Любители на кучета - тема 70!

• 39 563
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
FreakOnALeash, много съжалявам, но обсади това си решение с баща ти, може би друга порода е по-добре според мен, да не ги сравнявате непрекъснато.
Осма степен на лигавщина  Mr. Green

В планините на Твърдица, не посмях да го пусна говодото му с говедо, като хукна да гони едни крави и да ги лае и хапе направо ми се скъси живота, за това на каишка

# 511
FreakOnALeash, много съжалявам....
Смятам, че е прекалено рано още да мислите за друго кученце. Остави време на баща ти да си изстрада това, което е изгубил. Е, разбира се, ако той самия не е споменал, че иска веднага друго.

# 512
  • Русе
 Cry Ужас. Как така без нищо  Shocked Съжалявам за загубата Sad

Според мен изчакай малко. Нека отмине поне малко мъката. Иначе няма да може да се зарадва на новото.

# 513
  • Sofia
FreakOnALeash, много съжалявам за загубата ви Sad( Голяма мъка е това, направо е ужасно чувството...
Аз си мисля, че задължително трябва да е друга порода, иначе сравнението е неизбежно, а дали сега да го направиш..аз по-скоро клоня към ДА, но не познавам баща ти и не съм съвсем категорична. Той явно обича кучета и едва ли би се отнесъл пренебрежително към някое мъниче, но все пак зависи от човека, ти можеш по-добре да прецениш конкретния случай. Огледай и приютите, там има разкошни кучовци, може да му допадне идеята да спасите някой страдалец в памет на вашето куче.

madlena
, не осма, а сто и осма степен е това  Mr. Green Mr. Green А каката е разкооошна! Heart Eyes

# 514
FreakOnALeash всеки човек различно приема ново животно след загубата на старото. Говори с баща ти и ако и той иска куче и при това от същата порода му подари. Загубата по старото няма да мине бързо, но има хора като мен, на които им е по-леко когато имат нова животинка, за която да се грижат.

# 515
При нас минаха 10 години между двете кучета,различни ( ловни) породи са и въпреки това понякога ги сравняваме .
И според мен след ( кратко) време-друга,пак голяма и лоялна порода.Поговори с татко ти, като поутихне шока.
Много жалко за кученцето и стопаните му.Сега е в кучешкия рай .

# 516
Искрено ви благодаря и за разбирането, и за съветите! Извинявам се отново за неприятната тема и дано на никого не се случва! Praynig

Скрит текст:
Нашите гледат още 2 други кученца (едно мъниче, спасено от улицата и едно пекинезче). Не сме отказвали покрив и на подхвърлени душици, на които после сме намирали дом. Но овчарката си беше "неговото куче", беше му подарък и буквално го обожаваше. Никога не съм виждала баща си толкова горд и привързан към друго същество, било то и човешко, по цял ден бяха заедно, сякаш то му осмисляше деня. Баща ми е особен човек и преди да има "Вихрушката", не съм смятала, че може да е толкова всеотдаен към животно, затова се насочих пак към тази порода... Довечера ще намина след работа да видя нашите как са и ще говоря с него, а дори не знам как ще имам сили да вляза в двора. Искам да му върна другарчето по някакъв начин, аз също си го искам обратно.

Ели_дечкин,
Ей така, за една вечер се случи. Бях на гости у нашите по празниците, играхме, тичахме на хубавото време, кучето се храни нормално, беше весел и не даде никакви признаци. Тази сутрин са го намерили и е било късно. Имаме съмнения за отравяне от някого или за някакъв скрит здравословен проблем, но баща ми не пожела да се направят изследвания. Беше лакомо куче, така и не се научи да не взима от всеки и да мисли преди да яде  Tired

# 517
Здравейте, момичета и момчета, не съм се включвала в темата от много години, но редовно ви чета. Влизам с огромна молба за съвет, но предупреждавам, че поводът е тъжен и затова слагам в скрит текст:

Скрит текст:
Тази нощ внезапно почина кучето ни - немска овчарка, само на 2 г. и половина. Случило се е неочаквано, без никакви симптоми или каквото и да било видимо заболяване. Мъката ни е огромна, той беше много обичан член на семейството, живееше в къщата на родителите ми и беше страхотен. Всички сме съсипани, но най-вече баща ми, за него това куче беше буквално целият свят.

На своя глава реших да му взема друго кученце от същата порода, за да понесе по-леко загубата и да си има отново другар.  Цял ден ровя в интернет, свързах се с няколко развъдника и имам възможност да взема кученце до няколко седмици. Но имам чувството, че не постъпвам правилно. Изглежда сякаш търся заместител, а не е така. Просто искам отново да видя баща си щастлив, а и да притъпя болката на семейството ни. Най-вече ме е страх новото кученце да не бъде намразено (пренебрегнато) ако не прилича достатъчно на нашето. Страх ме е и че взимането му може да има обратен ефект. Как мислите, прекалено ли е рано, правя ли грешка, какво бихте ме посъветвали?

ПП: Извинете ме за дългия пост и минорното настроение. За първи път губим куче. Смазващо е. Ако не желаете да се натоварвате и не ви се говори по темата, ще ви разбера.

Много съжалявам за загубата ви Sad
Моето прекрасно, най-доброто от всички добри болончета, моята душка-добродушка почина миналия вторник от инсулт и още плача за нея.
Но аз имах пекинезка, и си взехме бебе пекинезче след известен размисъл. Малката ми плюшка много прилича по характер на починалото ми болонче.

Аз бих взела ново животинче за татко ти, но това аз съм все пак, не знам за други хора Hug

# 518
Ние също скоро загубихме куче и знам много добре през каква мъка преминавате.  Още повече, че животното е починало внезапно, без да е болно. Когато нашето куче умря бяхме съкрушени, децата много плакаха, мъжа ми също... Загубата беше огромна, първите дни бяха ужасни, все едно човек е починал. Отначало бяхме категорични, че няма да вземаме друго куче. Но само след седмица вече обмисляхме породата и от къде да вземем. За друг пекинез дума не можеше да става! Решихме да вземем съвсем различна порода, спряхме се на мопс, но после стана така, че харесахме повече френски булдог и така се сдобихме с Моли. Голяма радост ни донесе новата животинка и спомогна по-лесно да преодолеем смъртта на другото куче. Определено едно ново мъниче ще ви донесе много радост и усмивки.
Вие ще си решите кога, каква порода, каква възраст и пол. Когато се почувствате готови, не бързайте, дайте си малко време колкото е необходимо.

# 519
Тъкмо влизам да се оплача, че Рекси се разболя, а то още по-голямо зло тук.  FreakOnALeash, съжалявам за загубата, ужасно е. Не знам за следващо куче, ако баща ти е бил силно привързан към него, може би му е рано за следващо кученце, наистина поговори с него, зависи от човека. Peace bouquet

Рекс, както беше като побеснял покрай разгонените женски, оплаквах се вече, така притихна от два-три дни и аз реших, че лошият /за мен/ период е приключил. Все още не искаше да се храни, само вода пие, че и се вгледах, че по-големи количества приема. Тая нощ не ме остави да дремна, то и той се измъчи, едва диша милото, изплезил език и въздух не му стига. По нощите рових в нета да търся има ли бърза помощ по домовете и изобщо в някоя от клиниките. Като не намерих нищо, така си седях до него, заспиваше за кратко единствено като му гушна главицата. Днес не искаше да ходи на разходка, нещо дето никога не се е случвало досега, сутринта само 20 мин ходихме, ама то не е ходене, защото той едва пристъпя и само диша тежко. След обед 10 мин изтрая и сам тръгна да се прибира. По стълбите трудно се качва, с почивки, абе изкара ми всичките акъли. Обадих се на ММ и го закарахме в клиниката. Оказа се с температура, а аз, съдейки по студената влажна муцунка, бях решила, че няма. Embarassed Ветът рече, че не е сигурен показател мократа гъба. Взе кръв за изследвания, оказаха се почти в ред, две неща само, не ги запомних, на границата. Реши да прави тест за дирофилария, лайшманиоза, ерлихиоза и май анаплазмоза беше, ако не бъркам болестите. Излезе отрицателен, ама аз кръвно вдигнах, докато чакахме. На преслушване каза, че сърцето му почти не работело, много лошо работело. А винаги до сега са ми казвали, че има страхотно сърчице. В крайна сметка му сложи 4 или 5 инжекции, които покривали.........вече забравих какво, а утре ще ходим за бъбреци и май черен дроб. Рекс го качвах в колата и на масата в клиниката сама, отде ми дойде сила не знам, така се беше отпуснал. На връщане от клиниката сам скочи от седалката на колата и ме помъкна на разходка. Подмина стълбището и тръгна да мирише нашият. Сега лежи, не спи, но все още диша тежко. Ветът каза, че трябва да се оправи дишането, дано. Дано тая нощ да спим и ние, и той. Та така, 12 години нищо, в смисъл без болести, а сега му дойде до главата. Утре ще ни напише ветът резултатите, не знам него какво ще го прави, но спомена за 20 дневен прием на доксациклин, което хич не ме зарадва. Страхувам се да не тръгнем после от антибиотика пък да лекуваме последствия. Мисля си дали не го е тръшнал прост грип, но утре ще се разбере. Важното е, че изключиха ония гадните болести. Уф, оплаках се.......

Сега видях на madlena съкровищата, глезотийката е ясна Simple Smile, а момиченцето е красавица! Heart Eyes bouquet

# 520
  • Sofia
Ох, стискам палци на прекрасното момче!  Hug Hug Кошмарни спомени ме заляха днес  Cry Дано има хубави новини утре!  labrex, пиши, че ще ви мисля  Hug Изпращаме със Страхо най-хубавите енергии!

# 521
  • под тепетата
 labrex , бързо оздравявне на Рексуна!
  FreakOnALeash , и моят мъж е в такива отношения с кучо като баща ти. Съжалявам за внезапната ви загуба! То си ечлен на семейството и трябва време да се приеме подобно нещастие.

# 522
  • Пловдив
Когато почина последното ни куче април 2015....седяхме без животно до края на октомври/ноември 2015...аз съм на принципа там, където веднъж се е гледало животно цял живот се гледа. Практиката около мен го показва същото

Съжалявам за загубата ви, особено на младо и здраво куче шокът е много по-различен!

# 523

Ех, хубаво е Страхо да ти прати енергия! Simple Smile Hug Направо съм щастлива, моето момче се съвзе, каквото си беше стана, яде тая вечер и то добре, даже успях да му се скарам на вечерната разходка, че ме заметна, както си знае, час и 10 мин обикаляхме квартала и не ще да влиза, пак ме дърпа и подминава стълбището. 4 инжекции били каза ММ, че аз им загубих бройката, явно сработиха, сега си мечтая само да се наспим тая нощ. И дано не е временно само, дано се оправи, то ми е юначе. Peace

cutesmallcat,  bilqna_69, благодаря, момичета, друго си е да те разбира някой! bouquet Hug bouquet

Скрит текст:
Днес една разказва за болно куче на улицата, че търсила помощ и се чува женски глас на минаваща:"Еее, куче, голЕма работа, да мре, и него ли да мИслА! Ше му търсиш па помощ." и това съпроводено с отвратителна гримаса. Толкова изумях и онемях, та не успях да я овикам. Та и такива има, не ми иде хора да напиша.

# 524
Не ги съди прекалено строго,просто нямат домашни любимци,за да разберат гледната точка.

Скрит текст:
И аз жаля останалите домашни и селскостопански животни,но ги отглеждат,за да ги колят и ядат .От друга ( моя) гледна точка няма разлика между домашното куче и домашната ( или отглеждана в стопанството ) крава,например.Или прасенце.
Но тези животни,които ги продават в транжирани тарелки никой не ги жали ...

Не се заяждам, друг поглед..... Peace

За сърцето на кученцето дали не може да се направят допълнителни изследвания-ехограф,други....От температурата ли се е случило това ? Стискаме му лапи.
П.С.Пробвай( дано не се повтаря,де ) дали няма да му е по-леко да спи на възглавница,повдигнат

Общи условия

Активация на акаунт