КРУИЗИ /Тема 9/

• 102 029
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Ние сме след вас, значи ще обменяме информация...  Peace
Аз сега гледам и събирам инфо за пристанищата, какво и как да се види... И за Венеция най-вече, че там ще останем няколко дни... Heart Eyes
И ние ще останем една нощ във Венеция, защото сме били там веме, купих самолетни билети с Райън до Тревизо, а те летят само понедилник и петък. За на връщане през Милано Малпенса с нощувка в Милано, че последният път бяхме там само за 3 - 4 часа. Това е! Дано този път Коста ме впечетлят!!!

# 496
Ами зависи на кой друг кораб на Коста сте били? Не вярвам Луминоса да е много впечатляваща, този кораб е от по-старите и не знам вътре как е като обстановка и поддръжка... Аз бях леко разочарована от Фаволоза миналата пролет, по-скоро от обслужването и някак си в сравнение с другите кораби на Коста, на които сме били храната беше много по-ограничена и еднообразна... и не така вкусно приготвена и сервирана... Освен това кораба ми се видя малко неподдържан, все едно се качих на друга круизна компания, а не на Коста... За другите неща като забавления, екскурзии, кабини нямам забележки... Но просто персонала на Фаволоза не ми допадна нещо като отношение, не знам защо....  Rolling Eyes
Но каквото е такова, аз не избирам кораб, а по-скоро маршрут... Важно е настроението, нагласата и емоциите с които отиваме...   Peace

# 497
Ами зависи на кой друг кораб на Коста сте били? Не вярвам Луминоса да е много впечатляваща, този кораб е от по-старите и не знам вътре как е като обстановка и поддръжка... Аз бях леко разочарована от Фаволоза миналата пролет, по-скоро от обслужването и някак си в сравнение с другите кораби на Коста, на които сме били храната беше много по-ограничена и еднообразна... и не така вкусно приготвена и сервирана... Освен това кораба ми се видя малко неподдържан, все едно се качих на друга круизна компания, а не на Коста... За другите неща като забавления, екскурзии, кабини нямам забележки... Но просто персонала на Фаволоза не ми допадна нещо като отношение, не знам защо....  Rolling Eyes
Но каквото е такова, аз не избирам кораб, а по-скоро маршрут... Важно е настроението, нагласата и емоциите с които отиваме...   Peace
Бяхме на Магика, същите забележки като твоите, но и вечерните забавления много постнички. Ама пък евтино, маршрута хубав. Ще видим през декември. Ако претърпя още едно разочарование ще се откажа тотално от тях.

# 498
На Магика не сме били, само на Costa Серена,  Deliziosa и Фаволоза... Първите два кораба са невероятни, поддържани, чистота, свети всичко, персонала - усмихнат, забавен, общителен с пасажерите, обслужването - на ниво, чувстваш се като кралица, такова отношение... Храна - в изобилие, почти през целия ден, нито веднъж не се повтори меню, при положение, че единия ни круиз беше 12 дни... А как беше сервирана, украсена, като за ВИП... Та се чудих всяко блюдо да го ям ли или да го снимам, толкова красиво и изтънчено беше поднесено... Забавите и анимациите нямаха край, шоуто в театъра беше на много високо ниво, не се повтори нито едно шоу и нито едни костюми на танцьорите не се повториха... Такава феерия от цветове, от красота и в другите барове всяка вечер имаше забави, танци, никой не скучаеше, пълно беше с хора, просто страхотна атмосфера имаше... Не мога да го опиша с думи... На Фаволоза  не беше съвсем така... На персонала им беше все едно забранено да говорят с пасажерите, само едно бегло кимане с глава и толкова... Програмата в баровете една и съща почти всяка вечер, едни и същи двойки танцуваха и никакво разнообразие... Кораба към 22.00 беше вече почти празен, хората - по кабините, в баровете някаква скука, в  пиано-бара например се опитваха класическа музика да свирят... И се сещате кой ще стои и слуша...   Mr. Green През деня не работеха баровете и нямаше къде едно кафе да се изпие, което на другите два кораба не беше така... Храната както казах еднообразна, оскъдна, сервирана като в квартално барче... Сервитьорите закъсняваха и ги нямаше никакви, не можеха да смогнат с работата.. Абе съвсем друго беше, не мога да го обясня... Всичко явно зависи от персонала и от организацията им, а тези нямаха никаква организация... А и едни намусени и студени, стресирани все едно... Joy

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 22:37 от lunna pateka

# 499
На Магика не сме били, само на Costa Серена,  Deliziosa и Фаволоза... Първите два кораба са невероятни, поддържани, чистота, свети всичко, персонала - усмихнат, забавен, общителен с пасажерите, обслужването - на ниво, чувстваш се като кралица, такова отношение... Храна - в изобилие, почти през целия ден, нито веднъж не се повтори меню, при положение, че единия ни круиз беше 12 дни... А как беше сервирана, украсена, като за ВИП... Та се чудих всяко блюдо да го ям ли или да го снимам, толкова красиво и изтънчено беше поднесено... Забавите и анимациите нямаха край, шоуто в театъра беше на много високо ниво, не се повтори нито едно шоу и нито едни костюми на танцьорите не се повториха... Такава феерия от цветове, от красота, в  и в другите барове всяка вечер имаше забави, танци, никой не скучаеше, пълно беше с хора, просто страхотна атмосфера имаше... Не мога да го опиша с думи... На Фаволоза  не беше съвсем така... На персонала им беше все едно забранено да говорят с пасажерите, само едно бегло кимане с глава и толкова... Програмата в баровете една и съща почти всяка вечер, едни и същи двойки танцуваха и никакво разнообразие... Кораба към 22.00 беше вече почти празен, хората - по кабините, в баровете някаква скука, в  пиано-бара например се опитваха класическа музика да свирят... И се сещате кой ще стои и слуша...   Mr. Green През деня не работеха баровете и нямаше къде едно кафе да се изпие, което на другите два кораба не беше така... Храната както казах еднообразна, оскъдна, сервирана като в квартално барче... Сервитьорите закъсняваха и ги нямаше никакви, не можеха да смогнат с работата.. Абе съвсем друго беше, не мога да го обясня... Всичко явно зависи от персонала и от организацията им, а тези нямаха никаква организация... А и едни намусени и студени, стресирани все едно... Joy
Иии... кой е фен на Costa... Simple Smile Пътечке, колко хубаво си описала всичко! А ние пък от 16-ти юни сме на Diadema за 7 дни, обаче малко е говорено за там. Ти имаш ли някакво инфо? Засякох 1-2 мнения, но не придобих цялостна представа! Хорица... моля ви се, драснете по някой ред (по-изчерпателен по възможност)... какво да се очаква  #Crazy ... дано да не е като Фаволаза... И по-конкретно ме интересува: забавленията на ниво ли са, най-вече за децата; как е в ресторантите, баровете; разбрах, че басейните са малки; има ли българи в персонала; алкохола и ютията минават ли  Laughing (то е ясно, че ще пробваме, ако стане) и въобще каквото се сетите, което може да ни бъде полезно в кораба... хич няма да им ползваме екскурзиите, много цифра ми се виждат... кеф ти кораб, кеф ти разходки - сами, както ни дойде...  Embarassed Забавлявайте се , много сте готини всички! Bled, благодаря ти още веднъж, че ми помогна, когато имах нужда! Мноооого хора разчитат и вярват в теб! Прекресен човек си! Колко ще съм щастлива, ако някога се засечем..... на някой круиз!  Heart Eyes

# 500
Питах те защото и ние сме с Коста Луминоса декември, но Венеция-Бари-Атина-Катаколон-Котор и Сплит... Няма да е супер студено предполагам, на кораба е готино декември... Защо не харесваш Коста, с МСЦ ли сравняваш?  Rolling Eyes Вие с кой кораб на Коста сте?

Ами...студенко ще е...особено в Котор. Вземете си топлички дрехи. Peace

# 501
  • София
----------------
 Забавлявайте се , много сте готини всички! Bled, благодаря ти още веднъж, че ми помогна, когато имах нужда! Мноооого хора разчитат и вярват в теб! Прекресен човек си! Колко ще съм щастлива, ако някога се засечем..... на някой круиз!  Heart Eyes
Толкова искам да помогна на всички. Най-голямото ми удовлетворение е да нямате никакви проблеми и всичко да е наред, но понякога не смогвам.
Аз вече се засякох с няколко човека, беше страхотно. Прекрасно е наистина...

Приятели закъсах със свободното време и се извинявам, че не мога да отговоря на всички, затрупана съм на лични...Постепенно ще се опитам да отговарям.

Днес бях за ден до Солун и се сетих,че не съм ви казала важна новина от близо месец...
Гърция продаде на баснословна цена повече от Пирея пристанище Солун над 50%. Сумата е 1,1 милиарда евро ??? Пирея 368.5 млн. евро. !!!
Дубайски и Филипински консорциуми не можаха да издържат на китайците съвместно с европейци.
Казвам всичко това защото се надявам най-после след сериозни инвестиции да имаме един добър круизен терминал съвсем близо до нас.
Защото круизите от Солун сериозно ми липсват...

ПРЕДВАРИТЕЛНА ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ - Круизният билет се предоставя на пасажерите, едва след попълване на задължителната регистрация. Тя трябва да бъде попълнена най-късно до 4 дни преди началото на круиза. В случай, че нямате такава регистрация е възможно забавяне на процеса на настаняването ви на борда на кораба или дори отказ за настаняване.Повече информация относно попълването на задължителната регистрационна форма може да получите от офисите на USIT COLOURS
Каква е тази регистрация????

Това е Online Check-in. Компаниите сериозно натискат агентите да се прави предварително с оглед по-бързо качване на корабите.

Bled, Можеш ли да ми пишеш на каква най-хубава цена си открила този круиз и в кой сайт. Аз го гледам на цени от 1199 евро.

Кой круиз, че вече губя следите ?

Един бърз отговор за да се ориентирам от коя компания да си купя самолетни билети.
Райън ер кацат на Тревизо -какъв е транспорта от там до круизният терминал и на каква цена. Писах и темата за Раян , но там може и по-бавно да стане отговора, а цените на самолетните билети се покачват с часове особено по празниците.

domino25, от Тревисо има шатъл за 12 евро еднопосочен билет до Piazzale Roma. От там не е много далеч до круизното пристанище  - около километър... Виж в Гугъл - Venezia Terminal Passeggeri... Peace

Кой круиз ще вземате от там и за кога?

Всичко това съм го писала отдавна, забравяте. Често го казвам и в темата Венеция...
От Тревизо...Освен две фирми с шатъл, може да се придвижите и с публичен транспорт по евтино.
И няма ходене пеша защото сте пропуснали този пост и по точно Venice People Mover.
Слизате на пиаца Рома и веднага се качвате на мовера в отсрещната сграда. Слизате до корабите за минутки. Няма километър, няма пеша...
Ако трябва ще кажа повече...
Венеция ми е вече като втори дом, слизам и се качвам със затворени очи. С тези ниски цени на самолетни билети още повече.

Току-що прочетох на лични, че на една от вас се проваля тръгването точно за Венеция. А се опитвах да помогна с всичко необходимо досега.
Страшно много съжалявам, има го и това. Но не се отчайвайте, винаги има следващ път.

# 502
DeltaAzimut. наистина там е планина и ще е хладно предполагам... Peace

Allina, завиждам ви за Диадема, аз исках да се качим на него, защото е най-новия и най-големия за сега кораб на Коста.. Но маршрута му ни е познат и не искахме да го повтаряме... Иначе предполагам ще е много красив, лъскав и интересен като обстановка. Дано персонала да е подбран правилно и обслужването да е на ниво... Има и нещо друго ако сте забелязали - и големите и по-малките кораби са с еднакъв екипаж от около 1500 души, но пасажерите са различни... Не може да се очаква тези 1500 души екипаж да обслужват еднакво 1000 пасажера на малките кораби или 3500 пасажера на Диадема например... Винаги си мисля, че колкото повече пасажери има, толкова по-зле е обслужването... Но и организацията си казва думата разбира се... Същото е със заетостта на басейните например и другите забавления... На големите кораби всичко е фул и по-трудно е използването на басейни, шезлонги и други... Там чакането на сервитьорите в ресторанта и баровете е по-голямо, слизането и качването в пристанищата става по-бавно и въобще ако няма добра организация от персонала, човек може да се изнерви много...  За децата на корабите има правила, не могат да се мотат свободно из ресторантите и баровете... Има аниматори, които целодневно се занимават с тях и им намират различни забавления...
За ютия на корабите е различно... Аз винаги съм носила туристическа ютия и маша на нашите круизи, само на Фаволоза ме накараха да им ги дам и последния ден да ми ги върнат...  Аз обаче им казах, че няма да им ги дам и не съм длъжна да ползвам платените им услуги за гладене. И си ги оставих в кабината и си ги ползвах, имаше намусени физиономии и коментари от тяхна страна... За алкохол ако се внесе от порта, ти го прибират и последния ден го оставят в кабината ти... Въобще на някои кораби е много по-строго и не правят никакви компромиси... Всичко зависи от персонала, какъв ще се случи... Понякога ти влизат в положение, правят всичко, за да задоволят всяко желание, а друг път - въобще не си дават зор за нищо... Например с интернета на кораба, има интернет зона с компютри и платен интернет, който може да хванеш от собствен телефон или таблет... Обаче връзката със сървъра на кораба е отвратителна и ти изгаря ваучера само докато опитва да се свърже, без да ползваш реално никакъв интернет... На Фаволоза ми го направи този номер няколко пъти, оплаках се, но никой нищо не направи... Взеха си парите за услуга която знаят, че не може да се ползва и това е... За това нет само от техните компютри, но и там е ограничено кои сайтове и соц.мрежи може да ползваш... Peace

Последна редакция: сб, 13 май 2017, 01:09 от lunna pateka

# 503
Сега, истината е че Коста и МСЦ не могат да се сравняват. Последните инвестират милиони евро в нови кораби, общо 4 за сега - Меравилия, Сеасайд, Сеавию и Белисима, докато Коста претърпяха огромни загуби около Конкордия, което се отразява и в момента върху общият продукт въпреки, че се стараят и то на добри цени. Резервцията при тях е максимално опростена и лесна. Предплатата е само 10 % и за редовни клиенти има отсъпки. Пък ще видим за в бъдеще.

# 504
  • София
Не съм споменала в горния пост , а ме питате лично, отговарям тук...Тревизо-Венеция.
Ако резервирате шатъла онлайн или в двете направления е с едно евро надолу в посока.
А автобус-влак е наполовина....Но имате разкарване на багаж и прехвърляне. Плюс пеша в тунелите на гарата.
People Mover  струва 1.50 евро. С него отивате и до паркинг Трончето ако трябва.
Но ползвайте паркингите на самия терминал по евтино.

# 505
Не съм споменала в горния пост , а ме питате лично, отговарям тук...Тревизо-Венеция.
Ако резервирате шатъла онлайн или в двете направления е с едно евро надолу в посока.
А автобус-влак е наполовина....Но имате разкарване на багаж и прехвърляне. Плюс пеша в тунелите на гарата.
People Mover  струва 1.50 евро. С него отивате и до паркинг Трончето ако трябва.

Благодарим Блед, дай и една идея за хотел, приличен и на добра цена в близост до спирката на move people  и пиаца рома където ще ни закарат трансферите от Тревизо.

# 506

Благодарим Блед, дай и една идея за хотел, приличен и на добра цена в близост до спирката на move people  и пиаца рома където ще ни закарат трансферите от Тревизо.

Блед добре е описала пипъл мувъра, но е пропуснала да каже, че като слезе човек от него, си има бая ходене до кейовете. И то през разни паркинги и пр.

# 507
Местре. Отговора на моя въпрос е хотел в Местре. Там спира шатъла и влака от Тревизо и цените на нощувките са на полвина от тези във Венеция, пък и изглежда по спокойно! Мисля така!   

# 508
Здравейте, Нашият круиз започва от Барселона. Там ще отидем един ден предварително. Ще бъдем в хотел, който е на около 10 мин. пеша от паметника на Хр. Колумб. Бихте ли ми обяснили как се стига от там до съответния порт ( който още не зная, защото още не съм получила билетите). На връщане самолетът ни е късно вечерта. Ползвал ли е някой обществения гардероб на площад Каталуния за оставяне на куфарите. Предварително ли заплащате, за да сте сигурни, че ще има свободни каси (сейфове) за багажа. Още един въпрос- какво ви е мнението за испанското селище, ще бъде ли интересно за дете на 12 години? Разбрах, че фонтаните не работят във вторник, дали има ново работно време. Станаха много въпроси.

# 509
Препоръчвам хотел "Вила Роза"в близост до Пиацале Рома и хотел "Плаза" в Местре.

Общи условия

Активация на акаунт