Искам да кажа ... (109)_13.02-19.02

• 82 094
  • 865
  •   1
Отговори
# 360
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Лято, много ми е полезно това, което разказваш за детската градина - имаме две деца в тази възраст и сравнението не е никак излишно.
Ти стоиш по цял ден ли с децата? И да разбирам ли, че в една група има деца от всякакви възрасти, щом и двете ти деца са заедно, пък имат разлика в годините?
А какъв е обядът, ми е любопитно?

# 361
О, да, Мони, да. Особено, ако класния също си пада по напоителни обяснения, може да се стигне до невероятни крайности. Още помня една РС - началото на 2 клас на номер 2, обсъдихме това-онова, стана 9 часа и почти се бяхме приготвили да си ходим и някой попита защо при ръкописното писане учителката ги учила да изписват това така, а не еди-как си, щото едно време как било, пък после с големия и син иначе, а сега стандартите... И....  откарахме още 2 часа и половина. Класната много държеше да ни информира за всички разлики с преди и сега, всички промени в заоблянето и височината на ъгълчето на всяка една буква, отдели особено внимание на свързването на буквите и накрая, след като бяхме изпозаспали по чиновете, приключи срещата с изречението : " Но в крайна сметка красивото писане изобщо не е важно, важно е да е четливо".

Имам си и колекция мега-идиотски родителски въпроси от родителски срещи. Но се научих - на РС ходя само след (поне) чаша вино - така издържам на почти всякаква малоумна дискусия.

# 362
  • София
Мони, аз при това положение смисъл от родителски срещи повече от 2 пъти годишно не виждам - предостатъчно са, за да обсъдим храната в стола, който моето дете не посещава и не ме интересува, и да изберем жертвите за разните му там съвети и пр., както и да ни отупат с по някой лев, 50-100, това е всяка година. Другите за какво са? Както казах вече, омръзнало ми е да слушам "класът е с лоша дисциплина". Абе, кажете ми моят дивак говори ли в час, да знам аз откъде да го започна с гьостерицата вкъщи, не ме баламосвайте с общи приказки Laughing При вас може и да има смисъл, не знам, при нас - не!

Лято, в тая детска градина май са на отглеждане само, а? Колко са различни системите...

# 363
Лято, много ми е полезно това, което разказваш за детската градина - имаме две деца в тази възраст и сравнението не е никак излишно.
Ти стоиш по цял ден ли с децата? И да разбирам ли, че в една група има деца от всякакви възрасти, щом и двете ти деца са заедно, пък имат разлика в годините?
А какъв е обядът, ми е любопитно?
Светалчо, стоя с каката, за да не реве в групата, иначе не я искат. Малкото прекрасниче е с мен, просто защото няма къде да го оставя. Няма как в една група да има деца от година и половина, та до 6, потребностите за внимание, обучение, оцеляване са съвсем различни. Няма как да дам толкова малко дете в обществено заведение, то  има нужда от мама, не от баба, не от непознати, а от мама.

# 364
  • Germany
Белинда, родителските срещи са 2 - една в началото на годината и една след 1вият срок. Освен организационните въпроси с класната, минават и повечето учители и разясняват какво ще се изучава през този срок, какви ще са му/й изискванията, на каква база ще е оценката, колко теста ще имат и т.н.
Личните срещи са един следобяд след 1вият срок и всеки има по 10 мин на учител. При проблем по даден предмет може родителя да изиска допълнителна среща.

# 365
  • sofia
Съни, ама толкова актуално да ми звучи  Hug
 Joy

# 366
  • София
Да, немската система по-логична ми звучи. При нас няма предвидена конкретна среща с родителите за всеки учител. Имат време за консултации, което се предполага, че трябва да е за децата, които имат нужда от помощ с материала. Не че някой учител ще откаже 5 минути, ако искаш да получиш информация за детето си, но за целта трябва сам да се организираш, да го намериш, да му крадеш от времето за почивка или времето за консултации с ученици, което между другото е точно по обяд и крайно неудобно за работещи родители. Същевременно, на родителските срещи, които са през 2 месеца, по 2 на срок, имам чувството, че мелим едно и също и често излизам с усещането за загубено време. На последната всеки учител влезе и си каза за по 10-15 минути - кой, какво, що, конкретно, този говори, този блее, този е добре - беше много по-полезно!
Уви, за разлика от Тонка, не съм случила на мъж и като си поделим срещите на децата, от това какво се е случило на неговата не разбирам нищо, освен "тън-мън  и нищо съществено" ooooh! Едно време на преразказ в училище сигурно е изкласил с преписване, не виждам как иначе...

# 367
  • Пловдив
Лято, дано каката ви скоро намери своето място!
Нещо за разведряване Simple Smile
Скрит текст:
Това не е вярно. Аз като позвъня и попитам "Ти мен много ли ме обичаш?" благоверния пита "Колко удари колата?" Ето ТОВА е истинска любов Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 368
Белинда, напълно те  подкрепям, и при нас и с двете е било така- поименно, естествено, за тези, които има с какво да се споменат  Mr. Green, добро или лошо. Въобще не ме интересуват общи приказки, шумни, мързеливи и т.н., защото не всички са такива. В началото така се опитваха учителите, който искал да излезел след нея и да пита...е как да стане това, че то всеки може да иска да пита   newsm78 Така се разбрахме и обидени няма. Най- често ги няма и родителите, които трябва да чуят де  #2gunfire

# 369
E, Янтре, и това Simple Smile Може да направим наръчник.

# 370
  • Пловдив
Аз имам колекцийка от вицове, откакто преди две седмици ударих новата кола. Пускам ви ги.

Жена влиза в аптека и пита: - Кое е по-подходящо за мъж - валериан или валидол? - Каква е диагнозата? - пита аптекарката. - Одрасках новата кола.

Мъж прегръща колата си, гали вратите, целува капака, плаче. Минава друг и го пита - Продаваш ли я? - Не, жената взе книжка!

- Разбрах, че жена ти е катастрофирала с новата ти кола.
- Дааа.
- Как е тя?
- Ами за сега е добре, заключила се е в банята, но ще огладнее и ще излезе.

Любов е: когато тя блъсне чисто новата ти кола, а ти не я убиеш тутакси, а кротко и го натякваш цял живот.

# 371
При нас родителските срещи са индивидуални. Има два дни, в който можеш да си избереш удобен за теб час, в който да се видиш с учителката. В началото тя обяснява, кое, как...след това ако имаш въпроси питаш.
Иначе всеки ден имаме рипорт, какво е правил...какво трябва да носи/облече за следващите дни ( това му е календарът, в който всеки ден учителят пише).
Плюс за добро държание получават специални бъгс. Събират ги и могат да си купят: да си помощник учител ( и да сядаш на стола на уителя - това много се тачи), да си занесеш топката в училище, да си със шапка на училище и подобни.

# 372
  • Варна
Този за заключената в банята най-много ми хареса Simple Smile

# 373
Посетихте ли вече новия български хипермаркет?

Много ми е любопитно, бих пазарувала от такъв магазин, в нашия град едва ли някога ще отворят де  Confused

# 374
  • sofia
Посетихте ли вече новия български хипермаркет?

Много ми е любопитно, бих пазарувала от такъв магазин, в нашия град едва ли някога ще отворят де  Confused
От теб чувам. И какво представлява?
Преди много години имаше опит на "български отговор" на магазин Метро. Просъществува не повече от две години.
Отдавна не примирам по всичко българско.

Общи условия

Активация на акаунт