Фентъзи и фантастика - Тема 10 (гласуване)

• 41 783
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Аз лично съм си заплюла разни неща, които ще излизат... тази година, не помня точно месеци. Но предвид, че още не съм прочела 3 от многоочакваните книги, които излязоха предните месеци... несериозна работа. Нищо де, сега чета Ковачница мрак (за да ми  е прясна-прясна), подхващам я по-сериозно (до сега се гъбарках само докато го чакам 5-10 мин от у-ще ) и после  вече Зракът е наред Wink

За Изкуплението на Алтар съм малко със смесени чувства, приятна е като стил, но нещо като сюжет не ме хвана и за момента я отлагам.
то и аз не помян точни месеци но периодичино проверявам в Сайта на Робин хоб. първоначланата дата за излизането на книгата бе 17 март, сега е променана на май, но все пак приемам че книгата вече е в почти завършен вид.

МБГ пък казаха, че няма да присъстват на пролетния панаир, искат да завършат максимален брой поредици тази година.

*Ковачница от мрак, колко книги са?

# 406
  • София
Ами предвид, че се казва Трилогия за Карканас, явно три ще са Simple Smile Третата walk in shadows няма още обявена дата на издаване, но предполагам, че ще е 2018, не тази.

Аз си мислех, че чакаш да излезе книгата на Хоб на български на 17-ти Simple Smile

Иначе сега си прегледах зеписките Simple Smile Чакам тази година 
The Thorn of Emberlain (Gentleman Bastard, #4) -Скот Линч (обаче тази вероятно ще я чакам на български да я чета).
The Blood Mirror (Lightbringer, #4)  - Брент Уийкс, тази също я чакам да я пуснат на бг, надявам се тази година, а иначе май тази година трябва да изкара той 5-та част.
Lord of Shadows (The Dark Artifices, #2) - Касандра Клеър, тази не ми трябва с превод, ще я чета като излезе, както и
Throne of Glass #6 - Сара Маас и
Deadhouse Landing (Path to Ascendancy, #2)  на Еселмонт.
На бг също и последните на Робърт Джаксън Бенет и на Джъстин Кронин.

За Ротфус... него не го очаквам в близко бъдеще Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 мар 2017, 14:33 от Angel_Dust

# 407
а, със сигурност ще  преведат за 4-5-6  месеца, веднъж да излезе. Най-много се бавиха на Съдбовният кораб - 1 година, но пък Бард по принцип превежда по-бързо от МБГ. въпросът е веднъж да излезе, а не да се точи като с Мартин. излеез ли през май, съм спокоен, че за Зимния панаир ще я има Хоб сред преводните.
иначе чакам  МБГ за зимния панаир да завършат поредицата на Дейвид даглиш за полуорките. намислил съм дотогава да купя и книга втора на Браян маклекън - Алената кампания.
ковачница от Мрак, навремето, през 1996 я гледах в един антиквариат, тогаав бе една-единствена, издателството което я издаваше бе фалирало и не бе издало останалите книги.* Явно Бард я преиздават (Бард я издават - нали?). Не знаех че се казва Трилогия за Карканас, иначе нямаше да питам.

*Корицата - някакъв брадат дядка се е надвесил злокобно и държи нещо - май къбло синя енергия - в ръцете си. Купих на безценица Принц на драконите от НДК, където се продавоха озбзценени книги, поколебах се за ковачницата, отидох на другия ден  -вече бе свършала - и двете бяха единствени бройки.

Последна редакция: вт, 21 мар 2017, 15:10 от Джон Сняг

# 408
  • София
Да бе, бързо превеждали Бард - трънци Wink

Ковачница на мрак явно я бъркаш с някаква друга книга. Няма как да си я гледал по антикварианти 96-та, тя е издадена (на англ.) 2012, след завършването на Малазанската книга на мъртвите (които 96 също изобщо не са били подкарани още Wink те започват от 99-та).

Коя корица е с брадат дядка не разбрах Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 мар 2017, 15:24 от Angel_Dust

# 409
Видяхте ли, че книжарници Сиела имат промоция - продават книги на Колибри за 3 лв - има нелоши фантастики Simple Smile http://www.ciela.com/catalog/category/view/s/knigi-na-kolibri-po-3lv/id/1342/

Чета втората книга за децата на мис Перигрин - първата ми хареса повече, тази е много детска до тук.

# 410
Да бе, бързо превеждали Бард - трънци Wink

Ковачница на мрак явно я бъркаш с някаква друга книга. Няма как да си я гледал по антикварианти 96-та, тя е издадена (на англ.) 2012, след завършването на Малазанската книга на мъртвите (които 96 също изобщо не са били подкарани още Wink те започват от 99-та).

Коя корица е с брадат дядка не разбрах Simple Smile

ъм, може би с Ковачница на Сенки, тогаав да я бъркам?  знам, че излезе само първата книга и че когато в края на 90-те или началото на този век, ходих в НДК, беше дефицитна бройка..

...
В сравнение с МБГ превеждат по-бързо и по-качествено  - поне за Робин хоб мога да се изкажа с категорочностц. Инак, поредиците им за мен са тегави предпочитам да не ги чета, и друг път съм казвал залагат само на големи имена, а аз предпочитам да чета недотам известни имена, но кратки и с бъроз действие.

# 411
  • София
Може би, идея нямам какво е това Ковачница на сенките и на кого е.

# 412
Може би, идея нямам какво е това Ковачница на сенките и на кого е.

на Оливър Джонсън. Книга първа - Светлоносецът.*  (1997 - да, с нея се бъркам, Мърлин пъбликейшънс фалираха и така и не излязоха продълженията)
Кликни "ковачница на сенките" в гугъл и ще ти излезе.

*книга първа има две отделни книги.

# 413
  • София
На мен най-прасна ми е точно Гаснещият Зрак, за която някой писа още миналия май че се превеждала, а излезе сега.
За 4-тата на светлоносеца и тя се бави ли бави, но всъщност нямам идея изобщо работят ли по нея.
За качество на превода - ок, но за бързина...

# 414
  • България
Имам тази, за която пишете.
Издадоха и втора част, но като поръчах, пак ми изпратиха първа.  Sad

# 415
 от това издателство имам принц на драконите на Мелани Роун**- първа и втора част.
и....дотук. А всичкото е поне 16 книги, малко като с Шанара стана работата.
Но пък тогава - 90- те масово много издателства фалираха или просто спряха някои поредици. ПАН например се занимаваха с фантастика, а днес  - не.

* Моарейн и сега какво не искат ли да ти влязат в положението, да си приберат книгата и да ти пратят втора. Впрочем ти откъде си поръчала втора част  - от АНглия ли? в България това издателство вече не функционира

**Така се надявах като видях нейното име в сборика "епично", но уви написаното от М.Р. засягаше друг нейн цикъл.

Последна редакция: вт, 21 мар 2017, 22:21 от Джон Сняг

# 416
  • България
О, това беше много отдавна.
Не се занимавах повече.
Имаха някакъв каталог, мисля че се поръчваше с талони. newsm78
Забравила съм вече.  Grinning

# 417
  • София
Най-накрая започнах Гаснещ Зрак, доста в началото съм, но ми е изключително интересна, знаех си, че Ериксън няма как да ме разочарова.
Обаче, пусто нетърпение, някой чел ли я е  докрая вече? Имам такъв въпрос:
Скрит текст:
Аратан всъщност Дасем ли е?

Последна редакция: сб, 01 апр 2017, 12:29 от Angel_Dust

# 418
Аз пак чета антиутопия. "На брега" от Невил Шут. Не знам колко от вас си спомнят, но преди години имаше филм по книгата с Арманд Асанте. Още си го спомням, доста тежък беше и винаги съм искала да прочета книгата. Къде ли не съм я търсила и сега за мой късмет, някой добър човек я качи в ел.формат.

# 419
Аз пак чета антиутопия. "На брега" от Невил Шут. Не знам колко от вас си спомнят, но преди години имаше филм по книгата с Арманд Асанте. Още си го спомням, доста тежък беше и винаги съм искала да прочета книгата. Къде ли не съм я търсила и сега за мой късмет, някой добър човек я качи в ел.формат.

Арманд Асанте за мен остава неповторим с ролите на Одисей (Шон Бийн ряпа да яде) и Джон Готи. Но точно този филм - не съм го гледал, а явно трябва-

Общи условия

Активация на акаунт