СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 238
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Превърнахте темата като агитационна. И каква е тая жлъч?
Разбрахме, събирате подписи, РУО преразглежда случая, ако и това не е достатъчно, г-жа Тодорова каза, че ще си потърси правата в съда. Всеки вече си е изградил мнение по случая. Ако иска да подкрепи подписката, ще Ви пише.
Не е необходимо да споделяте чужди мнения на хора от ФБ. Ако желаят ще влязат и ще пишат. Всички в България сме компетентни по всички въпроси и дай да даваме съвети кой какво да прави и кой как да работи!
Има си институции, има и начини как се действа при такива ситуации. Но обиди и закани е прекалено!

Мария, а това изказване от позизията ви на каква е?

# 376
Разбрахме, събирате подписи, РУО преразглежда случая, ако и това не е достатъчно, г-жа Тодорова каза, че ще си потърси правата в съда. Всеки вече си е изградил мнение по случая. Ако иска да подкрепи подписката, ще Ви пише.
Не е необходимо да споделяте чужди мнения на хора от ФБ. Ако желаят ще влязат и ще пишат. Всички в България сме компетентни по всички въпроси и дай да даваме съвети кой какво да прави и кой как да работи!
Има си институции, има и начини как се действа при такива ситуации. Но обиди и закани е прекалено!

На човек, четящ темата, тъй като съм родител на дете от СМГ и се интересувам. Получавам известия на всеки 3 минути, които съдържат само агитации. Преди в тази тема имаше само полезна информация. А сега царят едни обиди, заяждане и лош тон. Ми не ми харесва и моля да престанете с този начин на комуникация.

# 377

На човек, четящ темата, тъй като съм родител на дете от СМГ и се интересувам. Получавам известия на всеки 3 минути, които съдържат само агитации. Преди в тази тема имаше само полезна информация. А сега царят едни обиди, заяждане и лош тон. Ми не ми харесва и моля да престанете с този начин на комуникация.
Аз пиша като засегнат родител по всички казуси, които се дискутират и тона ми съвсем не е лош, но определено никой няма да ми затваря устата, когато тя има какво да каже точно по темата СМГ. Всички опити да се духа просто водят до разпалване на огъня

# 378
Ezhko, аз съм човек, нищо че  не съм от мъжки пол, защо си мислите, че трябва да съм настъпана пряко за да взема страна ? Знаете ли колко ме е било срам, че само нашите държавници не спасиха медиците ни в Либия и трябваше да  се намеси  френската първа дама, знаете ли колко ме е срам от постъпките на много мои сънародници?!?! Имате проблем да се държа като човек, да мога да схвана какво се случва и да мога да отделя същественото от несъщественото ?!? И аз съм била ученичка и знам колко е важно учителя ти да е ЛИЧНОСТ, само личност изгражда личности.  Затова така реагирам, не можех да повярвам, че такова нещо се случва , все още ми се иска да е кошмар. И за разлика от вас съм майка, жена, имам чувството, че мъжете ама нищо не разбирате от майчино сърце и отглеждане на дете, ученик и т.н.

# 379
Аз пиша като засегнат родител по всички казуси, които се дискутират и тона ми съвсем не е лош, но определено никой няма да ми затваря устата, когато тя има какво да каже точно по темата СМГ. Всички опити да се духа просто водят до разпалване на огъня
Ние всички разбрахме каква сте. Но и още 1000 пъти да напишете в бг мама какъв Ви е проблемът, нищо по-различно няма да се случи. Вие, и още няколко новорегистрирани, просто копирате разни мнения от ФБ и ги пускате тук. И това са мнения на разни потребители, нищо официално. Ако РУО, СМГ или някоя институция излезе със становище, постнете го.
Принципно съм доста обществено активен човек, има място и начин как човек да се бори за каузите си. Не виждам какво се печели със заядливо отношение към потребители в бг мама.
Аз спирам да коментирам темата "уволнение" и директно ще игнорвам постове от Вас и другите активисти. Предполагам, че и повечето пишещи тук вече са го направили. Т.е. с постовете си си загубихте аудиторията.

# 380
  • Sofiq
Изводът: ако не ни харесва, да потърсим правния ред циркът да се прекрати. Ако трябва, да се направи родителски съвет, който по някакъв начин да участва в цялата тази ситуация-МОН, училища, състезания. Ако няма оформен правен ред за родителски контрол, да подготвим проект и да го внесем в която институция е нужно.

# 381
Изводът: ако не ни харесва, да потърсим правния ред циркът да се прекрати. Ако трябва, да се направи родителски съвет, който по някакъв начин да участва в цялата тази ситуация-МОН, училища, състезания. Ако няма оформен правен ред за родителски контрол, да подготвим проект и да го внесем в която институция е нужно.
Училището би трябвало да има Обществен съвет.

# 382
Или ви тревожи, това което казвам?!?!

Мен лично определено ме тревожи.
Всеки здравомислещ човек би се тревожил ако има възможност да наблюдава себеподобни, мачкащи фактите като пластилин, с изключително агресивно поведение, недопускащи дискусии, включващи други гледни точки, променящи до неузнаваемост историята и забравящи случилото се.

В отговор, както виждате - темата ви е предоставена, просто отвреме - навреме някой се включва със страничен коментар. Не му се дразнете и дерзайте, продължавайте с каузата.

ПП - Преди време един много умен човек ме предупреди - този е професионален измамник. Няма особено значение какво прави, в последствие има дарбата да представи нещата така, че околните са грешници, а той света вода ненапита.
Е... трябва време за да загубиш вярата си в здравия разум на околните, да разбереш, че всъщност не е трудно черното да се избели с приказки и да се вслушаш в думите на мъдрия човек.

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 13:27 от kodbg

# 383

Какъв родителски контрол? Хората пари делят. Глави падат. Доколкото разбирам не на правилните хора.

# 384
Мхм. Има. И аз все още му се водя член. Докато не ми приемат отвода.

# 385
Ние всички разбрахме каква сте. Но и още 1000 пъти да напишете в бг мама какъв Ви е проблемът, нищо по-различно няма да се случи. Вие, и още няколко новорегистрирани, просто копирате разни мнения от ФБ и ги пускате тук. И това са мнения на разни потребители, нищо официално. Ако РУО, СМГ или някоя институция излезе със становище, постнете го.
Принципно съм доста обществено активен човек, има място и начин как човек да се бори за каузите си. Не виждам какво се печели със заядливо отношение към потребители в бг мама.
Аз спирам да коментирам темата "уволнение" и директно ще игнорвам постове от Вас и другите активисти. Предполагам, че и повечето пишещи тук вече са го направили. Т.е. с постовете си си загубихте аудиторията.

Ще се случи, ще се случи и изобщо няма значение аз каква съм.
Живеем в демокрация все още и това е форум за обществени дискусии по темата СМГ и има още много какво да се каже по темата, но някой не му харесва да се шуми..........защо...........много ми е любопитно.
Не съм новорегистрирана, но дори да съм какво  вие ли раздавате откази и разрешавате да се пише тук?.
 Вашият тон е недопустим и разводнява темата, вие повишавате тон и размахвате пръст........
Форумът не е за официални документи, има си място за тях.
И да тук е едно от малкото места на, които се вълнуваме в публичното пространство и как иначе - ТОВА ЗАСЯГА ДЕЦАТА НИ ПРЯКО. Не разчитайте да си замълчим - Съхалявам

# 386
Малко офф-топик за разведряване на темата, стори ми се донякъде показателно и подходящо за случая Simple Smile Ако не, моля модератора да трие.

http://bunnylava.blogspot.bg/2017/07/blog-post.html?m=1

# 387
  • София

Наистина при създалата се ситуация не е ли по-добре да се свика Обществения съвет/училищното настоятелство (съжалявам, но са ми объркани функциите и понятията за двете по новия закон), предвид че е в правомощията на същия да дава насоки за подобряване на дейността на училището и да се обсъдят проблемите. Там всички засегнати и свързани с училището ще могат да изразят становището си.
Дали Обществения съвет може да се свика по това време на годината и какви са му правомощията в конкретната ситуация?

# 388
Наистина при създалата се ситуация не е ли по-добре да се свика Обществения съвет/училищното настоятелство (съжалявам, но са ми объркани функциите и понятията за двете по новия закон), предвид че е в правомощията на същия да дава насоки за подобряване на дейността на училището и да се обсъдят проблемите. Там всички засегнати и свързани с училището ще могат да изразят становището си.
Дали Обществения съвет може да се свика по това време на годината и какви са му правомощията в конкретната ситуация?
Настоятелството и съветът са различни неща.
На страницата на СМГ  можете да намерите информация и за двете.

http://smg.bg/nastoqtelstvo.php
http://smg.bg/pravilnik_obshtestveni_saveti.pdf

# 389

Може да се свика от министъра, директора или РИО. В правомощията на съвета е да излезе със становище по повдигнатите при свикването въпроси. Настоятелството не се занимава с такива въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт