Фентъзи и фантастика - Тема 10 (гласуване)

• 42 071
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Да, Кратка история на времето е написана доста достъпно и интересно, за разлика от цитата
Но пък този глутамат ме заинтригува и може и да я прочета  Mr. Green
Ако си падаш по квантовата физика и неевклидова геометрия, това е твоята книга. Twisted Evil

# 91
И аз се отчетох Simple Smile

# 92

Ако е за фантастиката по принцип без оглед на това кога е четена:
Хиперион - Дан Симънс
Дюн - Франк Хърбърт
Гейтуей - Фредерик Пол
Трудно е да бъдеш бог - братя Стругацки
Щамът Андромеда - Майкъл Крайтън

Дюн ми е една от най-любимите фантастики на всички времена! Отдавна планирам да си я припомня  Peace

Меган, заинтригува ме споделения текст, обичам да чета такива - хора разни Simple Smile

# 93
 по принцип е за  до 3 заглавия във фантастиката четени през последната 1 година. Ако някой не е чел нищо  или почти през последната година - може и  да даде произведения от 2015. няма проблем произведенията да са по-малко от 3. Приемат се всякакви номинаци от поджанровете на фантастиката, стига да са предимно фантастика.

# 94
  • София
Джон понеже знам, че си фен на Сандерсън, днес отворих сайта на артлайн и гледам нова книга, интересно изглежда изданието
http://artline-store.net/product.php?ProductID=390

# 95
Прочетох "Червена страна" и определено ми харесва повече от "Полукрал" (двете единствени книги на Абъркромби, които съм чела). В началото я четох много бавно, защото е уестърн, а това не е моят жанр, но сред първите 150 страници започна да ми става по-интересно Simple Smile Знам, че е част от цикъл (който едва ли ще изчета, но не се заричам), но има ли продължения със същите персонажи?

# 96
  • София
Не, няма продължения, това е последната книга от цикъла (поне за сега).

# 97
Благодаря за отговора  Hug 
Сега се чудя какво да започна. Още не съм си избрала. На първо време ще си дочета "Моши, моши, Япония", която не е фантастика (и не е точно художествена литература).

# 98
Прочетох "Книга за гробището", приятна книжка, леко се чете.

# 99
  • София
Много хубави отзиви има тази Моши, моши... въпреки, че както ми я разказваше една близка, мога да кажа, че е далеч от типа книги, които лично бих чела. Но все пак като че ли повечето хора са очаровани от нея Simple Smile
Иначе ако червената страна ти е харесала, винаги може да пробваш и другите книги на Абъркромби.

Меган - мда... повечето му са такива май Simple Smile

Аз си се тътря с боговете...

# 100
На "Моши, моши.." й прочетох само началото - приятна, документална, но по-скоро е като дневник с лични впечатления, отколкото като книга за пътешественици. Напоследък се запалих по източната култура и Япония като цяло ми допада. Авторката май споделя само положителни впечатления. Знам, че там има много гадни неща, но то пък къде ли няма...

# 101
Да си дам и моите номинации за фантастика
1. Иън Макдоналд - Луна - поредица излезе само 1 в част
2. Робърт МакКамън - Границата
другите 2 вече са номинирани Домът на слънцата и Библиотеката на въглен връх.

# 102
"Анна в рокля от кръв", тийн ли е? Не знам какво ми се чете, прехвърлям заглавия и се чудя.

# 103
  • София
Така изглежда, но не съм я чела, едно не лошо ревю http://www.shadowdance.info/magazine/books/anna-dressed-in-blood/

# 104
Джон понеже знам, че си фен на Сандерсън, днес отворих сайта на артлайн и гледам нова книга, интересно изглежда изданието
http://artline-store.net/product.php?ProductID=390

Eха, изглежда много свежо, мерси,  при първа възможност ще я купя.

Общи условия

Активация на акаунт