Любители на кучета - тема 70!

• 39 529
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Аз доколкото четох обикновения Нексгард не пази от червеите, а само Нексгард спректра? Правилно ли съм разбрала?

# 541
  • Sofia
Аз доколкото четох обикновения Нексгард не пази от червеите, а само Нексгард спректра? Правилно ли съм разбрала?

Да, Нексгард Спектра  Peace Вярно, че имаше и един само за бълхи и кърлежи... Спектрата за Страхо, който е под 3,5 кг е около 22 лв. Другият е наполовина, като цена, като ориентир, ако човек не може да чете опаковката в момента или поръчва онлайн (понякога бъркат снимките и не знаеш какво купуваш)...

# 542
Аби,не си вменявай чувство за вина.Всеки прави най-доброто,с информацията,с която разполага към момента.

На мен ми предстои нексгард,да искам и тест за дирофилариоза ли? Леле,колко по-лесно беше едно време,без всичките тези вносни болести,комари и гранули....

# 543

Днес развъдчикът, чието кученце харесахме каза, че нашето куче най-вероятно е починало от някакъв паразит, който атакува сърцето,

Преди много години имахме далматинка, която почина внезапно по време на разходка. Ветеринарите са казали, че е било от паразит, който атакува сърцето. Нямаше годинка. За съжаление ние бяхме надалеч точно в този момент. Аз през целия си живот до сега не исках да повярвам, че се е случило точно така и подозирах, че хората, на които я бяхме оставили да я гледат за няколко дни, са ни излъгали....  Cry Cry Cry

# 544
Аби,не си вменявай чувство за вина.Всеки прави най-доброто,с информацията,с която разполага към момента.

На мен ми предстои нексгард,да искам и тест за дирофилариоза ли? Леле,колко по-лесно беше едно време,без всичките тези вносни болести,комари и гранули....

Много ти благодаря за милите думи Hug

Ето нексгарда, който давам, и тестчето на милото ми починало болонче  Cry

# 545
  • Sofia
Аби, не се кори за нищо, направила си всичко за милото болонче, понякога няма какво да се направи повече... Hug
А за Грейс ще вземеш сега всички мерки и тя ще е добре още дълги години! Важното е, че си има правилна диагноза.

За теста за Нексгард - на Страхо не правиха, защото беше студено и комари нямаше. Но ако се спре лекарството, преди да се почне наново, пак се прави за всеки случай.

# 546
Моля, ако е удобно, да споделите какво използвате срещу дирофилариозата. Ще купя още днес.

вътрешно - Милпразон
външно - противопаразитна каишка Скалибор

и двете неща предпазват от комари. Също и всяка година кръвен тест.

# 547
  • DE
Лабрекс, прочетох вчера написаното от теб, но мозъка ми се вкоченясва от такива новини.
Лабитата са ужасно издръжливи и не много податливи на болести кучета
Сега стискам палци, да има днес добри новини
Бандюга такъв-надупчиха му дупата с инжекции и пак хукна да дивее
Доксициклина е доста силен АБ-колко на ден трябва да приема?
Ударя в стомаха, затова винаги след хранене и никакви млечни продукти докато го приема.
-------------
Имам Адвантикс и мисля тези дни да теглим една бяня и да капна
Ноември имаше кърлеж под мишницата и един се разхождаше по дивана-за тези гадини сезон няма и леко като се затопли-плъзват

# 548
Връщам се от ветеринар, много се уплаших и излязох от работа да направим тестове на двете ми момичета за гадния червей. Отрицателни са слава Богу! Ветеринарката, обаче, каза, че в момента лекува няколко кучета с дирофилариоза. Сега ще мисля за превенция, предлагат ми някакви инжекции, но не бързах да се съгласявам преди да съм се информирала по-обстойно. Боже, от къде дойдоха тези болести ?!

Аби, съболезнования за болончето и честита красива малка топчица, да ти е жива и здрава! Не се тревожи, ще се оправи, не са най-безпроблемните кучета, но не са и толкова крехки. Очакват ви страхотни моменти заедно, това са прекрасни същества. Heart Eyes

И на Лабрекс душицата да се оправя, въобще всички да за здравички! Praynig

Много, много ви благодаря за информацията и подкрепата в последните дни! Желая ви да се радвате на здрави и дълголетни любимци!

Последна редакция: ср, 08 мар 2017, 09:52 от FreakOnALeash

# 549
Тъкмо се връщаме от клиниката, горкият пак го дупчиха - 6 инжекции. Какво толкова слагат....не ми казаха, ама и аз не питах, защото Рексунката така изквича на едното бодване и ни отнесе и тримата, мен и ММ, уж го бяхме сграбчили да го държим, и доктора, а спринцовката я търсихме под масата. Дойде още един доктор за държи, на още едно бодене направо изрева. И е отслабнал, от 40+, сега е 36 кг. Утре пак ще го водим, не знам как ще го вкарам, днес се дърпа и се мота на входа, накрая влезе. Бъбреците му работят, в ред са, на черния дроб нещо имаше почти на границата, като че ли Алат или подобно спомена ветът, дадоха ни изследванията, ще ги разгледам, добре, че има и референтни стойности, да не се чудя кое какво е и дали е в норма. Ветът клони към бабезиоза, била се лекувала с доксациклин. Лошото е, че сега не ми позволяват да сложа адвантикс, трябвало да е здрав, та сега му треперя да не вземе да го налази някой кърлеж и да го доуреди допълнително. Щото при нас е гъмжило. Ровичкам го редовно, не намирам, ама не съм сигурна на 100%, че знам ли да не се е мушнал някъде някой кърлежок и да го пропускам. Казаха късно да му дам да яде, имало опасност да повърне от едното лекарство, е тъкмо сега го направи, докато пишех. Така ми е жал за него, върти се около мен и ме гледа тъжно. Но, определено е по-добре от предните дни, диша нормално, днес спа, хапна сутринта, за вечеря - не знам, ако иска. Днес пак имаше температура, но 39.4, ако утре няма, докторът рече "ще го изписваме". Та така, надявам се да се подобрява.

matze, знам, че са издръжливи, аз затова писах, че ми е юначе. Досега са му слагани инжекции с годишните ваксини, когато го лекуваха, отдавна беше, за гъбички пак ваксина, всъщност никога не е квичал, когато го дупчат, аз съм се чудила не го ли боли. Но вчера и днес, направо и на мен ми се изправи косата, така изви, вчера един път, днес май три пъти.
За бабезиозата четох, накратко признаците:
залежаване и отказване от храна
бърза умора
тъмно-кафяв цвят на урината
учестено дишане
побелели венци и очни конюнктиви или пожълтяване
При Рекс на практика има залежаване, участено дишане и умора, урината е светла, венци, конюнктиви, лигавици - нормални са си, няма промяна.

FreakOnALeash, благодаря, нека не боледуват или съвсеееем по мъничко и бързо да им минава, няма по-хубаво от здраво и диво куче и по-тъжно от болно. Както при дечицата ми се свива сърцето, когато боледуват, така и сега.  bouquet

Извинявам се, че съм като Мара подробната, много пиша, но съм развълнувана, пък в момента няма и с кой да поговоря, освен с ММ. Peace

# 550
Ние тук продължаваме да стискаме палци на Рекс , миличкия, и Чарли скоро го бодаха и той горкият квичи .Та съчувстваме му  Hug

# 551
  • Русе
Стис и от нас лапички за Рекс  Praynig

Макс пък направи рана от пипетата за външното. И то само на опашката. Тази вечер хубаво измих лекарството (беше станало на клей в козината) и го полях с риванол. След малко със смрадлика ще го мина. Трябва да търсим друго за външното  Thinking А уж това беше много суперско, било за всички гадове, уж и за комари  Sick

# 552
Макс пък направи рана от пипетата за външното. И то само на опашката.

Рана? На опашката? Сигурни ли сте, че е от пипетата? По принцип се слага на гърба, към врата. Какво прави чак на опашката....  newsm78

Имам Адвантикс и мисля тези дни да теглим една бяня и да капна

Нали знаеш, че пипетите не се слагат непосредствено след къпане? И не се къпе поне 5-6 дни след пипета.

Ние също ползваме Адвантикс и сме много доволни.

# 553
  • Русе
Сложи му по целият гръб като на таза най-много.

# 554
Честит празник на всички дами в темата - човешки и четирикраки! Желая на всички ви най-вече здраве и само хубави новини в темата!

Лабрекс, проучете възможните странични ефекти от този доксациклин. Нашето пекинезче от инжекции с гентамицин миналата година почти оглуша.  Tired Вярно, че понякога няма как без антибиотици, но поне да предупреждават за възможни реакции. Бързо оздравяване ви желая!  Hug

Ели_дечкин, ние на всички кучета слагаме капките само в основата на врата и както е писала Утро - около седмица след къпане. Но пък не сме ползвали Адвантикс, а само Фронтлайн, може при него да е по-различно, знам ли.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт