Нарушаване на учебния процес заради ски училище

• 15 195
  • 195
  •   1
Отговори
# 165
Да де, но като чета за писти от по няколко километра, едва ли хотелът се пързаля успоредно в тях  Mr. Green

# 166
Едва ли дете, качено на ски, няма изградени умения да стиска 20-ина минути. Peace

# 167
  • Пловдив
Ами в Пампорово долу до лифт касите има заведения с тоалетни. На Мечи чал повечето заведения са горе, тоалетна свободно за всеки.

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 13:02 от Янтра

# 168
Едва ли дете, качено на ски, няма изградени умения да стиска 20-ина минути. Peace
Разбира се. Но "децата" на 12-13 са с цикъл и имат и други нужди, освен тези на малките. И когато нямат тоалетна на разположение не се чувстват спокойни.
Просто търся информация, защото видях, че става дума за 4 часа, и някои не са с преспиване в хотел.

# 169
Момичетата с цикъл също са достатъчно зрели, да знаят, че ще са примерно 3- 4 часа на пистата нон-стоп и да са подготвени. Също 20 минути могат да предвидят, за да посетят място за тоалет. Това, че са на пистата ме означава, че е забранено посещението на тоалетна ако ти се наложи. Ако си на кино и ти се доходи по средата на филма-ще ти забрани ли някой? Peace

# 170
  • Пловдив
Абе има един критичен момент - тъкмо си накачил всички на лифта, щастливо клатиш ските и зяпаш природа и един глас вика "Пишка ми се! Много! Веднага!" и ти се стъжва зяпането на природа, защото имаш 15 минути качване ooooh! ooooh! ooooh!

# 171
Не се сърди, човече  ха...ха ...готин въпрос Simple Smile
Да отговоря за възрастните на които също им се случва да посещават тоалетната Simple Smile
Обикновено не се сменям на половин час. Гледам на около час - да посетя тоалетната. До касите, в близкият хотел или в заведение. Повечето случаи успявам да издържа двата часа каране, без да търся тоалетната.
Обикновено карането при децата е разпределено 2 часа сутрин и 2 часа след обяд. Едно дете трудно ще издържи нон стоп каране повече от 2 часа.

# 172
Момичетата с цикъл също са достатъчно зрели, да знаят, че ще са примерно 3- 4 часа на пистата нон-стоп и да са подготвени. Също 20 минути могат да предвидят, за да посетят място за тоалет. Това, че са на пистата ме означава, че е забранено посещението на тоалетна ако ти се наложи.
Не всяка жена може да изкара 4 часа, и децата не са толкова зрели, че да не се притесняват, че на километри около тях няма тоалетна.

Ако си на кино и ти се доходи по средата на филма-ще ти забрани ли някой? Peace
Не. Но имаш такава на разположение. Затова попитах там има ли, ясно е, че няма да им забрани никой.

Hope for Two, за възрастен е друго, той и сам може да се върне, но дете на непознато място, ако усети, че се налага, няма как да го пуснат само или да оставят групата, за да го заведат.

Горе долу ми се изясниха нещата, който е с по-обилен цикъл или не се чувства съвсем добре физически за по-активно движение - ще учи  Mr. Green

# 173
  • Sofia
Не знам какви навици имат. Моите нямат. Винаги се чака възможно най-последния момент, за да кажат, че им се пишка. Когато вече е супер спешно. И имам максимум минута да намеря тоалетна. Това ме побърква, но това е положението. В къщи най-редовно ми се налага да изхвърчам от банята като тапа, защото на някой му е спешно.  ooooh!

# 174
Не знам какви навици имат. Моите нямат. Винаги се чака възможно най-последния момент, за да кажат, че им се пишка. Когато вече е супер спешно. И имам максимум минута да намеря тоалетна. Това ме побърква, но това е положението. В къщи най-редовно ми се налага да изхвърчам от банята като тапа, защото на някой му е спешно.  ooooh!

И при нас няма Simple Smile
Допишка му се на светофара на Пете кюшета в час пик. Аз съм в лява лента. И крещеше...не могааааа да стискам.  Wink

# 175
  • Пловдив
Само аз ли карам ски? Не децата ви, а вие да карате с ски с тях.

# 176
Ох, като вземете да се вживявате в роля на единствени клиенти... Да не ви загубят случайно  Laughing

Подозирам, че школата си има традиции и точно заради тях все още съществува и обучава доволно деца всяка година, че и по няколко пъти. Детето ти е било на няколко ски училища и вече се е научило. Защо пак го пращаш да се учи? Води го направо да кара.

Понеже аз първа зачекнах темата искам сега пак да се намеся, но този път в защита на Елица.
Както казах, не знам как кара детето и, обаче тя е напълно права, че ако нивото на детето не е за лифт, фирмата няма основание да и таксува ползване на такъв. И аз да съм и аз ще се разправям. За нивото на уменията нещата винаги са спорни - няма как да спечели спор с инструкторите дали детето и е нямало някакви грешки за изправяне и затова е било върнато надолу, но за лифта нещата са съвсем ясни. А може и пак училището да е виновно - да са направили за по-лесно и по-евтино поръчка наедро (всички деца да са в групата за начинаещи) и така нейното да е изгоряло покрай неможещите.

Абе в курса на спора все повече се убеждавам, че май в дъното на всички проблеми е училището, а не школата или ходенето на ски в учебно време по принцип. Когато моето дете го водеха винаги цената е била повече от приемлива, винаги е имало различни групи по нива - едни учат рало, други карвинг и скокове, като поотраснаха вече ги пускаха и самостоятелно ако искат (без инструктор) и не е имало недоволни. Та почвам да мисля, че до училище си е явно и няма смисъл да се ръфаме една друга Peace

Това за пишкането и цикъла малко ме втрещи #Crazy Водя си детето на ски от 4 годишно и никога не е имало проблем. И на ски училище е ходила от началното училище още и пак не е имало такъв проблем. В края на краищата в ски училищата си имат помещения с гардероб за ски, пейки за обуване и събуване, тоалетни, маси за обяд и т.н. Първо отиват там и се обуват, ходят до тоалетна и т.н. После карат 2 часа, после ги прибират на обяд, после тоалетна и пак карат 2 часа, после пак има тоалетна... Е ако някое дете не може да кара по 2 часа без да се напишка или не е научено да преценява навреме, а чака последния момент, значи просто не е дорасло за ски училище. Пък девойка с цикъл да не може да издържи 2 часа без да си смени превръзката е съвсем смешно. Ми ако е толкова неоправна да не ходи, не мога да измисля друго.

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 13:53 от Черна станция

# 177
  • София
Разбира се, че ако родителите са скиори или поне го желаят за детето, ще подкрепят ски-ущето и обратно.
Което не прави останалите втора ръка, само защото не се кефят особено или пък нямат финансова възможност.
Според мен у-щето не е подходило правилно - или ски-уще, или учене. Ските въобще не са евтин спорт и не е коректно да го натрисат така на всички.

# 178
Черна станция, не съм ходила, затова питам. Искам да знам подробностите, за когато се наложи. Прочетох, че нямат преспиване в хотел, а пътуване, 4 часа там, и после връщане обратно, което прави 5 и повече часа, затова попитах за информация има ли тоалетни около пистата. Не виждам нищо втрещаващо във въпроса.

А за тези с болки първите 2 дни или друг здравословен проблем, който не налага отсъствие - учене. Много добро решение  Mr. Green

Само аз ли карам ски? Не децата ви, а вие да карате с ски с тях.
По-далеч от басейна не стигам аз. Всеки с интересите си  Laughing

# 179
  • София
Янтра, аз карах със синковеца, но вече едното коляно е извън строя и не смея.

НСЧ, не може да се направят 28 различни варианта, за да са удобни на всеки според индивидуалните му желания. Пък и едва ли всички момичета ще са в цикъл точно по време на ски училището.
Да не говорим, че не съм чувала за ски училища в учебно време за деца след началния курс.

Общи условия

Активация на акаунт