Любители на кучета - тема 70!

• 39 531
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Дано се оправи Рекс , и ние с Чарли му стискаме лапички и палци и Грейси ,и тя .
За починалото кученце много съжалявам , но според мен попитай баща ти дали иска друго . Има хора, които като им почине кученцето после дълго време не искат друго . Аз не съм от тях, за мен беше ужасна мисълта ,че няма да има вече косми навсякъде и няма да се чука тракане на кучешки капички по плочките .

# 526

Трапезица, утре ще ходим пак, той дори диагноза няма засега, не знам какво ще му правят, но ехограф не са споменавали. Вероятно широкоспектърният антибиотик сработи, пък и другите три инжекции, дето така и не разбрах какви са. Той обяснява докторът, ама на мен ми беше пламнала главата, та така и не запомних какво слага. Температура 40 му измери. Не знам, каквото ще да е, само да му минава. Peace
За съдене, какво да ги съдя, просто изумявам и не разбирам такова отношение към живо същество, още повече когато ти е пред очите. Аз затова съм казала, че животни не мога да гледам, защото ще ги гледам като кученца, докато са си живи каквито ще да са - кокошчици, прасенца  и подобни. Не съм светица, ям месо, за тарелките си права. Peace

_Jack_bouquet Hug bouquet Hug bouquet

# 527
И аз като съм под напрежение нищо не помня,затова си нося тефтерите и пиша.А и не съм много адекватна под стрес  Confused
Изглежда като да му е сложил инжекция за сърцето,ще ходите ли скоро пак?
Само предположих за ехографа,не съм ветеринар.

Оправяйте се,пролет иде.... Hug

# 528
Как се казва националната база данни  за чиповете,до която имат достъп само ветеринарите? Към коя институция е.
Подозирам,че нашият ветеринар е от тези без достъп,но не го казва направо.Каза,че носи данните на друго място.
Как да обясня и настоявам да се впише в регистъра....

Този е любителския,нали
http://www.balkanpet.net/

# 529
  • Sofia
Как е Рексун тази сутрин? Чакаме хубави новини  Hug

Момичета и Джак Simple Smile, има ли тук нещо такова да се продава?

https://www.doozydeal.com/products/handy-pet-brush-glove-free-shipping-worldwide

Днес Страхо ми изкара акъла сутринта Simple Smile Излизам от банята, тук куче, там куче, няма! Почвам да го викам, няма го, не идва...Започвам да търча из къщата, викам го, няма го. Чак започнах да оглеждам прозорците, до които няма как да стигне, ама... Външната врата заключена, мистерия пълна. Взех пликчето с лакомствата и започнах да шумкам. Реших при детето да надникна и какво да видя:

Мушнал се под завивките на детето и си легнал да спи, а майка му щеше инфаркт да получи  hahaha

# 530

Мушнал се под завивките на детето и си легнал да спи, а майка му щеше инфаркт да получи  hahaha

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

лош Страхил, лош  Grinning така да плаши майка си  Naughty

# 531
Обади ми се човекът,от който взехме нашия ( Шумен) и скоро ще има малки ваймаранерчета.Ние нашия го взехме на символична цена.Родословие няма,но родителите могат да се видят на място.
Ако някой се интересува,давам телефон на ЛС.

Страхчо добре  се е маскирал,влиза в шарката на завивките.

# 532
Трапезица ВетИС е информационната система на ветеринарите и към БАБХ.
labrex радвам се, че Рекс е чувства както преди. Нека да е здравичък и все така енергично да те дърпа на разходките.  Hug

# 533
Благодаря Сиви  Hug

# 534
Благодаря ви отново, мили хора и съжалявам, че ви натъжих! Прекрасни същества видях на снимките. Нека са живи и здрави! Hug

Плащам троен данък:
Скрит текст:

Това ми е единствената снимка на тримата заедно, овчарчо е още мъничък тук.
Знаете ли, в неделя се разбрахме да идем да видим един мъник и ако си е нашето куче, ще го вземем след няколко седмици.

ПП: Днес развъдчикът, чието кученце харесахме каза, че нашето куче най-вероятно е починало от някакъв паразит, който атакува сърцето, пренасял се от комари и нямало значение, че кучето не се извежда на обществени места. Знаете ли нещо за това? Има ли превенция, вие обезпаразитявате ли и за него?  Притеснена съм за останалите две кучета, с които овчарката беше в контакт.

# 535
  • София
Болестта се нарича дирофилариоза. Аз давам ежемесечно препарат за профилактика.

# 536
Благодаря! Ние обезпаразитяваме вътрешно с Бихелдон, но сега прочетох, че той не съдържа превенция против този вид червеи. Моля, ако е удобно, да споделите какво използвате срещу дирофилариозата. Ще купя още днес.

# 537
  • София
Благодаря! Ние обезпаразитяваме вътрешно с Бихелдон, но сега прочетох, че той не съдържа превенция против този вид червеи. Моля, ако е удобно, да споделите какво използвате срещу дирофилариозата. Ще купя още днес.

Аз давам Нексгард, който пази от болестта.
Като отделен препарат се дава ивермектин, който трябва да е много точно дозиран спрямо килограмите на кучето. Задължително е да се направи преди това тест дали е заразено животното.

# 538
  • Sofia
Nexgard давам аз, то обхваща и тази превенция, но се прави задължително тест за дирофилариоза преди да се даде! Питайте вет-а, те знаят. Мисля, че има и още някакъв препарат подобен, но не се сещам кой беше  newsm78
Много са хубави тримата!  Heart Eyes
Дано си познаете кученцето в неделя Simple Smile

П.С. Писахме едновременно със змия Simple Smile

# 539
Nexgard давам аз, то обхваща и тази превенция, но се прави задължително тест за дирофилариоза преди да се даде! Питайте вет-а, те знаят. Мисля, че има и още някакъв препарат подобен, но не се сещам кой беше  newsm78
Много са хубави тримата!  Heart Eyes
Дано си познаете кученцето в неделя Simple Smile

П.С. Писахме едновременно със змия Simple Smile

и аз давам нексгард, но и както по-напред в темата писах, моята ветеринарка прави кръвен тест преди да даде некстгарда. представлява нещо като тест за бременност, накапва се една капка кръв и показва с плюс, минус.

моята Грейс има проблем с панкреаса Sad. Една година я водих в кошмарната ветеринарна клиника с оплаквания във връзка със стомаха и уж и взимаха кръв/силно се съмнявам, че изобщо са и правили изследванията/, отделно я 'лекуваха' с антибиотици/всеки по 50 лева Rolling Eyes/ по схема, за една инжекция бусколизин ми взимаха по 10 лева, без никакъв ефект. Вчера моята пак направи стомашна криза и я вдигнах и я отведох при единствената лекарката /далеч ми е само, ама пак казвам, вече и на 4 крака ще пълзя до нея ако се налага/, взе и кръв и се оказа , че един ензим на панкреаса е 3 пъти по-никъс, освен това има и бъбречен проблем Cry/ Та сега съм с болно пекинезче, слава богу , навреме пак горе-долу го хванахме и ще ми го оправят, ама и аз тъпанарка, що се доверявам на непроверени лекари...Така ми се кара мъжът ми, че съм изпуснала терапията навреме, и аз ревах, ревах, от глупост го направих, от доверие, че разбират, от това, че са ми наблизо...Сега си гризя ушите  от яд и затова, че 4 дни им оставих болончето си, ако бях отишла навреме при моята лекарка, можеше и д ами го спаси...Пак се разтроих ужасно и се депресирах....

Общи условия

Активация на акаунт