Нарушаване на учебния процес заради ски училище

• 15 196
  • 195
  •   1
Отговори
# 180
За можене, може да се измисли нещо. Примерно да предложат поне 2 варианта ски или свободни спортни игри 4 часа в училище, или просто който не може или не иска да ходи, да не присъства. При всички случаи вариант учене е нелогичен.
Да не говорим, че не съм чувала за ски училища в учебно време за деца след началния курс.
Зеленото ни миналата година беше така.
Иначе точно затова говорим, да не са в учебно време, тогава е ок  Peace

# 181
  • София
НСЧ, вие на разходки в планината например не ходите ли? Ако ходите, там как процедирате?
И изобщо к'ва е тая драма с тоалетната?
Никой не е умрял без тоалетна за 2 часа.

Зеленото училище ски училище ли бе?
А и дъщеря ти миналата година е била на 11 години. Това не е ли рано за цикъл?

# 182
Не, не обичаме планините. Но ако ходим си планираме кога, за да избегнем тези дати.
Разбира се няма как да се планира при всички, когато е група, затова който прецени, че не е за там, нека има друга алтернатива, освен учене.

Никой не е умрял без тоалетна за 2 часа.
Прочетох, че нямат преспиване в хотел, а пътуване, 4 часа там, и после връщане обратно, което прави 5 и повече часа, затова попитах за информация има ли тоалетни около пистата
Не знаех, че са 2, просто търсех информация, защото споменатите часове бяха други.

Скрит текст:
Не, не е рано. Границите, които са си от едно време са 11-14 г. При нея се случи на 11 г. и 2 месеца.

# 183
Да не говорим, че не съм чувала за ски училища в учебно време за деца след началния курс.

СМГ Grinning От 5 до 12 клас без пропусната година. Ма те нали не учат толкова и сигурно затова успяват.

# 184
  • София
НСЧ, някой го бе писал вече - качват се в планината, имат време за екипиране и тоалетна, после карат 2 часа, следва обедна почивка, после пак карат 2 часа.

Черна станция, не знаех за СМГ. Браво на тях.Това е перфектно проветряване на главите.

# 185
  • Пловдив
Аз примерно не съм влизала в ски гардероб от.... 10-15 години. Ние имаме ски. За нас ски ден изглежда 80% от случаите така - спим вкъщи, ставаме, закусваме, товарим боклука, 10 часа тръгваме, караме час и половина до два до Пампорово, станало е към 12 часа, ядем сандвичи, обуваме зверилника, в 12:30 пускат следобедните карти, каране, каране, каране, в 16:30 спират лифтовете, събуване на зверилника, чай от термос, сандвичи и два часа до вкъщи.

# 186
За нас ски ден изглежда 80% от случаите така - спим вкъщи, ставаме, закусваме, товарим боклука, 10 часа тръгваме, караме час и половина до два до Пампорово, станало е към 12 часа, ядем сандвичи, обуваме зверилника, в 12:30 пускат следобедните карти, каране, каране, каране, в 16:30 спират лифтовете, събуване на зверилника, чай от термос, сандвичи и два часа до вкъщи.

При нас е подобно, ама наобратно Laughing
Ставане рано, каране до Боровец, "отваряне" на лифта на Ястребец в 8,30 и след това 11-13 спускания до 12,30 и после към вкъщи. По път хапване. Е, не се наспиваме до 10, обаче:

- поспаланковците карат по разорана писта, а и често омекнала от високата температура. А нашите първи 2-3 спускания са по "девствена" наратрачена писта. Това е най-големият кеф за целия ден каране - да ти хрущи снегът по идеално равната и набраздена на малки триъгълни браздички твърда писта.

- паркираме на хубаво място близо до пистата, а идващите следобед понякога даже не могат да влязат в Боровец - колоната от поспаланковци прави задръстване до извън Боровец, а и полицията спира и не пуска към курорта.  

- прибираме се към 15.00 и денят си е наш - излизане, пазаруване, домакински работи...

# 187
НСЧ, някой го бе писал вече - качват се в планината, имат време за екипиране и тоалетна, после карат 2 часа, следва обедна почивка, после пак карат 2 часа.
Ще го имам предвид, ако се наложи, мерси.

Скрит текст:
Нашият ден (и нощ) изглежда така:

# 188
  • Пловдив
За нас ски ден изглежда 80% от случаите така - спим вкъщи, ставаме, закусваме, товарим боклука, 10 часа тръгваме, караме час и половина до два до Пампорово, станало е към 12 часа, ядем сандвичи, обуваме зверилника, в 12:30 пускат следобедните карти, каране, каране, каране, в 16:30 спират лифтовете, събуване на зверилника, чай от термос, сандвичи и два часа до вкъщи.

При нас е подобно, ама наобратно Laughing
Ставане рано, каране до Боровец, "отваряне" на лифта на Ястребец в 8,30 и след това 11-13 спускания до 12,30 и после към вкъщи. По път хапване. Е, не се наспиваме до 10, обаче:

- поспаланковците карат по разорана писта, а и често омекнала от високата температура. А нашите първи 2-3 спускания са по "девствена" наратрачена писта. Това е най-големият кеф за целия ден каране - да ти хрущи снегът по идеално равната и набраздена на малки триъгълни браздички твърда писта.

- паркираме на хубаво място близо до пистата, а идващите следобед понякога даже не могат да влязат в Боровец - колоната от поспаланковци прави задръстване до извън Боровец, а и полицията спира и не пуска към курорта.  

- прибираме се към 15.00 и денят си е наш - излизане, пазаруване, домакински работи...
Ти си садист!!! Риташ падналияяяяяяя!!!! Много ми се иска, ама... не успяваме, опитвали сме се.  Cry Cry Cry Cry Но! все си мисля, че с порастването на децата (сега са на 6, 8 и 10) ще можем да караме и сутрин поне половината пъти. Цял ден не издържаме, много е изморително.

# 189
И ние като Черна станция.
Рано,  рано...даже детето спи в колата на връщане.

# 190
  • София
Когато детето е едно, организацията по отвеждането му където и да е е проста и лесна.
При три нещата са съвсем различни. От позицията на човек с опит го казвам.
Янтра, съчувствам. За мен дори простото отиване в парка или в музея с тримата е изпитание, пък да потегля сама с тях някъде си на ски, че и да карам с тях.... обливам се в студена пот само като си го представя

# 191
  • Пловдив
Ами.... свикнали сме. Нямам особен проблем. Понякога сме с баща им, понякога не. И някак има ред като го няма баща им, той като е там очакват да ги събува/обува, разкисват се и настава хаос. Като са само с мен - аз събувам малкия, големите си помагат един на друг, отваряме един чувал за боклук и вътре трябва да се намята всичко - ръкавици, мокри якета, мокри панталони, термобельо, защото отиде ли нещо другаде изчезва. В една щайга слагаме каските. Обувките се очукват от снега и са в багажника, отгоре по диагонал слагам щеките, мятам чувала. После стъпвам на стола(имаме стол, иначе не стигам ски багажника) и големите ми подават ските. Заключвам багажника, прибирам стола, пия едно кафе и отлитам. В колата големите разпределят равномерно наличните блага - сандвичи и бисквити. Аз бръмча.

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 20:41 от Янтра

# 192
  • София
Направо изпаднах в носталгия. Спомних си, как беше с три малки деца. Да се хванат сутрешните ски наистина беше мисия невъзможна, час и половина само ги обличах. Затова отивахме на обяд към 12 ч, после към 2 ч. почивка, хапваха нещо набързо и пак каране до дупка. Супата я ядяха в 5 -6 часа следобед. Grinning За малки деца е много по-удобно в по-малки ски центрове. Моите ги водех на Мальовица. Така по-лесно ги намирах някое като зачезне, няма много накъде да се загуби. Особено опасни са, когато са малки на възраст, но вече могат що годе да карат ски. Затова по-добре на ски училище, там да им берят грижата. Wink
Карането на ски с трима също е възможно, студената пот е неизбежна, но пък се поддържа форма. Първо ти караш отпред и след теб в редичка три малки дечица. След няколко години обаче си разменяте местата:  "Хайде бе мамо, много си бавна, докога ще те чакаме..." Sick След още 1-2 години изобщо не те чакат. И след още 1-2  вече си ходят сами. Hug

# 193
  • София
Ей, връщате ми отчасти вярата. Добре че има и майки като вас, за които дори воденето на 3 деца на ски не е непосилна задача.
Не знам на каква възраст сте, но ми се струва, че всяко следващо поколение е все по-изнежено и лигаво, що се отнася до деца и грижите за тях.

# 194
Здравейте,

не мога да си представя нещо по - полезна за едно дете от това да диша в планината, докато извършва физически упражнения, които го учат на координация, приятен спорт във възможно най-здравословна среда и най-важното на любов към планината.

Ако обаче ви е 600 лв, са ви надули доволно цените....

А това че програмата се синхронизира с лагера е прекрасно. В частно училище ли сте?

Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт