СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 063
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
  • София
barbauani е единствения 100% защитник на всички действия на директора. За мен е обидно да се оприличават родители търсещи диалог и отговори на въпроси на разярена тълпа. Училищните директори са поставени в общинските училища, за да управляват в интерес на децата и дължат обяснения на техните родители. 

# 706
Защото всеки може да сгреши, включително и директора, затова е диалога, затова когато кажеш “ А“ трябва да си готов да кажеш и “Б“, защото живеем в демокрация, защото професията изисква някой качества като мъжкарство да застанеш лици в лице с човека, когото уволняваш...........
Заповедта е подписана на 6 и на 7 директора изчезва в отпуска.............

Съд, съд, съд ....................ще има съд ако не се постигне съгласие между страните, а съда няма да помогне на СМГ, защото СМГ сега се представя от директора, а неговата заповед ще падне в съда, тогава чии рестиж ще е уронен неправомерно.....................
Ние РОДИТЕЛИТЕ ОТ 10 А И 10 Б , чиито деца предстои в 11 и 12 клас да носят националните медали на България апелираме за ДИАЛОГ.

добре уважаема а Вие родителите на децата от 10 а и 10 б ,които предстои да носят на България купчини с медали ,не се ли притеснявате да си оставяте децата в такива ръце.Извинете ме за въпроса,но ми е чудно наистина...
и ще спра ...тази помия ни изстисква всичките

# 707
и всичките са подписали петицията?и вярвате на това?

А защо да не са я подписали? Част от тях видяхме с Тодорова в часа на Връчването.

Кого видяхте, бихте ли споделили ?

Последна редакция: сб, 15 юли 2017, 21:13 от មេ

# 708
Преди 4 години ходихме само последната година на подготовка по математика. На приема бяха около 500 - 550 деца.Миналата около 650 . Тази година са 884.  Вече по-голямата част от децата ходят на курсове от 2 клас. Ролята на състезанията през годините намалява от 1/3 на 1/5. Основната тежест е на ОМТ.  

2014 - точно 669 деца са записани за ОМТ. 4 не са се явили. Поканени - 112 + 4 резерви. И ЧХ влизаше в класирането. Приетите резерви бяха с по 30-32 точки на ОМТ. Имам всички списъци от въпросната година. Не съм сигурна, че им е било по-лесно. Вижте процентно колко деца са приети 2014 и 2017.

# 709

Не съм сигурна, че биха искали имената им да се подмятат по форумите. Който беше там, ги видя. Учениците ги изпратиха с аплодисменти.

# 710

Не съм сигурна, че биха искали имената им да се подмятат по форумите. Който беше там, ги видя. Учениците ги изпратиха с аплодисменти.

Малко спомени (твои ) от 2012 г.

http://www.bg-mamma.com/?topic=623565.msg22608050#msg22608050

# 711

Само преди няколко поста споменах, че в началото му симпатизирах. Какво точно се опитвате да ми докажете с тези спомени? Или като съм го харесвала, то това трябва да е завинаги и на всяка цена?

# 712
Защото всеки може да сгреши, включително и директора, затова е диалога, затова когато кажеш “ А“ трябва да си готов да кажеш и “Б“, защото живеем в демокрация, защото професията изисква някой качества като мъжкарство да застанеш лици в лице с човека, когото уволняваш...........
Заповедта е подписана на 6 и на 7 директора изчезва в отпуска.............

Съд, съд, съд ....................ще има съд ако не се постигне съгласие между страните, а съда няма да помогне на СМГ, защото СМГ сега се представя от директора, а неговата заповед ще падне в съда, тогава чии рестиж ще е уронен неправомерно.....................
Ние РОДИТЕЛИТЕ ОТ 10 А И 10 Б , чиито деца предстои в 11 и 12 клас да носят националните медали на България апелираме за ДИАЛОГ.

добре уважаема а Вие родителите на децата от 10 а и 10 б ,които предстои да носят на България купчини с медали ,не се ли притеснявате да си оставяте децата в такива ръце.Извинете ме за въпроса,но ми е чудно наистина...
и ще спра ...тази помия ни изстисква всичките

Докато децата са с госпожата са в най-сигурните ръце, в  които бих ги оставила, без госпожата за тях бъдещето е..................затова ще се борим докрай.

# 713
 А този протокол виждали ли сте го, аз за първи път:http://www.bulgarian-kangaroo.eu/2017/2/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81 … %D0%BA%20AKSF.pdf

# 714
Само преди няколко поста споменах, че в началото му симпатизирах. Какво точно се опитвате да ми докажете с тези спомени? Или като съм го харесвала, то това трябва да е завинаги и на всяка цена?
Стоянов има огромен принос за издигане на имиджа на СМГ последните години. Шаркова няма и половината от неговата енергия , а за комуникацията и с околните да не говорим. Явно постиженията на СМГ са му повишили самочувствието до степен на самозабравяне.
Та, ако го сменят , каква е алтернативата ? Старите математици ще допуснат ли нематематик като Ушагелов(сегашния зам.директор, който върши основната работа)?
Кой от математиците ще се справи по-добре като директор ? Или ще дойде някой теоритик/философ/стратег отвън ?
Да погледнем и вариантите за връщане на П.Тодорова:
Вариант 1: До 2 месеца завежда дело  и в най-добрия случай я възстановяват на работа за бала на класа и.
Вариант 2: Не завежда дело. Стоянов остъпва и я връща на работа. Като бонус подновява договорите на младите преподаватели(поне на 2-3).
Вариант 3: Не завежда дело. Напрежението ескалира и отстраняват Стоянов. Това ми се струва невъзможно на практика да стане до 15 септември. Стоянов от своя страна завежда дело и оспорва. Подръжниците му и симпатизнатите започват да протестират. И те имат контакти (и то доста сериозни) и Стоянов с част от тях започва да обикаля телвизиите.
Само Вариант 2 не е "пирова победа". Но трябва две от страните да отстъпят - едната е Стоянов, а другата учителите борещи се за отстраняването му.

Последна редакция: сб, 15 юли 2017, 22:21 от មេ

# 715
Това са "нередовните" участници.
 spoko spoko spoko spoko spoko
ПРОТОКОЛ
на учениците от Състезанието на Асоциация "Кенгуру без граници",
допуснати до участие на 3 юни 2017 г.
заедно с класираните за Националния кръг редовни участници от Областния кръг на
математическото състезание "Европейско кенгуру"

# 716
Това е вторият протокол. Първият беше с "класирани" за НЕК. След това дойдоха родителските протести, срещата и това беше компромисът - "допуснати, заедно с класираните редовни участници". В първия протокол има деца с по-ниски точки, с които деца, явили се към СМБ не бяха допуснати.

# 717
Това е вторият протокол. Първият беше с "класирани" за НЕК. След това дойдоха родителските протести, срещата и това беше компромисът - "допуснати, заедно с класираните редовни участници". В първия протокол има деца с по-ниски точки, с които деца, явили се към СМБ не бяха допуснати.

А вторият протокол не е ли случайно изготвен от СМБ, тоест те са предложили участниците?

# 718
Стоянов има огромен принос за издигане на имиджа на СМГ последните години. Шаркова няма и половината от неговата енергия , а за комуникацията и с околните да не говорим. Явно постиженията на СМГ са му повишили самочувствието до степен на самозабравяне.
Та, ако го сменят , каква е алтернативата ? Старите математици ще допуснат ли нематематик като Ушагелов(сегашния зам.директор, който върши основната работа)?
Кой от математиците ще се справи по-добре като директор ? Или ще дойде някой теоритик/философ/стратег отвън ?
Да погледнем и вариантите за връщане на П.Тодорова:
Вариант 1: До 2 месеца завежда дело  и в най-добрия случай я възстановяват на работа за бала на класа и.
Вариант 2: Не завежда дело. Стоянов остъпва и я връща на работа. Като бонус подновява договорите на младите преподаватели(поне на 2-3).
Вариант 3: Не завежда дело. Напрежението ескалира и отстраняват Стоянов. Това ми се струва невъзможно на практика да стане до 15 септември. Стоянов от своя страна завежда дело и оспорва. Подръжниците му и симпатизнатите започват да протестират. И те имат контакти (и то доста сериозни) и Стоянов с част от тях започва да обикаля телвизиите.
Само Вариант 2 не е "пирова победа". Но трябва две от страните да отстъпят - едната е Стоянов, а другата учителите борещи се за отстраняването му.

Dreams...
Никой няма да отстъпи. Госпожата ще я употребят и изхвърлят, като мръсна ръкавица. И конфликта ще продължи да бъде раздухван, за да бъде използван от тези, на които е изгоден.

# 719

А вторият протокол не е ли случайно изготвен от СМБ, тоест те са предложили участниците?

Не съм присъствала на срещата. Нямам представа кой какво е предложил и кой какви условия е поставил. Не съм писала кой ги предлага.
Не е ли задължение на националната комисия да определи кои деца се класират, а не някой (СМБ) да им предлага кой да се класира? Освен това СМБ нямат представа с какви точки са класираните деца явили се при Сдружението, все пак в първия списък имаше само имена, без точки, а в резултатите им има само номера и точки. Т.е. само националната комисия знае с какви точки класира едните деца, знае и точките на другите деца. Защо дискриминира едните спрямо другите не зная.

Общи условия

Активация на акаунт