълни от заредени калциеви атоми, което полага началото на верижна реакция, обхождаща клетките. Тази химична среда пренася съобщения в мозъка. Астроцитите притежават и способността да стимулират специфични неврони, като произвеждат глутамат, или да потискат  дейността им, произвеждайки аденозин. Тези клетки изграждат деветдесет процента от човешката мозъчна активност. Те действат като аналогова мрежа, кодирайки информация в бавно надигащи се и спадащи калциеви вълни. Съществуват доказателства, че те са проява на съзнанието и са отговорни за проявите на творчество и въображение.

# 88
  • София
Мег - благодаря много за споделеното, изобщо няма да се мъча да пробвам, такъв тип четиво не ми е нито по силите, нито се доближава дори бегло до понятието интересно за мен.

# 89
Да, Кратка история на времето е написана доста достъпно и интересно, за разлика от цитата
Но пък този глутамат ме заинтригува и може и да я прочета  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт