СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 222
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
# 436
Не е ли възможно Стоянов да има данни и информация, които да не иска да сподели по телевизията и интервютата? Не го познавам лично, но все ми се струва, че си дава сметка какъв отзвук биха имали действията му. Ако не може да ги обоснове, едва ли би го направил. Ще ми се да вярвам, че има виждане кой да заеме освободените учителски позиции, защото качествени преподаватели не се намират със съобщение в сайта на РИО.

Като директор на елитно учебно заведение и като мъж, той следва да се изправи и да каже, че разполага с факти, доказващи правотата на неговите действия. Че не би искал да уронва достойнството на колегите, но ако се наложи ще ги представи пред съда.... и т.н.
Такива едни витиевати отговори и най-вече като мотив да се сочи събитие, което се е случило преди време (мерки е трябвало да се вземат на момента), е меко казано несериозно. И това е по отношение на П. Тодорова, а по отношение на останалите, които не са участвали в това ЕК.....

# 437
  • София
Не е ли възможно Стоянов да има данни и информация, които да не иска да сподели по телевизията и интервютата? Не го познавам лично, но все ми се струва, че си дава сметка какъв отзвук биха имали действията му. Ако не може да ги обоснове, едва ли би го направил. Ще ми се да вярвам, че има виждане кой да заеме освободените учителски позиции, защото качествени преподаватели не се намират със съобщение в сайта на РИО.

Ако имаше такива, то той можеше да ги сподели с нас родителите. Имаше възможност, тъй като бе свикана родителска среща, но той не даде никакъв мотив, а просто се обоснова с това, че като директор е в правото си да взема такива кадрови решения. Нищо повече. Нито дума.  Въпреки нашите опити, не получихме никакво смислено обяснение. Никой не оспорва това му право, но все пак се касае за общинско училище, а не за частна фирма и ние имаме право да знаем. Имаме право и на "претенции" по отношение на преподавателите, които работят с нашите деца.

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 11:54 от jenap

# 438
 Допуснете, че истинският мотив  е такъв, че ако бъде съобщен  публично веднага ще лъсне дискриминация, която закона забранява  или нещо друго подобно, очевидно не е законен мотив за да бъде премълчаван. Като например доверяваш се на слух, без да имаш доказателства.
 Аз като жена не веднъж съм виждала  дискриминация на работното място по пол и никой не смее да потърси законно закрила. Нашето законодателство и практиката нямат нищо общо с цивилизованите европейски страни. Ако жена бъде само леко потупана по рамото в една държава  и се оплаче, колегата мъж веднага е уволнен, нещо което тук изобщо не можем да сънуваме да се случи. Прекалено ми изглежда, но хората са взели строги мерки и си спазват законите.
 При мене непрекъснато ми се върти в главата сценария "Сталин". Някой нещо казва за някой учител, загнездва се съмнение и за всеки случай се освобождаваш от човека.

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 12:59 от wildmama

# 439
Откакто Антони Стоянов стана директор, училището доби нови материални придобивки на базата, учениците му жънат все повече и повече медали. Бивши ученици от чужбина почнаха да помагат за базата също и да го подкрепят. Нямам поглед от кухнята, това е гледано отстрани. Дотук съсипване не само че нямаше, ами и имиджът на училището скочи неимоверно за тия пет години, факт.

Сега, последната седмица станаха неразбории, но според мен и те ще се оправят, по един или друг начин...

А за това, че "добри преподаватели да бъдат пренасочени към частно училище", пак са спекулации. Повечето частни училища не биха рискували да наемат директно дисциплинарно уволнени учители от друго училище, дори когато е явна глупост това уволнение. Ако в едно голямо държавно училище учителите са под лупа, то какво остава за малките частни...нима мислите, че просто ей така уволненият от едно място отива на другото...очевидно нямате дете в ЧУ , за да видите как претенциите на родителите там клатят кораба. Все ще се намери някой да каже,че не е морално да се наемат уволнени.

Всичко това са глупости и не знам кой има полза подобни безсмислици да се тиражират,освен медиите, жадни за скандали.

Само че заслугата за това пак е на родители и учители, г-н Стоянов като директор се кичи с лаврите. Докато се оправят тоалетните, губиме от качествените преподаватели -  ето това вече е заслуга на г-н Стоянов.

От родители на сегашния 10А клас беше подготвен и реализиран именно проекта по поддържане отношенията с бивши за училището вече ученици и привлечени средтва както от тях, така и от бизнеса, официално без просене, после този проект трябваше да бъде продължен самостоятелно от училището.... . Проектът проведе и няколко мащабни срещи за популяризиране и изграждане на добрата практика в областа на спонсорството. Създадохме и страницата www.smgstars.org/ където лесно всеки който се истересува да намира информация................

За уволнените не се грижете, ако искат могат да работят във всяко едно държавно или частно училище, щом желанието на г-н Стоянов е да се разделя с качаствени преподаватели, рано или късно няма да са заедно, но междувременно времето тече и кой губи - нашите деца, "заложници" на тази криза

Не ви ли е чудно как от едната страна заинтересуваните и ви пишат, и не се криятда застанат с лицата и мнението си, а от другата достойно се спотайват и изключват телефона си и няма връзка.

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 13:50 от Dreamily

# 440
Цитат
Никой не е прегрявал Wink
Аз четох също коментари и изказвания по въпроса, определящи събирането на пари от настоящи и бивши СМГ-йци като изнудване.
Дали ще ви затрудня с въпроса да посочите конкретни факти?

# 441
Цитат
Никой не е прегрявал Wink
Аз четох също коментари и изказвания по въпроса, определящи събирането на пари от настоящи и бивши СМГ-йци като изнудване.
Дали ще ви затрудня с въпроса да посочите конкретни факти?

Абе вие четете ли изобщо с разбиране? И двете казахме, че сме чели коментари на бивши ученици на гимназията, а не че знаем факти и имаме доказателства.

Ето точните ми думи, защото очевидно лесно преиначавате:

А последните два дни из форумите прочетох доста недоволство от страна на бивши СМГ-ейци по отношение на щенията на директора за спонсорства и прочие. На едно място даже прочетох думата "изнудване". Та материалните придобивки също имат различно тълкуване. Дори прочетох за съмнения относно спонсорства на чуждестранни институции, банки и т.н.

Точно както вие пишете анонимно във форум, така пишат и на други места хора, които са на противната позиция.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/07/10/protest-na-roditeli-v-s … 49#comment-newest

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 13:54 от Анонимен

# 442
Една лъжа изречена 100 пъти .....знаете какво става.

За 4 години в СМГ съм била "изнудена" да платя колосалната сума от 3 лева за бадж на детето.

Историята придобива грозни очертания. Разбирам желанието за подкрепа от страна на учениците и родителите, но не разбирам и не харесвам едностранчивото поднасяне на информацията, обидите, изопачаването, клеветите...

# 443
Коментар 19 от горния линк.

Скрит текст:
Светла Ш.
преди 14 часа
Да, на мен също са ми звъняли да просят лепта, че като си завършил СМГ значи си длъжен да цакаш финанси я за библиотека, я за ремонт. Защо, щом бившият зам. министър Стаматов в едно интервю от среща бе заявил, че МОН е дало всичките 3 млн. лв. за ремонтни дейности? Сестра ми продължава да учи там и майка сподели, че на всяка родителска среща все различни се оказват спомоществователите на ремонта- ту Фондация "Америка за България", ту Общината, ту Фибанк и др., ама пак парите не стигали. Защо?!?

И друг коментар във фейса:

Скрит текст:
Bars Djongov Всички дългогодишни учители с изключение на А.Стоянов! Когато разбрах, че е станал директот на СМГ бях сериозно разтревожен. И как да пропусна факта, че това (сиво искарско говедо) на десетгодишнината ни говори само за дарения и колко сме длъжни да ги правим!!!

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 14:01 от Анонимен

# 444
Изнудване и на мен не се е случвало. Нито пък на бившето СМГ-ейче.

# 445
Да, но не си позволявам да говоря все едно го знам от първо лице единствено число.
Това , че имаме домашни проблеми:), тези които сме пряко засегнати от случващото се в СМГ се забелязва.
Случайно да сте видели, някой от тази тема, който в писал и преди това е нея (темата СМГ не е от днес, и преди да стане много притегателна из нея разни хора се питахме кога е родителската среща и в колко ще започнат днес часовете), дори тези които инициираха подписки да пишат за изнудване и финансови злоупотреби ?!, защо ли -защото  не са досетили и чакат на нахлуят будни граждани, които да им го съобщят ли? или защото звучи като две жени на пазара, казали.
Извинявайте ама ние всички можем да четем, въпроса е кой може да чете с разбиране1?!
Осъзнавам, че училището е институция, че е стожер на българското образование и как да не е , като е единственото такова получило похвална нота от Оксфорд, това прочетохте ли го някъде?!?
Твърде жалко е труда и успехите на толкова възпитаници и учители, да се заливат с анонимни коментари из форумите.

# 446
Да, но не си позволявам да говоря все едно го знам от първо лице единствено число.
Това , че имаме домашни проблеми:), тези които сме пряко засегнати от случващото се в СМГ се забелязва.

Бъркате някъде изначално. Аз поне никога не съм твърдяла, че знам, че е така. Ясно написах, че съм чела и, че очевидно има и друго мнение по въпроса.  Wink Това, че на вас не ви харесва противното мнение е съвсем друга тема. И не е мой проблем. Моля да не ме намесвате в собствените си теории и хипотези.
А що се отнася до това кой от кога е в темата... абсурдно е. Надявам се си давате сметка. Тази тема ежедневно я четат безброй хора, които не смятат за нужно да участват всеки ден в дискусията.
И за четенето с разбиране - на вас това ви убягва. Очевидно.

А коментари по форумите ще има докато директорът не застане от нивото на длъжността, която заема и не отговори лице в лице на всички въпроси на родители и деца, касаещи уволнението не само на г-жа Тодорова, но и на всички останали учители. Но не. За него беше по-важно да изтъкне проблемът, който вижда в едно конкурентно ЧУ. И нищо друго очевидно не го притеснява. А не да бяга и да се заключва в кабинета си.

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 14:16 от Анонимен

# 447
Твърде жалко е труда и успехите на толкова възпитаници и учители, да се заливат с анонимни коментари из форумите.

Извинявайте, че се обърках... Ама не тръгнаха ли коментарите от последните страници като резултат на "достойното" оценяване на труда на някои учители??? И май всъщност не видях някой да отрича труда и успехите...

# 448

Бъркате някъде изначално. Аз поне никога не съм твърдяла, че знам, че е така. Ясно написах, че съм чела и, че очевидно има и друго мнение по въпроса.  Wink Това, че на вас не ви харесва противното мнение е съвсем друга тема. И не е мой проблем. Моля да не ме намесвате в собствените си теории и хипотези.
А що се отнася до това кой от кога е в темата... абсурдно е. Надявам се си давате сметка. Тази тема ежедневно я четат безброй хора, които не смятат за нужно да участват всеки ден в дискусията.
И за четенето с разбиране - на вас това ви убягва. Очевидно.
Ясно и категорично с Блисс сме завили от къде и какво сме чели и разбрали! Не сме го представяли като факти! Моля, не измествайте темата.
Това, което разбирам е, че СМГ очевидно има много проблеми, които до този момент не са излизали... Та както е тръгнало се чудя какво още ще се разбере. Disappointed Relieved

# 449
Цитат
Това, че на вас не ви харесва противното мнение е съвсем друга тема. И не е мой проблем. Моля да не ме намесвате в собствените си теории и хипотези.
Може да не ми харесва, но е необходимо да го приема, след като ми беше споделено, за да приема различно мнение са ми необходими факти.
Ето моите за 15 години (това са двама бивши и един настоящ възпитаник на училището) не сме давали и не са ни искали никакви пари!

Общи условия

Активация на акаунт